Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
Anet_86 wrote:No i jeszcze napiszę co u mnie test owu czwarty dzień z rzędu negatywny, ale z dwoma kreskami, o co mu chodzi? Tempka spada - nie wiem czy ten skok się liczy czy nie? Chciałam udostępnić w podpisie wykres, ale nie umiem - kopiuję link i potem link się wyświetla, a nie miniatura Pojawił się jakiś śluz, chociaż tyle. Kiedyś jak się jeszcze nie starałam, to miałam taki śluz, że musiałam wkładki nosić, a teraz się obejdzie - o losie wredny...
Dziś prowadziłam warsztaty dla studentów, fajnie było pośmiałam się, pogadaliśmy, coś innego a jak Wam minął dzień? -
Witajcie słoneczka moje! Zabieram się za projekty, ale najpierw forum Umówiłam się do lekarza na 29 maja, tylko moje pytanie, w jakim momencie cyklu najlepiej robić badania, czy wasz lekarz zwracał na to uwagę?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2017, 21:38
Starając się o pierwsze dziecko - nasze terminy: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1mSYxN1-UHM0M37r-MnKvH86EgRGhdgGhgYYWaRGE67A/edit?usp=sharing -
nick nieaktualny
-
Klayd z tego co pamiętam to dla różnych dni cyklu są różne normy przy hormonach. Z tego co pamiętam, tak było np przy androstendionie/
testosteronie/żeńskich hormonach, bo miałam to jakieś 5 lat temu badane. Idź do lekarza, on Ci wszystko fachowo wyjaśni.
niedoczynność tarczycy, pscos, cykle bezowulacyjne
Starania od grudnia 2016
]
26 czerwca dwie kreski:)
3 lipca pierwsza wizyta u ginekologa -
Klayd wrote:Witajcie słoneczka moje! Zabieram się projekty, ale najpierw forum Umówiłam się do lekarza na 29 maja, tylko moje pytanie, w jakim momencie cyklu najlepiej robić badania, czy wasz lekarz zwracał na to uwagę?
-
Nie wcześniej jak 5 czerwca. Testujecie kilka dni po spodziewanej owulacji, czy dopiero po terminie @? Ja obiecałam sobie, że nie zrobię ani jednego testu, wcześniej niż z 2-3 dni po terminie @ (cykle regularne).
Jestem nienormalna, właśnie przeliczyłam, że gdyby tym razem się udało dzidziuś byłby prezentem na 30 urodziny męża xD.
Anet_86, Mysia:) lubią tę wiadomość
Starając się o pierwsze dziecko - nasze terminy: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1mSYxN1-UHM0M37r-MnKvH86EgRGhdgGhgYYWaRGE67A/edit?usp=sharing -
nick nieaktualny
-
Anet_86 wrote:Agu90, cześć napiszesz coś o sobie? Nasze forum jak spotkania AA: cześć jestem Aneta staram się od 2 lat...
Także ten, mam na imie Aga, od października 2016 szczęśliwa mężatka. Mam 27 lat. O Bejbusia staramy się z Mężem od stycznia tego roku (narazie było bez spiny, mierzenia temp., obserwacji kiedy ovu itd.). Jestem nieszczęśliwą posiadaczką PCOS, w marcu zdiagnozowano także niedoczynność tarczycy. Od zawsze mam problem z @, która bez wspomagaczy się nie pojawia (w tym miesiącu to nawet i po nich jest problem - czekam, bo w poniedziałek testowałam, ale niestety nie było nawet cienia nadziei). Cieszę się, że do Was trafiłam, jestem trochę spokojniejsza a i trochę się doszkalam Mam nadzieję, że wszystkie bardzo szybko doczekamy się upragnionego malutkiego Szczęścia -
W końcu nadrobiłam wątek. Mam 27 lat (w listopadzie będę miała:)). Mężatką jestem prawie od dwóch lat. Zaczęliśmy starania od kwietnia tego roku. Obecnie właśnie zaczęłam 2 cykl. Na razie na spokojnie. Byłam u gina i jakby nie wyszło przez wakacje to we wrześniu ustalamy dalszy plan działania. A w wakacje mieliśmy zamiar korzystać, miał być pełen luz i spontan, ale ... no właśnie jest jakieś ale- tak się nie da, bo jeżeli się postanowiło starać, to nie da się o tym nie myśleć. 1 cs korzystałam z testów ovu i termometr. Obiecałam że testów nie kupię więcej, no ale wyszły obiecanki cacanki, i testy już czekają.
-
Agu90 wrote:Także ten, mam na imie Aga, od października 2016 szczęśliwa mężatka. Mam 27 lat. O Bejbusia staramy się z Mężem od stycznia tego roku (narazie było bez spiny, mierzenia temp., obserwacji kiedy ovu itd.). Jestem nieszczęśliwą posiadaczką PCOS, w marcu zdiagnozowano także niedoczynność tarczycy. Od zawsze mam problem z @, która bez wspomagaczy się nie pojawia (w tym miesiącu to nawet i po nich jest problem - czekam, bo w poniedziałek testowałam, ale niestety nie było nawet cienia nadziei). Cieszę się, że do Was trafiłam, jestem trochę spokojniejsza a i trochę się doszkalam Mam nadzieję, że wszystkie bardzo szybko doczekamy się upragnionego malutkiego Szczęścia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2017, 11:17
-
meggi90 wrote:W końcu nadrobiłam wątek. Mam 27 lat (w listopadzie będę miała:)). Mężatką jestem prawie od dwóch lat. Zaczęliśmy starania od kwietnia tego roku. Obecnie właśnie zaczęłam 2 cykl. Na razie na spokojnie. Byłam u gina i jakby nie wyszło przez wakacje to we wrześniu ustalamy dalszy plan działania. A w wakacje mieliśmy zamiar korzystać, miał być pełen luz i spontan, ale ... no właśnie jest jakieś ale- tak się nie da, bo jeżeli się postanowiło starać, to nie da się o tym nie myśleć. 1 cs korzystałam z testów ovu i termometr. Obiecałam że testów nie kupię więcej, no ale wyszły obiecanki cacanki, i testy już czekają.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2017, 11:18