Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny mam tak samo odnośnie ciąż koleżanek. Jestem w dolku nieraz, zwłaszcza jak ulubiona kuzynka meża (razem się wychowywali jako dzieci) zaszła w ciążę. Treaz urodziła 19 kwietnia, a we mnie coś pękło z żalu wtedy. Świat mi się załamał, psycha siadła totalnie, wtedy zmieniłam lekarza i mam nadzieję, ze bedzie ok.
Dziś byłam u gina, okazało się, że pęcherzyk pękł,, a w prawym jajniku ciałko żółte. Co to znaczy? Jak go zapytałam, to się uśmiechnął i powiedział, że mam czekać do dnia spodziewanej @.
ALe k&^%%a co to znaczy? To ciałko żółte???niedoczynność tarczycy, pscos, cykle bezowulacyjne
Starania od grudnia 2016
]
26 czerwca dwie kreski:)
3 lipca pierwsza wizyta u ginekologa -
Cialko zolte to wytwarza progesreron dzieki niemu tak jakby przygotowuje macice do zagnierzdzenia sie zarodka;) czekamy na wiadomosc , jesli sie uśmiechnął to mysle ze mial na mysli ze masz szanse na ciaze;) za ile masz miec miesiaczke ? Mam nadzieje ze dobrze mi sie wydaje;) i ze nie pomylilam z czym innym
Toonney lubi tę wiadomość
-
kejt8 a najbardziej wkurzają mnie teksty "jeszcze jesteś mloda"- nie ma nic głupszego. Wkurw na maksa.
SanKwt mam mieć miesiączkę 27/28 maja. Jestem po zastrzyku z pregnylu (w czw poprzedni).
Chyba oszaleję do tego czasu. Zresztą muszę się czymś zająć przez ten czas, nie wiem, chyba dzieciom sprawdzianów narobię ;/
niedoczynność tarczycy, pscos, cykle bezowulacyjne
Starania od grudnia 2016
]
SanKwt wrote:Cialko zolte to wytwarza progesreron dzieki niemu tak jakby przygotowuje macice do zagnierzdzenia sie zarodka;) czekamy na wiadomosc , jesli sie uśmiechnął to mysle ze mial na mysli ze masz szanse na ciaze;) za ile masz miec miesiaczke ? Mam nadzieje ze dobrze mi sie wydaje;) i ze nie pomylilam z czym innym
Masz racje -
Niestety co robić, od stanów szczęscia do deprechy, dobrze, że mam się komu wyżalić- jest forum, mąż, moja mama, która mnie wspiera.
nie chcę się nastawiać na ten cykl, bo znowu będzie rozczarowanie ;/ A wtedy to już idę po jakieś leki ale na głowę i nerwy.niedoczynność tarczycy, pscos, cykle bezowulacyjne
Starania od grudnia 2016
]
KolorowyBalonik wrote:kejt8 a najbardziej wkurzają mnie teksty "jeszcze jesteś mloda"- nie ma nic głupszego. Wkurw na maksa.
SanKwt mam mieć miesiączkę 27/28 maja. Jestem po zastrzyku z pregnylu (w czw poprzedni).
Chyba oszaleję do tego czasu. Zresztą muszę się czymś zająć przez ten czas, nie wiem, chyba dzieciom sprawdzianów narobię ;/ -
nick nieaktualny
-
U mnie nie było problemu z reakcjami do czasu, ale im dłużej się bezskutecznie staramy tym gorzej wyglądają moje reakcje. Z ziół własnie zaczelam brac niepokalanek w tabletkach, czytalam, ze ma swietny wplyw na wyrownywanie gospodarki hormonalnej.3 x IUI
2 x IVF
NK 21%
PCOS
od kwietnia 2017 starania z Gametą -
nick nieaktualny
-
SanKwt wrote:Dziewczyny orjentujecie sie moze czy w ciazy mozna wyrwac zeba?
w I trymestrze nie jest to wskazane bo można dostać krwotoku i nie poda Ci znieczulenia bo może uszkodzić zarodek więc lepiej nie ryzykować a zęby wyleczyć przed staraniem się o dziecko. ja przez jednego zęba straciłam prawdopodobnie fasolkę -
Anet_86 wrote:Ja to chyba na śluz musiałabym coś brać, słabiutki mam.
A co do owu testów, to jak to jest z wynikiem - od trzech dni mam dwie kreski,ale testowa wyraźnie słabsza, czy to coś znaczy? Wg ulotki wynik jest negatywny, ale czy kreska w testowym chociaż słaba ale jest o czymś świadczy?
Ale się zawzięliśmy w tym cyklu nawet mój już sam sprawdza jaką tempkę miałam, o śluz pyta, jeszcze trochę i szyjkę sam będzie badał taki ginekolog-amator... z zamiłowania...
W czwartek przyjaciółka zabiera mnie na wycieczkę - przynajmniej taki mamy plan cały dzień bez pracy, męża i myśli dlaczego jeszcze nie teraz. Trochę jak za starych studenckich czasów
Miłego wieczoru :*
żeby test owu byl na plus reska druga ma byc tak samo mocna ja testowa dopiero wtedy jest pozytywny ale ja nie wierzę tym testom jak robiłam i miałam plus nie zaszłam jak robiłam i wszystkie były na - bolał mnie jajnik i owu była jednak nie zaszłam, nie robiłam wcale i zaskoczyło ale poleciało... -
nick nieaktualny
-
Agusia_pia wrote:w I trymestrze nie jest to wskazane bo można dostać krwotoku i nie poda Ci znieczulenia bo może uszkodzić zarodek więc lepiej nie ryzykować a zęby wyleczyć przed staraniem się o dziecko. ja przez jednego zęba straciłam prawdopodobnie fasolkę