X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z Wrocławia :)
Odpowiedz

Staraczki z Wrocławia :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś tam niby tak. No mówił że prorokiem nie jest ale prognozuje poród bardzo blisko terminu albo kilka dni po. Zobaczymy. Po prostu czekamy. NajgorsW jest to że mnie wspolzycie już boli chyba przez to lekkie rozwarcie.

• Seli Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się zaczęły lęki, że urodzę w listopadzie przedwcześnie...
    Wczoraj miałam mega nisko, miękką szyjkę ;/ ale to chyba przez te zaparcia chwilowe było, ale miałam stracha. Chyba taki etap ciąży :P

Podobno chłopaki dłużej siedzą i pierwszy poród raczej w terminie albo po...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze miałam i nie mam już i nie wiem gdzie jest.

• Simons_cat Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Hmm... Szkoda... Bo niby mówi się, że wolniej bije np. na chłopca (co się nie sprawdziło u mnie ;P ) Tylko zależy jak. A zlecali coś? Mówili? Tą betę, tak? Jaki masz teraz tydzień?

Teraz 8+3. No tylko betę. Ale ona na szczęście przyrosła, więc uff. Czekam do piątku i mam nadzieję, że wszystko będzie ok i że dostanę w końcu jakieś ładne zdjęcie, bo te wszystkie do tej pory to dramat :(

Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56

age.png

Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54

age.png
    👩‍❤️‍💋‍👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.

💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
    💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023

😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
    💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6%
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simons_cat wrote:
    Teraz 8+3. No tylko betę. Ale ona na szczęście przyrosła, więc uff. Czekam do piątku i mam nadzieję, że wszystko będzie ok i że dostanę w końcu jakieś ładne zdjęcie, bo te wszystkie do tej pory to dramat :(

A bicie serducha u jednego tylko konsultowałaś? Może wina sprzętu, lekarza?

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simons_cat, jak beta?
    Dlaczego czekasz z wizyta do F.?

Verita, korzystaj z każdej chwili, gdy jesteś sama w domu :) Ceń ciszę!

futuremama - jak pierwszy dzień w przedszkolu? Mój mąż pojechał po dziecko po zupie, a młody powiedział, że on nie idzie do domu tylko zostaje na drzemkę i drugie danie. Więc mąż teraz pojechał po dziecko. Zobaczymy co to będzie :)

Magda - mbc lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simons_cat wrote:

Nie chcę straszyć, tylko raczej sugerować wizytę u lekarza. Przyrastająca beta o niczym nie świadczy, na tym etapie to już tylko usg powie prawdę.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simons, mocno trzymam kciuki za Ciebie i fasolkę!!
    Wiem, że bierzesz heparyne, więc mamy podobne problemy. Powiedz mi proszę Ty robiłaś test na trombofilię albo badania na zespół antyfosfolipidowy albo/i byłaś u hematologa. Ja oprócz trombofilii wszystko mam przed sobą dlatego pytam.
    Do hematologa ide 14.09 i mam skiero do szpitala, by wykluczyć zespół.

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a mi czop odszedł !! Cieszę się jakbym conajmniej na porodówce już była hahaha. Zdaje sobie sprawę że to nic nie oznacza i może odejść nawet kilka tygodni przed porodem ale kurcze coś się ruszyło chociaż ;p

Dziś zrobiłam spacer 12 km !!

Seli, Pati88, Paula_071 lubią tę wiadomość

• Seli Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Dziewczyny a mi czop odszedł !! Cieszę się jakbym conajmniej na porodówce już była hahaha. Zdaje sobie sprawę że to nic nie oznacza i może odejść nawet kilka tygodni przed porodem ale kurcze coś się ruszyło chociaż ;p

Dzieje się, dzieje :D trzymam kciuki :)

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Futuremama mi teraz już po prostu wszystko jedno ale fakt jest taki że wróciłam wykończona i też w okolicach 30 tygodnia jakoś szybciej się męczyłam i miałam częściej napięty brzuch niż teraz.

• Seli Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie staram się chodzić, ale zazwyczaj robię to z zakupami :P i nie twardnieje, ale boli tak nisko... I boje się, że za dużo przeszłam i dołożyłam zakupy to wracam jednak tramwajem.

dZhdp1.png

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:

ej, a co to jest ten czop? :D

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Seli Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    ej, a co to jest ten czop? :D

czop śluzu w szyjce, tak jakby "korek" ciążowy :P chroni szyjkę przed bakteriami itp.

Magda - mbc lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisał do mnie F. zrobi mi szybciej laparo :)

Dostałam awans i podwyżkę :)
    Dzisiaj fajny dzień :)

veritaserum, Seli, futuremama, Magda - mbc, Pati88 lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Paula tylko się cieszyc :) gratulacje.

• Seli Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje :D

Ja moge sie pochwalic, ze lada moment bede magistrem ;D

Paula_071, Pati88 lubią tę wiadomość

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Paula super wieści i ogromne gratulacje :)
    Seli kciuki za obronę. Kiedy się bronisz? V)

Na dniach pewnie, do końca września na pewno. Powiedziałam,że za tydzień zaniosę dobry wydruk, już estetycznie i dopięty na ostatni guzik i ustalimy termin bo oprócz mnie jest jakaś inna jeszcze dziewczyna :) W ogóle mogłam się bronić już w lipcu... Ale mi się nie chciało tego ogarniać przez wymioty itp. :P

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Często tego samego dnia nawet jak to sobota :)

Ja mam od całej ciąży już prawie 4kg na plusie. Brzuch w luźnej bluzce nie widoczny.
    Ale coś tam jest :) W ogóle dziwnie tak bo te 3,5 kg to w ostatnim tygodniu przybrałam - by było śmieszniej ani cycki, ani tyłek... no nic nie poszło :P nawet w biodrach jak miałam 90 cm tak mam 94 :P bo od dołu mi rośnie brzuch lekko. A bywałam bardziej wypchana - w sensie wcześniej miałam wzdęcia czy coś to wyglądałam momentami na bardziej ciążową :P Zaparcia na razie nie wracają i jest ok :) ale dziś poczułam, że za mało zjadłam do 15... bo chciałam dopieścić mgr i potem biegłam do promotorki :P
    Dużo też dziś sobie spacerku zrobiłam z czego zadowolona jestem :D

dZhdp1.png

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Czy jak zrobię badania w diagnostyce w sobotę to wyniki też są tego samego dnia?

Zalezy jakie badania, ale generalnie tak.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
‹‹ 185 186 187 188 189 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ