Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z Wrocławia :)
Odpowiedz

Staraczki z Wrocławia :)

Oceń ten wątek:
  • makalotia Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja jestem z Wrocławia :)

8 cykl starań, 1 cykl z modlitwą do Św. Rity od spraw trudnych i beznadziejnych
    15 .10 - beta 26,25 ; p13,3
    17.10- beta 63,54; p23,1
    23.10-b 1213, p 15,3

Niedoczynność tarczycy,
    Hashimoto

n59y3e5ery2u3gss.png
    860i4z17o1rgxg0z.png
  • Vi Znajoma

Wysłany: 27 listopada 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy polecicie jakiegoś lekarza z LuxMed?
    Miałam umówioną wizytę na monitoring owulacji ale gin odwołał :-(
    Chciałabym do kogoś sprawdzonego trafić, mam złe doświadczenia z lekarzami z przypadku :-(

HELP!

Vi
  • aznarepse Koleżanka

Wysłany: 28 listopada 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio byłam bardzo zadowolona po wizycie u pani Doroty Kaszubkiewicz-Wardęga. W porządku był też Piotr Rubisz. W LuxMedzie trudno się umówić do kogoś konkretnego, czasami ktoś fajny wyskoczy na ostatnią chwilę, jak zwolni się termin. Ja zawsze wrzucam nazwisko na znanylekarz.pl i jak ma przynajmniej 4 gwiazdki to biorę. Niestety większość ma 1-2 gwiazdki. Ciężko o kogoś ogarniętego, bo są bardzo oblegani.

Vi lubi tę wiadomość

• kacha00 Znajoma

Wysłany: 29 listopada 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vi wrote:
    Chciałabym do kogoś sprawdzonego trafić, mam złe doświadczenia z lekarzami z przypadku :-(

HELP!
    Ja chodziłam do Agnieszki Pajtasz. Ale mi też się nic konkretnego nie działo, nie byłam w ciąży ani się nie starałam więc o takich większych kompetencjach nie mogę się wypowiedzieć. Na pewno nie było problemu ze skierowaniami na badania.

Vi lubi tę wiadomość

• Vi Znajoma

Wysłany: 29 listopada 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kacha00 wrote:
    Ja chodziłam do Agnieszki Pajtasz. Ale mi też się nic konkretnego nie działo, nie byłam w ciąży ani się nie starałam więc o takich większych kompetencjach nie mogę się wypowiedzieć. Na pewno nie było problemu ze skierowaniami na badania.

Dziękuję za info, niestety terminy dopiero na 2018 ale może w przyszłości skorzystam ;-)

Vi
  • Vi Znajoma

Wysłany: 29 listopada 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kacha00 wrote:

Dziękuję za info, niestety terminy dopiero na 2018 ale może w przyszłości skorzystam ;-)

Vi
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej! ja również jestem z wrocławia :) juz nie staraczka, ale zycze powodzenia! A Zuzia Ty chyba lipcówka bedziesz tak jak ja czy to juz sierpnien? Powodzenia!

ps. polecam dr curyło i fabijsnksiego z ginemedica :)

• kacha00 Znajoma

Wysłany: 4 grudnia 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vi wrote:
    Z terminami to często trzeba polować, bo dziewczyny odwołują wizyty i może się coś zwolnić :)

• Seli Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :D ja jestem :)

Dziś miałam wizytę u dr. Myszczyszyna :) Na razie jestem zadowolona, naprawdę potraktował mnie poważnie.

We Wrocku mieszkam 3 lata i jeździłam 500 km do swojego ukochanego gina... Ale jeśli chce się starać i rodzić to muszę mieć kogoś równie dobrego tutaj...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Zuuziia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    hej! ja również jestem z wrocławia :) juz nie staraczka, ale zycze powodzenia! A Zuzia Ty chyba lipcówka bedziesz tak jak ja czy to juz sierpnien? Powodzenia!

ps. polecam dr curyło i fabijsnksiego z ginemedica :)

Kochana z obliczeń wychodzi 31/07 albo 01/08 :)
    Tak naprawdę trzeba poczekać na USG. Dzisiaj byłam u gina ale jeszcze jest kropek :) kolejna wizyta 21.12 obym już ujrzała serduszko :)

oar89jcgknh04rvx.png
    25.07.2018 🦊

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wpadaj na lipcówki na fioletową stronę :

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vi wrote:

HELP!
    Dr Natalia Kubat prowadziłem u niej ciąże i szczerze polecam. Dodatkowy + że pracuje (tzn pracowała na pewno w 2015) w szpitalu na Kamińskiego

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2019, 18:55

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Seli Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie, do jakich ginów chodzicie? Podpinam się pod Magdę :)

Ten Myszczyszyn był fajny przez pierwszą wizytę. Na drugiej powiedział, że jestem na razie bezpłodna i nie ma sensu mnie leczyć bo mam cukrzycę... A prawda jest taka, że nie zbadał nawet prolaktyny... A wychodzi, że to tu jest największy problem.

Magda - mbc lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2019, 18:56

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Seli Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiam na Michałem Witkowskim jeszcze, ma ultrasonograf, zdjęcia z gabinetu i niby specjalizuje się w niepłodności ale kurczę nie wiem.

W ogóle jestem zagubiona. Bo nie mam złych wyników... A objawy i testy owu wskazują, że ta owu jakaś jest, ale czy to świadczy o pękniętym pęcherzyku? Nie wiem :(

dZhdp1.png

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • ania8306 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja się zastanawiam na Michałem Witkowskim jeszcze, ma ultrasonograf, zdjęcia z gabinetu i niby specjalizuje się w niepłodności ale kurczę nie wiem.

W ogóle jestem zagubiona. Bo nie mam złych wyników... A objawy i testy owu wskazują, że ta owu jakaś jest, ale czy to świadczy o pękniętym pęcherzyku? Nie wiem :(

Na pewno specjalizuje się w niepłodności, ponieważ pracuje też w Invikcie ;-)

7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Ja się zapisałam na razię w ciemno do dr Curyły bo ma termin akurat przed moją przyszłą owulką i zaklepałam sobie termin do Fabijańskiego, bo on ma dopiero wolne na styczeń :D
    z dr Curyło miałam 2 razy przyjemność (bądź nie), zbagatelizował moje plamienia na początku ciąży, bo "z tym da się żyć", mimo, że miał wyniki jak prog spada - poroniłam

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
‹‹ 3 4 5 6 7 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ