Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć fasola i monik, najważniejsze to się nie poddawać. Tez na początku sie stresowalam i denerwowalam, że od razu bam się nie udało. Teraz spokojniej do tego podchodzę. Robiłyście już jakieś badania oprócz obserwacji cyklu? Ja dopiero drugi cykl mierzę tempke.Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - oba drożne :-)2018
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
ovarin,
Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Monik89 Hej a byłaś u lekarza? ja już po swoim doświadczeniu wiem i jakbym mogła cofnąć czas to zrobiłabym na wstępie wszystkie badania...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2017, 10:31
Pokrótce:
Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS allo po szczepieniach 23% co 2 mc doszczepienie
On: MSOME- 1% klasa II, 30mln plemników, Morfologia 1,61% RP 11%
I Procedura
II Transfer
9w1d 💔 CRL 24,1 Aniołku Kochamy Cię
II Procedura
Zaczynamy
❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
2 przebadane i zdrowe
Czas start III Procedura 06.2024
❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
22.07 beta 59,70 prog 69,91 (6dpt)
24.07 beta 163,80 prog 68,30 (8dpt)
26.07 beta 359,60 prog 59.55 (10dpt)
29.07 beta 1415,40 (13 dpt)
30.07 pęcherzyk ciążowy 0,43cm
31.07 beta 3050,40 (15 dpt)
09.08 CRL 0,51 cm ok 151/min (24dpt)
[/url] -
Stosowałam 3 miesiące luteine żeby uregulowac cykl niestety po odstawieniu okres spóźniał mi sie ponad 20 dni brałam jeszcze cyclodynon. Zmieniłam lekarza kazał odstawic wszystko i zobaczyc co bedzie .. i tak czekam na okres. Jeśli nie dostane mam sie zgłosić na badania
Możecie mi poradzic jak obserwowac sluz? starałam sie ale miałam bardzo skąpy w tym miesicącu i nie potrafiłam określić jaki to śluz.
-
Hej witam nowe forumowiczki;)
Zgadzam sie ze posdtawowe badania ginekologiczne jak i podstawowe ogólne badania to podstawa. Ja zanim zaczęłam sie starac poprosilam gina i lekarza pierwszego kontaktu o badania tak zebym miala pewnosc ze wszystko w normie .
Fasola ja tez mam skapy sluz , na bieliznie wcale. Proponuje wiesiolek na poprawe sluzu. Od 1 dnia cyklu do owulacji.
Jesli nie możesz ocenic sluzu proponuje dodac obserwacje szyjki macicy i przy okazji zobaczysz ten sluz ktory jest w pochwie , ja tak robie. Tylko rece musza byz zawsze dobrze umyte. Wielu ginekologow odradza badanie szyjki macicy bo mozna jakas imfekcje zlapac.
Badac sluz przynajmniej 3 razy dziennie i zawsze zaznaczasz sluz najbardziej plodny.
W bazie wiedzy ma ovufriend sa dobrze opisane rodzaje sluzu, znajdziesz tam tez sposoby badania szyjki macicy -
A ja dzis obudzialam sie i tak poczulam ze bola mnie sutki.. nie wiem czy mi sie wydaje czy tak jest , ale to prawdopodobnie od duphastonu .
No i pogoda znow sie kiepsci.. oj nad morzem bylo tak fajne powietrze a tu w Plocku czlowiek już sie gorzej czuje.. -
Też właśnie zaczynają mnie boleć piersi i boli podbrzusze tak jak zwykle w drugiej fazie cyklu czyli jednak chyba faktycznie miałam teraz owu wcześniej tak jak pokazuje wykres....Kiepskie nasienie
IO
Mutacje mthfr hetero
4 lata starań
2018 IUI 😥
06.2020 IVF biochemiczna 😥
Próbujemy dalej naturalnie ♥️
Klinika Medart Poznań 🤞🍀 -
Co za pogoda nie dość, że mam @ to deszcz leje cały dzień... spać się tylko chce i nic więcej... przede mną remont choć myśl o efekcie finalnym psuje fakt ogólnego bałaganu... Jednak pogoda sprzyja narzekaniu A co tam u Was?
-
monik89 wrote:Cześć!
Mam 28 lat i staramy się z mężem o dziecko od 2 miesięcy. Niestety jak na razie z marnym skutkiem Martwię się, że mogą wystąpić problemy z zajściem w ciążę.
Mam podobną sytucję Ale na razie to był starania " na luzie". Umówiłam się do ginekologa, zrobię potrzebne badania i zobaczymy Tobie też proponuję od tego zacząć -
Gdzie jest mój post, ja się pytam? Chyba zniknął A nie mam siły się już tak rozpisywać.
Witam nowe staraczki! Pogoda fatalna, jakos mnie przybija. U mnie plamień ciąg dlaszy ale chyba juz blisko @!
SanKwt niestety podobno duphaston daje objawy takie, więc nie sugeruj się nimi, niestety trzeba czekać do terminu @, oby ten cykl był dla Ciebie szczęśliwy )* hormony w normie
* naturalna owulacja
* badanie drożności - wrzesień 2017
* słabe wyniki nasienia -
Oda_33 wrote:Gdzie jest mój post, ja się pytam? Chyba zniknął A nie mam siły się już tak rozpisywać.
Witam nowe staraczki! Pogoda fatalna, jakos mnie przybija. U mnie plamień ciąg dlaszy ale chyba juz blisko @!
SanKwt niestety podobno duphaston daje objawy takie, więc nie sugeruj się nimi, niestety trzeba czekać do terminu @, oby ten cykl był dla Ciebie szczęśliwy )
Dzieki -
A może akurat się załapałaś przed duphastonem, mocno trzymam kciuki!!
Ja mam nadzieję, że mój cykl zaraz wystartuje i będę Cię gonić. Idę w 3 dc na badania dodatkowe i powtórzyć FSH i LH, bo robiłam w 18 dc ostatnio i fatalny stosunek mi wyszedł.
W poniedziałek mam wizytę to od razu skonsultuję.
Gdzie jest słońce??* hormony w normie
* naturalna owulacja
* słabe wyniki nasienia -
Oda_33 wrote:A może akurat się załapałaś przed duphastonem, mocno trzymam kciuki!!
Ja mam nadzieję, że mój cykl zaraz wystartuje i będę Cię gonić. Idę w 3 dc na badania dodatkowe i powtórzyć FSH i LH, bo robiłam w 18 dc ostatnio i fatalny stosunek mi wyszedł.
W poniedziałek mam wizytę to od razu skonsultuję.
Gdzie jest słońce??
U mnie tez pochmurno. Kiepskie te lato. -
U mnie 5 dc i tym samym koniec @. U mnie dzisiaj było słonecznie, ale chłodno. U mbie wszyscy znajomi naokoło obrodzili w bobasy, więc siedze i robię z nudów dla nich albumy, metryczki i inne kartki.Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - oba drożne :-)2018
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
ovarin,
Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Chyba nie @, pytałam już na forum czym odróżnić plamienie od @, to podobno jak jest to plamienie to wystarczy wkładka,
Dopiero bardziej obfite oznacza @. Ja nawet wkładki nie potrzebowałam, ale brzuch zaczyna napierniczać, rano pewnie zastanę @. W sumie na jutro mam termin, więc by się zgadzało, a plamienia to pewnie progesteron.
Welonka, szkoda. Ja tez jakos z wiekszym ciezarem podchodze do tej @, bo jak widac u mnie moglo nie chodzic tylko o prolaktyne. Ale zbieram sie do dzialania. Zrobie badania, pogadam z inna lekarka, od razu porusze temat hsg , bo moze mam zeosty, mialam 2 laparoskopie. Zawsze brzmi to jak plan, a jak jeszcze cos co mozna zrobic - to dzialam. U Ciebie tez laparoskopia przed Toba wiec jeszcze mamy szanse!* hormony w normie
* naturalna owulacja
* słabe wyniki nasienia