X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z Wrocławia :)
Odpowiedz

Staraczki z Wrocławia :)

Oceń ten wątek:
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do oddania wizyte u F. w poniedziałek o 12:30. Ktoras chetna?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Simons_cat Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, wstępnie ja. Mąż po 15 jedzie odebrać moja betę i jak będzie źle to będę potrzebować wizyty. Miałam iść do Ślusarskiego, ale jakby się udało do F. to byłoby super. Bo do piątku wtedy nie wytrzymam pewnie. No ale to będę się odzywać koło 17:00 +/-

Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56

age.png

Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54

age.png
    👩‍❤️‍💋‍👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.

💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
    💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023

😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
    💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6%
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simons_cat wrote:
    Paula, wstępnie ja. Mąż po 15 jedzie odebrać moja betę i jak będzie źle to będę potrzebować wizyty. Miałam iść do Ślusarskiego, ale jakby się udało do F. to byłoby super. Bo do piątku wtedy nie wytrzymam pewnie. No ale to będę się odzywać koło 17:00 +/-
    Simons, co się dzieje? Trzymam kciuki, żeby wszystko było okej!!!!!!

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Magda, nie oczekuj po tym oddziale zbyt wiele. Raczej traktuj to jako miejsce, gdzie mozesz zrobić bezplatne badania. Mniej niz 5 dni raczej nie trzymaja, bo tak dostaja dobry zwrot z ministerstwa. Moja mama rzs, wiec tam bywa.
    A mi cykl splatal figle, skrocil mi sie az dziwne, tak krotkiego cyklu nigdy nie mialam, obstawiam, ze jutro bede miec owulacje (13 dzień). Jesli tak bedzie, to napisze do F. czy uda mu sie wcisnac mnie jednak tydzien szybciej na laparo.
    Dzięki Paula :)
    w ogóle ten dr Rubin powiedział, żeby sobie odpuścić starania do wykluczenia tego zespołu antyfosfolipidowego, no ale uznałam, że jak już to wszystko biore, to nie będę się wstrzymywać i działamy :) Dziś 17dc lecimy od 10dc co 2 dni, może zaskoczy. Test zrobię jak ostatnio czyli ok. 27dc. i betę jak tylko wrócę do pl :)

A jak się teraz czujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2018, 15:16

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veri, jak się czujesz?
    Seli, Pati, co tam u Was?

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Simons_cat Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serduszko coś słabo bije :(

age.png

age.png

💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023

💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6%
  • Seli Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simons słabo to znaczy jak?...

My byliśmy na szkole rodzenia weekendowej w "Mama Gaja" :) jestem zadowolona, mąż też.

No i tyje kolosalnie... 1kg dziennie, w ostatnich dniach 4 kg... A do 21tc miałam 1,5kg a w tym tygodniu doszło 4 kg... nie wiem jak, nie wiem skąd... Nie wiem gdzie to ;P bo jak mi wzdęcia/opuchnięcie zeszło to i spodnie ciążowe są dla mnie za luźne, nawet kupiłam drugie 36 bo pomyślałam "może się rozciągnęły" no ale nie... Brzucha nie mam, cycki też nie urosły, ani uda, ani pośladki... Mąż nie wierzy skąd ta waga ;/ tym bardziej, że ostatnie dwa dni przyjmuje więcej płynów, nic takiego cięższego bo te zaparcia (ale ruszyło coś). I tak sobie narzekam :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w ostatnim tygodniu przybrało na wasze 3 kg i to musi być woda bo mam tak napuchnięte paluchy że aż dziwnie mi je zginac.

U mnie nie dzieje się nic. Codziennie seksy które trochę są bolesne czuję jak w środku wszystko jest napuchniete, latam po schodach , robię po 3h spacerów a mam może z 3 skurcze dziennie. Coraz bardziej jestem załamana bo ta końcówka psychicznie mnie po prostu wykańcza. Chce juz rodzić ! Jutro wizyta o 9 i jestem ciekawa czy cokolwiek widać że poród będzie. Na wrześniowkach rozpakowują się jedna za drugą i to takie co miały termin po mnie a ja czekam...

Simons bardzo trzymam za Ciebie kciuki kochana.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2018, 16:59

• Seli Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Mi w ostatnim tygodniu przybrało na wasze 3 kg i to musi być woda bo mam tak napuchnięte paluchy że aż dziwnie mi je zginac.

U mnie nie dzieje się nic. Codziennie seksy które trochę są bolesne czuję jak w środku wszystko jest napuchniete, latam po schodach , robię po 3h spacerów a mam może z 3 skurcze dziennie. Coraz bardziej jestem załamana bo ta końcówka psychicznie mnie po prostu wykańcza. Chce juz rodzić ! Jutro wizyta o 9 i jestem ciekawa czy cokolwiek widać że poród będzie. Na wrześniowkach rozpakowują się jedna za drugą i to takie co miały termin po mnie a ja czekam...

Simons bardzo trzymam za Ciebie kciuki kochana.

Podobno napar z lisci malin przyspiesza, nie jakos szalowo ale przyspiesza, lewatywa, stymulacja sutkow... Moze cos zadziala ;)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli ja napar pije od 36 tygodnia wiesiołka biorę, seksy prawie codziennie. Myślę jednak że dziecko samo zdecyduje. I cudowne ziółka nie pomogą. Ale przynajmniej mam poczucie że coś tam robie.

• Seli Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Seli ja napar pije od 36 tygodnia wiesiołka biorę, seksy prawie codziennie. Myślę jednak że dziecko samo zdecyduje. I cudowne ziółka nie pomogą. Ale przynajmniej mam poczucie że coś tam robie.

Czyli nie tak łatwo wywołać poród... :)

Ja jak będę tak tyć... to 100 kg przytyje :D

dZhdp1.png

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veri, to trzymam kciuki za szybki finisz

veritaserum lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasami tylko jak mam skurcz i mnie to naprawdę boli to zastanawiam się jak ja poród wytrzymam...no ale cały czas mam w głowie " nagrodę" więc muszę dać radę :)

• Seli Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz może niski prób bólu... Ja się boje, że mnie złapie w nocy i obudzę się z dzieckiem między nogami :P bo ja w bólu najbardziej śpię, a już tyle się wycierpiałam, że naprawdę dużo znoszę.

dZhdp1.png

• Simons_cat Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, jednak poczekam do mojej wizyty.

Seli, po prostu słabo. Za pierwszym razem biło mocniej, a na ostatniej wizycie oo prostu słabo. Żaden lekarz nie podał mi wartości.

age.png

age.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simons_cat wrote:
    Paula, jednak poczekam do mojej wizyty.

Seli, po prostu słabo. Za pierwszym razem biło mocniej, a na ostatniej wizycie oo prostu słabo. Żaden lekarz nie podał mi wartości.

Hmm... Szkoda... Bo niby mówi się, że wolniej bije np. na chłopca (co się nie sprawdziło u mnie ;P ) Tylko zależy jak. A zlecali coś? Mówili? Tą betę, tak? Jaki masz teraz tydzień?

dZhdp1.png

• Pati88 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simons trzymam kciuki za fasolke! Da radę:* Dużo siły życzę i myśl pozytywnie:)

U mnie właśnie czas oczekiwania na laparo (10.10). Mąż drugi tydzień na transferze za granicą a ja mam u siebie mamę i siostrzenicę więc jest wesoło i na nudę nie narzekam. Chociaż wczoraj już zauważyłam, że zaczynają się zgrzyty między babskie tzw. zmęczenie materiału hihi:) No ale to są trzy pokolenia (70tka, 30stka i 18stka). Przy czym moja mama nie jest typową 70tką hihi;) Jest mega na czasie i nawet ogarnia smartfona i internet heh a najbardziej fb i yt haha:) Dlatego morał z tego taki że późne macierzyństwo serio odmładza:D

Milego dnia!

Magda - mbc lubi tę wiadomość

07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati babcia mojego męża ma ponad 70 - blisko 80 i ona jest bezbłędna <3 może nie ogarnia tak fb i elektroniki, ale ma telefon z aparatem, uwielbia wszystkim zdjęcia robić, dostawać, chodziła na fitness lubi randki z dziadziem :P choć teraz mniej bo dziadzio 85 lat i problemy zdrowotne zmusiły go by zwolnił i przestał pracować.
    Ale to zupełnie inny typ babci :D

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech ja już po wizycie. Na ktg zero skurczy...mała już słabo przybiera bo tylko 150 gram przez dwa tygodnie ale ze przepływy są dobre , wody też to się tym nie martwimy. Szyjka jest jeszcze dość twarda i skierowana ku tyłowi więc lipa ale jest rozwarcie na ok 2 cm. Głowa siedzi już prawie w kanale ale trochę z boku jesXze. Ogólnie badanie na fotelu dziś było mega nieprzyjemne bo sprawdzał dokładnie te szyjke i nawet trochę krwi poszło ale też mam się tym nie martwić. Teraz dopiero dzień przed terminem mam się zgłosić do kliniki bo f. Ma dyżur . Jeśli się samo nie zacznie.

• Seli Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Ech ja już po wizycie. Na ktg zero skurczy...mała już słabo przybiera bo tylko 150 gram przez dwa tygodnie ale ze przepływy są dobre , wody też to się tym nie martwimy. Szyjka jest jeszcze dość twarda i skierowana ku tyłowi więc lipa ale jest rozwarcie na ok 2 cm. Głowa siedzi już prawie w kanale ale trochę z boku jesXze. Ogólnie badanie na fotelu dziś było mega nieprzyjemne bo sprawdzał dokładnie te szyjke i nawet trochę krwi poszło ale też mam się tym nie martwić. Teraz dopiero dzień przed terminem mam się zgłosić do kliniki bo f. Ma dyżur . Jeśli się samo nie zacznie.

Veri, ale do terminu masz tydzień, nie? Bo kończysz prawie 39 tc a termin jest w skończonym 40, nie? :) więc spokojnie. A jakby nie było... Coś się tam dzieje :)

dZhdp1.png

‹‹ 184 185 186 187 188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ