X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • welonka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle polowa postów mi sie nie wyświetla dopiero po jakimś czasie pojawiają sie .

Oda warto konsultować sie z innym lekarzem , nie ma co czekać z badaniami, może wystarczy troche pod stymulować owulacje. Ja wiedziałam ze w tym cyklu nie uda sie jak usłyszałam ze daje nam 5% i juz na monitoringu dostałam skierowanie na lapro czyli lekarz tez juz byl pewny. W końcu każda z nas zostanie mamą.

Dzisiaj pogoda zapowiada się słoneczna;) dzisiaj tylko 5,5godz w pracy jakoś dam rade :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2017, 07:49

age.png
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim:-) jak tam dzisiaj u Was? Pogoda zapowiada się nam piekna. Ja jestem w drodze do Krakowa z dzieciakami.

Oda, tez bym chciała wkońcu zrobić coś dla siebie, ale ten dzień jeszcze nadejdzie :-) Póki co mam czym obdarowywać taka ze mnie scrap-ciotka :-)
    Słonecznego dnia Wam życzę

Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
    HSG - oba drożne :-)2018
    PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
    wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
    ovarin,
    Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
    IVF start styczeń 2022 ❄️
    21.03 - transfer ❄️😭
    2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KOchane, gdzie ta pogoda? W Warszawie zimno, pochmurno, deszczowo!

U mnie plamienie większe, dzisiaj chyba zacznie się @ w końcu.

Welonka masz rację, dlatego mam nową energię w sobie, nowe badania, konsultacja z nowym lekarzem. Dowiem się więcej :)

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * badanie drożności - wrzesień 2017
    * słabe wyniki nasienia
  • Dominisia883 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Zielonej Górze również pochmurno i zimno :(. Jeszcze tyyyle czasu do @ a ja już czuję że będzie kolejny stratny cykl.. Nie wiem czemu ale tak czuję i dobijam się tylko tym. Boli mnie podbrzusze raz z lewej raz z prawej ale zawsze tak mam w drugiej połowie cyklu.

Kiepskie nasienie
    IO
    Mutacje mthfr hetero
    4 lata starań
    2018 IUI 😥
    06.2020 IVF biochemiczna 😥
    Próbujemy dalej naturalnie ♥️
    Klinika Medart Poznań 🤞🍀
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominisia - to niz nie znaczy. Wczesna ciąża, jeżeli w ogole daje objawy przed 6 tygodniem, to daje takie, które są niemal identyczne jak nadchodząca @. Nie poddawaj się ;-)

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * słabe wyniki nasienia
  • Kargo31 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominisia883 wrote:
    W Zielonej Górze również pochmurno i zimno :(. Jeszcze tyyyle czasu do @ a ja już czuję że będzie kolejny stratny cykl.. Nie wiem czemu ale tak czuję i dobijam się tylko tym. Boli mnie podbrzusze raz z lewej raz z prawej ale zawsze tak mam w drugiej połowie cyklu.

Dokładnie wiem co czujesz, łączę się razem z Tobą. U mnie 19dc i już też wiem, że nic z tego nie będzie.

*starania od marca 2017

*iui x 3 - nieudane
    - I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
    - II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
    - III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.

*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
    - I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
    11dpt- beta88,9, prog16,1
    13dpt- beta218,9, prog14,3
    19dpt -beta 2541, prog 16,6
    26dpt- ❤
    28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
    - II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
    6dpt- beta 0, prog 12,5
    11dpt -beta 0, prog 40,33

*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
    - I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
    - II FET 23.012023 - zarodek 4BB
    5dpt bladzioch
    7dpt negatyw
    10dpt beta 0
  • welonka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wczoraj bylo pochmurnie a dzisiaj świeci słoneczko:) po pracy poszłam posiedzieć w parku zregenerować sie psychicznie po pracy i zebrać myśli i przysiadł się do mnie taki nasz bezdomny(bardzo mądry) i pyta się mnie czemu jestem taka przygnębiona mowie ze spotkały mnie życiowe przeszkody a on mi mi tak "dziecko pamiętaj w zyciu nie wolno sie podawać trzeba walczyć o to czego pragniemy a każda przeszkodę da się pokonać" na te słowa postawiłam oczy uśmiechnęłam sie pod nosem i powiedziałam chyba bardziej do siebie właśnie będę walczyć .
    Proste słowa a potrafią tyle zmienić gościu dal mi taka siłe ,odrazu przestałam przejmować szefem i sytuacja w pracy . A później musiałam słuchać jacy księża to są źli :f

Oda ja do mojego lekarza poszłam tylko na konsultacje a jak widac zostałam u niego i on mnie leczy , warto próbować u kogoś innego ja gdybym nie zmieniła to bym dalej żyła w przekonaniu ze moim problem jest tylko niski progesteron. A tu dwie wizyty i wiedziałam wszystko co jest nie tak co później na monitoringu potwierdziło sie

age.png
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka, czasami wystarczy usłyszeć z obcych ust, albo nawet wypowiedziane po prostu na głos i działa cuda. Wypowiadane w głowie "będzie dobrze, wszystko da się pokonać" w końcu słabnie. Cieszę się, że masz siłę do działania i pokonywania kolejnych przeszkód.

Ja ciągle w zawieszeniu z tym plamieniem, strasznie mnie to irytuje. Już bym chciała @, albo niech plamienia ustaną to zrobię test.

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * słabe wyniki nasienia
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo yyy i teraz mi usumelo post , a odnioslam sie do kazdego postu.. ale czasem to mnoe wkurza.
    Dobrze tak po krótce
    Ja niestety nie mam zdolnisci manulalnych zeby cos uszyc czy jakies kwrtyki czy metryczki. Ale z checia bym juz robila zakupy dla malenstwa;)
    Poki co mam wokół siebie duzo dzieci i to im kupuje prezeciki na jakies okazje , organizuje jakies wypady itp, ale marze zeby za rok jechac juz z maluszkiem i mezem na wakacje ;)

Hmm no powiem Ci ze ludzkie slowa czasem maja poterzna sile , pamiętam jak z moja mama bylo zle i wtedy moja sąsiadka na klatce mnie zatrzymala widzac ze jwstem przybita mowiac ; Kochana co sie stalo zawsze taka wesola jesteś a dziś jakas za chmurami.. powiedziala mi miwdzy innymi ze nie ma takoego problemu z ktorego nie da sie wyjsc tylko trzeba chciec, czasem to bardzo dluga droga ale warto. Objela mnie i jakos cieplej na sercu mi sie zrobiło

Co do lekarzy jak narazie nie mam potrzeby zmieniania ale watro miec jak najlepszego, dobrze welonka ze trafilas na takiego ktoremu ufasz;) to jest bardzo wazne bo to przybliza Cie do szczescia
    Poki co ja narazie nie czuje sie na tyle zeby podejmowac wieksze kroki leczenia, staram sie o dzidziusia krotko wiec poczekam az minie pol roku.

Oda wlasnie jak dla mnie te plamienia cos dlugo trwaja.. ja bym chyba nie wytrzymała i zrobila test.
    A co do @ to moja mama przez 3 miesiace w ciazy ze mna miala krwawienia.
    Trzymam kciuki;*

U mnie dzis slonko;) az sie nie chce siedzieć w pracy , na szczescie jest w miare luz ze moge ponownie wyskrobac post.

U mnie dzis 5 dpo i czas tak wolno leci.. bardzo bym chciala zeby sie udalo ale jakos nie wierze ze moze spotkac mnie takoe szczescie.
    Milego dzionka moje e-kolezanki;)

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sankwat ja do takich prac nie mam cierpliwości a robiłam kurs terapeuty i takie rzeczy manualne to tam podstawa:)
    Tez nie bylam gotowa na takie tempo leczenia ,ale wiem ze innego wyjścia nie mam .
    U mnie też słońce świeci dla mnie za gorąco.
    A znam termin laparoskopii 2sierpnia ide do szpitala a 3 laparoskopia i cale szczęście udało sie mnie wcisnąć w dyżur mojego lekarza :)teraz tylko do przodu i bedzie coraz lepiej

age.png
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Sankwat ja do takich prac nie mam cierpliwości a robiłam kurs terapeuty i takie rzeczy manualne to tam podstawa:)
    Tez nie bylam gotowa na takie tempo leczenia ,ale wiem ze innego wyjścia nie mam .
    U mnie też słońce świeci dla mnie za gorąco.
    A znam termin laparoskopii 2sierpnia ide do szpitala a 3 laparoskopia i cale szczęście udało sie mnie wcisnąć w dyżur mojego lekarza :)teraz tylko do przodu i bedzie coraz lepiej
    No to Kochana powodzenia zycze i mocno trzymam kciuki bo to juz na dniach;)

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny wpadłam wam tylko powiedzieć bo zawsze mnie to interesowało podczas starań ze będąc w ciąży byłam pewna ze nadchodzi @. Nie było najmniejszej różnicy w objawach, tylko test zrobiony z powodu kosmetyczki byl informacja o ciąży. Co prawda krwawienia nie bylo ale bylo plamienie ktore u mnie zawsze zaczyna @ więc bylam pewna ze następnego dnia sie rozkreci. Dziewczyny które maja objawy ciąży przed terminem @ to są naprawde bardzo odosobnione przypadki, także do konca jest nadzieja, dziewczyny trzymam kciuki, nie poddawajcie się

"Niech mi się stanie według słowa Twego"
    wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
    Udało sie w 12 cs 'na powaznie' <3
    3560 gram szczęścia <3 55cm
    Po 6 miesiącach kolejnych starań jest drugi cud <3 4146 gram
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie @. Nie robiłam testu, bo nie pierwszy raz miałam plamienia przed okresem. Tylko jak ten dostinex brałam nie miałam, ale w tym cyklu skończył mi się w połowie.

Chociaż byłam jej pewna, trochę mnie wybiła z rytmu. Zaczęłam trochę panikować, ale staram się myśleć rozsądnie. Nie ma sensu panikować na zapas. Idę jutro na badania krwi, na LH, FSH, tesosteron potrzebuję być na czczo?

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * słabe wyniki nasienia
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oda szkoda myslalam ze moze jednak Ci sie udalo;/ ale masz juz @ wiec nowy cykl;) do dziela ,fsh i lh na czczo tez. Zreszta ja wszystkie badania ktore wykonuje to zawsze jestem na czczo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2017, 19:50

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jej u mnie jeszcze trzy dni duphastonu.
    Jest tu jeszcze ktos przed testowaniem?

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozwolę sobie zabrać głos, glukoza ani nic innego co zjemy nie ma wpływu na nasze hormony, moze jedynie alkohol uzywki i wysiłek. Dla mnie bycie na czczo jest kłopotliwe wiec zglebialam ten temat z lekarzami. Hormonów nie robie na czczo, ale jesli ktos i tak nie jada śniadań to ok

"Niech mi się stanie według słowa Twego"
    wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
    Udało sie w 12 cs 'na powaznie' <3
    3560 gram szczęścia <3 55cm
    Po 6 miesiącach kolejnych starań jest drugi cud <3 4146 gram
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AiCha4811 wrote:
    Pozwolę sobie zabrać głos, glukoza ani nic innego co zjemy nie ma wpływu na nasze hormony, moze jedynie alkohol uzywki i wysiłek. Dla mnie bycie na czczo jest kłopotliwe wiec zglebialam ten temat z lekarzami. Hormonów nie robie na czczo, ale jesli ktos i tak nie jada śniadań to ok
    Dzieki za opinie , lecz jeśli lekarz prosi aby byc na czczo to nie bez powodu, ja i tak zawsze badania robie rano zeby potem moc normalnie ze spokojem zhesc sniadanie a nie z wyrzutmi ze moglo to sfalszowac wyniki.
    Szanuje Twoje zdanie ale jednak mysle ze lepiej byc na czczo nie bedzie potem watpliwosci.

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu tak cicho ?
    Oda kiedy wyniki ?
    Ssnkwat kiedy planujesz testować ?

age.png
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Co tu tak cicho ?
    Oda kiedy wyniki ?
    Ssnkwat kiedy planujesz testować ?
    Cicho bo weekend;)
    No ja planije tak 3-4 sierpnia i mam nadzieję ze dotrwam i nie zrobie wczesniej.

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo to trzymam kciuki :)
    A ja musze iść do pracy ,ale tylko na 4godzinki i wolne do 1suerpnia aż dwa dni:)

age.png
‹‹ 127 128 129 130 131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ