Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z Wrocławia i okolic:)
Odpowiedz

Staraczki z Wrocławia i okolic:)

Oceń ten wątek:
  • Donek Koleżanka

Wysłany: 16 listopada 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    kochana ja mam niedoczynnosc i chyba hashi bo na obrazie usg zapalenie i na rozpoznaniu mam autoimmunologiczne zapalenie, a wczoraj roblam ze skierowania anty tpo i MAM W NORMIE!!anty-TPO 9,96 IU/ml norma 0,00-34,00 na anty tg nie mialam skierowania ale po tym jak anty tpo wyszlo w normie to chyba sama zrobie na wlasna reke jeszcze anty tg, mi endo powiedzial tak ze jesli ciaza konczy sie w poblizu terminu miesiaczki to jak najbardziej jest to ksiazkowy przykład działan hashi, u mnie ciaze konczyły sie z terminem @ ale teraz nie wiem co mam myslec, musze czekac do wizyty 17 grudnia. Ale ogolnie słyszałam ze hashi jesli tarczyca jest niewyregulowane to sieje spustoszenie a plod traktuje jak ciało obce/zagrozenie ktore trzeba zniszczyc.
    U mnie hormony były w normie latalam tylko od endo do gina. Przeciwciala mam koło 100.Ale one niestety są i będzie trzeba z nimi żyć. Hashimoto to nieciekawa sprawa mi w ciągu roku tarczyca zmniejszyła się o 40% tym sposobem pewnie w ciągu najbliższych lat zaniknie całkiem. Czuję się dobrze na codzień to więc nie sądziłam,że wystąpią problemy w ciąży. Choć może to zwykła statystyka a nie wynik hasi.

Mama Aniołka 11tc oraz Wiktorka 34 tc
    PCO, niedoczynność z Hashimoto, laiden hetero, niedobór białka s, dodatni antykoagulant tocznia
  • Donek Koleżanka

Wysłany: 16 listopada 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troszkę mi nie wyszło to cytowanie, pewnie dlatego,że pisze z telefonu :)

PCO, niedoczynność z Hashimoto, laiden hetero, niedobór białka s, dodatni antykoagulant tocznia
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Kochana a ta doktorka zajmuje sie "tematem doprowadzenia do ciazy"? czy to zwyklu ginekolog, ktory zajmuje sie juz uzyskana ciaza?

Hmm nie wiem jak zajde to powiem :) narazie jesteśmy w trakcie tego procesu ale jest oddana i słucha

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do Wrocławianek :) Co do lekarza godnego polecenia - Małgorzata Płatek, pracuje w Dolmedzie. Dużo kasy za wizytę ( badanie,cyto,usg - 220zł ) ,ale konkretna babka, odpowiada na pytania, wysłucha, doradzi, żarty jej się trzymają podczas badania bo zdaje sobie sprawę ,że nie każda kobieta to lubi :) Poza tym uprzejma, serdeczna. Z wynikami cytologii, cytomegalii, tsh i toksoplazmozy wchodzi się bez umawiania wcześniejszego, poza kolejką jeśli chcemy potwierdzić wyniki.

Pozdrawiam i trzymam kciuki za zielone kropy :)!

• Agnes81 Koleżanka

Wysłany: 16 listopada 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Własnie w piatek trafilam na strone medifemina, kochana powiedz mi czy jak dostajesz skierowanie na badania to obowiazuje Cie ten cennik z labolatorium ktory jest na stronie?

Nie korzystałam z laboratorium w medfemina, także nie mam pojęcia :)

• Donek Koleżanka

Wysłany: 16 listopada 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do Platkowiej jest dobra kiedy nie ma większych problemów koleżanka z przegrodą w macicy do niej poszła i nie wykryła tego na usg. Ona zawsze o tym nie mówi i sprawdza czy trafiła na "fachowca". Po tym się do niej zrazilam ale ona jako jedyna zbadala mi piersi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla Ciebie gratulacje Futuremama :) pierwszy cykl szczęśliwy:)
    a Ty jeszcze nie na drugiej, fioletowej stronie mocy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Futuremama ja korzystam tylko i wyłącznie z diagnostyki, wyniki tez są przez neta i to czasem po 2-3h :) a jeżdżę na warszawska do szpitala bo tam mile i profesjonalne pielęgniarki są :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana idziesz do diagnostyki i mówisz ze chcesz kartę stałego klienta. I od razu ja dostajesz z logiem na konto i jeśli robisz badania w tym samym dniu masz wynik na necie. Ja miałam wynik tsh juz po 2 h.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    Ania - a tą kartę w Diagnostyce tak od ręki się dostaje, nie trzeba płacić?
    Bo mi też najwygodniej do nich chodzić, a wyniki przez neta by się przydały. :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shabeel wrote:
    Witajcie.
    Ania - a tą kartę w Diagnostyce tak od ręki się dostaje, nie trzeba płacić?
    Bo mi też najwygodniej do nich chodzić, a wyniki przez neta by się przydały. :P
    Tak od reki. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też do diagnostyki na badania się udam i o kartę poproszę. Parę koleżanek z brzuszkami też było zadowolonych z ich usług :) Ciekawe czy badają nasienie, to od razu bym męża wysłąła ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny znacie dobrego endokrynologa we wroclawiu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    To ja też do diagnostyki na badania się udam i o kartę poproszę. Parę koleżanek z brzuszkami też było zadowolonych z ich usług :) Ciekawe czy badają nasienie, to od razu bym męża wysłąła ;)
    tak wykonuja badanie nasienia tylko musisz powiedziec ze chcesz z morfologia u nas wykonuja je na warszawskiej 2 i chyba na opolskiej, jak chcesz to podesle Ci nr tel kom do tego goscia co je wykonuje :) a i cena 70 zł.

edit: znalazłam :)
    Wrocław
    ul. Warszawska 2 (Szpital im. Falkiewicza)
    663 680 294

Wrocław
    Opolska 131A
    663 680 845

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2014, 14:58

shooa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja od maja br chodze do dr Marka Kwietnia. Polecila mi go kolezanka ktora miala problem z utrzymaniem ciazy. No i jej sie udalo... wyglada na to ze mi rowniez:) Dzis zrobilam test ciazowy i wynik wyszedl pozytywny:) Po 1,5 roku staran. Dr Kwiecien na wizycie tworzy pozytywna atmosfere, jest uprzejmy, odpowiada wyczerpujaco na wszystkie pytania. Obdarzylam go zaufaniem. Pod jego skrzydlami zrobilam badania hormonalne i hsg. Polecil mi tez przyjmowanie inofolicu 2 razy dziennie (w aptece internetowej za 30 zl). Co miesiac wykonywal mi monitoring owulacji.
    Mysle ze lekarz warty uwagi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona, a jaki koszt wizyty i monitoringu?

Ania, dzięki za namiar na Pana od nasienia :)))

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, poleci któraś lekarza do monitoringu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i również sie przyłącze :-)

muriella lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikicia86 wrote:
    Witam i również sie przyłącze :-)
    Witamy, witamy:) opowiesz nam cos o sobie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Czy któraś z was zdecydowała się na korzystanie z usług Invicty albo Invimedu? A może jeszcze jakaś inna klinika? Badania robiłyście dopiero ze skierowaniem po wizycie czy na własną rękę?

1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ