X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • KolorowyBalonik Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet_86 również nie wiem co Ci odpisać, zupełnie nie wiem o co chodzi z tym clo, śluzem itp. Widzę w stopce, że będziesz badała sobie TSH. Zrób jak najszybciej, bo tarczyca to dziadostwo, jeśli jest nieleczona. Przez przypadek wyszła mi niedoczynność, co w moim odczuciu przyczynia się do braku potomstwa ;(
    Poczytałam na różnych forach o testach ciążowych po pregnylu i dopiero 14 dni po zastrzyku można, inaczej może być zafałszowany wynik. Nie wiem jak wytrzymam, jestem bardzo niecierpliwaaaa :(
    Dziewczyny pewnie zabalowały :)
    Wczoraj u mnie też był grill (mimo deszczu)- 14 osób heheheh :)

Anet_86 lubi tę wiadomość

niedoczynność tarczycy, pscos, cykle bezowulacyjne
    Starania od grudnia 2016
    f2w3rjjgv0aic1n5.png]
    26 czerwca dwie kreski:)
    3 lipca pierwsza wizyta u ginekologa :)
  • Ilona04 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ;) ja nie zabolowalam, znaczy sie mialam grilla ale wypilam jedynie sammersbe :) odsypialam caly tydzień;)

Antoś 36tc [*]. Urodzony dla nieba :*

Wysłany: 14 maja 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo, śmieję się, że zabalowałyście :)
    Z Waszych wpisów widać, że większość dziewczyn to odpowiedzialne kobiety, które czekając na dziecko nie piją, nie palą, prowadzą zdrowy tryb życia, a do tego wszystkiego jeszcze pracują :)

Starania od grudnia 2016
    f2w3rjjgv0aic1n5.png]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 11:33

Klayd lubi tę wiadomość

• Ilona04 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet_86 wrote:
    Zrobiłam kolejny test owu, wynik negatywny... śluzu ani śladu... shit :(

Zaczynam się poważnie zastanawiać, czy ja w ogóle mam macicę i resztę sprzętu. Może ja o prostu jestem wypchana watą??? Ale miałam laparoskopię, HSG no chyba ktoś by zauważył :'(

niewiemniewiemniewiem
    No myśle Aneta ze gdybys miala watę to i okresu by nie bylo ;) rozbawiłas mnie ;) ale z tym balowaniem to u mnie wikeszosc znajomych jak staralo sie o dziecko to alko odstawiali i zawsze nic,no i w koncu sflustrowani ze nic no i impreza z alkoholem, dziki seks, bach i dzidziuś, wiec moze to balowanie to nie jest takie zle !?:D

Anet_86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 15:29

• Ilona04 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mówia ze.wtedy jest chill out ;) no moja kolezanka tez mowila ze wlasnie nie pili, bo uwazali ze to jest lepsze, i te pytania ludzi typu: tyle po slubie a nie macie dzieci mowila ze juz fiksowala ;) i orzyszla jakas impreza ze jedno i drugie wypilo;) i wtedy zaskoczyla, nawet sie nie spodziewała ze jest w ciazy ;)

• Ilona04 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to alko pije okazjonalnie, czasem wieczorem jakies piwko :) ale w gosciach to nie pije bo najzwyczajniej w swiecie nie lubie ;) ale nie spinam sie z tym alkoholem, jak mam ochote na.piwo to po prostu wypije;)

• Mania93 Koleżanka

Wysłany: 14 maja 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to bardzo uważam bo panicznie boje się, że coś się stanie dzidziusiowi. Tylko zdrowe jedzenie, dużo snu i żadnych używek. Jakby się okazało, że kłopoty zdrowotne mojego dziecka wynikają z mojej złej diety w czasie ciąży to bym sobie nie wybaczyła. Te pierwsze tygodnie wydaja mi się kluczowe więc ja nie ryzykuje. Nawet kawę sobie odpuszczam, pije tylko jak mam @.

24 lata, 8cs o pierwszego maluszka
    95b3b1f65bd0e73ad3d6ef8cede5ca3d.png

Wysłany: 14 maja 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również uważam, nie piję alkoholu, bo po prostu nie lubię ;)

Starania od grudnia 2016
    f2w3rjjgv0aic1n5.png]
  • Klayd Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już opanowałam do perfekcji picie tylko w pierwszych dwóch tygodniach cyklu, inaczej rodzina by mi żyć nie dała dlaczego to ja się nawet drinka nie napije haha. Chociaż mój tryb życia do przykładnych chyba nie należy ;) Może wnet się obronię, to chociaż będzie ciut więcej czasu na odpoczynek.
    A co do wspomnianego chill outu to jakoś nie mogę w to uwierzyć, że ktoś się stara nawet kilka lat i nagle postanawia ,,odpuścić,, ;) Albo, że dwa drinki, nagle zabawa na luzie i pyk xD

Starając się o pierwsze dziecko - nasze terminy: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1mSYxN1-UHM0M37r-MnKvH86EgRGhdgGhgYYWaRGE67A/edit?usp=sharing
  • Toonney Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam czy moge dolaczyc ?

lMkbp1.png
    cv0ep1.png

• Klayd Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toonney zapraszamy :)

Ps. Martwi mnie ogrom kobiet na tym forum... Aż niepojęte jak wiele z Nas boryka się z problemami niepłodności....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2017, 19:18

Toonney lubi tę wiadomość

Starając się o pierwsze dziecko - nasze terminy: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1mSYxN1-UHM0M37r-MnKvH86EgRGhdgGhgYYWaRGE67A/edit?usp=sharing
  • Toonney Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klayd wrote:
    Toonney zapraszamy :)

Ps. Martwi mnie ogrom kobiet na tym forum... Aż niepojęte jak wiele z Nas boryka się z problemami z niepłodności....

Dziekuje :)

Zgadzam sie zbyt wiele par boryka sie z tym problemem :(

lMkbp1.png
    cv0ep1.png

• SanKwt Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej . Ja drugi dzien pod rzad grill;) ale dzis rylko grilowane warzywa.. tez staram sie nie pic a zasadniczo jakos przez ostatni rok nie mam ochoty na alkohol. Przynajmnien plis ze jak bede w ciazy to nie bedzie mnie ciognelo ;)

Tak zdecydowanie zbyt duzo kobiet ktorym ciezko zajsc. Nawet tym ktore nie maja problemow ze zdrowiem.

Toonney lubi tę wiadomość

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • Staramsiejakmoge Nowa

Wysłany: 14 maja 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam tez jestem tu nowa mogę dołączyć?

Staramsiejakmoge
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak , bardzo prosze;)

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze weekend mija spokojnie - forum umarlo ;) ja mam najazd gosci z Polski, przyszli tesciowie. Tesciowa to czarownica z piekla rodem wiec musze uwazac na to co robie i mowie ale jutro juz leca ;) uffff

Dzisiaj myslalam ze juz przyjdzie @ ale tylko troche brzuch bolal. Szyjka otwarta wiec juz na nic nie licze i chyba bedzie czerwiec ;) wlasnie obliczylam ze do sierpnia wlacznie mozemy sie starac. Potem bede musiala zawiesic starania gdzies do maja :( z powodu slubu.
    Wczoraj bylismy pozwiedzac Holandie i wszedzie widzialam kobiety w ciazy - uczucie zazdrosci jest straszne a dzisiaj ogladajac Fakty sie poplakalam jak kobieta urodzila corke i trzymala ja na brzuszku.

Ehhhh :(

• Klayd Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casteams ja mam dokładnie tak samo :) na wieść o ciąży koleżanki z pracy zrobiło mi się tak smutno, że szok! Po prostu poczułam zazdrość, chociaż bardzo sie lubimy i życzę jej wszystkiego co najlepsze.
    Któraś z Was wspominała, że pije ziółka. Trochę poczytałam o nich i chciałabym się dowiedzieć gdzie je zamawiacie?

• Ilona04 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ziola ojca sroki ? Ja zamawialam na allegro ;)

‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ