Forum Starając się - ogólne staraczki ze śląska
Odpowiedz

staraczki ze śląska

Oceń ten wątek:
  • terka Autorytet
    Postów: 9694 1966

    Wysłany: 6 lipca 2017, 10:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    optymistkaaa wrote:
    terka nie wiedziałam, że chia mają takie właściwości :)
    akurat mam zamówione ;D
    Słyszałam, że maca działa cuda :):)

    Tak może działać na płodność-jest roślinką wysoko odżywczą i napakowaną dobrymi rzeczami więc jak poprawi kondycje organizmu to i płodność zwiększy ;)

    https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet
    Postów: 9694 1966

    Wysłany: 6 lipca 2017, 10:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    optymistkaaa wrote:
    Terka zrób sobie deser z nasionkami. Zalewasz szklanką mleka krowiego albo jeszcze lepiej kokosowym kilka razy mieszasz w przeciągu 20 minut i dajesz na noc do lodówki. Następnego dnia, jak mikstura zgęstnieje to albo w takim stanie do zjedzenia albo dodatkowo jakiś owoc. Prze-py-szne!!! :):):)

    Spróbuje deserek :D bo samo rozpuszczone w wodzie...nie przejdzie :D ale to od następnego razu chyba, bo dzisiaj ostatnią porcje taka większą na raz wzięłam ;) no może jeszcze jutro-zobaczę po wykresie, ale i tak już mi sie kończy ten maleńki zapas a nowego póki co nie będę kupować ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2017, 10:34

    https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • optymistkaaa Autorytet
    Postów: 367 177

    Wysłany: 6 lipca 2017, 10:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam Cię i Twoją determinację. Ja bym nie dała rady na sucho przełknąć nasion ;D

    terka, MałaMi90 lubią tę wiadomość

  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2159 723

    Wysłany: 6 lipca 2017, 10:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak mało nas jest ze śląska ? szok ;)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • terka Autorytet
    Postów: 9694 1966

    Wysłany: 6 lipca 2017, 10:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaMi-Mam nadzieję, że dołączą jeszcze osoby :D Śląsk duzy jest :D
    Optymistkaaa-na surowo wlasnie fajne są moim zdaniem :D

    https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet
    Postów: 9694 1966

    Wysłany: 6 lipca 2017, 10:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optymistkaaa a skąd z Bytomia jesteś? Bo miałam okazję poznać to miasto myślałam nawet o tym żeby tam zamieszkać ale to były czasy, gdzie nie znałam nawet swojego męża jeszcze :D

    https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2159 723

    Wysłany: 6 lipca 2017, 11:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, zastanawiam się właśnie nad zmianą lekarza :D bo staramy się od 7 miesięcy a lekarz nam nie zalecił jeszcze żadnych badań dodatkowych, sympatyczna jest ale liczą się efekty :D

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • terka Autorytet
    Postów: 9694 1966

    Wysłany: 6 lipca 2017, 11:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może uznała że jak 7 miesięcy to jeszcze za wcześnie na stresowanie się badaniami ;)

    MałaMi90 lubi tę wiadomość

    https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2159 723

    Wysłany: 6 lipca 2017, 11:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm no może :) ja uważam że lepiej wcześniej i ewentualnie się leczyć :) niż starać się i z każdym miesiącem mieć większe rozczarowanie :)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • terka Autorytet
    Postów: 9694 1966

    Wysłany: 6 lipca 2017, 11:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ale psychika tez robi swoje. Jak sie chodzi do lekarza, badania itd to w głowie wczesniej czy później zrodzi się -cos jest nietak. A tak masz komfort i spokój sprzyjający poczęciu zdrowego maluszka :D co innego jak cos sie dzieje-wtedy jasna sprawa, ale nie zagłębiałabym sie w szczegółową diagnostykę jeśli z ogólnych badan wychodzi ze jest ok ;) ale to moje zdanie ;)

    MałaMi90 lubi tę wiadomość

    https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2159 723

    Wysłany: 6 lipca 2017, 11:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie masz rację ;)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • terka Autorytet
    Postów: 9694 1966

    Wysłany: 6 lipca 2017, 11:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie osobiście lekarze stresują i denerwują :D więc jak nie musze to nie korzystam :P jestem za naturalnym wspomaganiem organizmu i leczeniem tego co sie da naturalnie a jak juz nie można to wtedy lekarz leki i inne chemie ;)

    MałaMi90 lubi tę wiadomość

    https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • optymistkaaa Autorytet
    Postów: 367 177

    Wysłany: 6 lipca 2017, 11:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi - świetna jest dr Gajewska-Kucharek - specjalizuje się m.in w niepłodności. Przyjmuje w Gyncentrum. Polecam. Naprawdę świetna lekarka.

    Pewne inne dziewczyny dołączą nieco później :) w końcu nawet południa jeszcze nie ma ;)

    MałaMi90 lubi tę wiadomość

  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2159 723

    Wysłany: 6 lipca 2017, 11:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona przyjmuje na NFZ czy prywatnie? w Katowicach ?

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • terka Autorytet
    Postów: 9694 1966

    Wysłany: 6 lipca 2017, 12:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Ona przyjmuje na NFZ czy prywatnie? w Katowicach ?

    Dobre pytanie :D. Gynocentrum to chyba prywatne jest na ul. Żelaznej? To jest to? Bo tam to ceny chyba mają... Nie dla mnie :D

    https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Sarrrra Autorytet
    Postów: 3200 1290

    Wysłany: 6 lipca 2017, 12:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem z Bytomia a za 2 miechy z Chorzowa. Polecam dr Witolda Nowaka z Katowic. Po 11 miesiącach poszukiwania lekarza trafiłam na najlepszego,który obdarzył mnie maksymalną opieką medyczna. Koszt wizyty 150 zł.

    Byłam w Gyncentrum. Nie polecam lekarzy z stamtąd. Traktują kobiety taśmowo a nie indywidualnie. Oczywiście zapewne są dobrymi lekarzami. To tylko moje zdanie nie chciałabym nikogo urazić.

    km5sgu1rnzh3xzcx.png

    zem320mmiu4xizmw.png
  • Sarrrra Autorytet
    Postów: 3200 1290

    Wysłany: 6 lipca 2017, 12:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Tak ale psychika tez robi swoje. Jak sie chodzi do lekarza, badania itd to w głowie wczesniej czy później zrodzi się -cos jest nietak. A tak masz komfort i spokój sprzyjający poczęciu zdrowego maluszka :D co innego jak cos sie dzieje-wtedy jasna sprawa, ale nie zagłębiałabym sie w szczegółową diagnostykę jeśli z ogólnych badan wychodzi ze jest ok ;) ale to moje zdanie ;)

    troszkę sie mylisz. Staram się 11 miesięcy. Wyniki mam w miare ok a nie jestem w ciązy. Owulacja jest co misiac długosc fazy II jest ok . Tempka w II fazie rośnie itd itd śluz obecnie tez ok. Problem leży głębiej i na to sa bardziej specjalistyczne badania.

    km5sgu1rnzh3xzcx.png

    zem320mmiu4xizmw.png
  • terka Autorytet
    Postów: 9694 1966

    Wysłany: 6 lipca 2017, 12:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety prywatna wizyta nie zawsze oznacza lepszą i większe rozczarowania tylko powodują bo człowiek sie nastawi ze lepiej sie nim zajmą niż na NFZ...
    Kurde nie ma nic bliżej Gliwic? :D wszyscy lekarze w Katowicach? :D

    https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Sarrrra Autorytet
    Postów: 3200 1290

    Wysłany: 6 lipca 2017, 12:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    z doświadczenia wiem , ze lekarze na nfz przy leczeniu niepłodnosci nie podchodzą tak jak prywatnie. Dużo dziewczyn ma z tym doświadczenie tutaj. Na śluz polecam wiesiołek 6 tabsów dziennie. 3 razo i 3 wieczorem. od 1 dnia cyklu do owulacji.

    km5sgu1rnzh3xzcx.png

    zem320mmiu4xizmw.png
  • terka Autorytet
    Postów: 9694 1966

    Wysłany: 6 lipca 2017, 12:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    troszkę sie mylisz. Staram się 11 miesięcy. Wyniki mam w miare ok a nie jestem w ciązy. Owulacja jest co misiac długosc fazy II jest ok . Tempka w II fazie rośnie itd itd śluz obecnie tez ok. Problem leży głębiej i na to sa bardziej specjalistyczne badania.

    Hmm a co to znaczy w miarę ok? ;) A mąż jak z wynikami? Nie zawsze po stronie kobiety musi byc problem... Nie mowie zeby o siebie nie dbać ale chodzi o to żeby nie wariować bo to nie pomaga ;)

    https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego