Staraczki z Wrocławia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula no u mnie F. ewidentnie zkapitulował i zostawił z namiarem do katowic.. Więc jestem mu wdzięczna bo był najlepszym lekarzem ale wycofał się kierując się moim dobrem. Wyniki androgwnów miałam podobme do pioprzednich a teraz stwierdził że są złe07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450) -
Verita, nie masz się czego doszukiwać, taki okres/egzemplarz i już. Mój ma ponad 3 lata a tej nocy obudził się 4 razy. Na piersi potrafił spać całą noc, potrafił też się budzić po kilkanaście razy. Jak miał 10 msc przeszedł na mm, bo miałam dość zarwanych nocy, ale budził się z taką samą częstotliwością jak na piersi. Plus był taki, że mógł wstawać do niego mąż, a nie ja. Bo jaki jest sens podawać mm i wstawać samemu dalej? Tylko więcej kosztuje i śmierdzi (wg mnie). Ja miałam ten komfort, że mój mąż wtedy już miał wakacje i mógł zarywać noce tak samo jak ja. Próbowałam też opcji, że ciągam mleko i mąż podawał młodemu (gdy miał mniej niż 6 msc i nie potrafił pić z bidonu czy kubeczka), ale ten nie miał ciągnąć smoka. Dopiero gdy przyszło rozszerzanie diety i nauka picia zaczęliśmy mu podawać z kubeczka w nocy, ale nie było to łatwe13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Magda - mbc wrote:
tych dobrych bakterii lacto mam bardzo mało, może jakiś probiotyk dostanę, zobaczymy.
Jedz ogórki kiszone i kapustę kiszoną oraz jogurty naturalne z bakteriami :
Lactobacillus acidophilus LA-5
Bifidobacterium lactis BB-12
Bifidobacterium lactis DN-173010 (nazwa marketingowa to ActiRegularis)
To jest najlepsze źródło bakterii probiotycznych
Po co faszerować się lekami
-
nick nieaktualnyDzięki Paula. W zasadzie nawet nie wiem czy to chodzi o glod bo pokarm mam , jeszcze po tym jak sama kończy pic to mleko na bank jest. Może faktycznie taki okres bo ostatnio w dzień ten wisi. Dosłownie jak na początku chce jeść co 2h w dzień. Mąż codziennie do roboty wstaje o 5.30 wraca o 15 i przejmuje Anię tak do 19. Później siada na kompa i pracuje do 1 w nocy często dla drugiej roboty. Nie miałabym serca go budzić np o 2 czy 4 żeby podał mleko. Więc i tak ja bym musiała wstawać. Bardziej chodziłoby mi że moze po butli na noc spala by dłużej ale cholera wie
-
veritaserum wrote:Dzięki Paula. W zasadzie nawet nie wiem czy to chodzi o glod bo pokarm mam , jeszcze po tym jak sama kończy pic to mleko na bank jest. Może faktycznie taki okres bo ostatnio w dzień ten wisi. Dosłownie jak na początku chce jeść co 2h w dzień. Mąż codziennie do roboty wstaje o 5.30 wraca o 15 i przejmuje Anię tak do 19. Później siada na kompa i pracuje do 1 w nocy często dla drugiej roboty. Nie miałabym serca go budzić np o 2 czy 4 żeby podał mleko. Więc i tak ja bym musiała wstawać. Bardziej chodziłoby mi że moze po butli na noc spala by dłużej ale cholera wie
Spróbuj, jak chcesz, może się uda. Tylko pamiętaj, że Ania kojarzy Ciebie z piersią, więc może dostać ataku histerii, że próbujesz jej gumę do buzi wkładać gdy pachniesz mlekiem kobiecym U nas podawanie mm działało tylko gdy podawał je mąż, jak to pojawiałam się ja to był wrzask.futuremama lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Alisia wrote:Jedz ogórki kiszone i kapustę kiszoną oraz jogurty naturalne z bakteriami :
Lactobacillus acidophilus LA-5
Bifidobacterium lactis BB-12
Bifidobacterium lactis DN-173010 (nazwa marketingowa to ActiRegularis)
To jest najlepsze źródło bakterii probiotycznych
Po co faszerować się lekami💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
nick nieaktualnyMuszę spróbować i zobaczyć bo jeśli zapewni to sen te 4h ciągiem to będzie to dla mnie ogromne ułatwienie.
Magda ja też byłam tylko na MM i jestem zdrowa bardzo rzadko choruje. Jednak przyznam sZczerze że karmienie piersią mimo tego że jest cholernie trudne ( uwiazanie do dziecka jednak ) to w jakimś stopniu też wygodne ( brak przewalajacych się butelek , no i kasy na mleko nie trzeba wydawać ;p ).Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2018, 16:12
Magda - mbc lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyfuturemama wrote:Veritaserum ja też zwątpiłam nie raz. Ale jak zjadł moje i do tego mm a obudził się jak zwykle no to cóż...
Tak jak Paula mówi do tej pory noce są różne a myślałam że w tym wieku już nie będzie problemu. Ostatnio było lepiej a dziś obudził się po 3, nie mógł zasnąć i tylko pytał która godzina i czy może już wstawać Na szczęście koło 5 zasnął i wstał po 7.
Powiedz mi proszę gdzie Ty na KTG jeździłaś?
Hehe no nieźle ja się też trochę martwię bo ten jej sen głównie nad ranem od 4 to jest strasznie niespokojny. Ale może też to minie.
Na ktg to ja miałam tylko dwa razy w Ginemedice. I raz na klinikach ale to jak przyjechałam z krwawieniem 4 dni przed terminem a za 20h urodziłam;) -
nick nieaktualny
-
Ja dzisiaj cały dzień na szkoleniu ze storytellingu. Rewelacja!
Dzisiaj wyjątkowo czuję się lepiej. Młody ładnie w nocy spał Jego życzeniem do Mikołaja jest by dostać wałek do ciastaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 21:10
veritaserum lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
nick nieaktualny
-
Ja wczoraj mialam malego na dzien. Dzis mam i na noc tylko spadl mi z wagi... tyle, ze duzo je i robi duzo kup :p wyniki badan ma bardzo dobre. Nie moga sie do niczego przyczepic. Aby tylko jadl.
Paula jak tanio hahaha
Moj maz dzis poszalal. Dostalam "push prezent" a mlodego obkupil w newbie ;pWiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 19:26
-
nick nieaktualny
-
Hahahaha
Jesli bedzie przybieral to wyjdziemy w piatek moze bo dzis stracil na wadze... ale wczoraj byl wazony po karmieniu i przed kupa... -
Tak, moje dziecko od zawsze przejawia zainteresowanie gotowaniem. Jak mial 1,5 roku znal wiecej przypraw niz statystyczny Polak a walek w zestawie z foremkami kosztowal 12zl
Seli, moj malucha robil po 7-8 dziennie. Od 1,5 roku robi 3 kupy. Przemiane materii ma mega, je bardzo duzo, czasami wiecej niz maz. I caly czas wzrostem 97 centyl, waga 50.
Zdrowka Magda!Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 21:16
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
nick nieaktualnyJeeeee u nas dziś wresZcie dobra noc !! Mała zasnęła o 19.30 ( ja z nią bo byłam wyczerpana ) obudziła się o 23.30 szybkie karmienie i dalej sen , 3.30 i to samo i o 6. Myślałam że już po spaniu ale zostawiłam ja w loZeczku trochę pokwilila i zasnęła do 7.30. wreszcie się ją tez wyspalam.
Dzisiaj idziemy po południu na szczepienie. Ostatnio po przespała cały wieczór i noc, ciekawe jak będzie dzisiaj. nie lubię szczepień ale dzisiaj mąż idzie z nami więc jestem spokojna.
Ania chyba też dobrze z wagą ma 5900 z tego co patrzyłam w siatki to te okolice 50 centyla.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 09:41
-
nick nieaktualny