X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • KolorowyBalonik Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam tak samo odnośnie ciąż koleżanek. Jestem w dolku nieraz, zwłaszcza jak ulubiona kuzynka meża (razem się wychowywali jako dzieci) zaszła w ciążę. Treaz urodziła 19 kwietnia, a we mnie coś pękło z żalu wtedy. Świat mi się załamał, psycha siadła totalnie, wtedy zmieniłam lekarza i mam nadzieję, ze bedzie ok.
    Dziś byłam u gina, okazało się, że pęcherzyk pękł,, a w prawym jajniku ciałko żółte. Co to znaczy? Jak go zapytałam, to się uśmiechnął i powiedział, że mam czekać do dnia spodziewanej @.
    ALe k&^%%a co to znaczy? To ciałko żółte???

niedoczynność tarczycy, pscos, cykle bezowulacyjne
    Starania od grudnia 2016
    f2w3rjjgv0aic1n5.png]
    26 czerwca dwie kreski:)
    3 lipca pierwsza wizyta u ginekologa :)
  • kejt8 Koleżanka

Wysłany: 15 maja 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @KolorowyBalonik obecnie wlasnie przeżywam załamanie o którym piszesz. Z tego samego powodu. Nie wiem czy to hormony, totalnie nieracjonalne, nie mam pojęcia :(

3 x IUI
    2 x IVF
    NK 21%
    PCOS
    od kwietnia 2017 starania z Gametą
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cialko zolte to wytwarza progesreron dzieki niemu tak jakby przygotowuje macice do zagnierzdzenia sie zarodka;) czekamy na wiadomosc , jesli sie uśmiechnął to mysle ze mial na mysli ze masz szanse na ciaze;) za ile masz miec miesiaczke ? Mam nadzieje ze dobrze mi sie wydaje;) i ze nie pomylilam z czym innym

Toonney lubi tę wiadomość

xnw4dqk3jk6esv7t.png

Wysłany: 15 maja 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kejt8 a najbardziej wkurzają mnie teksty "jeszcze jesteś mloda"- nie ma nic głupszego. Wkurw na maksa.
    SanKwt mam mieć miesiączkę 27/28 maja. Jestem po zastrzyku z pregnylu (w czw poprzedni).
    Chyba oszaleję do tego czasu. Zresztą muszę się czymś zająć przez ten czas, nie wiem, chyba dzieciom sprawdzianów narobię ;/

Starania od grudnia 2016
    f2w3rjjgv0aic1n5.png]
  • Toonney Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SanKwt wrote:
    Cialko zolte to wytwarza progesreron dzieki niemu tak jakby przygotowuje macice do zagnierzdzenia sie zarodka;) czekamy na wiadomosc , jesli sie uśmiechnął to mysle ze mial na mysli ze masz szanse na ciaze;) za ile masz miec miesiaczke ? Mam nadzieje ze dobrze mi sie wydaje;) i ze nie pomylilam z czym innym

Masz racje

lMkbp1.png
    cv0ep1.png

• kejt8 Koleżanka

Wysłany: 15 maja 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo "jeszcze wszystko przed tobą" ...

3 x IUI
    2 x IVF
    NK 21%
    PCOS

Wysłany: 15 maja 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety co robić, od stanów szczęscia do deprechy, dobrze, że mam się komu wyżalić- jest forum, mąż, moja mama, która mnie wspiera.
    nie chcę się nastawiać na ten cykl, bo znowu będzie rozczarowanie ;/ A wtedy to już idę po jakieś leki ale na głowę i nerwy.

Starania od grudnia 2016
    f2w3rjjgv0aic1n5.png]
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KolorowyBalonik wrote:
    kejt8 a najbardziej wkurzają mnie teksty "jeszcze jesteś mloda"- nie ma nic głupszego. Wkurw na maksa.
    SanKwt mam mieć miesiączkę 27/28 maja. Jestem po zastrzyku z pregnylu (w czw poprzedni).
    Chyba oszaleję do tego czasu. Zresztą muszę się czymś zająć przez ten czas, nie wiem, chyba dzieciom sprawdzianów narobię ;/
    Na dzieciach nie ma sie co wyladowywac;) nie ma co robic sprawdzianow bo nedziesz miala duzo sprawdzania hehe;)

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • meggi90 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Dziewczyny można dołączyć? Dopiero jestem w trakcie nadrabiania Was, jeszcze kilka stron mi zostało :)

Toonney lubi tę wiadomość

Jesteśmy małżeństwem od 20.06.2015
    xnw4skjo49k4p9mf.png
    ckaidqk3t2grx5um.png
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggi90 wrote:
    Hej :) Dziewczyny można dołączyć? Dopiero jestem w trakcie nadrabiania Was, jeszcze kilka stron mi zostało :)
    Tak prosze rozgosc się;)

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny orjentujecie sie moze czy w ciazy mozna wyrwac zeba?

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 15:29

• kejt8 Koleżanka

Wysłany: 15 maja 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie było problemu z reakcjami do czasu, ale im dłużej się bezskutecznie staramy tym gorzej wyglądają moje reakcje. Z ziół własnie zaczelam brac niepokalanek w tabletkach, czytalam, ze ma swietny wplyw na wyrownywanie gospodarki hormonalnej.

3 x IUI
    2 x IVF
    NK 21%
    PCOS
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Miłego wieczoru :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 15:30

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SanKwt wrote:
    Dziewczyny orjentujecie sie moze czy w ciazy mozna wyrwac zeba?

w I trymestrze nie jest to wskazane bo można dostać krwotoku i nie poda Ci znieczulenia bo może uszkodzić zarodek więc lepiej nie ryzykować a zęby wyleczyć przed staraniem się o dziecko. ja przez jednego zęba straciłam prawdopodobnie fasolkę :(

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet_86 wrote:
    Ja to chyba na śluz musiałabym coś brać, słabiutki mam.

A co do owu testów, to jak to jest z wynikiem - od trzech dni mam dwie kreski,ale testowa wyraźnie słabsza, czy to coś znaczy? Wg ulotki wynik jest negatywny, ale czy kreska w testowym chociaż słaba ale jest o czymś świadczy?

Ale się zawzięliśmy w tym cyklu :) nawet mój już sam sprawdza jaką tempkę miałam, o śluz pyta, jeszcze trochę i szyjkę sam będzie badał :) taki ginekolog-amator... z zamiłowania...

W czwartek przyjaciółka zabiera mnie na wycieczkę - przynajmniej taki mamy plan :) cały dzień bez pracy, męża i myśli dlaczego jeszcze nie teraz. Trochę jak za starych studenckich czasów :)

Miłego wieczoru :*

żeby test owu byl na plus reska druga ma byc tak samo mocna ja testowa dopiero wtedy jest pozytywny ale ja nie wierzę tym testom jak robiłam i miałam plus nie zaszłam jak robiłam i wszystkie były na - bolał mnie jajnik i owu była jednak nie zaszłam, nie robiłam wcale i zaskoczyło ale poleciało...

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hymm mąż ginekolog to by było coś ale taki prywatny :D

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • kejt8 Koleżanka

Wysłany: 15 maja 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u gin, mam podejrzenie pcos :(

3 x IUI
    2 x IVF
    NK 21%
    PCOS
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 15:30

• SanKwt Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    w I trymestrze nie jest to wskazane bo można dostać krwotoku i nie poda Ci znieczulenia bo może uszkodzić zarodek więc lepiej nie ryzykować a zęby wyleczyć przed staraniem się o dziecko. ja przez jednego zęba straciłam prawdopodobnie fasolkę :(
    Lecze ale tak mysle jak bym wrazie zaszla to jak postąpić. Dzieki za odp;)

xnw4dqk3jk6esv7t.png
‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ