Forum Starając się - ogólne Staraczki z Wrocławia i okolic:)
Odpowiedz

Staraczki z Wrocławia i okolic:)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 listopada 2014, 09:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane, ja podjęłam decyzję ze rezygnuje z usług Lux medu bo to bez sensu, wywalac kasę w błoto, znalazłam już chyba mojego gina i endo w jednym :) byłam już u niego na wizycie w klinice invicta a teraz dowiedziałam się ze przyjmuje też w enel med wizyta 140 zł ale mam 2 w jednym bo za samą wizytę u endo płacę teraz 130 zł. A do tego wiem że ten lekarz zna się na leczeniu niepłodności. Jeszcze czekam na informacje ile w enel medzie pakiet kosztuje, a ten lekarz to Mirosław jakubów :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 09:34

  • futuremama Autorytet
    Postów: 2515 1937

    Wysłany: 13 listopada 2014, 10:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super przynajmniej powinien się znać na rzeczy:) Trzymam kciuki żeby się udało:)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 10:02

    👶11.08.2015
    👶10.12.2018
  • shooa Autorytet
    Postów: 2175 2187

    Wysłany: 16 listopada 2014, 09:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za informację Ania :)

    III IVF 7 transferów, aniołek
    8 et - 8dpt bhcg 110
    27dpt ❤ ❤
    10tc. Nie biją..
    9 FET 2 blastek 4AB 3AB :(
  • Donek Koleżanka
    Postów: 48 13

    Wysłany: 16 listopada 2014, 09:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczyny:) cieszę się,że tu zajrzałam od dawna szukam jakiegoś endo-gina. Ja chodzę do przychodni ACZ wejherowska do doktora Piotra Lepki nie wiem ile kosztuje wizyta gdyż mam wykupiony pakiet medyczny. Prowadził moją ciążę do 3mc jeśli chodzi o zestaw badań wysyłał na naprawdę dużo. Pracuje na borowskiej więc mogłam też liczyć na wsparcie kiedy byłam tam na zabiegu. Nie będę go tak bardzo polecać,bo nie wiem jak podejdzie do moich starań o dziecko po poronieniu. Biorąc pod uwagę chorą tarczyce i Hashimoto to wolałabym mieć dwa w 1.
    Aniu jakie masz atg i atpo. Ostatnio dużo czytałam i zastanawiam się czy te przecwciala mogą atakować płód i doprowadzać do jego obumarcia .

    Mama Aniołka 11tc oraz Wiktorka 34 tc
    PCO, niedoczynność z Hashimoto, laiden hetero, niedobór białka s, dodatni antykoagulant tocznia
  • MANIEK Autorytet
    Postów: 3216 2845

    Wysłany: 16 listopada 2014, 11:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny z lux medu się wypiszcie oni z góry mają narzucone tylko ogólne badanie i tabletki, i nie wysyłają na badania hormonów bi nie zajmują się kobietami starajacymi się o ciążę.
    Ja chodzę do dr Jalochy jyz kilka lat staram się od kilku miesięcy ii zobaczymy jak to będzie

    Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 listopada 2014, 11:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donek wrote:
    Część dziewczyny:) cieszę się,że tu zajrzałam od dawna szukam jakiegoś endo-gina. Ja chodzę do przychodni ACZ wejherowska do doktora Piotra Lepki nie wiem ile kosztuje wizyta gdyż mam wykupiony pakiet medyczny. Prowadził moją ciążę do 3mc jeśli chodzi o zestaw badań wysyłał na naprawdę dużo. Pracuje na borowskiej więc mogłam też liczyć na wsparcie kiedy byłam tam na zabiegu. Nie będę go tak bardzo polecać,bo nie wiem jak podejdzie do moich starań o dziecko po poronieniu. Biorąc pod uwagę chorą tarczyce i Hashimoto to wolałabym mieć dwa w 1.
    Aniu jakie masz atg i atpo. Ostatnio dużo czytałam i zastanawiam się czy te przecwciala mogą atakować płód i doprowadzać do jego obumarcia .
    kochana ja mam niedoczynnosc i chyba hashi bo na obrazie usg zapalenie i na rozpoznaniu mam autoimmunologiczne zapalenie, a wczoraj roblam ze skierowania anty tpo i MAM W NORMIE!!anty-TPO 9,96 IU/ml norma 0,00-34,00 na anty tg nie mialam skierowania ale po tym jak anty tpo wyszlo w normie to chyba sama zrobie na wlasna reke jeszcze anty tg, mi endo powiedzial tak ze jesli ciaza konczy sie w poblizu terminu miesiaczki to jak najbardziej jest to ksiazkowy przykład działan hashi, u mnie ciaze konczyły sie z terminem @ ale teraz nie wiem co mam myslec, musze czekac do wizyty 17 grudnia. Ale ogolnie słyszałam ze hashi jesli tarczyca jest niewyregulowane to sieje spustoszenie a plod traktuje jak ciało obce/zagrozenie ktore trzeba zniszczyc.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 listopada 2014, 11:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK wrote:
    Hej dziewczyny z lux medu się wypiszcie oni z góry mają narzucone tylko ogólne badanie i tabletki, i nie wysyłają na badania hormonów bi nie zajmują się kobietami starajacymi się o ciążę.
    Ja chodzę do dr Jalochy jyz kilka lat staram się od kilku miesięcy ii zobaczymy jak to będzie
    Kochana a ta doktorka zajmuje sie "tematem doprowadzenia do ciazy"? czy to zwyklu ginekolog, ktory zajmuje sie juz uzyskana ciaza?

  • Agnes81 Koleżanka
    Postów: 49 7

    Wysłany: 16 listopada 2014, 12:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Dziewczyny zawsze jak się idzie do nowego Gina to mówcie ze staracie się już rok wtedy potraktują Was poważnie:)

    Aniu 1986 święta racja!!! Też wyszłam z założenia, że lepiej mówić, że minął już rok od starania. Lekarz zleci wtedy kompleksowe badania, lepiej się zainteresuje. Zresztą warto wykonać pewne badania wcześniej, niż po roku dowiadywać się, że coś Ci dolega...

    Ania1986 lubi tę wiadomość

  • Agnes81 Koleżanka
    Postów: 49 7

    Wysłany: 16 listopada 2014, 12:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam we Wrocławiu już parę doświadczeń z ginekologami, niestety nie wszystkie były przyjemne. Trzeba było się prosić o badania, skierowania itp.
    Teraz korzystam z prywatnej opieki w medfemina na ul. Kukuczki 5 (www.medfemina.pl) i jestem zadowolona. Fajna, przyjemna atmosfera, dobrze wyposażone gabinety. Moim lekarzem jest Marta Zastawny. Odpowiada zawsze na wszystkie pytania obszernie, nie mam poczucie, że próbuje się mnie jak najszybciej pozbyć. Jeśli proszę o jakieś badania, to bez problemu uzyskuje skierowania, nawet jeśli uznaje, że jeszcze nie trzeba tego typu badań robić.
    Ja jednak dla swojego komfortu psychicznego czasem wole zrobić coś wcześniej, jak później.
    Także polecam :)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 listopada 2014, 12:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnes81 wrote:
    Miałam we Wrocławiu już parę doświadczeń z ginekologami, niestety nie wszystkie były przyjemne. Trzeba było się prosić o badania, skierowania itp.
    Teraz korzystam z prywatnej opieki w medfemina na ul. Kukuczki 5 (www.medfemina.pl) i jestem zadowolona. Fajna, przyjemna atmosfera, dobrze wyposażone gabinety. Moim lekarzem jest Marta Zastawny. Odpowiada zawsze na wszystkie pytania obszernie, nie mam poczucie, że próbuje się mnie jak najszybciej pozbyć. Jeśli proszę o jakieś badania, to bez problemu uzyskuje skierowania, nawet jeśli uznaje, że jeszcze nie trzeba tego typu badań robić.
    Ja jednak dla swojego komfortu psychicznego czasem wole zrobić coś wcześniej, jak później.
    Także polecam :)
    Własnie w piatek trafilam na strone medifemina, kochana powiedz mi czy jak dostajesz skierowanie na badania to obowiazuje Cie ten cennik z labolatorium ktory jest na stronie?

  • Donek Koleżanka
    Postów: 48 13

    Wysłany: 16 listopada 2014, 13:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    kochana ja mam niedoczynnosc i chyba hashi bo na obrazie usg zapalenie i na rozpoznaniu mam autoimmunologiczne zapalenie, a wczoraj roblam ze skierowania anty tpo i MAM W NORMIE!!anty-TPO 9,96 IU/ml norma 0,00-34,00 na anty tg nie mialam skierowania ale po tym jak anty tpo wyszlo w normie to chyba sama zrobie na wlasna reke jeszcze anty tg, mi endo powiedzial tak ze jesli ciaza konczy sie w poblizu terminu miesiaczki to jak najbardziej jest to ksiazkowy przykład działan hashi, u mnie ciaze konczyły sie z terminem @ ale teraz nie wiem co mam myslec, musze czekac do wizyty 17 grudnia. Ale ogolnie słyszałam ze hashi jesli tarczyca jest niewyregulowane to sieje spustoszenie a plod traktuje jak ciało obce/zagrozenie ktore trzeba zniszczyc.
    U mnie hormony były w normie latalam tylko od endo do gina. Przeciwciala mam koło 100.Ale one niestety są i będzie trzeba z nimi żyć. Hashimoto to nieciekawa sprawa mi w ciągu roku tarczyca zmniejszyła się o 40% tym sposobem pewnie w ciągu najbliższych lat zaniknie całkiem. Czuję się dobrze na codzień to więc nie sądziłam,że wystąpią problemy w ciąży. Choć może to zwykła statystyka a nie wynik hasi.

    Mama Aniołka 11tc oraz Wiktorka 34 tc
    PCO, niedoczynność z Hashimoto, laiden hetero, niedobór białka s, dodatni antykoagulant tocznia
  • Donek Koleżanka
    Postów: 48 13

    Wysłany: 16 listopada 2014, 13:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troszkę mi nie wyszło to cytowanie, pewnie dlatego,że pisze z telefonu :)

    Mama Aniołka 11tc oraz Wiktorka 34 tc
    PCO, niedoczynność z Hashimoto, laiden hetero, niedobór białka s, dodatni antykoagulant tocznia
  • MANIEK Autorytet
    Postów: 3216 2845

    Wysłany: 16 listopada 2014, 19:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Kochana a ta doktorka zajmuje sie "tematem doprowadzenia do ciazy"? czy to zwyklu ginekolog, ktory zajmuje sie juz uzyskana ciaza?

    Hmm nie wiem jak zajde to powiem :) narazie jesteśmy w trakcie tego procesu ale jest oddana i słucha

    Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 listopada 2014, 19:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do Wrocławianek :) Co do lekarza godnego polecenia - Małgorzata Płatek, pracuje w Dolmedzie. Dużo kasy za wizytę ( badanie,cyto,usg - 220zł ) ,ale konkretna babka, odpowiada na pytania, wysłucha, doradzi, żarty jej się trzymają podczas badania bo zdaje sobie sprawę ,że nie każda kobieta to lubi :) Poza tym uprzejma, serdeczna. Z wynikami cytologii, cytomegalii, tsh i toksoplazmozy wchodzi się bez umawiania wcześniejszego, poza kolejką jeśli chcemy potwierdzić wyniki.

    Pozdrawiam i trzymam kciuki za zielone kropy :)!

  • Agnes81 Koleżanka
    Postów: 49 7

    Wysłany: 16 listopada 2014, 21:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Własnie w piatek trafilam na strone medifemina, kochana powiedz mi czy jak dostajesz skierowanie na badania to obowiazuje Cie ten cennik z labolatorium ktory jest na stronie?

    Nie korzystałam z laboratorium w medfemina, także nie mam pojęcia :)

  • Donek Koleżanka
    Postów: 48 13

    Wysłany: 16 listopada 2014, 21:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do Platkowiej jest dobra kiedy nie ma większych problemów koleżanka z przegrodą w macicy do niej poszła i nie wykryła tego na usg. Ona zawsze o tym nie mówi i sprawdza czy trafiła na "fachowca". Po tym się do niej zrazilam ale ona jako jedyna zbadala mi piersi.

    Mama Aniołka 11tc oraz Wiktorka 34 tc
    PCO, niedoczynność z Hashimoto, laiden hetero, niedobór białka s, dodatni antykoagulant tocznia
  • futuremama Autorytet
    Postów: 2515 1937

    Wysłany: 24 listopada 2014, 15:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej helo:)
    Widzę, że cisza tu a piękne dwa zielone groszki się pojawiły:)
    Gratuluję mamusiom:)
    Ania1986 widzę że Ty też przy końcówce, trzymam mocno kciuki też za zielona kropeczkę:)
    A ja się trochę niecierpliwię - w pracy teraz mam za dużo czasu wolnego i za dużo myślę.
    Gdyby test był wyraźny z jedną krechą bez jakichś cieni mniej byma wariowała a tak... eh... chyba same wiecie o co chodzi:)
    Miłego (choć szaro-burego) poniedziałku:)

    👶11.08.2015
    👶10.12.2018
  • shooa Autorytet
    Postów: 2175 2187

    Wysłany: 26 listopada 2014, 22:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla Ciebie gratulacje Futuremama :) pierwszy cykl szczęśliwy:)
    a Ty jeszcze nie na drugiej, fioletowej stronie mocy?

    III IVF 7 transferów, aniołek
    8 et - 8dpt bhcg 110
    27dpt ❤ ❤
    10tc. Nie biją..
    9 FET 2 blastek 4AB 3AB :(
  • futuremama Autorytet
    Postów: 2515 1937

    Wysłany: 28 listopada 2014, 09:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na drugiej też jestem|:) Ale tą mi szkoda tak porzucać, bo cały czas Was próbuję ze sobą porwać :D
    Dziś chciałam Was przestrzec. Wczoraj miałam powtórzyć betę. Chciałam do DiaLabu bo wyniki przez neta. Pojechałam do rynku bo tam mi po drodze było, nie mogłam znaleźć (wahałam się bo diagnostyka była obok). Stałam w kolejce do rejestracji ale się okazało, że to do przychodni a ja do laboratorium muszę iść (na krzyckiej jedna zajmuje się rejestracją, a pielęgniarki krwią - a tu jedna od wszystkiego). No nie ważne. Wchodzę do pokoju siedzi stara baba, mówię do niej że chcę betę i progesteron a ona do mnie, że progesteronu nie zrobi bo nie mają odczynnika. No to mówię o becie a ona że nie wie czy jutro będą mieli i coś tam o zamrażaniu surowicy, nie wiem. No to mówię że chyba rezygnuję bo nie będę na wyniki bety do pn czekać. A ona do mnie, to co tą betę robimy czy też nie? Ja patrzę na nią jak na idiotkę i jeszcze raz pytam kiedy wyniki bety, ona że jutro. WTF?
    No ale pobrała krew w końcu - szybko ale jakiś krwiaczek mi się zrobił. NIe wiem czy to przez to, że dwa dni wcześniej już też byłam tu kłuta.
    Ale jak dla mnie porażka. Idziesz na badanie za które płacisz, prywatnie a oni Ci mówią że nie ma odczynnika i nie wie kiedy będa mieli;/

    shooa lubi tę wiadomość

    👶11.08.2015
    👶10.12.2018
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 listopada 2014, 09:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Futuremama ja korzystam tylko i wyłącznie z diagnostyki, wyniki tez są przez neta i to czasem po 2-3h :) a jeżdżę na warszawska do szpitala bo tam mile i profesjonalne pielęgniarki są :)

1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego