Forum Starając się - ogólne Staraczki z Wrocławia :)
Odpowiedz

Staraczki z Wrocławia :)

Oceń ten wątek:
  • Pati88 Autorytet
    Postów: 882 315

    Wysłany: 20 maja 2019, 11:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli tylko Dolmed lub Pani pigułka miała z tym problem. No coż zrobuę to białko w Diagnostyce. Tylko raczej powinno sie rob8c wszystkie wyniki w jednym labo prawda? i moge te białka zrobic popołudniu w sensie nie na czczo? czy jest to zależne?

    07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6769 5139

    Wysłany: 20 maja 2019, 12:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati88 wrote:
    Czyli tylko Dolmed lub Pani pigułka miała z tym problem. No coż zrobuę to białko w Diagnostyce. Tylko raczej powinno sie rob8c wszystkie wyniki w jednym labo prawda? i moge te białka zrobic popołudniu w sensie nie na czczo? czy jest to zależne?
    możesz kiedy chcesz, nie trzeba być na czczo.

    💙 11.06.2019
    p19u3e3kr3893ce9.png
  • Pati88 Autorytet
    Postów: 882 315

    Wysłany: 20 maja 2019, 15:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja mam też homocysteine 8,82... Ale czekam na resztę wynikow (B12, kwas foliowy itd itd). No i prolaktyna pomimo bromergonu jeszcze wyższa. Nie powiem o TSH bo poza norme chociaż biorę tą samą dawkę przy ktorej zawsze miałam koło 1 wyniki. Doddatkowo fibrynogen 489mg/dl (norma 200-450). Czy fibrynogen zależy od tego że jestem w 5dc i to tak po okresie? bo na logike tak by mogło być hmm- powtorze go w przyszłym tygodniu.. Ale czuje że to dopiero początek. Jutro umawiam się do Gizlera. Chyba dojrzałam do wizyty u niego bo potrzebuje konkretnego specjalistę. Koniec z dzialaniem poomacku:/

    07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6769 5139

    Wysłany: 20 maja 2019, 16:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati88 wrote:
    to ja mam też homocysteine 8,82... Ale czekam na resztę wynikow (B12, kwas foliowy itd itd). No i prolaktyna pomimo bromergonu jeszcze wyższa. Nie powiem o TSH bo poza norme chociaż biorę tą samą dawkę przy ktorej zawsze miałam koło 1 wyniki. Doddatkowo fibrynogen 489mg/dl (norma 200-450). Czy fibrynogen zależy od tego że jestem w 5dc i to tak po okresie? bo na logike tak by mogło być hmm- powtorze go w przyszłym tygodniu.. Ale czuje że to dopiero początek. Jutro umawiam się do Gizlera. Chyba dojrzałam do wizyty u niego bo potrzebuje konkretnego specjalistę. Koniec z dzialaniem poomacku:/

    No to też mogłabyś mieć niższą tę homocysteinę. Poczekamy na wynik kwasu i B12.
    Nie, fibrynogen i okres nie mają tu nic do rzeczy,
    to jest bialko, ktore tworzy sie w watrobie i bierze udzial w ostatniej fazie krzepniecia krwi. Jego podwyzszenie, choc nieznaczne, wskazuje, ze sa u Ciebie z tym problemy (co potwierdza tez PAI herero), zobaczymy jak białka.
    Jeśli wyjda ok, to zrob APTT, PT i TT pewnie się to przyda podczas konsultacji.
    Moge Ci dac tez namiary na mojego hematologa :)

    💙 11.06.2019
    p19u3e3kr3893ce9.png
  • Pati88 Autorytet
    Postów: 882 315

    Wysłany: 20 maja 2019, 17:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To poproszę namiary na tego hematologa (może być priv) :) no to coś czuję się zacznie. Jak nie mój FAP to inne badziewie:) czekam na pozostałe badania a najbardziej ciekawa jestem tego wyniku ANA

    bardzo dziękuję za wszystkie informację. Sobie tylko zrzuty ekranu robię, żeby nie powielać pytań, ale i tak mam wyrzuty sumienia, że tak Was tu zasypuje...

    07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6769 5139

    Wysłany: 20 maja 2019, 18:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati88 wrote:
    To poproszę namiary na tego hematologa (może być priv) :) no to coś czuję się zacznie. Jak nie mój FAP to inne badziewie:) czekam na pozostałe badania a najbardziej ciekawa jestem tego wyniku ANA

    bardzo dziękuję za wszystkie informację. Sobie tylko zrzuty ekranu robię, żeby nie powielać pytań, ale i tak mam wyrzuty sumienia, że tak Was tu zasypuje...

    No coś Ty Pati, po to nas tu masz przecież :)
    Stanisław Potoczek - http://www.hematolog.wroclaw.pl/
    Ja płaciłam 150zł za wizytę

    💙 11.06.2019
    p19u3e3kr3893ce9.png
  • Seli Autorytet
    Postów: 12176 2025

    Wysłany: 20 maja 2019, 18:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati88 wrote:
    To poproszę namiary na tego hematologa (może być priv) :) no to coś czuję się zacznie. Jak nie mój FAP to inne badziewie:) czekam na pozostałe badania a najbardziej ciekawa jestem tego wyniku ANA

    bardzo dziękuję za wszystkie informację. Sobie tylko zrzuty ekranu robię, żeby nie powielać pytań, ale i tak mam wyrzuty sumienia, że tak Was tu zasypuje...

    No przestan... Po to jest ten wątek ;) ja co prawda nie pomoge bo sie nie znam ale fajnie zapytac o lekarza z Wro albo o badania w przychodni. To sie przydaje :)

    dZhdp1.png

    Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

    Więcej cudów nie będzie 😔
  • Pati88 Autorytet
    Postów: 882 315

    Wysłany: 20 maja 2019, 19:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mam dziewczyny kolejne wyniki:

    kwas foliowy 8,6 ng/ml (4,6 - 18,7) - nie biorę od marca póki co
    homocysteina 8,82 µmol/l
    wit. B12 402,8 pg/ml (191-663)
    wit D 18,7 ng/ml (30-80)
    parathormon 50,31 pg/ml (15-65)
    wapń całk. 2,45 mmol/l (2,15-2,50)
    kortyzol 23,1 µg/dl (pobrano 7:15 wg dolmed norma to 6,2 -19,4)
    prolaktyna 41,63 ng/ml (6-29,90) - mimo brania bromergonu
    fibrynogen 489 mg/dl (200-450)
    wskaźnik protrombinowy 101% (80-120)
    INR 0,99 (0,80-1,30)

    Także wit D to napewno muszę brać i ten metylowany kwas foliowy co nie?
    Czekam jeszcze na ANA i p/c antykardiolipinowe i mam do zrobienia te białko c i s. Potem całość z tymi DNA wyślę do Gawrysia. Coś jeszcze myślicie czy czekać na jego wytyczne? Czy jednocześnie pójść do Potoczka? dylematy dylematy.. dobrze, że jesteście :) :*

    07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • Paula_071 Autorytet
    Postów: 6411 7077

    Wysłany: 20 maja 2019, 19:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem dużo bierzesz leków, nie bierz witaminy D tylko wychodź na słońce :)

    wff2x1hpqpzjp32o.png
    82doj44j1y4t9kiw.png
  • Pati88 Autorytet
    Postów: 882 315

    Wysłany: 20 maja 2019, 19:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Moim zdaniem dużo bierzesz leków, nie bierz witaminy D tylko wychodź na słońce :)

    tylko bromergon 2,5 mg i metforminę 500mg (pół tabletki po śniadaniu i pół po kolacji). Heh na słońce jak wyjdę z pracy to tak ok 17 mogę zażywać ;)

    07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6769 5139

    Wysłany: 20 maja 2019, 20:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, no ja bym brała te wit. b12, co wrzucałam link z folianem żeby zbić te homocysteinę.
    Wit. D pewnie też dobrze brać, ale lek, nie suplement, czyli ten vigantoletten.

    Jeśli chodzi o wyniki nieendokrynologiczne, to nie ma sensu wysyłać och do Gawrysia, bo on się na tym nie zna. Jeśli wyjdą Ci ANA, pójdziesz do Rubina, już Simona do niego wysłałam, on akurat przyjmuje też na NFZ i ja chodzę na NFZ właśnie :)

    Pati88 lubi tę wiadomość

    💙 11.06.2019
    p19u3e3kr3893ce9.png
  • Pati88 Autorytet
    Postów: 882 315

    Wysłany: 21 maja 2019, 08:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to białko c to jest to w diagnostyce "białko c wolne" a białko s to które? aktywne czy wolne? bo są dwa kody :/

    07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6769 5139

    Wysłany: 21 maja 2019, 08:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati88 wrote:
    a to białko c to jest to w diagnostyce "białko c wolne" a białko s to które? aktywne czy wolne? bo są dwa kody :/
    ja miałam wolne S

    Pati88, Paula_071 lubią tę wiadomość

    💙 11.06.2019
    p19u3e3kr3893ce9.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 maja 2019, 10:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w niedzielę rozpoczęła się kolejna era w rozwoju - czworakowania. Zapitala po mieszkaniu z prędkością światła. Od miesiąca bujała się na czworakach w przód - tył. Tydzień temu zaczęła robić kilka kroków od niedzieli ruszyła . Po czym siada i bije sobie brawo ;p skąd to nie wiem bo nigdy na nic jej brawa nie bilismy.

    Pati88, Seli, futuremama lubią tę wiadomość

  • Pati88 Autorytet
    Postów: 882 315

    Wysłany: 21 maja 2019, 10:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziabnęłam żyłe na te białka. no to teraz pozostaje czekać:) na to "s" 35 dni... ;) dzięki za wsparcie w tym moim raczkowaniu;*

    07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • Pati88 Autorytet
    Postów: 882 315

    Wysłany: 21 maja 2019, 10:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    U nas w niedzielę rozpoczęła się kolejna era w rozwoju - czworakowania. Zapitala po mieszkaniu z prędkością światła. Od miesiąca bujała się na czworakach w przód - tył. Tydzień temu zaczęła robić kilka kroków od niedzieli ruszyła . Po czym siada i bije sobie brawo ;p skąd to nie wiem bo nigdy na nic jej brawa nie bilismy.

    zaczyna się wzmożna aktywność rodziców;) Mi zawsze podoba się jak dzieci sobie same biją brawo - to urocze!

    Magda - mbc, futuremama lubią tę wiadomość

    07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • Seli Autorytet
    Postów: 12176 2025

    Wysłany: 21 maja 2019, 11:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    U nas w niedzielę rozpoczęła się kolejna era w rozwoju - czworakowania. Zapitala po mieszkaniu z prędkością światła. Od miesiąca bujała się na czworakach w przód - tył. Tydzień temu zaczęła robić kilka kroków od niedzieli ruszyła . Po czym siada i bije sobie brawo ;p skąd to nie wiem bo nigdy na nic jej brawa nie bilismy.

    Swietnie :D Musi to byc zabawne

    dZhdp1.png

    Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

    Więcej cudów nie będzie 😔
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6769 5139

    Wysłany: 21 maja 2019, 12:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja po wymazie e.coli i gbs.
    Ja już chce urodzić, serio :P

    Jutro mi Fabi zostawi receptę. W życiu się tyle antybiotyków nie nałykałam, co teraz :/

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2019, 12:12

    💙 11.06.2019
    p19u3e3kr3893ce9.png
  • Paula_071 Autorytet
    Postów: 6411 7077

    Wysłany: 21 maja 2019, 12:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, 2 tygodnie jeszcze wytrzymasz :) trzymam kciuki!
    Verita, teraz nie musisz odkurzac, dziecko wszystkie kurze wytrze ;)

    wff2x1hpqpzjp32o.png
    82doj44j1y4t9kiw.png
  • Paula_071 Autorytet
    Postów: 6411 7077

    Wysłany: 21 maja 2019, 19:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj był dzień matki i ojca w przedszkolu, Mikołaj został z moją mamą i pięknie wypił moje mleko z butelki! :)

    futuremama, Seli, Pati88, veritaserum lubią tę wiadomość

    wff2x1hpqpzjp32o.png
    82doj44j1y4t9kiw.png
‹‹ 353 354 355 356 357 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego