Staraczki z Wrocławia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas wszystko na pełnych obrotach
Hana nauczyła się wchodzić na stół także jak wcześniej nie można jej było spuścić z oka to teraz już w ogóle. Ale super ze coraz więcej się z Kubą bawi także pod tym względem jest lepiej.
W tamtym tyg ją 3 dni w domu zostawilam bo jakiś katar miała i kaszel. 2 dni pracowałam z domu bo była ważna rzecz a potem na 1 dzień urlop wzięłam bo jeszcze Kubi miał przedstawienie na dzień babci i dziadka więc też goście.
A dziś zobaczylam że dwie czwórki jej się przebiły, lewa górna i prawa dolna także śmieszna kolejność -
Future moja Ania najpierw miała trzy 4 a dopiero później dwójki... Na ten moment mamy 16 zębów i jestem w siódmym niebie.
Jedyne co u nas to kurde znowu się bujamy z zmianami na skórze. Był spokój a znowu się pojawiło. W domu nie Daje jej mleka krowiego I jest super a poszła do Żłobka i po 3 dniach w zeszłym tyg masakra. Jak tak dalej pójdzie będziemy musieli szukać innego rozwiązania...Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
A nie mogą nie dawać jej zup mlecznych? Bo jak na śniadanie jest np. owsianka i kanapki to niech dostaje tylko kanapki.
Tomek z mężem są w Karpaczu, a ja walczę z młodym we Wro. Wczoraj tylko dwie krótkie drzemki, a w nocy 11 pobudek i jeszcze od 3:30 do 5:10 w ogóle nie spal. Ekstra!Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2020, 07:40
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Też tak myślę dlatego spróbuję do niej podejść i poprosić żeby rano dostawała tylko chleb a nie te mleczne posiłki aczkolwiek jak było zebranie to uczulala na takie prosby. Bo w domu jak je przetworzone mleko to jest okej tylko jakby po czystym jest źle. Chociaż i tak sama rovie mleka roślinne i głównie na takich gotuję i pięke.
W środę jeszcze idziemy do dermatologa to zobaczę co powie.Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Synek styczeń 2021 -
My dzis wysypka po mmr chyba 🤔
Odebralam go bo rano mial pare krostek i myslalam, ze moze od nowego kremu ale mega go wysypalo...
W dodatku mialam 5 dni plamienia i 4 dni krwawienia... Okres byl okropny. Czuje, ze jest jeszcze gorzej niz bylo.... i obecnie to co wdrozylismy nic nie daje a pogarsza
Nie wiem do jakiego gina isc 😔 i to jeszcze by termin byl w tym albo nastepnym tygodniu...Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2020, 20:41
-
Seli współczuję u nas też jakiś słaby czas.
Ja dziś 24 dzień cyklu I już plamie tragedia. 24.02 mam wizytę u rubisza mma nadzieję że coś mi podpowie, zobaczy co się dzieje i w ogóle. A i też chcę jakiegoś gina który chociaż trochę ogarnia hormony i nie wiem kogo szukać na dłużej...Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Synek styczeń 2021 -
veritaa wrote:Seli współczuję u nas też jakiś słaby czas.
Ja dziś 24 dzień cyklu I już plamie tragedia. 24.02 mam wizytę u rubisza mma nadzieję że coś mi podpowie, zobaczy co się dzieje i w ogóle. A i też chcę jakiegoś gina który chociaż trochę ogarnia hormony i nie wiem kogo szukać na dłużej...
Ja sie niepokoje juz mocno bo mam zawroty glowy, mdlosci a okres byl obfity i smierdzacy... a to chyba bardzo zle ;/ -
Koszt faktycznie przeraża ale mam nadzieję że będzie warto. Wiesz co ja zadzwoniłam pod koniec stycznia chyba 20. I na luty były tylko dwa terminy możliwe bo się coś zwolnilo no i mam tego 24. 02 rano bo on tylko rano przyjmuje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2020, 14:05
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Synek styczeń 2021 -
To moze bede sie czaic... Bo juz sama nie wiem. On oslawiony w endometriozie...
-
Seli a mogą Ci obowiązkowe nadgodziny dawać? Zwłaszcza że karmisz to wręcz ten dzień skrócić. Ja bym poszperała w kodeksie pracy
"Jeżeli chodzi o pracownika opiekującego się dzieckiem do ukończenia przez nie 4. roku życia, to obejmuje go zakaz zatrudniania bez jego zgody w:
godzinach nadliczbowych,
porze nocnej,
systemie przerywanego czasu pracy, o którym mowa w art. 139 K.p.,
ramach delegowania poza stałe miejsce pracy (art. 178 § 2 K.p.)."Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2020, 14:19
-
Tak ale jakoś mam do niego zaufanie nie to co do tego doktora K... Myślę że nie będzie naciagal jak nie ma potrzeby.
Future kodeks kodeksem a rzeczywistość rzeczywistością.Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Synek styczeń 2021 -
futuremama wrote:Seli a mogą Ci obowiązkowe nadgodziny dawać? Zwłaszcza że karmisz to wręcz ten dzień skrócić. Ja bym poszperała w kodeksie pracy
"Jeżeli chodzi o pracownika opiekującego się dzieckiem do ukończenia przez nie 4. roku życia, to obejmuje go zakaz zatrudniania bez jego zgody w:
godzinach nadliczbowych,
porze nocnej,
systemie przerywanego czasu pracy, o którym mowa w art. 139 K.p.,
ramach delegowania poza stałe miejsce pracy (art. 178 § 2 K.p.)."
Nie przysluguje mi godzina na kp... i nie moge nie wziac tych nadgodzin... nie chca zgodzic sie na mniejszy etat 🤷♀️
Veri ja sie waham ale chyba tylko on mi juz zostal 🙊 -
Seli, ja dobrze pamiętam, że pracujesz w szkole?
https://www.portaloswiatowy.pl/analizy-i-interpretacje/zgoda-nauczyciela-na-godziny-ponadwymiarowe-kiedy-wymagana-15954.html
Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2020, 20:42
-
Magda - mbc wrote:a po wychowawczym przez rok nie moga Cie zwolnic
Dlaczego? Moim zdaniem mogą.
Seli, czytaj tu:
https://www.google.com/amp/s/kadry.infor.pl/poprzednie_tematy_dnia/641754,Obnizony-wymiar-czasu-pracy-ochrona-przed-zwolnieniem.html.ampSeli lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Oni nie zwalniaja.... Nie mieliby powodu bo l4 u nas to norma... A ludzie sie pozwalniali. Nie ma prawie nikogo juz z kim gadalam w pracy przed ciaza. Nikt juz nie chce tak pracowac w szkole. Jak tak policze to w ciagu roku zwolnilo sie 15 osob 🤯
Ja chce zaczac nowa prace od wrzesnia i juz tez poza zawodem. Nie chcialam teraz zmieniac no bo mlody w zlobie i glupio co chwila w nowym miejscu chodzic na l4