Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też się powstrzymuję i będę czekać do samego końca . Tak swoją drogą to też tak macie że im bliżej planowanego terminu @ tym większy strach przy mierzeniu temperatury? Ja to teraz już się boję spojrzeć na termometr .Kiepskie nasienie
IO
Mutacje mthfr hetero
4 lata starań
2018 IUI 😥
06.2020 IVF biochemiczna 😥
Próbujemy dalej naturalnie ♥️
Klinika Medart Poznań 🤞🍀 -
Dominisia883 wrote:Ja też się powstrzymuję i będę czekać do samego końca . Tak swoją drogą to też tak macie że im bliżej planowanego terminu @ tym większy strach przy mierzeniu temperatury? Ja to teraz już się boję spojrzeć na termometr .
Taaak... coś w tym jest. Każde mierzenie temp to myśl "proszę, żeby było dalej bliżej 37 stopni"...Dominisia883 lubi tę wiadomość
*starania od marca 2017
*iui x 3 - nieudane
- I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
- II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
- III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
- I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
11dpt- beta88,9, prog16,1
13dpt- beta218,9, prog14,3
19dpt -beta 2541, prog 16,6
26dpt- ❤
28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
- II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
6dpt- beta 0, prog 12,5
11dpt -beta 0, prog 40,33
*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
- I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
- II FET 23.012023 - zarodek 4BB
5dpt bladzioch
7dpt negatyw
10dpt beta 0 -
Straszne to jest... U mnie to już powoli psychoza... w poprzednim cyklu jak temperatura spadła nawet odrobinkę to już dzień do niczego miałam... dzień później lekko w górę to już humorek piękny . Wykończę się chyba hehe .Kiepskie nasienie
IO
Mutacje mthfr hetero
4 lata starań
2018 IUI 😥
Hehe no w sumie to i ja tak mam ze czekam na nastepny dzien zeby zmierzyć temp ale mam tez obawy ze spadnie;)
Chociaz w tym cuklu jakos tak lepiej;) jutro moze mi spasc bo dzis juz nie biore dupka.
Ale jakos tak w tym cyklu niska ta temp ,nie byla wyzsza niz 36.7 ale nie nizzsza niz 36.6;)
Jutro bedzie 10dpo wiec juz blizej niz dalej;)
Dobrej nocki;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2017, 22:12
Dominisia883 lubi tę wiadomość
-
SanKwt wrote:Hehe no w sumie to i ja tak mam ze czekam na nastepny dzien zeby zmierzyć temp ale mam tez obawy ze spadnie;)
Chociaz w tym cuklu jakos tak lepiej;) jutro moze mi spasc bo dzis juz nie biore dupka.
Ale jakos tak w tym cyklu niska ta temp ,nie byla wyzsza niz 36.7 ale nie nizzsza niz 36.6;)
Jutro bedzie 10dpo wiec juz blizej niz dalej;)
Dobrej nocki;)
U mnie jutro 11dpo (25dc) i "stres" coraz większy. Tzn moze nie stres,wiem,ze tym razem na 100% nic nie wyszło i chyba już się z tym pogodziałam.
Dobrej nocy!!*starania od marca 2017
*iui x 3 - nieudane
- I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
- II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
- III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
- I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
11dpt- beta88,9, prog16,1
13dpt- beta218,9, prog14,3
19dpt -beta 2541, prog 16,6
26dpt- ❤
28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
- II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
6dpt- beta 0, prog 12,5
11dpt -beta 0, prog 40,33
*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
- I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
- II FET 23.012023 - zarodek 4BB
5dpt bladzioch
7dpt negatyw
10dpt beta 0 -
Chyba każda z nas tak ma . Ja dziś dwa razy mierzylam temperaturę wierząc że może mój spadek to błąd pomiaru .. Ale niestety nie . Ale i kiedyś na mnie przyjdzie czas
A najgorsz2 jest to czekanie po owu tyle dni zanim się dowiesz czy się udało .
Powinni nas podziwiać za taka cierpliwość -
Witam kobietki!
Mogę dołączyć? Od półtora roku staram się o pierwsze i jak na razie cisza. Jestem po pierwszym monitorowanym cyklu więc moja przygoda dopiero się zaczęła
Czy Wam też zdarza się, że im bliżej terminu @ tym organizm większe płata Wam figle? Zawroty głowy, jakieś nudności od czasu do czasu... Jak tu nie zwariować18 cykl starań o pierwsze maleństwo -
Mnie też stresowało mierzenie temperatury... I w końcu przestałam ją mierzyć
Marudaruda lubi tę wiadomość
29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki" -
Dominisia883 - pocieszające, że nie tylko ja tak mam Ale i na nas kiedyś przyjdzie pora i pewnego dnia okaże się, że nasze mdłości nie były tylko wytworem naszego umysłu:D
Jestem 1 dzień po terminie @ i niestety dziś temp spadła z 37.0 na 36.75 więc chyba wstrzymam się z testowaniem...
A jak u Was kochane?18 cykl starań o pierwsze maleństwo -
KaraKara wrote:Dominisia883 - pocieszające, że nie tylko ja tak mam Ale i na nas kiedyś przyjdzie pora i pewnego dnia okaże się, że nasze mdłości nie były tylko wytworem naszego umysłu:D
Jestem 1 dzień po terminie @ i niestety dziś temp spadła z 37.0 na 36.75 więc chyba wstrzymam się z testowaniem...
A jak u Was kochane?
Dawaj znac;) trzymam kciuki;)
U mnie temp 36.8 z rana , ale przyszły do mnie dzis bole jak na @ z rano bardzo silne;(
Miałam ochite zribic dzua test ale sie powstrzymalam. Zreszta musiala bym isc najpierw do apteki a potem dopiero siusiu
Z drugiej strony troche boje sie zribic bo boje sie jednej kreski.. -
SanKwt wrote:To i tak wysoka temp , wazne ze nie spadla do linii podstawowej.
Dawaj znac;) trzymam kciuki;)
U mnie temp 36.8 z rana , ale przyszły do mnie dzis bole jak na @ z rano bardzo silne;(
Miałam ochite zribic dzua test ale sie powstrzymalam. Zreszta musiala bym isc najpierw do apteki a potem dopiero siusiu
Z drugiej strony troche boje sie zribic bo boje sie jednej kreski..
Bóle brzucha nie muszą wcale świadczyć o zbliżającej się @. Może coś zakiełkowało A w którym jesteś dc?
Znam doskonalę tą obawę przed testowaniem i strach przed kolejnym rozczarowaniem, ale pomyśl jaka za to będzie radość kiedy zobaczymy w końcu upragnione dwie kreski
Mam w planach poczekać jeszcze 3-4 dni bez testowania o ile nie pojawi się @. Ale zobaczymy jak wyjdzie w praktyce bo czasem mam słabą silną wolę18 cykl starań o pierwsze maleństwo -
KaraKara wrote:Bóle brzucha nie muszą wcale świadczyć o zbliżającej się @. Może coś zakiełkowało A w którym jesteś dc?
Znam doskonalę tą obawę przed testowaniem i strach przed kolejnym rozczarowaniem, ale pomyśl jaka za to będzie radość kiedy zobaczymy w końcu upragnione dwie kreski
Mam w planach poczekać jeszcze 3-4 dni bez testowania o ile nie pojawi się @. Ale zobaczymy jak wyjdzie w praktyce bo czasem mam słabą silną wolę
Ja i tak jestem z siebie dumna bo w tamtym cyklu zrobilam do tego czasijuz ze 3 testy. Wiec narazie sie trzymam i nie robię chiciaz wiem ze niktorym w 10dc juz wychodza testy. -
KaraKara, SanKwt trzymam za Was kciuki !! A ja mam lekką załamkę... drugi cykl mierze temperaturę i znowu mam zygzaki na wykresie. Raz temperatura w górę raz w dół, niby cały czas na dobrym poziomie ale skąd te zygzaki? Czy to naprawdę od razu musi świadczyć że coś nie tak z progesteronem mam? Nie które dziewczyny jak wchodzą na mój wykres to komentują mi właśnie te zygzaki że coś jest nie tak....
Marudaruda lubi tę wiadomość
Kiepskie nasienie
IO
Mutacje mthfr hetero
4 lata starań
2018 IUI 😥
Dominisia883 wrote:KaraKara, SanKwt trzymam za Was kciuki !! A ja mam lekką załamkę... drugi cykl mierze temperaturę i znowu mam zygzaki na wykresie. Raz temperatura w górę raz w dół, niby cały czas na dobrym poziomie ale skąd te zygzaki? Czy to naprawdę od razu musi świadczyć że coś nie tak z progesteronem mam? Nie które dziewczyny jak wchodzą na mój wykres to komentują mi właśnie te zygzaki że coś jest nie tak....
-
Tylko teraz będę najwcześniej we wrześniu raczej... oszaleje do tego czasu chyba hehe. Widziałam wykres dziewczyny gdzie miała zygzaki i zaszła w ciąże ale martwię się, że przez to się nie udaje między innymi..Kiepskie nasienie
IO
Mutacje mthfr hetero
4 lata starań
2018 IUI 😥
Klinika Medart Poznań 🤞🍀