Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z Wrocławia i okolic:)
Odpowiedz

Staraczki z Wrocławia i okolic:)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izolec, masz rację, zrób hormony. Widzę, że z owulką u Ciebie ciężko? Mnie się 3mce temu cykl rozregulował i mój organizm postanowił nie owulować. Dwa ostatnie cykle owulkę wywołuję dongiem. I też planuję badania hormonów, bo tu głównie trzeba szukać przyczyny takiego stanu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Shooa,
    właśnie jestem baaardzo zaskoczona tym cyklem bo do tej pory wszystko było jak w zegarku. Nie wiem od czego mi się tak rozregulowało...
    Nic to czekamy na @ i będziem się monitorować... kiedyś musi się udać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też się bardzo zdziwiłam na pierwszy bezowulacyjny jak w 15 dc nie miałam śluzu ani żadnych objawów owulki, nigdy wcześniej mi się to nie zdarzało (przynajmnmiej nie zaobserwowałam). Ale uznaję to za psikus starającego się organizmu, żeby zbyt łatwo nie było :/ ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz jak jest?
    Dalej zdażają się bezowulacyjne czy w normie - a to był jeden z tych co mogą się pojawić? :)
    Ja mam nadzieję, że u mnie to jednorazowy wyskok i chyba pierwszy raz w życiu nie mogę się doczekać @

• anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny,czy jest tu może ktoś z Wałbrzycha???:) pozdrawiam

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izoleccc wrote:
    A teraz jak jest?
    Dalej zdażają się bezowulacyjne czy w normie - a to był jeden z tych co mogą się pojawić? :)
    Ja mam nadzieję, że u mnie to jednorazowy wyskok i chyba pierwszy raz w życiu nie mogę się doczekać @

no właśnie kolejnym to samo...byłam pewna, że po jednym bezowulacyjnym kolejny będzie normalny. ale jak koło 13-14 dc nie miałam śluzu ani żadnych innych objawów owulacji, wzrostu libido, szyjka nisko itd. to stwierdziłam, że historia się powtarza. Znowu włączyłam dong quaia i czekałam na owulkę. W trakcie musiałam zwiększyć dawkę bo widziałam, że nie działa tak silnie jak w pierwszym cyklu, ale chyba owulki się doczekałam (tak wynika z wykresu, śluzu, szyjki itd.)
    Efektu nie widać (10dpo a test jedna kreska), ale w kolejnym cyklu robię badania hormonów i uderzam na monitoring sprawdzić jak wygląda sytuacja.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    shooa u Michalika akurat jestem teraz, ale nie wiem jak u niego z monitoringiem.
    Na razie tylko jedna wizyta, więc za dużo nie mogę powiedzieć. W pt mam genetyczne.

ja jednak wybieram na monitoring corfamed, lepsza cena, dostępność w sobotę.
    a jeśli się okaże, że wymagam regularnych wizyt i konsultacji u specjalisty to może wtedy pójdę do Michalika :)

• Gianna Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Wrocławianki :)

Ja mogę polecić moją gin. Dr. Urszula Sieradzka. Przemiła, delikatna i bardzo kompetentna. I nie naciąga na nic. Za to jeśli jakieś badania są potrzebne to po prostu je zleca, też nie ma problemu.

W dodatku jest naprotechnologiem.
    Słyszałyście o napro? Jest tu jeden wątek o napro. Ja osobiście bardzo polecam.
    My dopiero 2 cykl starań, ale korzystamy z naprotechnologii, bo ponad rok temu urodziłam przedwcześnie synka. Tylko naprotechnolodzy nie zbagatelizowali tematu i dociekali przyczyny. Teraz kolejna ciąża będzie już ineczej prowadzona...
    Szkoda, że dopiero teraz ja mam taką wiedzę i mojego synka mam w niebie...

"Zamienię pustynię na pojezierze,
    a wyschniętą ziemię na wodotryski." Iz 41,18
    dqpr3e5ecs7r4rjb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny trochę mnie nie było bo wyjechałam :-) staramy się z mężem od czerwca 2014 od samego początku z badaniami hormonalnymi mam podwyższona prolaktyne mąż też robił badania i ma mniej niż 4% prawidlowych plemników :-( ... trace nadzieję ale czytając wasze opinie i to że co chwile jakas z was fasolkuje :-) bardzo mnie to podbudowuje :-) i wiem że watro jest się wzajemnie wspierać :-)

muriella lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochana a jak reszta parametrów nasienia? u nas tez problem meski

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane a mi powiedziala doktor w klinice nieplodnosci, ze z moim pcos i z mojego slabym nasieniem jedynie in vitro - ze inseminacja marne szanse by podzialala w naszym przypadku...

to mojego wynik nasienia sprzed pol roku:

Odczyn 8,5 >=7,2, Uplynnienie 90 min < 60 min, liczba plemnikow 26 mln/ml >= 15 mln , calkowita ilosc plemnikow w ejakulacie 78 mln >= 39 mln, plemniki o prawidlowej morfologi 19 % >= 4 %, ruchliwosc ogolna 30% >= 40%, ruch postepowy szybki i wolny w kat A i B 24% >=32%. A tego to juz kompletnie nie rozumiem leukocyty 1-0-2 , erytrocyty 0-0-1, nablonki 1-0-0

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak ti Aniu nie widze problemu w nasieniu:/ jedynie upłynnienie i ruch ale ten ruch tez nie jest najgorszy...a w jakiej klinice byliscie?

oczywiście ivf płatne z własnej kieszeni ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje za opinie w sprawie nasienia... bylismy w Invicta we Wroclawiu no i dr namawiala strasznie na refundowane in vitro. Teraz czekam na udokumentowanie rocznego leczenia i 6 cykli z clo - jak mi moj lekarz wystawi, to pewnie zalapiemy sie na rzadowe ivf, a jak nie to zaplacimy za wszystko sami...

• muriella Koleżanka

Wysłany: 29 stycznia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja również się podlacze :-)

• muriella Koleżanka

Wysłany: 29 stycznia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:
    dziekuje za opinie w sprawie nasienia... bylismy w Invicta we Wroclawiu no i dr namawiala strasznie na refundowane in vitro. Teraz czekam na udokumentowanie rocznego leczenia i 6 cykli z clo - jak mi moj lekarz wystawi, to pewnie zalapiemy sie na rzadowe ivf, a jak nie to zaplacimy za wszystko sami...
    A ile się staracie? I co u was szwankuje?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka, my staramy sie od konca sierpnia 2013, ja mam pcos, a moj problem z ruchliwoscia... a u was muriella jaki problem?

• muriella Koleżanka

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mnie progesteron lekko podwyzszony a z plemnikami morfologia 1% dobrych reszte ok

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanko do was jakiego lekarza polecacie ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chodzę do jakubowa jest to lekarz który tez pracuje w klinice niepłodności.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    ja chodzę do jakubowa jest to lekarz który tez pracuje w klinice niepłodności.
    a gdzie przyjmuje ja obecnie jestem w trakcie szukania dobrego lekarza

‹‹ 2 3 4 5 6 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ