Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeśli coś się z zębem dzieje i wymaga wyrwania, to nawet trzeba go wyrwać, mimo ciąży. Pozostawienie go może bardziej zaszkodzić nam i maluszkowi
Myśmy wczoraj odpuścili seks, mimo, że podejrzewałam, że miałam owulacje. Byliśmy zmęczeni, ale na siłę nie chciałam Dzień przed był wieczorową porą, więc liczę, że jeśli miało zaskoczyć, to zaskoczy1 ciąża-w 1cs- 11tc [*]
staramy się od 2.2017
trombofilia wrodzona i mutacja MTHFR -
Śnił mi się pozytywny wynik testu, więc jak się obudziłam poleciałam zrobić. Niestety, znowu się nie udało. Czekam na @ i zastawiam się co dalej... Zapisałam się już do gin i poproszę o jakieś badania. Możecie mi podpowiedzieć co na początek? Wysyłać już męża na kontrole?
-
zrób może progesteron i prolaktynę, dziewczyny mi mówiły, że to podstawowe badania
No i męża bym posłała, dla spokoju duchaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2017, 10:27
1 ciąża-w 1cs- 11tc [*]
staramy się od 2.2017
trombofilia wrodzona i mutacja MTHFR -
Mania93 wrote:Śnił mi się pozytywny wynik testu, więc jak się obudziłam poleciałam zrobić. Niestety, znowu się nie udało. Czekam na @ i zastawiam się co dalej... Zapisałam się już do gin i poproszę o jakieś badania. Możecie mi podpowiedzieć co na początek? Wysyłać już męża na kontrole?
-
Boje się, że znów usłyszę "badania po roku starań". Nie rozumiem po co rok czekać na odkrycie problemu. Mam prywatny pakiet opieki medycznej, więc jak poproszę o badania to pewnie mnie skieruje. Tylko muszę wiedzieć na jakie Na liście zapisałam już progesteron i prolaktynę, chociaż czytając o nich nie zauważam żadnych z opisanych objawów. Znalazłam już miejsce gdzie robią rozszerzone badanie nasienia za około 175 zł - co myślicie o tej cenie?
-
Mania93 wrote:Boje się, że znów usłyszę "badania po roku starań". Nie rozumiem po co rok czekać na odkrycie problemu. Mam prywatny pakiet opieki medycznej, więc jak poproszę o badania to pewnie mnie skieruje. Tylko muszę wiedzieć na jakie Na liście zapisałam już progesteron i prolaktynę, chociaż czytając o nich nie zauważam żadnych z opisanych objawów. Znalazłam już miejsce gdzie robią rozszerzone badanie nasienia za około 175 zł - co myślicie o tej cenie?
badania hormonalne (FSH, LH, AMH, prolaktyna, testosteron, estrogeny, hormony tarczycy - TSH, FT4, FT3) i immunologiczne,
testy owulacji i testy PCT,
badanie drożność jajowodów (HSG) i histeroskopię (badanie wnętrza macicy),
może być także potrzebna laparoskopia (badanie budowy narządów rodnych to znalazlam na stronce . Nie wiedzialam jakie dokladnie wykonac wiec doczytalam. Mozesz tez isc do lekarza rodzinnego i wylonac badania podstawowo zdrowotne ja swojego poprosilam i dal mi skierowanie na : morfologie ,OB , kreatynine , glukoza w sur , ALT, cholesrerol , WR , zelazo w sur, badanie moczu, CA 125 TSH , fT3, fT4. -
Jestem zalamana normalnie dziewczyny;( wszystko sie komplikuje.. dzis mam 38 dc ,@ dalej nie mam;( 25 mam gin ale jak zacznie mi sie @ po raz 3 bede musiala odwolac gina;( do tego odwolano moja wizyte i sromatologa gdzie mialam miec wyrywana osemke;( chcialam wyrobic sie do czerwca ale nie dam rady . Wizyte mam na 19 czerwca wiec narazie musze czekac;( az mi sie plakac chce z nerwow;( nic sie noe układa
-
Sankwt spokojnie, wszystko się ułoży
co do badań to też już usłyszałam raz że po roku, jeju jacy ci lekarze są dziwni. przecież nie przychodzi do nich dziecko że chce mieć dziecko tylko dorosłe kobiety i każdy mc to strata czasu. lepiej od razu zlecić badania te podstawowe żeby wiedzieć czy są jakieś obszary do leczenia. ehh służba zdrowia... -
nick nieaktualnyDziewczyny, Agusia dobrze pisze o badaniach - zrobić i wiedzieć co w trawie piszczy. Moim zdaniem trzeba meczyć lekarzy niech zlecają badania, bo sądząc po forum to sporo par ma problem.
San spokojnie, porób co masz porobić i wtedy zaczniesz działać. Nie mamy wpływu na pewne rzeczy, więc trzeba je oswoić. Trzymaj się - jesteśmy z Tobą -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny