X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z Wrocławia :)
Odpowiedz

Staraczki z Wrocławia :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli już naprawdę jest blisko :) dzięki dziewczyny !

Paula_071 lubi tę wiadomość

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, super, że termin szybszy i do tego „prezencik” ;)
    Veri, omg nie sądziłam, że to tak szybko pójdzie, a na kiedy miałaś termin z usg?
    Simons, no właśnie, jak tam?

Ja dziś 6dpo. Jutro do Madrytu i ostatnie dni walacjowania. Test zrobię rano 10dpo, to będzie chyba wtorek.
    Mam pink testa superczułego (10) i bobo żółtego ze sobą (25) :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 17:38

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin z ostatniej miesiączki to 12.09 a z USG 13.09 ;p więc żadna w zasadzie różnica. Ja wiem dokładnie kiedy ta owulacja była więc obstawiam 13.09 hehe.
    Magda szybko ? Ja już bym chciała na porodówce być ;p a jak tam Twoje wakacje ? Kiedy wracasz ?

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Termin z ostatniej miesiączki to 12.09 a z USG 13.09 ;p więc żadna w zasadzie różnica. Ja wiem dokładnie kiedy ta owulacja była więc obstawiam 13.09 hehe.
    Magda szybko ? Ja już bym chciała na porodówce być ;p a jak tam Twoje wakacje ? Kiedy wracasz ?

wracam 12.09 więc mam nadzieję, że zdąże na poród :D
    Liczę na fotkę w wiadomości prywatnej - przynajmniej rączek lub nóżek :P

wakcje super. Nieco męczące, bo głownie zwiedzamy, ale 2 dni leżeliśmy nad basenem dla odpoczynku :) Może w Madrycie, jak nam nie będzie szkoda też zalegniemy. Jest bardzo gorąco przez kilka pierwszych dni było 38/39 stopni, teraz koło 30.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 17:57

veritaserum, futuremama lubią tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanka leci jutro do Madrytu i mówi, że ma padać teraz przez parę dni.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Koleżanka leci jutro do Madrytu i mówi, że ma padać teraz przez parę dni.
    ja mam na jutro tylko 30% że będą opady, zobaczymy. Dziś byliśmy w Toledo i strasznie tu przygrzało, ledwo żyje po całym dniu :P

Paula_071, futuremama lubią tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, pijesz się heparyna?
    Veritas, jak noc?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2018, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wracam z IP... Zaczęłam mocno krwawić i już się tym wystraszyłam. Podobno jest to krwawienie z szyjki bo się rozwiera a Ania jest już nisko w kanale. Na ktg nic się nie zapisało mimo że ja czuję jakieś skurcze ale może z 3 na godzinę od 22 i non stop się budzilam. Pęcherz płodowy jest zachowany. Mimo wszystko dobrze że mnie puszczają do domu bo nie wytrzymałabym tam chyba i oczekując. Wole q domu być.

Teraz po badaniu mocno zakrwawilam ale to po takim ruszeniu szyjki chyba normalne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2018, 06:33

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję. Zamiast wypocząć przed porodem, który nie jest czymś łatwym i przyjemnym już teraz jesteś zmęczona i zastosowania:(

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Seli Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veri mocno trzymam kciuki, to już bardzo blisko, pewnie godziny Cię dzielą :D

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, tak tak :)
    Veri, moc dobrych myśli wysyłam!

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny nie wiem co to będzie. Teraz śpię i w międzyczasie budzi mnie silny ból brzucha najgorzej jest jak oddaje mocz albo co gorsza stolec to aż mnie wykręca. Zobaczymy. Stresuje się strasznie bo byłam przekonana że to już akcja i coś się dzieje a tu odesłanie do domu że nie. I skąd ja będę wiedziała kiedy jechać...

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będziesz wiedziała, zaleje Cię wody albo będą skurcze tak mocne, że nie pomyślisz tego z niczym.

A mnie tak boli brzuch... zbieramy się na wesele.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2018, 01:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę. Pęcherz płodowy pękł

Paula_071, Pati88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2018, 05:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny już po wszystkim. O 1.45 byłam w szpitalu o 3.05 Ania wydała pierwszy krzyk. Napiszę więcej jak odzyskam siły. Jest wspaniałe !

futuremama, Seli, Magda - mbc, Paula_071, Pati88 lubią tę wiadomość

• Seli Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Dziewczyny już po wszystkim. O 1.45 byłam w szpitalu o 3.05 Ania wydała pierwszy krzyk. Napiszę więcej jak odzyskam siły. Jest wspaniałe !

Widzisz? Szybko poszlo :) odpoczywajcie i gratulacje!!!

veritaserum lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2018, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak poszło błyskawicznie. Położne w szoku. Mówią że 20 minut dłużej byśmy czekali i urodzilabym w domu. Najgorsze dla mnie było powstrzymywanie parcia kiedy schodziła głową w kanale. To była masakra. Myślałam że nie dam rady. Ale położne rewelka i lekarka była cały czas też ze mną. Niestety nacięcia nie uniknęłam bo obok głowy szedł lokiec ale to już niewazne... Najważniejsze że Ania zdrowa zaraz po nią idę tylko jeszcze jestem pod kroplówka bo dużo krwi straciłam.

• Seli Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej, musisz opisać jak poczułaś, że to to :D i w ogóle co i jak :)

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle nie myślałam że to już. Bolało strasznie ale nie było takiej regularności ale strasznie czułam parcie myślałam że na stolec..poszłam do łazienki z myślą że muszę się wypróżnić. I nagle mi pękł worek i cała łazienka w wodach. No i wtedy skurcze już co 3minuty. I szybko do samochodu i na porodówkę. W samochodzie już myślałam że zwariuje. No i na porodówce to już szał na maksa. Teraz czekam za mężem i idziemy po mała wczesnej tylko się wykąpać musze.

Najgorsze powstrzymywanie partych tak jak napisalam. Nacięcie bolało mnie też dość mocno mimo że nie powinnam go czuć. Teraz czuję lekkie ciągnięcie ale nie jest źle.

Położne dwie cudowne i lekarka też super na końcu trzymała mi głowę bo mi cały czas latała. Nie zostawiła mnie lekarka ani na sekundę.

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju Veri, gratulacje :) Cudowna wiadomość z rana i jaka piękna data się Ani trafiła 09.09 :D
    Jeszcze raz gratulacje i najważniejsze, że obie czujecie się super :)

Paula_071 lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
‹‹ 187 188 189 190 191 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ