X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z Wrocławia :)
Odpowiedz

Staraczki z Wrocławia :)

Oceń ten wątek:
  • marchev Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda. Serdeczne gratulacje ;) niesamowite, ze chcialas rodzic 11 i tak tez sie stalo ;) powodzenia w karmieniu i szybkiego powrotu do domku :)

Magda - mbc lubi tę wiadomość

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie u hematologa, jednak zaleca 12 tygodni po porodzie brać heparynę więc się jeszcze pokuje.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • marchev Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos dlugo kaze ja odstawiac. Ja w sumie po poronieniu odstawialam z dnia na dzien.

Rozumiem okres pologu, ale az 12tyg. hmm

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niektórzy uważają, że połóg po CC to 12 tygodni.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • mig00ttka Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    U mnie nadal bez zmian - w tym cyklu oczekiwania były dość spore bo pierwszy raz od dawna miałam owu i ze staraniami trafiliśmy w idealnym momencie, jednak jak zwykle się nie udało ... cóż trzeba dalej szukać przyczyny,

Mój mąż był ostatnio na morfologii nasienia u E. Zagockiej (wcześniej robił tylko komputerowe w Invicta). I mam pytanie odnośnie jednego parametru - wyszła mu aglutynacja 7% (norma - nieobecna). Na konsultacji wyniku powiedziano mu, że to może być przyczyna niepowodzeń i w przyszłym tyg idzie na badanie przeciwciał. Wszędzie jako wskaźnik aglutynacji podają stopnie - od I do IV, który zależy od tego jak duże grupki plemników się tworzą. Nie mam pojęcia jak interpretować ten procentowy wynik - czy to ilość ogólnych plemników, które były "związane" ? Czy 7% to dużo? Info o Pani Ewie mam od was więc pewnie nie jednej z was partner był tam na badaniu i może też się nad tym głowiłyście?

Pozdrawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2019, 10:28

Starania od maja 2017.
    Hiperprolaktynemia czynnościowa.
    Mąż - aglutynacja 7%, IgA 20%, IgG 16%
    MTHFR A1298C – heterozygotyczny
    PAI I 4G/5G – homozygotyczny
    09.2019 poronienie samoistne (6tc)
    11.2019 poronienie samoistne (5tc)

12.2019
    29dc beta 147, progesteron 33
    31dc beta 314
    33 dc beta 714, progesteron 32,4
    43 dc ❤
  • Pati88 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda jak tam juz w domu czy jeszcze szpital? Jak sie czujecie? Pozdrowionka:)

07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • marchev Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2019, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Migotka ja Ci nie pomogę. U Nas maz mial 0% morfologii i leczylismy sie u dr Przybyly.
    Z ta morfologia tez nie jestem do konca przekonana bo w invicie mial 0 a u dr Ewy 3.

• mig00ttka Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marchev wrote:
    Oj Migotka ja Ci nie pomogę. U Nas maz mial 0% morfologii i leczylismy sie u dr Przybyly.
    Z ta morfologia tez nie jestem do konca przekonana bo w invicie mial 0 a u dr Ewy 3.

Marchew a masz możliwość sprawdzić jaka była aglutynacja na badaniu u Pani Ewy? Ona to robi w standardzie morfologii.
    U nas wszystko inne wyszło ok - chociaż te wyniki, które miał rok temu komputerowo teraz wyszły trochę niższe (ilość itp.) ale nadal w normie. Ta aglutynacja to pierwszy od bardzo dawna punkt zaczepienia. Nawet niezbyt pomyślna diagnoza jest już chyba łatwiejsza do przyjęcia niż ta niewiedza. Przynajmniej będziemy mogli coś działać w konkretnym kierunku.

Starania od maja 2017.
    Hiperprolaktynemia czynnościowa.
    Mąż - aglutynacja 7%, IgA 20%, IgG 16%
    MTHFR A1298C – heterozygotyczny
    PAI I 4G/5G – homozygotyczny
    09.2019 poronienie samoistne (6tc)
    11.2019 poronienie samoistne (5tc)

12.2019
    29dc beta 147, progesteron 33
    31dc beta 314
    33 dc beta 714, progesteron 32,4
    43 dc ❤
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,
    Magda wyszłas juz z malym czy jeszcze w szpitalu?
    ja wczoraj bylam na awaryjnej wizycie ,bo mam brzuch twardy i bole w pachwinach a temu Luxmedowi juz nie wierze. Bylam w ginmedice-calkiem fajnie tam jest ale za wizyte zaplacilam prawie 300 zl :-o
    W skrocie mam podejrzenie łożyska przodujacego-ale tylko podejrzenie bo moze sie podniesc ale mam lezec, nie wspolzyc, luteine brac i taki emerytalny tryb zycia :-/ Slabo

860i3e5edambhnvb.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_30 wrote:
    hej,
    Magda wyszłas juz z malym czy jeszcze w szpitalu?
    ja wczoraj bylam na awaryjnej wizycie ,bo mam brzuch twardy i bole w pachwinach a temu Luxmedowi juz nie wierze. Bylam w ginmedice-calkiem fajnie tam jest ale za wizyte zaplacilam prawie 300 zl :-o
    W skrocie mam podejrzenie łożyska przodujacego-ale tylko podejrzenie bo moze sie podniesc ale mam lezec, nie wspolzyc, luteine brac i taki emerytalny tryb zycia :-/ Slabo

A u kogo bylas? Tez mialam podejrzenie ale to nie wplywalo na nic. Gdy szyjka sie skracala ( co nie bylo powiazane w ogole z lozyskiem) wtedy dostalam nakaz oszczedzania sie i zakaz wspolzycia :p mi tlumaczono, ze z lozyskiem problem jest jak jest nisko po 30 tc. Przed to jeszcze "wedruje".

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, od soboty jesteśmy w domu :)
    Paula_30, oszczędzaj się, oszczędzaj z takimi zaleceniami lepiej nie dyskutować.

Seli, futuremama lubią tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Tak, od soboty jesteśmy w domu :)
    Paula_30, oszczędzaj się, oszczędzaj z takimi zaleceniami lepiej nie dyskutować.

Magda jaki ładny nowy wykresik <3 jak Ci upływaja dnie? Młody spi?
    Wiem,ze łozysko moze sie podniesc ale czekac do 30 tc z ozczedzaniem sie i zakazem wspolzycia jak teraz jest najelpszy czas to az skoda :-(
    Byłam u pani Doroty Wilczynskiej. Wiekszosc kobiet na tym etapie ma juz lozysko wyzej a ja musze czekac podniesie sie/nie podniesie

860i3e5edambhnvb.png
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ogole młody jakis duzy jest-bo wazy 240 gram a wg wszystkich info w necie w 17 tc mam miec ok 150 gr a w 18 tc ok 200

860i3e5edambhnvb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej nie przykladalabym uwagi do wagi malucha na tym etapie. To się zmieni jeszcze pierdyliard razy :)

My wróciliśmy z nad morza wczoraj wieczorem. Ech to co dobre zdecydowanie za szybko się kończy.

Paula_30, Paula_071, Magda - mbc, futuremama lubią tę wiadomość

• Seli Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda opowiadaj ;)

Paula a mi mowiono, ze lozysko na tym etapie moze sie zmienic u wielu kobiet. Mowil mi to Fabijanski, Rubisz i Szewczuk ;p i podobno wiele kobiet tak ma. Nie denerwowalabym sie na zapas. Jeszcze ma czas ;) choc mi latwiej mowic bo jestem po a wtedy tez mialam stresa. Ale nie mialam tez zakazow.
    A co do wagi to zgadzam sie z Veritaserum, zmieni sie i to tylko aparat. U mnie zaden nie mierzyl dobrze 😁 i maly mial byc maly a w sumie nie byl mikrusem :D obecnie jest dosc dlugi bo 75 cm i 7250 ;D

Paula_30 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach, dużo opowiadać...

Od początku po porodzie mamy problem z jedzeniem...
    Dziś była u mnie certyfikowana doradczyni laktacyjna (polecona przez Paulę, której baaardzo dziękuję! <3) - siedziała od 12 do 15!

Okazuje sie, ze Jurek mimo ze nie jest wczesniakiem, to ma zaburzone odruchy ssania, polykania i oddychania przy jedzeniu jak wczesniak i o cycu na razie zapominamy. Ja mam sciagac pokarm, ale do butli. Wprowadzamy specjalne butelki i pilnujemy ilosci pokarmow i przyrostu wagi (wagę już mam ogarniętą) Mamy troche cwiczen. Za tydzien kontrola, jak cos zmieni nam cwiczenia a jak to nie pomoze, to pokieruje nas do innych specjalistów.

Jestem totalnie w szoku.
    Nie poddajemy się i pracujemy, trzymajcie kciuki.
    Pewnie będzie mnie tu mało, ale postaram się napisać czasem jakiś apdejt ;)

Paula_071, Simons_cat, futuremama lubią tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda kciuki w takim razie ;) moj tez mial zaburzony, byl dwa tygodnie na butli a potem stal sie cycochem :D jak sie nie zniechecisz od laktatora to potem bedzie gladko.

Najsmieszniejsze u nas, ze on odrzucil calkowicie butelke... i jak mnie nie ma to juz tylko kubek albo bidon 🤷‍♀️

Magda - mbc, Paula_30 lubią tę wiadomość

dZhdp1.png

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Większość dzieci, które są na piersi nie chce później butelki.
    Trzymam kciuki Magda aby młody szybko załapał ssanie.

Magda - mbc lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Seli Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Większość dzieci, które są na piersi nie chce później butelki.
    Trzymam kciuki Magda aby młody szybko załapał ssanie.

Tak, tylko jak jest na poczatku i wylacznie na samej butli to roznica. Piers byla przez miesiac jeszcze glownie w dzien a na noc butla. Wiec Gabrys nie byl tak przyzwyczajony.

dZhdp1.png

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to co innego.
    My jutro mamy chrzciny :)

futuremama lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
‹‹ 353 354 355 356 357 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ