X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z Wrocławia :)
Odpowiedz

Staraczki z Wrocławia :)

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    PAPPA ocenia przepływy łożyska a Nifty tego nie oceni.

Acha, myslalam, ze jest dokladniejsze jak czytalam kiedys ;)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Acha, myslalam, ze jest dokladniejsze jak czytalam kiedys ;)
    Testy NIPT są dokładniejsze w ocenie chorób, ale nie oceniają przepływów, a pappa ocenia, ale mówi się głównie o pappa w zakresie chorób, a pomija się to, że można gdzieś tam przez pappa wyłapać problemy łożyska.

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Testy NIPT są dokładniejsze w ocenie chorób, ale nie oceniają przepływów, a pappa ocenia, ale mówi się głównie o pappa w zakresie chorób, a pomija się to, że można gdzieś tam przez pappa wyłapać problemy łożyska.

To znasz lepiej temat ;)
    Przy Nifty poznacie plec tez :D macie jakies preferencje? Albo imiona wybrane?

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Alisia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    PAPPA ocenia przepływy łożyska a Nifty tego nie oceni.

Ja znalazlam taki opis na stronie diagnostyki o PIGF

Łożyskowy czynnik wzrostu, PlGF (ang. placenta growth factor), stanowi pomocniczy wskaźnik stanu przedrzucawkowego (preeklampsji) u kobiet w ciąży, pomocniczy wskaźnik mikro- i makro-naczyniowych zmian miażdżycowych oraz biochemiczny marker krwi matki, poprawiający czułość prenatalnego testu podwójnego w kierunku wad chromosomowych płodu. Choroby układu krążenia związane z nieprawidłową angiogenezą są jedną z przyczyn nieprawidłowego rozwoju płodu i powikłań ciąży, do których zaliczany jest stan przedrzucawkowy (preeklampsja). Uwzględnienie stężenia PIGF w algorytmie wyliczania ryzyka obciążenia płodu poprawia precyzję przesiewowego badania prenatalnego z I trymestru: testu podwójnego (beta-HCG i białko ciążowe PAPPA), zwiększając współczynnik wykrywalności o 2-8% i zmniejszając odsetek wyników fałszywie dodatnich o 0,1-2%. W przypadku ciąż z zespołem Downa, poziom PIGF matki w I trymestrze jest znacząco obniżony w porównaniu z ciążą bez tej wady.

a31il5w.png

• Alisia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Ja mam zapisane PAPPA na urządzeniu KRYPTOR
    edit. no i będziemy robić NiftyPro też 10.12 najprawdopodobniej.

Dlaczego NiftyPro a nie Hormony albo Panorama ?

Możesz napisać dlaczego wybrałaś Nifty?

Ja też chcę zrobić ale nie mogę się zdecydować które ............ ;-)

a31il5w.png

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    To znasz lepiej temat ;)
    Przy Nifty poznacie plec tez :D macie jakies preferencje? Albo imiona wybrane?
    Ja chcę chłopca, mąż dziewczynkę. Ale wiadomo, że oby było zdrowe, a nie jak matka milion chorób :P
    Córka będzie Kaja, a syn Karol lub Jerzy :)

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Ja chcę chłopca, mąż dziewczynkę. Ale wiadomo, że oby było zdrowe, a nie jak matka milion chorób :P
    Córka będzie Kaja, a syn Karol lub Jerzy :)

Ooo :D ladne imiona :) jakos dawno nie slyszalam Jerzy a brzmi tak dostojnie.
    Ja w sumie ciesze sie, ze syn bo nie dostanie ode mnie w spadku tarczycy i endometriozy ;p czy innych hormonalnych, przy corce byloby to mozliwe. U mnie w rodzinie kazda kobieta ma problem spory z tarczyca, wiekszosc ma juz wycieta...

Magda - mbc lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisia wrote:
    Dlaczego NiftyPro a nie Hormony albo Panorama ?

Możesz napisać dlaczego wybrałaś Nifty?

Ja też chcę zrobić ale nie mogę się zdecydować które ............ ;-)
    Alisia, co do pappy, to takie mam zalecenie od lekarza - pappa na urządzeniu kryptor.

Co do NiftyPro, to oni mają ubezpieczony wynik, dlatego wybraliśmy Nifty.
    edit. o ubezpieczeniu: https://testnifty.eu/dlaczego-tylko-nifty-pro/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 19:52

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ooo zlecił muche na nfz? Mi robil w 15tc jakos i placilam ponad 200 zl

Oni robia tam badania komercyjne, moj maz robil tam wymaz z gardla na chlamydie.
    Ja robilam wymaz na Muche miesiac przed ciaza, moze dlatego teraz nie musze. W Lyxmedzie mam zrobione wymazy, ktorych F. Nie zlecal np. czystosc pochwy.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Oni robia tam badania komercyjne, moj maz robil tam wymaz z gardla na chlamydie.
    Ja robilam wymaz na Muche miesiac przed ciaza, moze dlatego teraz nie musze. W Lyxmedzie mam zrobione wymazy, ktorych F. Nie zlecal np. czystosc pochwy.
    też tak myślę, że zapłace.
    Ja nigdy nie miałam muchy ani żadnych wymazów z pochwy więc może dlatego.
    Nie kazał mi za to robić moczu, morfologii etc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 20:05

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Kaja mi też się podobała ale mąż kategorycznie odrzucił:D
    u mnie Kaja to pomysł męża, ale bardzo mi się podoba :)

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi F robil przy prenatalnych czystosc pochwy, potem muche, potem z szyjki i potem to juz na kazdej wizycie wymaz, nawet jak wychodzil dobry. I wszystko pobieral na wizytach u siebie ;)

Ale warto zrobic, bo mi przez to sie szyjka skracala. Jak bakterii nie ma to przystopowala troche.

dZhdp1.png

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeszcze o imionach nie rozmawiamy, niech pokaze co ma miedzy nogami ;)

Mi F. robil wymaz na posiew w 6 tygodniu ciazy.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My rozmawialismy wczesniej :) w sumie nawet przed staraniami, jakos tak czasami pojawial sie temat imion.

Paula a chcecie dziewczynke czy drugi chlopak do zabaw meskich? :)

dZhdp1.png

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tylko ja jakaś opóźniona w wymazach :P
    A kiedy znowu wizytujesz? :)

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    To tylko ja jakaś opóźniona w wymazach :P
    A kiedy znowu wizytujesz? :)
    Ja czy Paula? :)

Ja w srode, moze ostatnia...

dZhdp1.png

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obie :P
    chodziło mi o Paulę ;)

Seli lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze w ciazy sa te pierwsze tygodnie czekania, a potem to leci tak szybko... ze juz sie tak nie odczuwa tych wizyt :)

dZhdp1.png

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizytuje w piatek rano :)

W ogole mi bez roznicy plec. Byle zdrowe! Druga prosba, by ladnie spalo. Mysle, ze wiele zalezy od charakteru dziecka, nie od plci.

veritaserum lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jasne!
    Ja w ogóle dalej nie wierze, że się udało i po prostu chciałabym, żeby tam siedziało grzecznie ;)

Seli, Paula_071, veritaserum lubią tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
‹‹ 248 249 250 251 252 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ