X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z Wrocławia i okolic:)
Odpowiedz

Staraczki z Wrocławia i okolic:)

Oceń ten wątek:
  • Gabi. Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszytskie wrocławskie straczki! :) i ja się przyłączę :)

Ja kilka dni temu dowiedziałam się o niedoczynności tarczycy (TSH 11,3) - znalazłam ponoć bardzo dobrego endokrynologa: dr Grzegorz Gawryś. Idę do niego 14.01 - dam znać jakie odczucia po wizycie - może komuś się przyda ;)

Jeżeli chodzi o ginekologa to wcześniej cały czas korzystałam z usług Lux Medu (dalej mam tam wykupiony pakiet), ale nie trafiłam tam na "dobrego" lekarza...a chciałabym teraz na okres starań i potem prowadzenia ciąży mieć stałego gina.
    Znalazłam więc bardzo polecanego ginekologa dr Maciej Orzechowski - zajmuje się diagnostyką niepłodności - też może komuś się przyda ;)

• Gabi. Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izolecc - ja np. teraz przed wizytą u endo wykonuję na własną rękę badania dot. tarczycy, żeby już iść do lekarza z pakietem wyników i żeby od razu na tej pierwszej wizycie mógł już powiedzieć coś konkretnego i może nawet rozpocząć leczenie.

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    I ja pochodze z okolic Wrocławia, więc dołacze jeżeli można :-)

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Gabi. Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Agatka! Super, że wątek się odświeżył ;)

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie. Tylko szkoda ze tak mało nas tu.
    Watek widziałam już dawno tylko nie tętni jakoś życiem

Czas to zmienić :-)

• Gabi. Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem za! :) Jak się czujesz w ciąży Agatka? W którym cyklu starań się udało?

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuje się całkiem dobrze. Troche brzuch pobolewa jak na @.

My tym razem się nie staraliśmy aż tak tylko na zadadzie co ma być to będzie. Miałam brać tabletki antykoncepcyjne, nawet lekarz dał mi je w prezencie. Jednak doszłam do wniosku że rozleguluje mi cała gospodarke hormonalna i ich brać nie będę.
    Od poronienia minelo dopiero 3 miesiace, I tyle mieliśmy poczekać. Do tego doszedł problem z tarczyca w grudniu. Tej ciazy nie spodziewałam się.
    Wcześniej to nawet 15 miesiecy sie staralismy. Nie sadziłam że tak szybko się uda.

shooa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi. wrote:

Znalazłam więc bardzo polecanego ginekologa dr Maciej Orzechowski - zajmuje się diagnostyką niepłodności - też może komuś się przyda ;)

Hej Gabi,
    mam pytanie co do tego lekarza- Orzechowskiego- czy on przyjmuje też we Wrocławiu. Na znany lekarz jest tylko Milicz/ Krotoszyn.
    Rzeczywiście ma dobre opinie...

• just_me Debiutantka

Wysłany: 11 stycznia 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izoleccc wrote:
    Hej dziewczyny. Czy któraś z was zdecydowała się na korzystanie z usług Invicty albo Invimedu? A może jeszcze jakaś inna klinika? Badania robiłyście dopiero ze skierowaniem po wizycie czy na własną rękę?

Leczę się w invimedzie. Od wiosny zeszłego roku. W ciążę próbuję zajść już od prawie dwóch lat.
    Do invimedu pokierował mnie doktor, który w końcu stwierdził u mnie pcos. Wcześniejsi lekarze jakoś tego nie widzieli i nie wiele robili sobie z tego, że okresu nie mam ;)

2x[*] luty 2015

201604267252.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izoleccc wrote:
    Hej dziewczyny. Czy któraś z was zdecydowała się na korzystanie z usług Invicty albo Invimedu? A może jeszcze jakaś inna klinika? Badania robiłyście dopiero ze skierowaniem po wizycie czy na własną rękę?
    Hej ja wybrała Invicte miałam juz kontakt z dr Gruszczynska(swietna babeczka i lekarz) a teraz oddajemy sie pod opieke samego profesora Krzysztofa Łukaszuka ze wzgledu na problem meski

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi. wrote:

Ja kilka dni temu dowiedziałam się o niedoczynności tarczycy (TSH 11,3) - znalazłam ponoć bardzo dobrego endokrynologa: dr Grzegorz Gawryś. Idę do niego 14.01 - dam znać jakie odczucia po wizycie - może komuś się przyda ;)

Jeżeli chodzi o ginekologa to wcześniej cały czas korzystałam z usług Lux Medu (dalej mam tam wykupiony pakiet), ale nie trafiłam tam na "dobrego" lekarza...a chciałabym teraz na okres starań i potem prowadzenia ciąży mieć stałego gina.
    Kochana Gawrys nie dosc ze drogi to nie ma najlepszych opini niestety, sama miałam do niego isc ale stwierdziłam po opiniach ze wybiore kogos innego i tak trafilam do dr Jacka Daroszewskiego lekarz z tytulami naukowymi , nie naciaga na niepotrzebne badania jest super! startowałam z tsh 6,36 po 2 miesiacach leczenia tsh wzrosło do 8,89 zmiana dawki i leku i tak po niecałych 4 tyg tsh spadło na 2,63;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2015, 16:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do ginekologa to u mnie lux med jest spalony! bo placiłam za pakiet nie małe pieniadze a kazdy gin bylam u 3 nie chciał mi zlecic badan podstawowych ,hormonow mimo ze powiedziałam ze staram sie o dziecko po tym ze mam cykle w miare regularne stwierdzili ze nie potrzebne sa badania.

Przeniosłam sie do enel-medu i tak w czwartek ide na pierwsza wizyte do doktora Jakubowa, miałam juz z nim stycznosc w klinice invicta i wiem ze ma duze pojecie o nieplodnosci i mysle ze bedzie dobrze mnie prowadził

Jeszcze zobaczymy co wyjdzie po wizycie u prefesora w invikcie bo moze faktycznie tam sie przeniesiemy całkiem z leczeniem i tam tez pewnie pojde pod opieke dr Jabubowa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2015, 16:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    a polecacie jakiegoś lekarza od monitoringu? W sumie to nie wiem, czy pchać się już w leczenie niepłodości jeśli może wystarczy zwykła regularna kontrola.... Ehh sama nie wiem jak to ogarnąć :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny polećcie ginekologa ,który przyjmuje prywatnie, ale też pracuje w szpitalu. Z góry dziękuję!!! ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w luxmedzie nie doświadczycie pomocy ginekologa w staraniach. Oni robią wszystko, żeby nie zlecić badań i spławić starającą się pacjentkę.
    Ostatnio jeden postanowił był szczery z moją koleżanką i jej powiedział wprost, że oni tu nie są od diagnozowania i leczenia niepłodności ani od zlecania tego typu badań, ale w "jednej z wrocławskich klinik" jako klient luxmedu ma się tam zniżkę i on poleca poszukać specjalistycznej kliniki.

Też chcę od przyszłego mca spróbować monitoringu, żeby sprawdzić czy pęcherzyk pęka bo tego jeszcze nie wiem. i szukam jakiegoś gina, oprę się pewnie na opiniach z netu.

Agatka196 jak czytam Twój i podobne posty w stylu "odłożyliśmy starania i się udało" to mnie napawają nadzieją, chyba to jest najlepsze co można zrobić :) zrobię tak po kolejnym cyklu z monitoringiem (oby nie było potrzeby :)) jak się przekonam, że wszystko ok.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    just_me wrote:
    Leczę się w invimedzie. Od wiosny zeszłego roku. W ciążę próbuję zajść już od prawie dwóch lat.
    Do invimedu pokierował mnie doktor, który w końcu stwierdził u mnie pcos. Wcześniejsi lekarze jakoś tego nie widzieli i nie wiele robili sobie z tego, że okresu nie mam ;)

A jaki jest koszt wizyty w invimedzie? Można tam zrobić monitoring?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goska9789 wrote:
    Dziewczyny polećcie ginekologa ,który przyjmuje prywatnie, ale też pracuje w szpitalu. Z góry dziękuję!!! ;)

Gosia, niestety nie mam kogo polecić, ale sprawdź sobie listę lekarzy pracujących w szpitalu, który Cię interesuje, znajdź jego gabinet w necie i idź :)

Ja tak ostatnio szukałam hematologa dla babci i się udało :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak na koniec zamiast na początek, super, że wrocławski wątek się odświeżył :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. A słyszałyście może o dr. Myszczyszynie? Kiedyś do niego chodziłam ale tak o tylko na kontrole. Zastanawiam się czy on ogarnie temat... Póki co czekam na @ i idę zbadać hormony.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dziś wolne w pracy i tak z nudów sobie szukam lekarza do monitoringu cyklu w ewentualnym (TFU TFU TFU!!!) kolejnym cyklu.
    Ceny nie są zbyt zachęcające:/ w klinikach prywatnych np. medfemina 150zł pierwszy w cyklu, 50zł następne, jakiś nieznany mi ale z niełzymi opiniami dr T. Michalak ma pakiet 3 monitoringów w cyklu za 180zł. Ale trafiłam na stronkę Coframedu, moja kumpela w ciąży tam się bada i słuchajcie, mają monitoring 50zł i robią go też w sobotę. Przystępna cena :)

Może któraś z Was też będzie zainteresowana i się przyda.

Izolec, ja o nim nie słyszałam.

1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ