X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • Asiafaj Przyjaciółka

Wysłany: 16 maja 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli coś się z zębem dzieje i wymaga wyrwania, to nawet trzeba go wyrwać, mimo ciąży. Pozostawienie go może bardziej zaszkodzić nam i maluszkowi :)

Myśmy wczoraj odpuścili seks, mimo, że podejrzewałam, że miałam owulacje. Byliśmy zmęczeni, ale na siłę nie chciałam :P Dzień przed był wieczorową porą, więc liczę, że jeśli miało zaskoczyć, to zaskoczy :P

1 ciąża-w 1cs- 11tc [*]
    staramy się od 2.2017
    trombofilia wrodzona i mutacja MTHFR
  • Mania93 Koleżanka

Wysłany: 16 maja 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śnił mi się pozytywny wynik testu, więc jak się obudziłam poleciałam zrobić. Niestety, znowu się nie udało. Czekam na @ i zastawiam się co dalej... Zapisałam się już do gin i poproszę o jakieś badania. Możecie mi podpowiedzieć co na początek? Wysyłać już męża na kontrole?

24 lata, 8cs o pierwszego maluszka
    95b3b1f65bd0e73ad3d6ef8cede5ca3d.png
  • Asiafaj Przyjaciółka

Wysłany: 16 maja 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zrób może progesteron i prolaktynę, dziewczyny mi mówiły, że to podstawowe badania :)

No i męża bym posłała, dla spokoju ducha :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2017, 10:27

1 ciąża-w 1cs- 11tc [*]
    staramy się od 2.2017
    trombofilia wrodzona i mutacja MTHFR
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania93 wrote:
    Śnił mi się pozytywny wynik testu, więc jak się obudziłam poleciałam zrobić. Niestety, znowu się nie udało. Czekam na @ i zastawiam się co dalej... Zapisałam się już do gin i poproszę o jakieś badania. Możecie mi podpowiedzieć co na początek? Wysyłać już męża na kontrole?
    Ja tez bede szla do gin mam na 25 maja. Tez mam zamiar go poprosic o jakies badania. Mam nie regularne cylke boje sie ze znow da mi antykoncepcyjne na wyrownanie cyklu.

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • Mania93 Koleżanka

Wysłany: 16 maja 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boje się, że znów usłyszę "badania po roku starań". Nie rozumiem po co rok czekać na odkrycie problemu. Mam prywatny pakiet opieki medycznej, więc jak poproszę o badania to pewnie mnie skieruje. Tylko muszę wiedzieć na jakie :) Na liście zapisałam już progesteron i prolaktynę, chociaż czytając o nich nie zauważam żadnych z opisanych objawów. Znalazłam już miejsce gdzie robią rozszerzone badanie nasienia za około 175 zł - co myślicie o tej cenie?

• SanKwt Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania93 wrote:
    Boje się, że znów usłyszę "badania po roku starań". Nie rozumiem po co rok czekać na odkrycie problemu. Mam prywatny pakiet opieki medycznej, więc jak poproszę o badania to pewnie mnie skieruje. Tylko muszę wiedzieć na jakie :) Na liście zapisałam już progesteron i prolaktynę, chociaż czytając o nich nie zauważam żadnych z opisanych objawów. Znalazłam już miejsce gdzie robią rozszerzone badanie nasienia za około 175 zł - co myślicie o tej cenie?
    USG narządów rodnych,
    badania hormonalne (FSH, LH, AMH, prolaktyna, testosteron, estrogeny, hormony tarczycy - TSH, FT4, FT3) i immunologiczne,
    testy owulacji i testy PCT,
    badanie drożność jajowodów (HSG) i histeroskopię (badanie wnętrza macicy),
    może być także potrzebna laparoskopia (badanie budowy narządów rodnych to znalazlam na stronce . Nie wiedzialam jakie dokladnie wykonac wiec doczytalam. Mozesz tez isc do lekarza rodzinnego i wylonac badania podstawowo zdrowotne ja swojego poprosilam i dal mi skierowanie na : morfologie ,OB , kreatynine , glukoza w sur , ALT, cholesrerol , WR , zelazo w sur, badanie moczu, CA 125 TSH , fT3, fT4.

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • Mania93 Koleżanka

Wysłany: 16 maja 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SanKwt dzięki za podpowiedź. Czy wszystkie badania hormonalne robi się z krwi i można zrobić je za jednym zamachem?

• SanKwt Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania93 wrote:
    SanKwt dzięki za podpowiedź. Czy wszystkie badania hormonalne robi się z krwi i można zrobić je za jednym zamachem?
    Wydaje mi sie ze tak , a jesli badania sa z krwi to raczej za jednym zamachem zrobisz .

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem zalamana normalnie dziewczyny;( wszystko sie komplikuje.. dzis mam 38 dc ,@ dalej nie mam;( 25 mam gin ale jak zacznie mi sie @ po raz 3 bede musiala odwolac gina;( do tego odwolano moja wizyte i sromatologa gdzie mialam miec wyrywana osemke;( chcialam wyrobic sie do czerwca ale nie dam rady . Wizyte mam na 19 czerwca wiec narazie musze czekac;( az mi sie plakac chce z nerwow;( nic sie noe układa

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • Ilona04 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunKwt spokojnie, nie denwrwuj sie bo to nic nie.pomoze.. moze nie przesunie Ci sie na tyle.zeby odwolac wizyte ;) A test.robilas ?

Antoś 36tc [*]. Urodzony dla nieba :*
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona04 wrote:
    SunKwt spokojnie, nie denwrwuj sie bo to nic nie.pomoze.. moze nie przesunie Ci sie na tyle.zeby odwolac wizyte ;) A test.robilas ?
    Robilam pare dni temu, to nie ciaza. Jestem jakas niedorobiona chyba.

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sankwt spokojnie, wszystko się ułoży :)
    co do badań to też już usłyszałam raz że po roku, jeju jacy ci lekarze są dziwni. przecież nie przychodzi do nich dziecko że chce mieć dziecko tylko dorosłe kobiety i każdy mc to strata czasu. lepiej od razu zlecić badania te podstawowe żeby wiedzieć czy są jakieś obszary do leczenia. ehh służba zdrowia...

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Agusia dobrze pisze o badaniach - zrobić i wiedzieć co w trawie piszczy. Moim zdaniem trzeba meczyć lekarzy niech zlecają badania, bo sądząc po forum to sporo par ma problem.

San spokojnie, porób co masz porobić i wtedy zaczniesz działać. Nie mamy wpływu na pewne rzeczy, więc trzeba je oswoić. Trzymaj się - jesteśmy z Tobą :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 15:30

• Mania93 Koleżanka

Wysłany: 16 maja 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet_86 wrote:
    Mój mąż zrobił badanie za 150 w Poznaniu. 175 chyba normalna cena.
    A powiesz gdzie dokładnie w Poznaniu?

• Agu90 Przyjaciółka

Wysłany: 16 maja 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, tak sobie Was podczytuje od jakiegoś czasu i stwierdziłam, że pora dołączyć. W końcu w grupie raźniej :)

p19us65g7l1efcda.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    N,

• Ilona04 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to dzisiaj do.14 w pracy, potem ktotka drzemka a teraz jade na spotkanie ;) i dzien zlecial w sumie do teraz na niczym ;)

Antoś 36tc [*]. Urodzony dla nieba :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 15:31

‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ