Staraczki z Wrocławia i okolic:)
-
WIADOMOŚĆ
-
ania8306 wrote:Cześć dziewczyny. Jeżeli można dołączę do waszego wątku ☺
Mieszkam pod Wrocławiem, od kilku lat staramy się o dziecko.
Jestem po HSG, HSC operacyjnym i teraz rozpoczęłam mój pierwszy cykl na Clo... Czy któraś z was również go przyjmuje? W związku z tym lekiem mam małe pytanko ☺
Pozdrawiam i trzymam za wszystkie kciuki.
Ja też, mam tą przyjemność, jutro ostatnia tabletka clo a w czwartek monit. -
nick nieaktualny
-
Dzięki za odpowiedź ☺
A jak wasze organizmy reagują na clo?
I może głupie pytanie, ale... Czy clo powoduje tylko większą ilość pęcherzyków czy również szybszy ich wzrost?
W 12 dc mam monitoring, a mam krótkie cykle i obawiam się czy na pewno zdążę...
I jeszcze jedno - wyczytałam że clo źle wpływa na endometrium, ale skoro od 15 dc zawsze przyjmuję duphaston to chyba on mnie wspomoże prawda? ☺Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 14:04
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
nick nieaktualny
-
Moje cykle trwają ok 25-26 dni. Poszłabym na monitoring 10 dc, ale akurat to sobota... W tym cyklu próbujemy jeszcze z pregnylem (nie wiem czy dobrze zapamiętałam nazwę), zobaczę jak to wszystko się ułoży ☺
Narazie czuję kłucia w jajniku, samopoczucie ok, oby tak już zostało ☺
A ty Aniu po HSG? To działajcie, podobno wielu parom udaje się od razu zaciążyć ☺
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
ania8306 wrote:Dzięki za odpowiedź ☺
A jak wasze organizmy reagują na clo?
I może głupie pytanie, ale... Czy clo powoduje tylko większą ilość pęcherzyków czy również szybszy ich wzrost?
W 12 dc mam monitoring, a mam krótkie cykle i obawiam się czy na pewno zdążę...
I jeszcze jedno - wyczytałam że clo źle wpływa na endometrium, ale skoro od 15 dc zawsze przyjmuję duphaston to chyba on mnie wspomoże prawda? ☺
U mnie clo powoduje, że pęcherzyki rosną szybciej, mam cykle 29 dniowe, a zastrzyk z pregnylu przy clo miałam raz już w 11 dniu, drugi raz w 12. Ale każdy organizm reaguje inaczej. Myślę, że warto jednak przejść się wcześniej koło 9-10 dnia, tak na wszelki wypadek. Z endometrium prawda, clo raczej źle wpływa na wzrost ja popijam czerwone winko zajadam migdały i nie narzekam zawsze jest okWiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 16:25
-
hej ja w ubiegłym roku byłam 3 cykle na clo i przytyłam w tym czasie ze 3-4 kilogramy, chodziłam na monitoring i za każdym razem miałam jeden pęcherzyk na lewym jajniku, który ładnie rósł i pękał. doktorek nie mówił, że to źle, ja się nie interesowałam, ale teraz sobie myślę, że jeden to chyba mało jak na stymulację... jak myślicie?
-
perła ziemi wrote:hej ja w ubiegłym roku byłam 3 cykle na clo i przytyłam w tym czasie ze 3-4 kilogramy, chodziłam na monitoring i za każdym razem miałam jeden pęcherzyk na lewym jajniku, który ładnie rósł i pękał. doktorek nie mówił, że to źle, ja się nie interesowałam, ale teraz sobie myślę, że jeden to chyba mało jak na stymulację... jak myślicie?7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.
-
nick nieaktualny
-
margo001 wrote:U mnie clo powoduje, że pęcherzyki rosną szybciej, mam cykle 29 dniowe, a zastrzyk z pregnylu przy clo miałam raz już w 11 dniu, drugi raz w 12. Ale każdy organizm reaguje inaczej. Myślę, że warto jednak przejść się wcześniej koło 9-10 dnia, tak na wszelki wypadek. Z endometrium prawda, clo raczej źle wpływa na wzrost ja popijam czerwone winko zajadam migdały i nie narzekam zawsze jest ok
Margo dziękuję za odpowiedź. Zastosuję się do twoich rad z winkiem ☺ Migdały odpadają z racji aparatu na zębach, znasz może coś innego, bardziej miękkiego? ☺
Chyba zaufam jednak mojej gin i stawię się dopiero w poniedziałek, mam nadzieję że mój organizm zareaguje po jej myśli ☺
A można wiedzieć dlaczego nie podchodzisz do trzeciej IUI?7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
nick nieaktualnyania8306 wrote:Moje cykle trwają ok 25-26 dni. Poszłabym na monitoring 10 dc, ale akurat to sobota... W tym cyklu próbujemy jeszcze z pregnylem (nie wiem czy dobrze zapamiętałam nazwę), zobaczę jak to wszystko się ułoży ☺
Narazie czuję kłucia w jajniku, samopoczucie ok, oby tak już zostało ☺
A ty Aniu po HSG? To działajcie, podobno wielu parom udaje się od razu zaciążyć ☺
Ja tez brałam w tamtym cyklu pregnyl , tylko testuj dopiero najszybciej 12dpo bo mi pregnyl 5000 utrzymywal sie do 11 dpoWiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 18:52
-
Aniu skąd wiesz że nie zbliża się owulka? Testujesz albo monitorujesz? Może pod wpływem stresu przez badanie hsg po prostu się tobie przesunęła? ☺
Ja miałam w październiku hsg, ale efektów nie widać... Wykryto za to polipy, hsc i usunięcie, badania histo nie za ciekawe, ale cóż, trzeba iść do przodu ☺
nick nieaktualny
-
ania8306 wrote:Margo dziękuję za odpowiedź. Zastosuję się do twoich rad z winkiem ☺ Migdały odpadają z racji aparatu na zębach, znasz może coś innego, bardziej miękkiego? ☺
Chyba zaufam jednak mojej gin i stawię się dopiero w poniedziałek, mam nadzieję że mój organizm zareaguje po jej myśli ☺
A można wiedzieć dlaczego nie podchodzisz do trzeciej IUI?
Nie podchodzę bo w naszym przypadku nie ma to większego sensu-u nas niepłodność idiopatyczna, wszystkie wyniki super, a w takim przypadku skuteczność IUI to mniej więcej tyle samo co normalny stosunek. Koszt IUI z badaniami, wizytami, lekami wychodzi jakieś 1100, czyli raczej drogo. Co do endometrium hmmm nic mi się niestety więcej nie przypomina. -
nick nieaktualnyania8306 wrote:Aniu skąd wiesz że nie zbliża się owulka? Testujesz albo monitorujesz? Może pod wpływem stresu przez badanie hsg po prostu się tobie przesunęła? ☺
Ja miałam w październiku hsg, ale efektów nie widać... Wykryto za to polipy, hsc i usunięcie, badania histo nie za ciekawe, ale cóż, trzeba iść do przodu ☺
U mnie w hsg nie wykryto żadnych nieprawidłowości typu polipy czy miesniaki , badz zrosty.
Aniu a gdzie Ty miałas hsg? -
Ania1986 wrote:robie testy owulacyjne juz od roku i zawsze max 24 h po pozytywnym tescie mam bol owulacyjny albo z lewej albo z prawej strony i tak mam co miesiąc pare raezy miałam monitoring i wszystko sie pokrywa , w tamtym cyklu miałam monitoring ,clo i pregnyl w tym cyklu przerwa ze względu na hsg a od przyszłego cyklu wracam do stymulacji i monitoringu.
U mnie w hsg nie wykryto żadnych nieprawidłowości typu polipy czy miesniaki , badz zrosty.
Aniu a gdzie Ty miałas hsg?
W moim badaniu hsg po pierwszej dawce kontrastu jeden jajowód jakby nie drożny, po drugiej dawce wszystko ładnie przeszło. Badanie miałam robione w szpitalu w Trzebnicy (mimo że nie pochodzę stamtąd), ale mam tam dość zaufanego lekarza... Wszystko na nfz, a opieka i komfort super ☺ Nie byłam nigdy w szpitalach wrocławskich (przyjezdna z Poznania hihi) ale z tego co słyszałam to miałam opiekę bez porównania ☺
Mi polipy wykryto później, mega szybko rosną, w ogóle jak to określili takie coś przydarza się kobietom w okresie menopauzy. Wycina się wtedy macicę... No ale z wiadomych przyczyn ja się jeszcze z tym wstrzymuję ☺
Ja też robiłam testy i zawsze pozytywne, pierwszy monitoring wszystko ładnie, drugi monitoring i pęcherzyk nie pękł... Stąd teraz ten pregnyl...
Przepraszam że tak się rozpisuję, ale zaczynam powoli łapać doła i muszę komuś się pożalić.
Mój S. choć kochany nie rozumie do końca moich hmmm trosk...7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Margo teraz już rozumiem... Nie jest to tania sprawa, jeżeli szansa jest porównywalna to rzeczywiście bez sensu...
A jak długo się staracie?
U nas nasienie, hormony, jajowody wszystko ok, teraz tylko problem z pęknięciem pęcherzyka (przynajmniej raz nie pękł, nie wiem jak wcześniej...)
Trzymam kciuki za ivf, chociaż może wcześniej się uda naturalnie ☺ Wtedy idziemy - ty na soczek a ja na czerwone winko hihi7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.