Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z Wrocławia :)
Odpowiedz

Staraczki z Wrocławia :)

Oceń ten wątek:
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mig00ttka wrote:
    Hej dziewczyny,
    jesteście w stanie polecić, którąś z klinik leczenia niepłodności we Wrocławiu, najlepiej konkretnego lekarza w tej klinice?

Zdecydowaliśmy się na ten krok po rozmowach z ginekologiem i andrologiem. Mamy pewne nieprawidłowości, które mogą utrudniać staranie, ale póki co nic co by uniemożliwiało a jednak 2 lata bez rezultatu.
    ja nie do konca polece klinike,bo nie zdazylismy z niej skorzystac ale moze u Was bedzie jak u Nas:-)
    my sie zdecydowalismy na Invicte i tam chodzilismy do dr Jakubów on jest tez endokrynologiem. Mielismy tam 4 czy 5 wizyt i wszystkie badania wykonane, na kolejnej wizycie mielismy podpisac umowe z klinika na in vitro. Tyko z posiewu szyjki wyszła mi bakteria jakas dziwna i najpierw musiałam ja przeleczyc antybiotykiem zanim zaczelismy. Bylismy z reszta pogodzeni z wyrokiem na procedure i nie mielismy nadziei. Natomiast chwile przed wizyta zrobilam test i jestem w ciazy :-P Wiec chyba moj organizm stwierdzil,ze lepiej zajsc naturalnie niz sie faszerowac :-P

860i3e5edambhnvb.png
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko, Paula_30 już 20tc! :o a dopiero co robiłas test!! Jak się macie? Opowiadaj!

Paula_30 lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda-mbc sama jestem w szoku.... juz nawet po polowkowych.
    a Dzisiaj przeżyłam szok. Dokładnie w 20tc czyli 4 dni temu zaczęłam dopiero czuć ruchy kreta. Ale mam łożysko na przedniej ścianie wiec uprzedzono mnie ze dość pozno moge poczuc. Ale jak zaczelam czuc to jestem w szoku, on jest jakis nawiedzony, kopie jak opetany :-P na naszym forum listopadowek czytam,ze dziewczyny jak zaczynały czuc to powoli sie to rozkreca a wczoraj w kinie tak mnie pokopał,ze myslalam ze nie skonczy, dzisiaj od rana non stop az mi brzuch tanczy. Ale dzisiaj az sie przeraziłam przed chwila, bo przez moment z jednej strony brzucha zrobilo mi sie wielkie wybrzuszenie. Nie sadzilam,ze to bedzie az tak widac juz w 20tc.
    Dodam,ze on w zeszły czwartek mial juz 413g wec sporo jak na ten tc.
    Ponizej zdjecie wybrzuszenia:

https://zapodaj.net/2fd48e9ec0aa1.jpg.html

Paula_071 lubi tę wiadomość

860i3e5edambhnvb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2019, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda fajnie że jesteś zadowolona i że Jerzyk ma sie dobrze ;) co do szczepień powiem tylko że my w czwartek mamy meningokoki i jakoś sie naczytałam że to ciężka szczepionka i już trzęsę portkami ;) ale damy radę. Jeśli mogę zapytać czemu zrezygnowalas z kpi ? Jestem ciekawa po prostu ale jeśli nie chcesz to nie odpowiadaj :) ważne że Tobie pasuje sposób karmienia i jesteś co do tego przekonana.

Paula gratulacje ! Połówka to już robi sie poważnie.

Kurde u nas cały czas myślenie o drugim dziecku ale czuję że jestem w martwym punkcie i przez to kp temat jest odłożony. a nie jestem też sama przekonana że odstawienie Ani to dobry pomysł k jest jak jest. Wczoraj sie wkurzyłam w pewnym momencie bo abrdziej sie bawiła niż piła i mnie uzarla i schowałam pierś i mówię do niej " nie ma " a ona tak usiadła na łóżku i tak sie rozdarła jak jeszcze nigdy. ..hehe

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Magda fajnie że jesteś zadowolona i że Jerzyk ma sie dobrze ;) co do szczepień powiem tylko że my w czwartek mamy meningokoki i jakoś sie naczytałam że to ciężka szczepionka i już trzęsę portkami ;) ale damy radę. Jeśli mogę zapytać czemu zrezygnowalas z kpi ? Jestem ciekawa po prostu ale jeśli nie chcesz to nie odpowiadaj :) ważne że Tobie pasuje sposób karmienia i jesteś co do tego przekonana.

Paula gratulacje ! Połówka to już robi sie poważnie.

Kurde u nas cały czas myślenie o drugim dziecku ale czuję że jestem w martwym punkcie i przez to kp temat jest odłożony. a nie jestem też sama przekonana że odstawienie Ani to dobry pomysł k jest jak jest. Wczoraj sie wkurzyłam w pewnym momencie bo abrdziej sie bawiła niż piła i mnie uzarla i schowałam pierś i mówię do niej " nie ma " a ona tak usiadła na łóżku i tak sie rozdarła jak jeszcze nigdy. ..hehe

Spoko Veri, nie mam z tym problemu, że nie karmię piersią :)

Zrezygnowałam, bo i tak nie miałam mleka na wyłączne kpi, a odciąganie co trzy godziny kiedy zostawałam sama plus ogarnięcie rzeczywistości to było dla mnie za dużo. Byłam w ciągłym stresie, że już godzina odciągania a ja dalej w przychodni/na spacerze/ albo z butlą z małym, bo jadł 1,5h etc. I stwierdziłam, że o nie! Nie będę sobie tego robić.

Ja też jestem dzieckiem karmionym wyłącznie mm i żyję i mam się b. dobrze :P

To nie była łatwa decyzja, ale teraz macierzyństwo jest już dla mnie super fajne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 15:32

veritaserum lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajj Paula super, że czujesz maluszka! Mnie też brzuch falował jak oszalały ;) Macie już imię? :)

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Ajj Paula super, że czujesz maluszka! Mnie też brzuch falował jak oszalały ;) Macie już imię? :)
    Magda ważne żebyś ty się dobrze z tym czuła,bo to nie jest takie ważne jak karmisz. Ja na razie też nie wiem jak będę karmić,wiem że kp jest najzdrowsze po drugie najtańsze ale jeśli nie będę z jakichś względów mogła to też nie będę się użera co,bo i ja i dziecko będziemy nieszczęśliwe :-)
    Powiem Wam dziewczyny ,że pierwsza ciąża przestawia wszystko w głowie. A coś dopiero jak już będzie dziecko... Nie sądziłam,że zachodzi tyle zmian w organizmie,że wszystko będzie mnie zadziwiać a niektóre przerażać. Bez forum na belly best już chyba dawno bym była w psychiatryku ;-p
    Jest tyle rzeczy do ograneiciao których nie mam zielonego pojęcia,tyle zakupów,tyle decyzji. Dzisiaj cala noc mi się śniło,że karmiłam dziecko piersią :-o
    Co do imienia-zawsze chciałam mieć synka. Po prostu nie było dyskusji że będzie dziewczynka. I tak też się stało :-p a teraz mamy tasakiem wielki problem z imieniem że szok. Wszystko żeńskie mi się podobają bardziej niż męskie. Ostatnio są 3 których nie przekreslilismy od razu- Julek,Nikos i Hubert.

860i3e5edambhnvb.png
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa mama, to szczęśliwe dziecko i jest w tym ogrom prawdy :)
    A wszystkie 3 imiona super!

Paula_30, veritaserum, futuremama lubią tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam już 3 raz zastój mleka. Masakra... Nie wiem co bym zrobiła gdybym nie mieszkała nad szkołą rodzenia i poranią laktacyjną.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję Paula.

Generalnie odkąd karmie nie miałam żadnego zastoju / zapalenia/ zatkanego kanalika czy czegokolwiek. Chociaż tu mi sie udało.

U nas Ania ma sklejone wargi. Podobno to częste. Generalnie F. Zaproponował mi pomoc w tym temacie i powiedział że obejrzy Anię i zobaczymy co dalej.
    Pediatra sie chyba wystraszyła problemu a ja Wam powiem że nie wiem kiedy jej sie to stało bo Zwracałam na to uwagę i widziałam że jest okej a pewnego dnia patrzę i nie widzę wejścia do pochwy. Druga sprawa że nikt mnie nie uświadomił że u dziewczynek powinno sie natłuszczać wargi.. ja tam niczym nie smarowalam i było zbyt sucho no i sie najprawdopodobniej skleiły.

Czuję sie źle że ja kobieta jakby zaniedbałam sprawę aczkolwiek wczoraj rozmawiałam z F. I mówił że to absolutnie nie moja wina.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2019, 11:10

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z Tomkiem miałam raz, chyba w 10 msc karmienia. A teraz to masakra. Młody chyba za płytko je, wierci się i uszkadza kanaliki...

Jeśli chodzi o ginekologa dziecięcego to polecana jest pani Dr Kulpa-Snopek. Wszystkie moje koleżanki chodzą tam z dziewczynkami, nie przejmuj się, że się jej posklejało, jak sięgam pamięcią to większość córek moich znajomych miało ten problem. I co więcej to wraca, teraz 4-latce się znowu skleiło.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2019, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Paula czytałam o niej zobaczę co mi F. Powie w poniedziałek bo pech chciał że rozmawiałam z nim o tym w piątek bo byłam na szybkiej wizycie ( jakaś infekcja ) i mi zaproponował że on to obejrzy. Myślę że lepsze to niż kolejny pediatra. Moja mnie całkiem wystraszyła aż sie popłakałam. Że infekcje układu moczowego będzie miała itp itd.

U nas na razie starania zawieszone. Muszę a raczej chce wrócić do pracy bo dowiedziałam sie o bardzo dużej podwyżce na moim stanowisku. Swoją drogą zobaczymy bo w tym cyklu staraliśmy sie a jestem dziś w 23 dniu a wczoraj pojawiła sie plamka krwi świeżej. Tak dziwnie ale moze to przez ibfekcje. Życie pokaże.

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dostałam podwyżkę teraz, aż się zdziwiłam gdy do mnie zadzwoniła szefowa. Generalnie miło, ale macierzyńskiego mi to nie zwiększy, bo to przecież średnia z 12 MSC.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro mam u F. wizytę. Mam nadzieję, że wszystko będzie okej, bo generalnie boli mnie macica? albo nie wiem co, szczególnie jak siadam lub wstaje, a jak robię to z małym na rękach, to już w ogóle... :/ Fizjo dopiero 5.08.

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2019, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda na którą masz ? Może sie spotkamy ;)

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Magda na którą masz ? Może sie spotkamy ;)
    11:30 a Ty? :)

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech to nie. My od rana mamy przyjść..

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Ech to nie. My od rana mamy przyjść..
    i jak tam? Jesteście już po?

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. F. Obejrzał Anię przepisał maść z hormonem i powinno w przeciągu 2-3 tyg być okej.
    Nie mam wyjścia wiadomo że nie chciałbym jej niczym smarować ale no cóż. Mam nadzieję że będzie okej.

Magda - mbc, futuremama lubią tę wiadomość

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka maść to nic strasznego, spokojnie do tego podejdź :)
    A Ty Magda jak?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
‹‹ 358 359 360 361 362 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ