Staraczki z Wrocławia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Future mi tez ciezko... ale moge nawet na kwadrans go tylko przyprowadzac. Widze jak ciagnie go do dzieci.... Godzine gora dwie przezyje. Po roczku mysle o 3.
-
Ja dzisiaj wyszłam z młodym na pół godziny a Hania taką histerię tacie zrobiła że kino. Ale wiem też że to nie jest dobre. A przez to przedszkole nieczynne to starszak też jeszcze bardziej się do mnie "przykleił".
Plan żeby chociaż raz w tyg zostawali chociaż na trochę z tatą. -
To u nas odwrotnie... Mowie "papa" jak wychodze i nawet nie spojrzy... wyszlam na 6h to jak wrocilam to nawet nie spojrzal w moja strone... dopiero go na rekach maz przysunal to sie usmiechnal i chcial piers. Tak to olewka. W domu chce cycka czesto ale widze, ze jak wychodze to przezyje i tyle bez... Smutno mi troche sie zrobilo ale coz... 🤷♀️
futuremama lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU mnie jest taka mamoza że jeszcze bardziej jestem przerażona perspektywa żłobka. Ale to chyba taki etap. Ja muszę robić wszystko , przytulać , chodzić no wszystko. U męża sie drze i to tak jest od ok 2 tygodni i od wtedy też faza na pierś znowu. A nie miał przecież wcześniej problemów żeby z nią być , usypiać itp. w okolicach 9-10 miesiąca miała na mnie też bardziej " wylane " i na pierś też. Teraz non stop sie uspokaja na piersi a od 4 rano to w zasadzie wisi na niej non stop. Myślę że zlozylo sie to z chodzeniem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2019, 06:40
-
Veri u nas wlasciwie nigdy nie bylo jakiejs wiekszej mamozy... a zdarzala sie tatoza 😪 moze i moj bedzie mial jakas... Leku separacyjnego tez nie zauwazylam 🤷♀️
-
nick nieaktualnyNie wiem ale moja jakoś od początku faktycznie była bardziej za mną . Tylko to chyba jest naturalne że mama to poczucie największego bezpieczeństwa. Natura, fizjologia czy jak to sie tam nazywa ;p
W każdym razie pozdrawiam z Beskidów mąż właśnie zabrał Anię na spacer a ja idę pod prysznic:)futuremama, Magda - mbc lubią tę wiadomość
-
Tomek od zawsze wolał mnie, ale wie, że nie wszystko mogę robić, więc np. usypia go mąż.
Mikołaj w 3 MSC przybrał 2700g czyli 900g miesięcznie. I co? Jest między 10 a 25 centylem. Haha. Maluszek mój.futuremama, Seli, Magda - mbc lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Magda - mbc wrote:a to nie jest tak, że chłopcy w pewnym wieku dostają po prostu tatozy, a dziewczynki mamozy? 🙈
Magda u nas syn 4 lata i dalej mamoza
Mimo że wieczorem usypianie na zmianę to w nocy musiała mama przyjść bo inaczej darcie. No chyba że jakoś ogarnął że wieczorem mnie w domu nie było i nie ma wyjścia. Dopiero jak Hania się urodziła i wstawanie do dwójki było zbyt męczące to mąż wstaje do niego i on jakoś ogarnął że ja nie mogę bo karmie Hanię -
U nas jest tatoza... jak maz wraca to do wc sam nie moze isc :p ch... matka ze mnie :p ale ja tez bylam corcia tatusia.
-
nick nieaktualny
-
Seli wrote:U nas jest tatoza... jak maz wraca to do wc sam nie moze isc :p ch... matka ze mnie :p ale ja tez bylam corcia tatusia.
Zejdę na zawał przed tym lotem. Biegam co chwilę do okna czy kurier walizki przywiózł muszę choć trochę już spakować bo cały czas mi się wydaje że nie ogarnę jeszcze angielska pogoda zmienna, ta pannica jest wszędzie i je też tak a nie inaczej więc pranie co chwilę. Młody w nocy jeszcze dość często się posiusia więc też pranie a nie chce się cofać i mu na ten tydzień znów pampersów na noc kupowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2019, 16:30
-
veritaserum wrote:U mnie jak zaczela chodzić to nawet trochę schudła. Ostatnio ja ważyłam to ma jakos 9,5 kg.
A Ania już tak sobie chodzi bez niczego? -
nick nieaktualnyTak chodzi całkowicie sama . Czasami sie przewróci jeszcze na tyłek ale generalnie radzi sobie aczkolwiek woli jak jej sie poda rękę ( ale nie robimy tego ) po czym trochę sie złości ale idzie sama.
Jeżeli chce iść bardzo szybko to idzie na czworakach bo ciężko jej sie biega. W domu na boso to super ale w butach gorzej. W zasadzie dopiero od tygodnia chodzi sama w butach tak po dworze .Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2019, 13:46
futuremama lubi tę wiadomość
-
futuremama wrote:Seli bo to dodały dzień nie widział. Hania też wpatrzona jak w obrazek ale najlepiej z rąk mamy
Zejdę na zawał przed tym lotem. Biegam co chwilę do okna czy kurier walizki przywiózł muszę choć trochę już spakować bo cały czas mi się wydaje że nie ogarnę jeszcze angielska pogoda zmienna, ta pannica jest wszędzie i je też tak a nie inaczej więc pranie co chwilę. Młody w nocy jeszcze dość często się posiusia więc też pranie a nie chce się cofać i mu na ten tydzień znów pampersów na noc kupować
No nie, on nie z rąk mamy, mama może nie istnieć Serio... My mieliśmy moment taki, że on nie chciał zasypiać przy mnie tylko tata i rączki. A jak oddawał go mnie bo liczył, że na cycu zaśnie to był ryk i zasypiał tylko przy nim... Także tego
-
futuremama wrote:Seli bo to dodały dzień nie widział. Hania też wpatrzona jak w obrazek ale najlepiej z rąk mamy
Zejdę na zawał przed tym lotem. Biegam co chwilę do okna czy kurier walizki przywiózł muszę choć trochę już spakować bo cały czas mi się wydaje że nie ogarnę jeszcze angielska pogoda zmienna, ta pannica jest wszędzie i je też tak a nie inaczej więc pranie co chwilę. Młody w nocy jeszcze dość często się posiusia więc też pranie a nie chce się cofać i mu na ten tydzień znów pampersów na noc kupować
O future, masz jakies tipy albo liste rzeczy, my lecimy 10.09 do Amsterdamu, maly bedzie mial skonczone 3mies
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Paula_071 wrote:Tomek od zawsze wolał mnie, ale wie, że nie wszystko mogę robić, więc np. usypia go mąż.
Mikołaj w 3 MSC przybrał 2700g czyli 900g miesięcznie. I co? Jest między 10 a 25 centylem. Haha. Maluszek mój.
Ojej a wydaje się, że 900g na miesiąc to duzo!
Dba chłopak o wygląd po prostu i dobrze mu to wychodzi - ciocia potwierdzi ❤️Paula_071 lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Magda - mbc wrote:O future, masz jakies tipy albo liste rzeczy, my lecimy 10.09 do Amsterdamu, maly bedzie mial skonczone 3mies
Magda póki co nie, zobaczymy jak mała zniesie lot. Bierzemy tylko wózek, fotelik na szczęście szwagier nam ogarnie bo póki co i tak nie wiem jak się zabierzemy ze wszystkim
U Ciebie trochę łatwiej bo mały na butli to możesz mu przy starcie dawać żeby przełykał. Ja jeszcze nie wiem jak to zrobić jak ona jakoś przypięta pasami ma być do mojego więc nawet nie wiem czy realne jest przystawienie do piersi. No a poza tym pewnie będzie tak zaaferowana że nawet nie będzie chciała:D -
Seli u nas byl tylko taki moment że tata wracał, brał ją i ona cała happy. Potem nie wiem czy lęk separacyjny czy co i zapomnij. Ale teraz mąż będzie miał 1,5 tyg urlopu i będziemy na wyjeździe więc więcej czasu będzie z nim i mam zamiar to wykorzystać żeby po powrocie częściej ż nim zostawały dzieci a ja trochę oddechu złapać. Jakis basen, zajęcia.
Tylko u nas też zęby i więcej cyca niż innych rzeczy także to też nie ułatwia.