Staraczki z Wrocławia i okolic:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania1986 wrote:kochana ja mam niedoczynnosc i chyba hashi bo na obrazie usg zapalenie i na rozpoznaniu mam autoimmunologiczne zapalenie, a wczoraj roblam ze skierowania anty tpo i MAM W NORMIE!!anty-TPO 9,96 IU/ml norma 0,00-34,00 na anty tg nie mialam skierowania ale po tym jak anty tpo wyszlo w normie to chyba sama zrobie na wlasna reke jeszcze anty tg, mi endo powiedzial tak ze jesli ciaza konczy sie w poblizu terminu miesiaczki to jak najbardziej jest to ksiazkowy przykład działan hashi, u mnie ciaze konczyły sie z terminem @ ale teraz nie wiem co mam myslec, musze czekac do wizyty 17 grudnia. Ale ogolnie słyszałam ze hashi jesli tarczyca jest niewyregulowane to sieje spustoszenie a plod traktuje jak ciało obce/zagrozenie ktore trzeba zniszczyc.
U mnie hormony były w normie latalam tylko od endo do gina. Przeciwciala mam koło 100.Ale one niestety są i będzie trzeba z nimi żyć. Hashimoto to nieciekawa sprawa mi w ciągu roku tarczyca zmniejszyła się o 40% tym sposobem pewnie w ciągu najbliższych lat zaniknie całkiem. Czuję się dobrze na codzień to więc nie sądziłam,że wystąpią problemy w ciąży. Choć może to zwykła statystyka a nie wynik hasi.Mama Aniołka 11tc oraz Wiktorka 34 tc
PCO, niedoczynność z Hashimoto, laiden hetero, niedobór białka s, dodatni antykoagulant tocznia -
Ania1986 wrote:Kochana a ta doktorka zajmuje sie "tematem doprowadzenia do ciazy"? czy to zwyklu ginekolog, ktory zajmuje sie juz uzyskana ciaza?
Hmm nie wiem jak zajde to powiem narazie jesteśmy w trakcie tego procesu ale jest oddana i słuchaManiek
-
nick nieaktualnyDołączam do Wrocławianek Co do lekarza godnego polecenia - Małgorzata Płatek, pracuje w Dolmedzie. Dużo kasy za wizytę ( badanie,cyto,usg - 220zł ) ,ale konkretna babka, odpowiada na pytania, wysłucha, doradzi, żarty jej się trzymają podczas badania bo zdaje sobie sprawę ,że nie każda kobieta to lubi Poza tym uprzejma, serdeczna. Z wynikami cytologii, cytomegalii, tsh i toksoplazmozy wchodzi się bez umawiania wcześniejszego, poza kolejką jeśli chcemy potwierdzić wyniki.
Pozdrawiam i trzymam kciuki za zielone kropy ! -
Ania1986 wrote:Własnie w piatek trafilam na strone medifemina, kochana powiedz mi czy jak dostajesz skierowanie na badania to obowiazuje Cie ten cennik z labolatorium ktory jest na stronie?
Nie korzystałam z laboratorium w medfemina, także nie mam pojęcia -
Co do Platkowiej jest dobra kiedy nie ma większych problemów koleżanka z przegrodą w macicy do niej poszła i nie wykryła tego na usg. Ona zawsze o tym nie mówi i sprawdza czy trafiła na "fachowca". Po tym się do niej zrazilam ale ona jako jedyna zbadala mi piersi.Mama Aniołka 11tc oraz Wiktorka 34 tc
PCO, niedoczynność z Hashimoto, laiden hetero, niedobór białka s, dodatni antykoagulant tocznia -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyshooa wrote:To ja też do diagnostyki na badania się udam i o kartę poproszę. Parę koleżanek z brzuszkami też było zadowolonych z ich usług Ciekawe czy badają nasienie, to od razu bym męża wysłąła
edit: znalazłam
Wrocław
ul. Warszawska 2 (Szpital im. Falkiewicza)
663 680 294
Wrocław
Opolska 131A
663 680 845
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2014, 14:58
shooa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny. Ja od maja br chodze do dr Marka Kwietnia. Polecila mi go kolezanka ktora miala problem z utrzymaniem ciazy. No i jej sie udalo... wyglada na to ze mi rowniez:) Dzis zrobilam test ciazowy i wynik wyszedl pozytywny:) Po 1,5 roku staran. Dr Kwiecien na wizycie tworzy pozytywna atmosfere, jest uprzejmy, odpowiada wyczerpujaco na wszystkie pytania. Obdarzylam go zaufaniem. Pod jego skrzydlami zrobilam badania hormonalne i hsg. Polecil mi tez przyjmowanie inofolicu 2 razy dziennie (w aptece internetowej za 30 zl). Co miesiac wykonywal mi monitoring owulacji.
Mysle ze lekarz warty uwagi. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny