X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z Wrocławia :)
Odpowiedz

Staraczki z Wrocławia :)

Oceń ten wątek:
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam powiem, że wczoraj prawie się spakowałam :D Dziś o 16:20 reumatolog więc napiszę Wam po wizycie czego się dowiedziałam.

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Seli Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawaj znać :D i urlop? :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zauważyłam że naprawdę dużo zależy od genetyki z tym tyciem. Ja wyglądam praktycznie jak moja mama , jesteśmy typowe gruchy. Góra drobna i dół rozbudowany. Uważam że w ciąży się nie obzeralam a myślę że skończę na plus 17 kg. Tak wiem to jest sporo. Jakbym żarła co chciała to myślę że plus 25 kg jest realne. Tragedia. U nas na watku też różnie dziewczyny tyją. Niektóre raptem 7 kg i to zazwyczaj te chudzielce a inne plus 20 już mają.

• Seli Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veri, ja rozumiem jak to jest... ale w jakieś 1,5 tygodnia utyłam 4 kg... Więc to dla mnie duży skok... A czuje mega zaparcie, aż boli :( Więc nie wiem czy to normalne... Tak się dopytuje, bo dziś już mam kryzys :P

I trzeci dzień z rzędu wymiotuje bo czuje się tak pełna, że mnie podbija i wymiotuje... Jakbym się zatkała ;/

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama była 3 razy w ciąży, w pierwszej przytyła 12, w drugiej 6kg a w trzeciej 21kg. Więc to wszystko jest bardzo różne. Największy był mój brat (środkowa ciąża), chociaż mama przytyła najmniej.

Ja nie miałam żadnego wielkiego skoku, tyłam sukcesywnie od 21 tygodnia. Ale piersi tydzień przed porodem bardzo mi urosły. I po porodzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2018, 10:12

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Seli Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh... Czuje, że jest coś nie tak... Myślicie, że gastrolog pomógłby? Czy poczekać do wizyty u F.?

Wczoraj myślałam, że coś się ruszyło ale dziś od rana jestem napuchnięta...

dZhdp1.png

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pij dużo wody. Tzn masz zaparcia czy czujesz, że gromadzi Ci się woda?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli lekarz dziś, urlop jutro. Dziś jeszcze piesełka odstawiamy do naszej kochanej petsitterki :) W ogóle my strasznie za nim tęsknimy na wakacjach, dziwnie tak nie wyprowadzać psa. On oczywiście za nami nie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2018, 10:13

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Seli Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Pij dużo wody. Tzn masz zaparcia czy czujesz, że gromadzi Ci się woda?

Staram się pić... I pije wodę z cytryną, nie pije żadnych słodkich napoi, nic gazowanego. Czasem szklankę coca coli, a tak staram się nie...

Mam zaparcie ;/ od paru dni nie mogę... W poniedziałek już bolało mocno, w akcie desperacji kupiłam czopki i coś tam poszło ale nie nazwałabym tego "załatwieniem" ;( A oprócz tego puchnę jakby się woda właśnie zatrzymała na brzuchu

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Seli lekarz dziś, urlop jutro. Dziś jeszcze piesełka odstawiamy do naszej kochanej petsitterki :) W ogóle my strasznie za nim tęsknimy na wakacjach, dziwnie tak nie wyprowadzać psa. On oczywiście za nami nie :P

ja mam tak z kotem :P 2 tygodnie bez niego a ja się stresowałam i chciałam wracać :P a jak wróciliśmy to śpi z nami i się tuli, musi trzymać mnie chociaż za nogę, jakbym miała uciec :P

dZhdp1.png

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Staram się pić... I pije wodę z cytryną, nie pije żadnych słodkich napoi, nic gazowanego. Czasem szklankę coca coli, a tak staram się nie...

Mam zaparcie ;/ od paru dni nie mogę... W poniedziałek już bolało mocno, w akcie desperacji kupiłam czopki i coś tam poszło ale nie nazwałabym tego "załatwieniem" ;( A oprócz tego puchnę jakby się woda właśnie zatrzymała na brzuchu

Dodaj do diety siemię lniane, kefir, mało zapychających rzeczy, dużo surowych warzyw.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Seli Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Dodaj do diety siemię lniane, kefir, mało zapychających rzeczy, dużo surowych warzyw.

Jem wlasnie niemal same warzywa i owoce...

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dla mnie zaparcia to norma niestety. Ja też miałam dni że miałam non stop zaparcia , miałam też dni że były tylko biegunki. Odżywialam się mniej więcej tak samo. Ale brałam żelazo i to było za to odpowiedzialne

• Seli Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to tylko na wyjeździe się zmieniło... Bo nie robiłam wyciskanych soków, nie było mojego domowego jedzenia. I tak po tym wyjeździe mi się problem zaczął...
    Zrobiłam sobie sok z buraka i marchwi, jabłka.

dZhdp1.png

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po. Dostałam skierowania na dużooo badań i skiero do szpitala, chce żeby mi tam wykluczyli zespół antyfosfolipidowy.
    Powiedział, że jeśli mnie nie przyjmą, to trzeba będzie prywatnie zrobić. Skierowanie dostałam na Fieldorfa.
    No i to w sumie tyle...

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Seli Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Jestem już po. Dostałam skierowania na dużooo badań i skiero do szpitala, chce żeby mi tam wykluczyli zespół antyfosfolipidowy.
    Powiedział, że jeśli mnie nie przyjmą, to trzeba będzie prywatnie zrobić. Skierowanie dostałam na Fieldorfa.
    No i to w sumie tyle...

Ale to chyba dobrze? Ze chca porobic badania?

dZhdp1.png

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobrze, dobrze.
    Ale mam wrazenie, ze z kazda wizyta jestem dalej niz blizej :/

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Seli Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    No dobrze, dobrze.
    Ale mam wrazenie, ze z kazda wizyta jestem dalej niz blizej :/

Ja wiem, ze najgorzej jak co rusz to cos nowego... Ale lepiej wiedziec i poogarniac to niz nic nie wiedziec i czekac. Bo tak dzialasz nawet jesli wydaje Ci sie, ze sie oddalasz od celu. A jakbys nic z tym nie robila bys stala w miejscu.

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda wiem że to wszystko przytłacza ale pomysl z położeniem się na oddział jest na pewno lepszy niż byś miała za wszystko płacić z własnej kieszeni. Środowisko szpitalne jest depresyjne ale znowu się dowiesz czegoś i kolejny krok do przodu. Powoli do przodu. Będzie dobrze. Zobaczysz ;* niestety jak się zacznie " grzebać " w swoim organizmie to wychodzą przeróżne kwiatki.

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, nie oczekuj po tym oddziale zbyt wiele. Raczej traktuj to jako miejsce, gdzie mozesz zrobić bezplatne badania. Mniej niz 5 dni raczej nie trzymaja, bo tak dostaja dobry zwrot z ministerstwa. Moja mama rzs, wiec tam bywa.
    A mi cykl splatal figle, skrocil mi sie az dziwne, tak krotkiego cyklu nigdy nie mialam, obstawiam, ze jutro bede miec owulacje (13 dzień). Jesli tak bedzie, to napisze do F. czy uda mu sie wcisnac mnie jednak tydzien szybciej na laparo.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
‹‹ 183 184 185 186 187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ