Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • KolorowyBalonik Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet_86 również nie wiem co Ci odpisać, zupełnie nie wiem o co chodzi z tym clo, śluzem itp. Widzę w stopce, że będziesz badała sobie TSH. Zrób jak najszybciej, bo tarczyca to dziadostwo, jeśli jest nieleczona. Przez przypadek wyszła mi niedoczynność, co w moim odczuciu przyczynia się do braku potomstwa ;(
    Poczytałam na różnych forach o testach ciążowych po pregnylu i dopiero 14 dni po zastrzyku można, inaczej może być zafałszowany wynik. Nie wiem jak wytrzymam, jestem bardzo niecierpliwaaaa :(
    Dziewczyny pewnie zabalowały :)
    Wczoraj u mnie też był grill (mimo deszczu)- 14 osób heheheh :)

Anet_86 lubi tę wiadomość

niedoczynność tarczycy, pscos, cykle bezowulacyjne
    Starania od grudnia 2016
    f2w3rjjgv0aic1n5.png]
    26 czerwca dwie kreski:)
    3 lipca pierwsza wizyta u ginekologa :)
  • Ilona04 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ;) ja nie zabolowalam, znaczy sie mialam grilla ale wypilam jedynie sammersbe :) odsypialam caly tydzień;)

Antoś 36tc [*]. Urodzony dla nieba :*

Wysłany: 14 maja 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo, śmieję się, że zabalowałyście :)
    Z Waszych wpisów widać, że większość dziewczyn to odpowiedzialne kobiety, które czekając na dziecko nie piją, nie palą, prowadzą zdrowy tryb życia, a do tego wszystkiego jeszcze pracują :)

Starania od grudnia 2016
    f2w3rjjgv0aic1n5.png]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 11:33

Klayd lubi tę wiadomość

• Ilona04 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet_86 wrote:
    Zrobiłam kolejny test owu, wynik negatywny... śluzu ani śladu... shit :(

Zaczynam się poważnie zastanawiać, czy ja w ogóle mam macicę i resztę sprzętu. Może ja o prostu jestem wypchana watą??? Ale miałam laparoskopię, HSG no chyba ktoś by zauważył :'(

niewiemniewiemniewiem
    No myśle Aneta ze gdybys miala watę to i okresu by nie bylo ;) rozbawiłas mnie ;) ale z tym balowaniem to u mnie wikeszosc znajomych jak staralo sie o dziecko to alko odstawiali i zawsze nic,no i w koncu sflustrowani ze nic no i impreza z alkoholem, dziki seks, bach i dzidziuś, wiec moze to balowanie to nie jest takie zle !?:D

Anet_86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 15:29

• Ilona04 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mówia ze.wtedy jest chill out ;) no moja kolezanka tez mowila ze wlasnie nie pili, bo uwazali ze to jest lepsze, i te pytania ludzi typu: tyle po slubie a nie macie dzieci mowila ze juz fiksowala ;) i orzyszla jakas impreza ze jedno i drugie wypilo;) i wtedy zaskoczyla, nawet sie nie spodziewała ze jest w ciazy ;)

• Ilona04 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to alko pije okazjonalnie, czasem wieczorem jakies piwko :) ale w gosciach to nie pije bo najzwyczajniej w swiecie nie lubie ;) ale nie spinam sie z tym alkoholem, jak mam ochote na.piwo to po prostu wypije;)

• Mania93 Koleżanka

Wysłany: 14 maja 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to bardzo uważam bo panicznie boje się, że coś się stanie dzidziusiowi. Tylko zdrowe jedzenie, dużo snu i żadnych używek. Jakby się okazało, że kłopoty zdrowotne mojego dziecka wynikają z mojej złej diety w czasie ciąży to bym sobie nie wybaczyła. Te pierwsze tygodnie wydaja mi się kluczowe więc ja nie ryzykuje. Nawet kawę sobie odpuszczam, pije tylko jak mam @.

24 lata, 8cs o pierwszego maluszka
    95b3b1f65bd0e73ad3d6ef8cede5ca3d.png

Wysłany: 14 maja 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również uważam, nie piję alkoholu, bo po prostu nie lubię ;)

Starania od grudnia 2016
    f2w3rjjgv0aic1n5.png]
  • Klayd Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już opanowałam do perfekcji picie tylko w pierwszych dwóch tygodniach cyklu, inaczej rodzina by mi żyć nie dała dlaczego to ja się nawet drinka nie napije haha. Chociaż mój tryb życia do przykładnych chyba nie należy ;) Może wnet się obronię, to chociaż będzie ciut więcej czasu na odpoczynek.
    A co do wspomnianego chill outu to jakoś nie mogę w to uwierzyć, że ktoś się stara nawet kilka lat i nagle postanawia ,,odpuścić,, ;) Albo, że dwa drinki, nagle zabawa na luzie i pyk xD

Starając się o pierwsze dziecko - nasze terminy: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1mSYxN1-UHM0M37r-MnKvH86EgRGhdgGhgYYWaRGE67A/edit?usp=sharing
  • Toonney Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam czy moge dolaczyc ?

lMkbp1.png
    cv0ep1.png

• Klayd Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toonney zapraszamy :)

Ps. Martwi mnie ogrom kobiet na tym forum... Aż niepojęte jak wiele z Nas boryka się z problemami niepłodności....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2017, 19:18

Toonney lubi tę wiadomość

Starając się o pierwsze dziecko - nasze terminy: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1mSYxN1-UHM0M37r-MnKvH86EgRGhdgGhgYYWaRGE67A/edit?usp=sharing
  • Toonney Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klayd wrote:
    Toonney zapraszamy :)

Ps. Martwi mnie ogrom kobiet na tym forum... Aż niepojęte jak wiele z Nas boryka się z problemami z niepłodności....

Dziekuje :)

Zgadzam sie zbyt wiele par boryka sie z tym problemem :(

lMkbp1.png
    cv0ep1.png

• SanKwt Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej . Ja drugi dzien pod rzad grill;) ale dzis rylko grilowane warzywa.. tez staram sie nie pic a zasadniczo jakos przez ostatni rok nie mam ochoty na alkohol. Przynajmnien plis ze jak bede w ciazy to nie bedzie mnie ciognelo ;)

Tak zdecydowanie zbyt duzo kobiet ktorym ciezko zajsc. Nawet tym ktore nie maja problemow ze zdrowiem.

Toonney lubi tę wiadomość

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • Staramsiejakmoge Nowa

Wysłany: 14 maja 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam tez jestem tu nowa mogę dołączyć?

Staramsiejakmoge
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak , bardzo prosze;)

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze weekend mija spokojnie - forum umarlo ;) ja mam najazd gosci z Polski, przyszli tesciowie. Tesciowa to czarownica z piekla rodem wiec musze uwazac na to co robie i mowie ale jutro juz leca ;) uffff

Dzisiaj myslalam ze juz przyjdzie @ ale tylko troche brzuch bolal. Szyjka otwarta wiec juz na nic nie licze i chyba bedzie czerwiec ;) wlasnie obliczylam ze do sierpnia wlacznie mozemy sie starac. Potem bede musiala zawiesic starania gdzies do maja :( z powodu slubu.
    Wczoraj bylismy pozwiedzac Holandie i wszedzie widzialam kobiety w ciazy - uczucie zazdrosci jest straszne a dzisiaj ogladajac Fakty sie poplakalam jak kobieta urodzila corke i trzymala ja na brzuszku.

Ehhhh :(

• Klayd Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casteams ja mam dokładnie tak samo :) na wieść o ciąży koleżanki z pracy zrobiło mi się tak smutno, że szok! Po prostu poczułam zazdrość, chociaż bardzo sie lubimy i życzę jej wszystkiego co najlepsze.
    Któraś z Was wspominała, że pije ziółka. Trochę poczytałam o nich i chciałabym się dowiedzieć gdzie je zamawiacie?

• Ilona04 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ziola ojca sroki ? Ja zamawialam na allegro ;)

‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ