Staraczki z Wrocławia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Mi się zaczęły lęki, że urodzę w listopadzie przedwcześnie...
Wczoraj miałam mega nisko, miękką szyjkę ;/ ale to chyba przez te zaparcia chwilowe było, ale miałam stracha. Chyba taki etap ciąży
Podobno chłopaki dłużej siedzą i pierwszy poród raczej w terminie albo po... -
nick nieaktualny
-
Seli wrote:Hmm... Szkoda... Bo niby mówi się, że wolniej bije np. na chłopca (co się nie sprawdziło u mnie ;P ) Tylko zależy jak. A zlecali coś? Mówili? Tą betę, tak? Jaki masz teraz tydzień?
Teraz 8+3. No tylko betę. Ale ona na szczęście przyrosła, więc uff. Czekam do piątku i mam nadzieję, że wszystko będzie ok i że dostanę w końcu jakieś ładne zdjęcie, bo te wszystkie do tej pory to dramatCzarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Simons_cat wrote:Teraz 8+3. No tylko betę. Ale ona na szczęście przyrosła, więc uff. Czekam do piątku i mam nadzieję, że wszystko będzie ok i że dostanę w końcu jakieś ładne zdjęcie, bo te wszystkie do tej pory to dramat
A bicie serducha u jednego tylko konsultowałaś? Może wina sprzętu, lekarza? -
Simons_cat, jak beta?
Dlaczego czekasz z wizyta do F.?
Verita, korzystaj z każdej chwili, gdy jesteś sama w domu Ceń ciszę!
futuremama - jak pierwszy dzień w przedszkolu? Mój mąż pojechał po dziecko po zupie, a młody powiedział, że on nie idzie do domu tylko zostaje na drzemkę i drugie danie. Więc mąż teraz pojechał po dziecko. Zobaczymy co to będzie
Magda - mbc lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Simons_cat wrote:Teraz 8+3. No tylko betę. Ale ona na szczęście przyrosła, więc uff. Czekam do piątku i mam nadzieję, że wszystko będzie ok i że dostanę w końcu jakieś ładne zdjęcie, bo te wszystkie do tej pory to dramat
Nie chcę straszyć, tylko raczej sugerować wizytę u lekarza. Przyrastająca beta o niczym nie świadczy, na tym etapie to już tylko usg powie prawdę.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Simons, mocno trzymam kciuki za Ciebie i fasolkę!!
Wiem, że bierzesz heparyne, więc mamy podobne problemy. Powiedz mi proszę Ty robiłaś test na trombofilię albo badania na zespół antyfosfolipidowy albo/i byłaś u hematologa. Ja oprócz trombofilii wszystko mam przed sobą dlatego pytam.
Do hematologa ide 14.09 i mam skiero do szpitala, by wykluczyć zespół.💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
nick nieaktualnyDziewczyny a mi czop odszedł !! Cieszę się jakbym conajmniej na porodówce już była hahaha. Zdaje sobie sprawę że to nic nie oznacza i może odejść nawet kilka tygodni przed porodem ale kurcze coś się ruszyło chociaż ;p
Dziś zrobiłam spacer 12 km !!Seli, Pati88, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
veritaserum wrote:Dziewczyny a mi czop odszedł !! Cieszę się jakbym conajmniej na porodówce już była hahaha. Zdaje sobie sprawę że to nic nie oznacza i może odejść nawet kilka tygodni przed porodem ale kurcze coś się ruszyło chociaż ;p
Dziś zrobiłam spacer 12 km !!
Dzieje się, dzieje trzymam kciuki -
nick nieaktualny
-
Ja właśnie staram się chodzić, ale zazwyczaj robię to z zakupami i nie twardnieje, ale boli tak nisko... I boje się, że za dużo przeszłam i dołożyłam zakupy to wracam jednak tramwajem.
-
veritaserum wrote:Dziewczyny a mi czop odszedł !! Cieszę się jakbym conajmniej na porodówce już była hahaha. Zdaje sobie sprawę że to nic nie oznacza i może odejść nawet kilka tygodni przed porodem ale kurcze coś się ruszyło chociaż ;p
Dziś zrobiłam spacer 12 km !!
ej, a co to jest ten czop?💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Magda - mbc wrote:ej, a co to jest ten czop?
czop śluzu w szyjce, tak jakby "korek" ciążowy chroni szyjkę przed bakteriami itp.Magda - mbc lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Gratuluje
Ja moge sie pochwalic, ze lada moment bede magistremPaula_071, Pati88 lubią tę wiadomość
-
futuremama wrote:Paula super wieści i ogromne gratulacje
Seli kciuki za obronę. Kiedy się bronisz? V)
Na dniach pewnie, do końca września na pewno. Powiedziałam,że za tydzień zaniosę dobry wydruk, już estetycznie i dopięty na ostatni guzik i ustalimy termin bo oprócz mnie jest jakaś inna jeszcze dziewczyna W ogóle mogłam się bronić już w lipcu... Ale mi się nie chciało tego ogarniać przez wymioty itp. -
Często tego samego dnia nawet jak to sobota
Ja mam od całej ciąży już prawie 4kg na plusie. Brzuch w luźnej bluzce nie widoczny.
Ale coś tam jest W ogóle dziwnie tak bo te 3,5 kg to w ostatnim tygodniu przybrałam - by było śmieszniej ani cycki, ani tyłek... no nic nie poszło nawet w biodrach jak miałam 90 cm tak mam 94 bo od dołu mi rośnie brzuch lekko. A bywałam bardziej wypchana - w sensie wcześniej miałam wzdęcia czy coś to wyglądałam momentami na bardziej ciążową Zaparcia na razie nie wracają i jest ok ale dziś poczułam, że za mało zjadłam do 15... bo chciałam dopieścić mgr i potem biegłam do promotorki
Dużo też dziś sobie spacerku zrobiłam z czego zadowolona jestem