X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • monik89 Nowa

Wysłany: 25 lipca 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! :)

Mam 28 lat i staramy się z mężem o dziecko od 2 miesięcy. Niestety jak na razie z marnym skutkiem :/ Martwię się, że mogą wystąpić problemy z zajściem w ciążę.

• Agu90 Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggi90 wrote:
    Super, bardzo się cieszę. Kolejna wizyta to już prenatalne czy jeszcze zwykle usg?

Tak, następna wizyta to już prenatalne :)

p19us65g7l1efcda.png
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć fasola i monik, najważniejsze to się nie poddawać. Tez na początku sie stresowalam i denerwowalam, że od razu bam się nie udało. Teraz spokojniej do tego podchodzę. Robiłyście już jakieś badania oprócz obserwacji cyklu? Ja dopiero drugi cykl mierzę tempke.

Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
    HSG - oba drożne :-)2018
    PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
    wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
    ovarin,
    Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
    IVF start styczeń 2022 ❄️
    21.03 - transfer ❄️😭
    2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • MałaMi90 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monik89 Hej a byłaś u lekarza? :) ja już po swoim doświadczeniu wiem i jakbym mogła cofnąć czas to zrobiłabym na wstępie wszystkie badania...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2017, 10:31

Pokrótce:

Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS allo po szczepieniach 23% co 2 mc doszczepienie

On: MSOME- 1% klasa II, 30mln plemników, Morfologia 1,61% RP 11%

I Procedura
    II Transfer
    9w1d 💔 CRL 24,1 Aniołku Kochamy Cię
    II Procedura
    Zaczynamy
    ❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
    2 przebadane i zdrowe
    Czas start III Procedura 06.2024
    ❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
    22.07 beta 59,70 prog 69,91 (6dpt)
    24.07 beta 163,80 prog 68,30 (8dpt)
    26.07 beta 359,60 prog 59.55 (10dpt)
    29.07 beta 1415,40 (13 dpt)
    30.07 pęcherzyk ciążowy 0,43cm
    31.07 beta 3050,40 (15 dpt)
    09.08 CRL 0,51 cm <3 ok 151/min (24dpt)

preg.png[/url]
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stosowałam 3 miesiące luteine żeby uregulowac cykl niestety po odstawieniu okres spóźniał mi sie ponad 20 dni :( brałam jeszcze cyclodynon. Zmieniłam lekarza kazał odstawic wszystko i zobaczyc co bedzie .. i tak czekam na okres. Jeśli nie dostane mam sie zgłosić na badania
    Możecie mi poradzic jak obserwowac sluz? starałam sie ale miałam bardzo skąpy w tym miesicącu i nie potrafiłam określić jaki to śluz.

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam nowe forumowiczki;)
    Zgadzam sie ze posdtawowe badania ginekologiczne jak i podstawowe ogólne badania to podstawa. Ja zanim zaczęłam sie starac poprosilam gina i lekarza pierwszego kontaktu o badania tak zebym miala pewnosc ze wszystko w normie .

Fasola ja tez mam skapy sluz , na bieliznie wcale. Proponuje wiesiolek na poprawe sluzu. Od 1 dnia cyklu do owulacji.
    Jesli nie możesz ocenic sluzu proponuje dodac obserwacje szyjki macicy i przy okazji zobaczysz ten sluz ktory jest w pochwie , ja tak robie. Tylko rece musza byz zawsze dobrze umyte. Wielu ginekologow odradza badanie szyjki macicy bo mozna jakas imfekcje zlapac.
    Badac sluz przynajmniej 3 razy dziennie i zawsze zaznaczasz sluz najbardziej plodny.
    W bazie wiedzy ma ovufriend sa dobrze opisane rodzaje sluzu, znajdziesz tam tez sposoby badania szyjki macicy

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis obudzialam sie i tak poczulam ze bola mnie sutki.. nie wiem czy mi sie wydaje czy tak jest , ale to prawdopodobnie od duphastonu .
    No i pogoda znow sie kiepsci.. oj nad morzem bylo tak fajne powietrze a tu w Plocku czlowiek już sie gorzej czuje..

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sankwt dziękuję za pomoc spróbuje z tym wiesiolkiem;) i zajrzę do bazy wiedzy !

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P.s ja też mam bol piersi i zastanawiam się czy sobie tego nie wmawiam;(
    Oj też wróciłam w sobotę z nad morza

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • Dominisia883 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też właśnie zaczynają mnie boleć piersi i boli podbrzusze tak jak zwykle w drugiej fazie cyklu czyli jednak chyba faktycznie miałam teraz owu wcześniej tak jak pokazuje wykres....

Kiepskie nasienie
    IO
    Mutacje mthfr hetero
    4 lata starań
    2018 IUI 😥
    06.2020 IVF biochemiczna 😥
    Próbujemy dalej naturalnie ♥️
    Klinika Medart Poznań 🤞🍀
  • Spinka_86 Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za pogoda nie dość, że mam @ to deszcz leje cały dzień... spać się tylko chce i nic więcej... :/ przede mną remont choć myśl o efekcie finalnym psuje fakt ogólnego bałaganu... Jednak pogoda sprzyja narzekaniu :P A co tam u Was?

bd2597be3948e47b5b53dd575ebf3622.png
    85993e3kecgcce4m.png
    Szczęście to coś do zrobienia, ktoś do kochania i nadzieja na coś...
  • nefaste Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monik89 wrote:
    Cześć! :)

Mam 28 lat i staramy się z mężem o dziecko od 2 miesięcy. Niestety jak na razie z marnym skutkiem :/ Martwię się, że mogą wystąpić problemy z zajściem w ciążę.

Mam podobną sytucję :) Ale na razie to był starania " na luzie". Umówiłam się do ginekologa, zrobię potrzebne badania i zobaczymy :) Tobie też proponuję od tego zacząć :)

• Oda_33 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie jest mój post, ja się pytam? Chyba zniknął :( A nie mam siły się już tak rozpisywać.

Witam nowe staraczki! Pogoda fatalna, jakos mnie przybija. U mnie plamień ciąg dlaszy ale chyba juz blisko @!

SanKwt niestety podobno duphaston daje objawy takie, więc nie sugeruj się nimi, niestety trzeba czekać do terminu @, oby ten cykl był dla Ciebie szczęśliwy :))

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * badanie drożności - wrzesień 2017
    * słabe wyniki nasienia
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oda_33 wrote:
    Gdzie jest mój post, ja się pytam? Chyba zniknął :( A nie mam siły się już tak rozpisywać.

Witam nowe staraczki! Pogoda fatalna, jakos mnie przybija. U mnie plamień ciąg dlaszy ale chyba juz blisko @!

SanKwt niestety podobno duphaston daje objawy takie, więc nie sugeruj się nimi, niestety trzeba czekać do terminu @, oby ten cykl był dla Ciebie szczęśliwy :))
    Wiem wiem sennosc i bol sutkow piersi . Zdaje sobie z tego sprawe, i tak na nic nie licze bo dupka wzielam 17 dc a wykers wyliczyl mi owulacje na 18 dc wiec mysle ze to zasluga duphastonu.
    Dzieki

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może akurat się załapałaś przed duphastonem, mocno trzymam kciuki!!

Ja mam nadzieję, że mój cykl zaraz wystartuje i będę Cię gonić. Idę w 3 dc na badania dodatkowe i powtórzyć FSH i LH, bo robiłam w 18 dc ostatnio i fatalny stosunek mi wyszedł.

W poniedziałek mam wizytę to od razu skonsultuję.

Gdzie jest słońce??

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * słabe wyniki nasienia
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oda_33 wrote:
    A może akurat się załapałaś przed duphastonem, mocno trzymam kciuki!!

Ja mam nadzieję, że mój cykl zaraz wystartuje i będę Cię gonić. Idę w 3 dc na badania dodatkowe i powtórzyć FSH i LH, bo robiłam w 18 dc ostatnio i fatalny stosunek mi wyszedł.

W poniedziałek mam wizytę to od razu skonsultuję.

Gdzie jest słońce??
    No niech startuje bo szkoda czasu.. ja zawsze plamie 1 dzien przed @ a czemu u Ciebie to tak dlugo trwa? Moze to @ tylko taka bardzo slaba?
    U mnie tez pochmurno. Kiepskie te lato.

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

Melduje @ i kolejne dziecko urodziło się w tym czasie co ja zaczyna nowy cyk
    W czwartek poznam termin laparoskopii .

age.png
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 5 dc i tym samym koniec @. U mnie dzisiaj było słonecznie, ale chłodno. U mbie wszyscy znajomi naokoło obrodzili w bobasy, więc siedze i robię z nudów dla nich albumy, metryczki i inne kartki.

Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
    HSG - oba drożne :-)2018
    PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
    wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
    ovarin,
    Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
    IVF start styczeń 2022 ❄️
    21.03 - transfer ❄️😭
    2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nie @, pytałam już na forum czym odróżnić plamienie od @, to podobno jak jest to plamienie to wystarczy wkładka,
    Dopiero bardziej obfite oznacza @. Ja nawet wkładki nie potrzebowałam, ale brzuch zaczyna napierniczać, rano pewnie zastanę @. W sumie na jutro mam termin, więc by się zgadzało, a plamienia to pewnie progesteron.

Welonka, szkoda. Ja tez jakos z wiekszym ciezarem podchodze do tej @, bo jak widac u mnie moglo nie chodzic tylko o prolaktyne. Ale zbieram sie do dzialania. Zrobie badania, pogadam z inna lekarka, od razu porusze temat hsg , bo moze mam zeosty, mialam 2 laparoskopie. Zawsze brzmi to jak plan, a jak jeszcze cos co mozna zrobic - to dzialam. U Ciebie tez laparoskopia przed Toba wiec jeszcze mamy szanse!

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * słabe wyniki nasienia
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gacka ja tez szyje, zeby teoche sie zajac, ale bardziej dla siebie, meza, dla malenstwa mam
    Nadzieje ze bede szyla niebawem :)

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * słabe wyniki nasienia
‹‹ 126 127 128 129 130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ