Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • monik89 Nowa
    Postów: 1 0

    Wysłany: 25 lipca 2017, 10:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! :)

    Mam 28 lat i staramy się z mężem o dziecko od 2 miesięcy. Niestety jak na razie z marnym skutkiem :/ Martwię się, że mogą wystąpić problemy z zajściem w ciążę.

  • Agu90 Przyjaciółka
    Postów: 200 44

    Wysłany: 25 lipca 2017, 10:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggi90 wrote:
    Super, bardzo się cieszę. Kolejna wizyta to już prenatalne czy jeszcze zwykle usg?

    Tak, następna wizyta to już prenatalne :)

    p19us65g7l1efcda.png
  • gacka89 Autorytet
    Postów: 847 256

    Wysłany: 25 lipca 2017, 10:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć fasola i monik, najważniejsze to się nie poddawać. Tez na początku sie stresowalam i denerwowalam, że od razu bam się nie udało. Teraz spokojniej do tego podchodzę. Robiłyście już jakieś badania oprócz obserwacji cyklu? Ja dopiero drugi cykl mierzę tempke.

    Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
    HSG - oba drożne :-)2018
    PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
    wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
    ovarin,
    Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2528 825

    Wysłany: 25 lipca 2017, 10:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monik89 Hej a byłaś u lekarza? :) ja już po swoim doświadczeniu wiem i jakbym mogła cofnąć czas to zrobiłabym na wstępie wszystkie badania...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2017, 10:31

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina D 2000, nac, colostrum,acard 75,

    Suple On. Supramen, maca

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • Fasola1234 Autorytet
    Postów: 983 453

    Wysłany: 25 lipca 2017, 10:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stosowałam 3 miesiące luteine żeby uregulowac cykl niestety po odstawieniu okres spóźniał mi sie ponad 20 dni :( brałam jeszcze cyclodynon. Zmieniłam lekarza kazał odstawic wszystko i zobaczyc co bedzie .. i tak czekam na okres. Jeśli nie dostane mam sie zgłosić na badania
    Możecie mi poradzic jak obserwowac sluz? starałam sie ale miałam bardzo skąpy w tym miesicącu i nie potrafiłam określić jaki to śluz.

    klz9rjjgay1rk8f4.png

    Fasola1234
  • SanKwt Autorytet
    Postów: 850 221

    Wysłany: 25 lipca 2017, 12:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam nowe forumowiczki;)
    Zgadzam sie ze posdtawowe badania ginekologiczne jak i podstawowe ogólne badania to podstawa. Ja zanim zaczęłam sie starac poprosilam gina i lekarza pierwszego kontaktu o badania tak zebym miala pewnosc ze wszystko w normie .

    Fasola ja tez mam skapy sluz , na bieliznie wcale. Proponuje wiesiolek na poprawe sluzu. Od 1 dnia cyklu do owulacji.
    Jesli nie możesz ocenic sluzu proponuje dodac obserwacje szyjki macicy i przy okazji zobaczysz ten sluz ktory jest w pochwie , ja tak robie. Tylko rece musza byz zawsze dobrze umyte. Wielu ginekologow odradza badanie szyjki macicy bo mozna jakas imfekcje zlapac.
    Badac sluz przynajmniej 3 razy dziennie i zawsze zaznaczasz sluz najbardziej plodny.
    W bazie wiedzy ma ovufriend sa dobrze opisane rodzaje sluzu, znajdziesz tam tez sposoby badania szyjki macicy

    xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • SanKwt Autorytet
    Postów: 850 221

    Wysłany: 25 lipca 2017, 12:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis obudzialam sie i tak poczulam ze bola mnie sutki.. nie wiem czy mi sie wydaje czy tak jest , ale to prawdopodobnie od duphastonu .
    No i pogoda znow sie kiepsci.. oj nad morzem bylo tak fajne powietrze a tu w Plocku czlowiek już sie gorzej czuje..

    xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • Fasola1234 Autorytet
    Postów: 983 453

    Wysłany: 25 lipca 2017, 14:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sankwt dziękuję za pomoc spróbuje z tym wiesiolkiem;) i zajrzę do bazy wiedzy !

    klz9rjjgay1rk8f4.png

    Fasola1234
  • Fasola1234 Autorytet
    Postów: 983 453

    Wysłany: 25 lipca 2017, 14:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    P.s ja też mam bol piersi i zastanawiam się czy sobie tego nie wmawiam;(
    Oj też wróciłam w sobotę z nad morza

    klz9rjjgay1rk8f4.png

    Fasola1234
  • Dominisia883 Autorytet
    Postów: 669 910

    Wysłany: 25 lipca 2017, 15:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też właśnie zaczynają mnie boleć piersi i boli podbrzusze tak jak zwykle w drugiej fazie cyklu czyli jednak chyba faktycznie miałam teraz owu wcześniej tak jak pokazuje wykres....

    Kiepskie nasienie
    IO
    Mutacje mthfr hetero
    4 lata starań
    2018 IUI 😥
    06.2020 IVF biochemiczna 😥
    Próbujemy dalej naturalnie ♥️
    Klinika Medart Poznań 🤞🍀
  • Spinka_86 Ekspertka
    Postów: 194 55

    Wysłany: 25 lipca 2017, 17:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za pogoda nie dość, że mam @ to deszcz leje cały dzień... spać się tylko chce i nic więcej... :/ przede mną remont choć myśl o efekcie finalnym psuje fakt ogólnego bałaganu... Jednak pogoda sprzyja narzekaniu :P A co tam u Was?

    bd2597be3948e47b5b53dd575ebf3622.png
    85993e3kecgcce4m.png
    Szczęście to coś do zrobienia, ktoś do kochania i nadzieja na coś...
  • nefaste Przyjaciółka
    Postów: 115 273

    Wysłany: 25 lipca 2017, 17:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    monik89 wrote:
    Cześć! :)

    Mam 28 lat i staramy się z mężem o dziecko od 2 miesięcy. Niestety jak na razie z marnym skutkiem :/ Martwię się, że mogą wystąpić problemy z zajściem w ciążę.

    Mam podobną sytucję :) Ale na razie to był starania " na luzie". Umówiłam się do ginekologa, zrobię potrzebne badania i zobaczymy :) Tobie też proponuję od tego zacząć :)

  • Oda_33 Autorytet
    Postów: 1355 257

    Wysłany: 25 lipca 2017, 18:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie jest mój post, ja się pytam? Chyba zniknął :( A nie mam siły się już tak rozpisywać.

    Witam nowe staraczki! Pogoda fatalna, jakos mnie przybija. U mnie plamień ciąg dlaszy ale chyba juz blisko @!

    SanKwt niestety podobno duphaston daje objawy takie, więc nie sugeruj się nimi, niestety trzeba czekać do terminu @, oby ten cykl był dla Ciebie szczęśliwy :))

    * hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * badanie drożności - wrzesień 2017
    * słabe wyniki nasienia
  • SanKwt Autorytet
    Postów: 850 221

    Wysłany: 25 lipca 2017, 18:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oda_33 wrote:
    Gdzie jest mój post, ja się pytam? Chyba zniknął :( A nie mam siły się już tak rozpisywać.

    Witam nowe staraczki! Pogoda fatalna, jakos mnie przybija. U mnie plamień ciąg dlaszy ale chyba juz blisko @!

    SanKwt niestety podobno duphaston daje objawy takie, więc nie sugeruj się nimi, niestety trzeba czekać do terminu @, oby ten cykl był dla Ciebie szczęśliwy :))
    Wiem wiem sennosc i bol sutkow piersi . Zdaje sobie z tego sprawe, i tak na nic nie licze bo dupka wzielam 17 dc a wykers wyliczyl mi owulacje na 18 dc wiec mysle ze to zasluga duphastonu.
    Dzieki

    xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • Oda_33 Autorytet
    Postów: 1355 257

    Wysłany: 25 lipca 2017, 19:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może akurat się załapałaś przed duphastonem, mocno trzymam kciuki!!

    Ja mam nadzieję, że mój cykl zaraz wystartuje i będę Cię gonić. Idę w 3 dc na badania dodatkowe i powtórzyć FSH i LH, bo robiłam w 18 dc ostatnio i fatalny stosunek mi wyszedł.

    W poniedziałek mam wizytę to od razu skonsultuję.

    Gdzie jest słońce??

    * hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * badanie drożności - wrzesień 2017
    * słabe wyniki nasienia
  • SanKwt Autorytet
    Postów: 850 221

    Wysłany: 25 lipca 2017, 19:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oda_33 wrote:
    A może akurat się załapałaś przed duphastonem, mocno trzymam kciuki!!

    Ja mam nadzieję, że mój cykl zaraz wystartuje i będę Cię gonić. Idę w 3 dc na badania dodatkowe i powtórzyć FSH i LH, bo robiłam w 18 dc ostatnio i fatalny stosunek mi wyszedł.

    W poniedziałek mam wizytę to od razu skonsultuję.

    Gdzie jest słońce??
    No niech startuje bo szkoda czasu.. ja zawsze plamie 1 dzien przed @ a czemu u Ciebie to tak dlugo trwa? Moze to @ tylko taka bardzo slaba?
    U mnie tez pochmurno. Kiepskie te lato.

    xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • welonka Autorytet
    Postów: 3494 1469

    Wysłany: 25 lipca 2017, 19:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś

    Melduje @ i kolejne dziecko urodziło się w tym czasie co ja zaczyna nowy cyk
    W czwartek poznam termin laparoskopii .

    klz9df9h3nsyhcqk.png
  • gacka89 Autorytet
    Postów: 847 256

    Wysłany: 25 lipca 2017, 19:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 5 dc i tym samym koniec @. U mnie dzisiaj było słonecznie, ale chłodno. U mbie wszyscy znajomi naokoło obrodzili w bobasy, więc siedze i robię z nudów dla nich albumy, metryczki i inne kartki.

    Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
    HSG - oba drożne :-)2018
    PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
    wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
    ovarin,
    Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
  • Oda_33 Autorytet
    Postów: 1355 257

    Wysłany: 25 lipca 2017, 23:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nie @, pytałam już na forum czym odróżnić plamienie od @, to podobno jak jest to plamienie to wystarczy wkładka,
    Dopiero bardziej obfite oznacza @. Ja nawet wkładki nie potrzebowałam, ale brzuch zaczyna napierniczać, rano pewnie zastanę @. W sumie na jutro mam termin, więc by się zgadzało, a plamienia to pewnie progesteron.

    Welonka, szkoda. Ja tez jakos z wiekszym ciezarem podchodze do tej @, bo jak widac u mnie moglo nie chodzic tylko o prolaktyne. Ale zbieram sie do dzialania. Zrobie badania, pogadam z inna lekarka, od razu porusze temat hsg , bo moze mam zeosty, mialam 2 laparoskopie. Zawsze brzmi to jak plan, a jak jeszcze cos co mozna zrobic - to dzialam. U Ciebie tez laparoskopia przed Toba wiec jeszcze mamy szanse!

    * hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * badanie drożności - wrzesień 2017
    * słabe wyniki nasienia
  • Oda_33 Autorytet
    Postów: 1355 257

    Wysłany: 25 lipca 2017, 23:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gacka ja tez szyje, zeby teoche sie zajac, ale bardziej dla siebie, meza, dla malenstwa mam
    Nadzieje ze bede szyla niebawem :)

    * hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * badanie drożności - wrzesień 2017
    * słabe wyniki nasienia
‹‹ 126 127 128 129 130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego