X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z Wrocławia :)
Odpowiedz

Staraczki z Wrocławia :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko że przepływu chyba sprawdza się dużo później ??? Tzw Doppler ? To po 30 tyg z tego co wiem ?

• Seli Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeplywy kolo 20 tc. F chyba mi sprawdzal juz 18 skonczonego i pozniej na kazdej wizycie bylo robione.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    doradzcie czy jechac do lekarza? Dzisiaj mam 3 dzień okresu, ale w ogole nie widac tego okresu. W sensie przy podcieraniu trocher jest na papierze a na na podpasce caly dzien nic. Nie ma skrzepow jak zawsze, nic mnie nie boli. Okres mi sie spoznil 3 dni w tym cyklu i trwał 33 dni. Test robiłam w poniedzialek-byl negatywny. Dzisiaj zmierzyłam temperaure nadal 37 stopni. Na pewno w ciazy nie jestem, nie czuje tego. Macie pomysl co jeszcze moze miec wplyw na taki skapy okres i temperature? Isc do lekarza? Okres zawsze mialam mega obfity i bolesny,wrecz umieralam. CZy pco moze tez miec wplyw na to?

860i3e5edambhnvb.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że okres może się dopiero rozkręcić.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Myślę, że okres może się dopiero rozkręcić.
    Dzieki, a czy ktos z Was orientuje sie jakie sa minimalne ilosci plemnikow przy staraniach do iv?
    Nasze ponowne badania wyszly tragiczne w 1 militrze nasienia wyszlo 0,2 mln.
    Czy z tak malej ilosci da sie cos wybrac do in vitro?

860i3e5edambhnvb.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_30 wrote:
    Dzieki, a czy ktos z Was orientuje sie jakie sa minimalne ilosci plemnikow przy staraniach do iv?
    Nasze ponowne badania wyszly tragiczne w 1 militrze nasienia wyszlo 0,2 mln.
    Czy z tak malej ilosci da sie cos wybrac do in vitro?

Żadna z nas nie podchodziła do in vitro, chyba nie pomożemy.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, badalas krew, jest ok?
    Mlode mamy, jak zycie?
    Starajace sie, jakie plany?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 02:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja popieklam troche :) piernik staropolski, dlugo dojrzewajacy, sernik kajmakowy z sezamkami, dzis bede robic krolewski z makiem. Robie tez kapuste z grzybami, krokiety, barszcz i rybke maz dzis ma odebrac :D bede robic w ziolach zapiekana ;) a i paszteciki drozdzowe ;D

A mlody wisi na cycu :D juz coraz wiecej i chetniej, juz jest typowo na zadanie ;)
    W srode bylismy u pediatry to ladnie przybral, jest ok :)
    Future a wy jak sie macie?
    Magda jak przygotowania swiateczne? Dajesz rade?
    Ty Paula cos robisz na swieta? Czy tak Cie meczy, ze odpuszczasz?

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobilam z mama uszka w tym tygodniu. Ja robie tylko 3 salatki, nic wiecej. Zreszta dzisiaj i w poniedzialek pracuje. Czuje sie zle. W koncu pokazal mi sie brzuch, chociaz waze 2kg mniej niz przed zajsciem w ciaze.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowy chłopak ;) właśnie dostałam wyniki!

Paula_071, veritaserum, Seli, futuremama, Pati88, Simons_cat, KAL lubią tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wyjezdzacie gdzies? Ja u siebie robie wigilie :)

dZhdp1.png

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Magda, gratulacje :)

Seli, my dwie wigilie, jedna u tesciow, druga u rodzicow :)

Magda - mbc lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda gratuluję !!

My walczymy w nocy już z mężem razem Ania ciągle źle śpi niestety. Plama na policzku raz się pojawia raz przestaje. Kręci się w nocy niemiłosierni i w zasaxzid codziennie jest ten sam schamt. Zasyoia o 20 , o 23 je później budzi się o 2 i się zaczyna juz klopoty że spaniem. Dzisiaj przerwa od 4 do 6 i marudziła. Oprócz tego piekę dzisiaj ciasto , zakupy już mamy zrobione bo Wigilia w tym roku u nas. Jutro biorę się za barszcz a w niedzielę lepie pierogi i uszka. I w zasadzie tyle. Czuję się mega zmęczona ;) ale uśmiech Aneczki mi wynagradza wszystko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2018, 11:36

Seli lubi tę wiadomość

• Alisia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:

Gratulacje :-)

Dzwonili do Ciebie i podali wynik , dostałaś wynik na maila czy musiałaś odebrać osobiście ?

Przepraszam że tyle pytań . Ja też będę robiła ale wracam za granice i jestem ciekawa jak to u Ciebie wyglądało :-)

a31il5w.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Gratuluje!

dZhdp1.png

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisia wrote:
    Gratulacje :-)

Dzwonili do Ciebie i podali wynik , dostałaś wynik na maila czy musiałaś odebrać osobiście ?

Przepraszam że tyle pytań . Ja też będę robiła ale wracam za granice i jestem ciekawa jak to u Ciebie wyglądało :-)
    Wysłali na maila :) bo wypełniłam zgodę na elektroniczne przekazywanie wyników :)

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj Gabrys dzis tyle spi i nie zaskrzeczy nawet, ze nie poznaje dziecka... :D

dZhdp1.png

• Alisia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Wysłali na maila :) bo wypełniłam zgodę na elektroniczne przekazywanie wyników :)

Super :-)

a31il5w.png

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Magda, badalas krew, jest ok?
    Mlode mamy, jak zycie?
    Starajace sie, jakie plany?
    krew ok, mocz gorzej, ale tylko w kolorze i ph, reszta ok.

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja popieklam troche :) piernik staropolski, dlugo dojrzewajacy, sernik kajmakowy z sezamkami, dzis bede robic krolewski z makiem. Robie tez kapuste z grzybami, krokiety, barszcz i rybke maz dzis ma odebrac :D bede robic w ziolach zapiekana ;) a i paszteciki drozdzowe ;D

A mlody wisi na cycu :D juz coraz wiecej i chetniej, juz jest typowo na zadanie ;)
    W srode bylismy u pediatry to ladnie przybral, jest ok :)
    Future a wy jak sie macie?
    Magda jak przygotowania swiateczne? Dajesz rade?
    Ty Paula cos robisz na swieta? Czy tak Cie meczy, ze odpuszczasz?
    Seli, ja święta u mamy i teściów więc nic nie robię. Chate posprzątały mi Panie ;)

Seli lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
‹‹ 264 265 266 267 268 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ