X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z Wrocławia :)
Odpowiedz

Staraczki z Wrocławia :)

Oceń ten wątek:
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy któraś z Was dr Krzysztofa symonowicza? Jest moim prowadzącym w luxmedzie ale przyjmuje też w ginmedice z tego co widziałam.

860i3e5edambhnvb.png
  • marchev Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mig00ttka wrote:
    Marchew a masz możliwość sprawdzić jaka była aglutynacja na badaniu u Pani Ewy? Ona to robi w standardzie morfologii.
    U nas wszystko inne wyszło ok - chociaż te wyniki, które miał rok temu komputerowo teraz wyszły trochę niższe (ilość itp.) ale nadal w normie. Ta aglutynacja to pierwszy od bardzo dawna punkt zaczepienia. Nawet niezbyt pomyślna diagnoza jest już chyba łatwiejsza do przyjęcia niż ta niewiedza. Przynajmniej będziemy mogli coś działać w konkretnym kierunku.

0 %

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    A to co innego.
    My jutro mamy chrzciny :)
    Gratulacje! Będzie miał drugie imię? :)

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas dziś była pierwszy raz położna i uwaga! ostrzegała mnie, żebym nie przeziębiła piersi 🤦🏻‍♀️

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • marchev Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda a jaka to pani od laktacji ? Z checia sobie zapisze.

Chrzciny ! Wlasnie :) my chyba zostaniemy przy jednym imieniu

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2019, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mamy tylko jedno. W ogóle tak szczerze po co drugie imię ? Nigdy tego nie rozumiałam :)

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    My też mamy tylko jedno. W ogóle tak szczerze po co drugie imię ? Nigdy tego nie rozumiałam :)
    a ja korzystam z obu imion :)

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marchev wrote:
    Magda a jaka to pani od laktacji ? Z checia sobie zapisze.

Chrzciny ! Wlasnie :) my chyba zostaniemy przy jednym imieniu
    http://mamy-moc.pl/fundacja/
    Justyna Walczak

marchev lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda życzę żeby szybko się udało z cycem :) Szwagra córka się urodziła malutka i mimo że donoszona też ma problem dobrze złapać bo szwagierka coś jak Paula ma tonę pokarmu. A że maluszek i muszą pilnować przyrostów to trochę ściąga a trochę cycem ale walcza.
    U nas młody miał mieszane w szpitalu i straszyli że jak butle dostaje to odrzuci cyca. Taaa... póki czasem dostawał to jeszcze akceptował jakoś butle a jak przestałam i kilka miesięcy później chciałam dać to zapomnij. Dopiero jak miał rok i odstawiłam a w nocy jednak jeszcze potrzebował to zaspany dostał butle i jakoś zaskoczył na szczęście.
    U nas armagedon ogólnie wiec nie ogarniam ale na imprezę udało mi się wyrwać, fajnie było spotkać ludzi z pracy. Oczywiście powinnam założyć koszulkę z napisem "wracam w styczniu" bo co kogo spotkałam to na wejściu pytanie kiedy do nich wracam :D
    Dzień wcześniej przebił się ząbek, teraz z drugim masakra bo mąż mówi "zobacz że ma dwa" ale ten drugi widać dobrze ale jakoś się przebić nie może. Coraz więcej się podnosi, wszyscy się śmieją że pompki robi :D Wagowo tak jak Gabryś bo 1,5 tyg temu było 7150g ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2019, 21:02

Seli lubi tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikołaj był przegrzeczny, cały czas spał. Tomek też się spisał na medal, a moi bratankowie dokazywali ;)
    Ja też nie widziałam sensu drugiego imienia, do czasu gdy teść opowiadał mi gdy na Borowskiej nie temu panu co trzeba przetaczali krew, nazywali się tak samo i się pomylili. Po mnie cesarkę miała teraz dziewczyna, która miała imię i nazwisko jak ja, też urodziła syna i było to problemem, bo położne mocno się pilnowały by się nie pomylić, zwłaszcza jak naszym dzieciom pobierali krew o tej samej godzinie. A ja wcale nie nazywam się Anna Nowak ;)

Magda - mbc lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_30 wrote:
    Dziewczyny a czy któraś z Was dr Krzysztofa symonowicza? Jest moim prowadzącym w luxmedzie ale przyjmuje też w ginmedice z tego co widziałam.

Nigdy o takim panu nie słyszałam.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja przyjaciółka a była szwagierka nazywa się tak jak ja. Jesteśmy w tej samej przychodni ja do gina ona miała tam pediatrę i potem też do giną zaczęła chodzić i do tej pory są cyrki. Przecież jak wtedy jakoś było chyba ż tym 11.11 to do niej dzwonili żeby moją wizytę odwoływać. Mój adres chcieli w kartach zmieniać jak swój podawała, nawet jak poszła tam do gin tylko innej to tamta zdziwiona że 3 miesiące po porodzie a ona mówi że w ciąży jest - moją kartę jej dali...
    Także drugie imię i pesel w ciągłym użyciu :D

Magda - mbc, Paula_071 lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sluchajcie, mam taki problem i nie wiem troche co robic. Caly czas mam problem z jedzeniem i ciagnie mnie na wymioty. Myslicie, ze to reakcja po operacji, czy probowac to jakos konsultowac?

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Seli Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Sluchajcie, mam taki problem i nie wiem troche co robic. Caly czas mam problem z jedzeniem i ciagnie mnie na wymioty. Myslicie, ze to reakcja po operacji, czy probowac to jakos konsultowac?
    Trudno powiedziec... moze zapytaj poloznej? Albo skonsultuj jesli chcesz z lekarzem. Moga to byc po prostu hormony... ja apetytu jak nie mialam tak nie mam. Czasem mdlosci, czasem nawet wymioty...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:

Ja tak nie miałam, już parę godzin po CC miałam takie gastro że tylko o jedzeniu myślałam. Jem dużo i często. Ale ja tak zawsze miałam. Nie słyszałam nigdy by kogoś odrzuciło od jedzenia po porodzie.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja mam chyba tak jak Ty Seli. Położna mówiła, że tak może być, ale idę w pon. do lekarza, zobaczymy.

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Paula ja jestem pierwsza ;p mnie odrzucalo. Ale moze emocje, hormony 🤷‍♀️ staram sie jesc regularnie i wmuszac w siebie porcje niewielkie ale jak juz mnie wezma mdlosci to nie jem. Teraz jest lepiej ale na poczatku bylo slabo.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    to ja mam chyba tak jak Ty Seli. Położna mówiła, że tak może być, ale idę w pon. do lekarza, zobaczymy.

Do ginekologa czy internisty?
    To ile wazycie dziewczyny? Ja ważę 53, 1 kg mniej niż przed zajściem w ciążę a jem więcej niż mąż.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Do ginekologa czy internisty?
    To ile wazycie dziewczyny? Ja ważę 53, 1 kg mniej niż przed zajściem w ciążę a jem więcej niż mąż.

Ja sie nie bede chwalic bo nie waze mniej 😂 a wiecej... i to wcale nie jest tak, ze sie malo je to malo wazy... Organizm odklada, nie ma energii... a u mnie tarczyca zaszalala i w miesiac 7 kg na plusie zdobylam nie jedzac nic... takze tego... Ale po ustawieniu lekow w 1.5 miesiaca to spadlo.

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i u mnie kp nie sprawia, ze chudne... ;p nie jem slodyczy prawie w ogole, jak juz cos jem to sa to warzywa i owoce, ale glownie warzywa, dania warzywne. I mam 4 kg z ciazy nadal... przytylam 12... nie uzywam cukru, staram sie pilnowac godzin juz posilkow bo boje sie, ze moge miec io... choc przy kp podobno insulina szaleje i nie jest to miarodajne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2019, 09:45

dZhdp1.png

‹‹ 354 355 356 357 358 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ