Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • Ilona04 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na forum latwiej jest pogadac bo wszystkie jestesmy w podobnej sytuacji, a wśrod r0dzony znajomych nie zawsze ma sie kogos zapytac czy nawet jest smiałosć :D

Antoś 36tc [*]. Urodzony dla nieba :*
  • Klayd Przyjaciółka

Wysłany: 12 maja 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uf dziewczyny... nareszcie można usiąść i odpocząć ;) Ciężki dzień za mną, a jeszcze mam zamiar spróbować co nie co się pouczyć do egzaminu. Czasem to się zastanawiam, czy nadmierne obciążenie nie powoduje właśnie problemów zajściem w ciążę u mnie, ale jakoś nie potrafię z niczego zrezygnować ;)

Grunt to faktycznie się mieć komu pożalić ;P haha

Starając się o pierwsze dziecko - nasze terminy: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1mSYxN1-UHM0M37r-MnKvH86EgRGhdgGhgYYWaRGE67A/edit?usp=sharing
  • Ilona04 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No przemeczenie moze byc powodem;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 11:32

• Ilona04 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta ja sie podzielę opinią w tym cyklu, bo jak juz kupilam to juz je przetestuje ;)jak to mówia kazdy z nas ma.cos zapisane i nic nie dzieje sie z przypadku;) czasem nam sie wydaje ze cos co nas spotyka jest krzywdzące, a z biegiem czasu cieszysz ze sie tak stalo ;) ja uważam ze Góra czuwa nad nami ;)

Anet_86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 11:32

• SanKwt Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To niby odblokowanie ktore jest tym nie spinaniu sie zeby zajsc to czysty przypadek i jak sie udaje to wtedy mowimy ze sie odblokowaliamy;) no takie moje zdanie przynajmniej;) a co do tych testow owu to moja ciocia z nimi zaszla w drugim cyklu tyle ze zanim zaczela starania to testow uzywala zeby sprawdzac kiedy ma owu.

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klayd wrote:
    Uf dziewczyny... nareszcie można usiąść i odpocząć ;) Ciężki dzień za mną, a jeszcze mam zamiar spróbować co nie co się pouczyć do egzaminu. Czasem to się zastanawiam, czy nadmierne obciążenie nie powoduje właśnie problemów zajściem w ciążę u mnie, ale jakoś nie potrafię z niczego zrezygnować ;)

Grunt to faktycznie się mieć komu pożalić ;P haha
    Jestes;) caly dzien Cie nie bylo;) odpoczywaj teraz ,posadz dupala w fotelu i relaks;)

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jeeeej !!! Ratunku moj maz umiera!!! BOLI GO GLOWA ;) chyba bez karetki sie nie obedzie;)

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • Ilona04 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SanKwt wrote:
    O jeeeej !!! Ratunku moj maz umiera!!! BOLI GO GLOWA ;) chyba bez karetki sie nie obedzie;)
    Walczy o życie ;) niech spisuje testament :D

• SanKwt Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caly czas powtarza:
    Ooo ku..a jak mnie lep nap.....la , jezu jeszcze chyba mnie nigdy tak nie bolala. Syczy steka;) a tabletki to chcial 3 na raz ;)
    Biedaczek;)

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    zacznę od początku. Pierwszy gin kazał się starać, kolejny wypisał nie pamiętam chyba duphoston i coś jeszcze, trzeci kwas foliowy i clo. A teraźniejszy kazał
    przez dwa miesiąse przyjeźdzać na monitoring, zlecił badania hormonalne no i najpierw powiedział, że trzeba zrobić badanie HSG a za drugim razem, że laparoskopie bo przy laparoskopi wszystko można dokładnie sprawdzić i usunąć jak będzie coś nie tak (np.zrosty). Będę rozmawiać z nim w poniedziałek.

• SanKwt Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba ten monitoring plus badania hormonalne najlepsze rozwiazanie no i ta laparoskopia wazna. To gin na NFZ?

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie do gina na pierwszą wizyte poszłam prywatnie. za monitoring przez 2 miesiące tj.5 razy zapłaciłam 50zl, a badania dał mi na NFZ, jest ordynatorem w szpitalu i dał skierowanie do szpitala na wyniki co bym nie płaciła, no i laparoskopia też ma być na NFZ.

SanKwt lubi tę wiadomość

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jiwa wrote:
    Nie do gina na pierwszą wizyte poszłam prywatnie. za monitoring przez 2 miesiące tj.5 razy zapłaciłam 50zl, a badania dał mi na NFZ, jest ordynatorem w szpitalu i dał skierowanie do szpitala na wyniki co bym nie płaciła, no i laparoskopia też ma być na NFZ.
    widać trafił ci się spoko gin, zaczął od badań a nie w ciemno leki i tyle... są jeszcze dobrzy lekarze! :)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SanKwt wrote:
    To niby odblokowanie ktore jest tym nie spinaniu sie zeby zajsc to czysty przypadek i jak sie udaje to wtedy mowimy ze sie odblokowaliamy;) no takie moje zdanie przynajmniej;) a co do tych testow owu to moja ciocia z nimi zaszla w drugim cyklu tyle ze zanim zaczela starania to testow uzywala zeby sprawdzac kiedy ma owu.

a ja jestem trochę innego zdania, bo jak zaczęliśmy się z mężem starać to spinałam się bardzo, był seks w płodne będzie ciąża, pierwsza @, druga @, łzy rozczarowanie, w 4 cs miałam to w dupie dosłownie! mierzyłam temp sprawdzałam szyjkę śluz i wiedziałam że będzie jajko w święta ale właśnie były święta głowa zajęta czym innym, tu winko, tam wyjazd, nocne przytulanki na luzie i bach zaskoczyło, finał znacie :( szybko się skończyło ale ja uważam że psychika ma duże znaczenie w tym całym staraniu się.
    ale to takie moje zdanie bo wiem jakie miałam podejście w cyklu szczęśliwym/tragicznym.

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie śpię bo zmieniam sobie opatrunki po zębie bo ciągle krew się sączy :(

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Klayd Przyjaciółka

Wysłany: 13 maja 2017, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SanKwit apropo bólu głowy: wymęczyłam wczoraj dzieci na korkach, zażyłam tabletkę na ból głowy, napisałam do Was wiadomość i padłam jak trup na łóżko. Obudziłam się o 3 po północy, w ubraniach a na egzamin nie umiem nic ;) Proszę o mentalne wsparcie haha.

Mąż też niezbyt w formie xDJuż czuję że z tego cyklu nici :)

Starając się o pierwsze dziecko - nasze terminy: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1mSYxN1-UHM0M37r-MnKvH86EgRGhdgGhgYYWaRGE67A/edit?usp=sharing
  • Klayd Przyjaciółka

Wysłany: 13 maja 2017, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia a co z ząbkiem było nie tak? Ja wyrywałam ósemki i był to chyba najgprszy czas w moim życiu :)

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klayd wrote:
    Agusia a co z ząbkiem było nie tak? Ja wyrywałam ósemki i był to chyba najgprszy czas w moim życiu :)

leczyłam gada kanałowo chyba dwa mc... aż w końcu pękł, zrobił mi się ropień na dziąśle, prawdopodobnie przez tą ropę straciłam moje 3 tyg maleństwo :( i nie chciałam go nawet ratować tylko wyrwałam i mam z głowy!
    dbajcie dziewczyny o zęby bo mogą one wyrządzić bardzo dużo krzywdy :( ja się przekonałam na własnej skórze...

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ