X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z Wrocławia :)
Odpowiedz

Staraczki z Wrocławia :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda przepraszam nie widziałam postu. Gotowość możesz dać chyba najwcześniej od 20 tyg. Wcześniej chyba nie można.
    Pewnie i tak juZ sobie poradziłaś :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2019, 22:15

Magda - mbc lubi tę wiadomość

• Alisia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula podajesz Mikołajowi witaminę D ? Jak tak to jaką ? Pytam Ciebie po pewnie Twój mąż co nieco czytał na ten temat 😊😊😊

a31il5w.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie Paula ale odpowiem. Ja podaję vigantol w kroplach , lek a nie suplement , tani dobry

Seli, Paula_071, Magda - mbc lubią tę wiadomość

• Seli Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Ja nie Paula ale odpowiem. Ja podaję vigantol w kroplach , lek a nie suplement , tani dobry

też vigantol, jedyny bez olejów... Tylko wycofany jest chyba?

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co podobno ma Zmienić dystrybutora dlatego jest problem z dostępnością na razie. Ale ja jeszcze kupiłam przez neta w aptece jakieś 3 oapkowania ;p

Seli lubi tę wiadomość

• Seli Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Wiesz co podobno ma Zmienić dystrybutora dlatego jest problem z dostępnością na razie. Ale ja jeszcze kupiłam przez neta w aptece jakieś 3 oapkowania ;p

A podeślesz linka? Bo nam się kończy :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli widzę że na Gemini już jest dostępny normalnie.

Seli lubi tę wiadomość

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My Vigantol, ale nie codziennie. Wystawiam młodego na słońce na parę minut z odkrytymi rękami i nogami.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja podaję codziennie i to dwie krople. Nie ma za dużo. Przy podawaniu codziennie po kropli w 4 miesiącu Życia miała badane D3 i nawet w środku zakresu nie miała.

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A sprawdzałaś wg norm dla dzieci czy tych które podaje diagnostyka z automatu?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Alisia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny za odpowiedź 😊😊😊 Na szczęście mam Vigantol 🙂

Seli lubi tę wiadomość

a31il5w.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    A sprawdzałaś wg norm dla dzieci czy tych które podaje diagnostyka z automatu?

Wg norm dla dzieci poza tym nie robię w diagnostyce badań tylko staram sie tam gdzie badanie jest wykonywane na miejscu.

W żeby zaszła synteza skórną to dziecko powinno być minimum 15 minut na słońcu w godzinach 10-15.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2019, 11:46

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dlaczego 15 minut?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żeby zaszła synteza musi to być minimum 15 minut. Tak wyczytałam w jakiś opracowaniach :) nie podam Ci teraz źródła bo nie jestem przy komputerze tylko na wyjeździe :)

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, jak tam po wizycie?

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2019, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Żeby zaszła synteza musi to być minimum 15 minut. Tak wyczytałam w jakiś opracowaniach :) nie podam Ci teraz źródła bo nie jestem przy komputerze tylko na wyjeździe :)

Spoko, nie spieszy mi się. Na angielskojęzycznej Wiki nic takiego nie piszą, są krótsze zakresy minut, a są podane źródła do literatury.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • mig00ttka Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2019, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, mam dziwny cykl i może wy pomożecie mi to zinterpretować.

7 dc - kontrola u gin - prawy jajnik pęcherzyk 1 cm
    12 dc - test owulacyjny - delikatnie widoczny paseczek (ale zdecydowanie bledszy od kontrolnego - standard u mnie na dzień/dwa przed owulacją)
    13 dc - kontrola u gin - w prawym jajniku pęcherzyk 13x11; w lewym trzy drobniejsze obok siebie - lekarz mówi, że owulacji już nie będzie i raczej nie było bo nie ma płynu w zatoce.
    13 dc - (3h po wizycie u lekarza) - test owulacyjny wyraźnie pozytywny

Macie pomysł co się mogło zadziać? Dodam, że jak wcześniej miałam problemy z owulacją (a raczej jej brakiem) to nie było bata, żeby chociaż blada krecha się pojawiła. W związku z hiperprolaktynemią czynnościową zalecono mi odstawienie tak wysokiej aktywności fizycznej i ostatnie 4 cykle, które kontroluje były owulacyjne.

Starania od maja 2017.
    Hiperprolaktynemia czynnościowa.
    Mąż - aglutynacja 7%, IgA 20%, IgG 16%
    MTHFR A1298C – heterozygotyczny
    PAI I 4G/5G – homozygotyczny
    09.2019 poronienie samoistne (6tc)
    11.2019 poronienie samoistne (5tc)

12.2019
    29dc beta 147, progesteron 33
    31dc beta 314
    33 dc beta 714, progesteron 32,4
    43 dc ❤
  • Seli Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Testy owulacyjne nie dają pewności owulacji. Mierzysz temperature? Masz monitoring? Po sprawdzał cz jednak nic nie pękło?

Ps, u mnie miało nie być a trzymam teraz go na rękach :D

mig00ttka, Magda - mbc lubią tę wiadomość

dZhdp1.png

• mig00ttka Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,
    temperatury nie mierzę - co cykl chodzę 3x do gina na kontrolę (w tym miałam wyjazd dlatego taka przerwa 7dc i 13dc) . Zawsze było jasne - owulacja jest albo jej nie ma. Teraz mój organizm pokazuje jakby była - hormony (test owulacyjny), śłuz, ból w brzuchu ale pęcherzyka dominującego brak. Lekarz mówi, że istnieje malutkie prawdopodobieństwo, że już było pęknięcie ale raczej nie bo nie ma płynu w zatoce. Dziwne byłoby też to, że test owulacyjny wyszedłby mi pozytywny już po pęknięciu.

Zastanawiam się też, jakby wyglądał obraz robiony w monecie owulacji? Orientujecie się?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2019, 10:50

Starania od maja 2017.
    Hiperprolaktynemia czynnościowa.
    Mąż - aglutynacja 7%, IgA 20%, IgG 16%
    MTHFR A1298C – heterozygotyczny
    PAI I 4G/5G – homozygotyczny
    09.2019 poronienie samoistne (6tc)
    11.2019 poronienie samoistne (5tc)

12.2019
    29dc beta 147, progesteron 33
    31dc beta 314
    33 dc beta 714, progesteron 32,4
    43 dc ❤
  • Seli Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zawsze lekarz widzi. Moze pekl ten co byl? Albo nie zauwazyl? Ja co bylam kilka razy na monitoringu i NIGDY nie widzieli owulacji. A nie sorry. Sklamalam. Raz jedna widziala a nie mialam 🤣😂 (prog byl 0.7) a jak mowili, ze nie ma i nie bedzie to progesteron wychodzil ok 15. I ciaza. Wiec ja nie zglebialabym sie tak. Skoro znasz siebie to pewnie mialas. Zbadaj sobie progesteron 7 dni po.

dZhdp1.png

‹‹ 362 363 364 365 366 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ