X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z Wrocławia :)
Odpowiedz

Staraczki z Wrocławia :)

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Dzięki dziewczyny :) Spróbuję jutro rano pójść dla spokoju ale nie wiem jak z pracą więc dobrze mieć opcję w sobotę :)
    Bo w pn rano wizyta, a teraz w pracy akurat na dwa dni warsztatów ekipa od klienta przyjeżdża na warsztaty. A że ten drugi projekt tez im się pali to jestem wcześniej w pracy zanim tamci przyjdą żeby w drugim trochę ogarnąć.
    A tez małego staram się maks 15 odbierać, chociaż w przyszłym tyg raczej już normalanie bliżej 16 bo jest pogoda i dzieci i tak na placu zabaw siedzą, także mały do domu się nie spieszy :D

jak robiłam tam koło szpitala na grabiszyńskiej w sobotę to było koło 12 i późniejszy 17 wynik :) Niby mówią czasem, że jakiś wynik bedzie dopiero w poniedziałek ale przychodzi wieczorem i tak.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja psychicznie nie wyrabiam.plakac mi się chce. Nie mam normalnie żadnych oznak porodu. Daje sobie naprawdę mocno w kość i nic. Ania sobie nic z tego nie robi i się przeciąga w brzuchu. Ta niepewność jest straszna i oczekiwanie.
    Dobijają mnie telefony, smsy czy to już...

• Seli Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veri... Jak tak czytam to nie jesteś jedyna tak na końcówce... Chyba każda ma taki kryzys na koniec ;) Telefon wyłącz, albo nie czytaj.
    To już na pewno na dniach, na spokojnie :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Ja psychicznie nie wyrabiam.plakac mi się chce. Nie mam normalnie żadnych oznak porodu. Daje sobie naprawdę mocno w kość i nic. Ania sobie nic z tego nie robi i się przeciąga w brzuchu. Ta niepewność jest straszna i oczekiwanie.
    Dobijają mnie telefony, smsy czy to już...

Verita, ale Ty masz jeszcze tydzień spokojnie... jak nie trzy ;)
    Małej dobrze jest w brzuchu, niech jeszcze urośnie i wytuli się w mamusi :) Ja cc miałam 9 dni przed terminem i nie pamiętam, żeby ostatnie dni dały mi w kość.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem dziewczyny wiem ale te emocje mi sięgają po prostu zenitu :p ja też się czuję rewelka, sama sobie daje w kość a Ania to mi pewnie środkowego paluszka pokazuje na te moje próby wywołania ;D

• Seli Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak nie urodzę wczęsniaka ( mam jakieś głupie przeczucia, obawy...) to będę panikować w grudniu by spiąć się na styczeń :P

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie :D maly ma juz 554gramy ;) ladnie bardzo rosnie, wszystko ma jak trzeba i ogolnie szyjka na 6cm, lozysko nadal dosc nisko ale odsunelo sie od ujscia o minimetry ;p

futuremama, veritaserum lubią tę wiadomość

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmos ;) myslalam, ze teraz to jakos sie skraca powoli czy cos...
    No ale wazne, ze jest dobrze ;)

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio byłam w diagnostyce... godzinę czekałam! mogłam się odezwać ale też się bałam ;/ w dodatku było dużo mam z niemowlakami. Teraz będę jeździć do dolmedu o 9 bo tam nigdy ludzi nie ma.

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Tutaj sami starsi. Gdyby nie wypadek to byłabym przed otwarciem i pewnie szybciej by poszło. Ale spoko, w pracy i tak o 9 tamten zespół przyszedł więc luz.
    Ja do diagnostyki bo tam skierowania akceptują. Chociaż oczywiście nie obyło się bez dreszczyku bo nie chciało jej wczytać skierowania.
    I jeszcze prywatnie chciałam dwa badania to już był problem żeby ogarnąć, rabatu z karty żadnego nie naliczyła a sama mówiła że z karta jest rabat więc nie wiem :D
    Ale już tylko 3 msce więc w przyszłym tyg pewnie ta krzywa, potem z dwa razy krew także przeżyję :D

ja muszę na nowo krzywą :( zrobię pod koniec września bo do 28 trzeba....
    Ja wszystko prywatnie robię, no ale też jakoś kosmicznie drogo wyszło mi... 115 zł a w dolmedzie byłoby 90... Nie wiem jak oni to naliczyli bo ja patrzyłam z cennikiem to miało być 100 ale już olałam i chciałam jak najszybciej stamtąd wyjść :P

dZhdp1.png

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Diagnostyce jeszcze kasują po parę złotych za "czynność pobrania" krwi czy wymazu.

Wiecie może czy dzisiaj F. jest w szpitalu?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w dolmedzie tez 5 zl za pobranie. Wszedzie chyba jest 5 zl

dZhdp1.png

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, dzwonił F. idę 26.9, 27.09 będzie laparo. Czyli podziurawią mnie na urodziny :)

Seli, veritaserum, Pati88 lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ale masz " prezencik " :)

Ja od 4 rano nie śpię. Obudził mnie bol brzucha myślałam że coś się wykluje , wzięłam prysznic i cisza. Ale od tego momentu leci że mnie przepraszam za opis pełno śluzu a to brązowego a to różowego. Nie wiem nie chce panikować i jechać na IP bo mnie tam bez sensu zostawia a ja nawet skurczy nie mam. Podejrzewam że to resztka czopu że mnie schodzi. Nie przypuszczałam że tego jest tak dużo. Póki co staram się być spokojna ale napisałam do F. Xzy się martwić i jechać czy czekać że spokojem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 12:51

• Seli Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veri - kciuki, choć tak dużo Ci leci?

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak bardzo. Za każdym razem jak w toalecie jestem a byłam dziś z 15 razy chyba. Ale to nie są wody bo jest to zbyt sluzowe tego jestem pewna mimo że jak rano wstałam to aż mi po nogach pocieklo.
    Zobaczę może wieczorem jak mąż wróci z wyjazdu pojedziemy na izbę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 13:09

• Seli Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Tak bardzo. Za każdym razem jak w toalecie jestem. Ale to nie są wody bo jest to zbyt sluzowe tego jestem pewna.

Tylko czy ten kolor jest w porządku?... F coś dodpisał?

dZhdp1.png

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    F. jest teraz w szpitalu, bo do mnie dzwonił.
    Verita, ja bym nie panikowała, moim zdaniem nic złego się nie dzieje.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zadzwonił. Tak kolor jest w porządku. Może być różowy może być brązowy. Mam być spokojna i czekać na dalszy rozwój akcji w spokoju. Może być tego naprawdę dużo.
    Czuję ruchy i to jest najważniejsze.

Chyba ma teraz gorącą linię z pacjentkami haha ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 13:23

• Seli Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to na spokojnie :)

dZhdp1.png

‹‹ 186 187 188 189 190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ