Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
Toruń piękny ❤
Ja teraz bede siedzieć nie wiadomo do której, nie nige zasnąć jak śpię w ciagu dnia. Ja siedze sama, mój M. ma w pracy nadgodziny i bedzie dopiero o 2. Mi został wieczór z kotami przed tv.Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - oba drożne :-)2018
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
ovarin,
Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
o matko ja to chodząca tragedia dzisiaj wieczór katastrofa żywieniowa zjadłam na kolacje białą pieczoną kiełbasę z chrzanem w dodatku mi nie smakował bo nie był ostry ( jak mózgu nie wypala to nie chrzan ) przegryzłam Big Milkiem i chrupkami ketchupowymi ZAŁAMKA
-
No my zdedydowalismy obejrzeć fale zbrodni;) hehe
I sacze winko
Piekny a jeszcze nie bylam , nastawilam sie ze pojedziemy ale musimy moja mame z pracy o 3 odebrac bo nie bedzie miala autobusu do domu.
Ale maz obiecał ze jutro pojedziemy;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2017, 21:36
-
Anuś_ku wrote:My z mezek bylismy ba diecie od dietetyczki rok temu za zrzucilam 10 kg a maz 15 kg. Teraz staram sie jesc regularnie 5 posilkow duuuzo owocow i warzyw, czasem nam sie zdazy jakas pizza, ja mam duuuza slabosc do wina ale tylko w piatek i sobota
-
Spinka ale mieszankę wybuchową zrobiłaś. Chciaż w sumie to nie lepiej miałam xD kanpki z serem i szynką do tego śledz, a na koniec wciągnęłam chrupki barbequ xD
To czekanie tak wpływa czy zachcianki sie nam zaczeły xDLaparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Spinka_86 wrote:hahaha no ładnie Gacka aż strach pomyśleć co będzie dalej, a do testu jeszcze trochę...Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Juz po pracy wiec moglam poczytac to tam pisalyscie ja mam 165 cm i waze 55 kg, waga raczej mi sie 3ma nie mam problemu z piciem wody,natomiast zadnych gazowanych napojow nie tykam bo chwile pozniej zaraz mi wywala brzuch ;p a nieznosze tego uczucia :p kawe pije w porywach 3 razy w tyg bo jakos nie mam na nia checi a dwa ze nie dziala na mnie pobudzajaco ... Herbate pije jeszcze rzadziej xD a co do zachcianek to ja bym sie dala pokroic za ketchup i ogorki pod kazda postacia;D uwielbiam aaaa i zapomnialabyn o fasolce szparagowej pycha tyle,ze jak sie jej najem to potem mnie brzuchol boli ze hoho ;p
-
To ja kluska przy Was straszna, aż wstyd, ale mam bujną przeszłość żywieniową przez co metabolizm koszmarny więc i tak się cieszę że udało mi się ustabilizować wagę żeby nie rosła... 164cm 64kg, więc Oda nie tylko Ty taka niska!
Co do diety ja nie jem mięsa, ryb bardzo mało (za mało..) i prawie nabiału nie jem, jajka jedynie i masło do chleba chociaż kanapek raczej unikam. Teraz przez urlop strasznie jadłam, jak wrócę do pracy wrócę na dobrą ścieżkę :p na śniadanie jakiś mus z owoców albo owsianka, drugie śniadanie jakaś sałatka, obiado-kolacja zwykle jakaś kasza z warzywami chociaż zdążą się frytki czy coś kiepskiego jak czasu na gotowanie nie ma a mąż ma dość kaszy :p w dumie trzy posiłki jem, czasami jakiś owoc. Teraz jak wieczorem biorę bromergon to zawsze coś zjem małego na wieczo inaczej strasznie źle się czuje
Z endo też mam problem, próbuję pić wino czerwone a strasznie mi nie smakuje. Testuje, jutro inne otworze może lepsze będzie...
Z suplementów ja biorę wit. D3, femibion 1, salfazin, oeparol do tego acard, euthyrox i bromergon. Trochę tego jest... -
My też nic nie robimy ciekawego. Poczytamy i zasniemy pewnie. Niesety zjedlismy fasfooda na kolacje, maz mnie namowil
Jestem zmeczona nie wiem czym :p lenistwem!* hormony w normie
* naturalna owulacja
* badanie drożności - wrzesień 2017
* słabe wyniki nasienia -
Pilik - ja ważyłam ponad 60 kg a jestem niższa i nie uważalam sie za kluske :p chociaz po ubraniach widac bardzo, jak mam jakies z tamtego okresu to mysle ze na ciaze zostawie, ale w glowie tak nie czuje sie szczuplejsza, a moze nie czuje ze bylam za gruba.
Zdrowe odzywianie jest mega wazne! A waga, wadze nierowna. nieraz ciezsza osoba wyglada lepiej od malowazacej osoby, ktora zle
Sie odzywia.
Ja na szczescie wino czerwone lubię, ale jakoś nie mam ochoty i w tym cyklu chyba bezalkoholowo już bedzie.
Dzis dopiero 4 dpo...* hormony w normie
* naturalna owulacja
U mnie z waga nie zawsze bylo kolorowo... Ale w pore sie opamietalam nie ma co sie sugerowac kg,ktore widzimy na wadze zwlaszcza ze kazda i tak pokaze co innego :p sama wiem kiedy czuje sie najlepiej a co do suplementacji to lykam kwas foliowy i magnez bo zdarza mi sie miec skurcze lydek a czesciej drganie powiek .... Zapytam gina moze mi podpowie co ewentualnie moglabym jeszcze lykac no i jak to moje endometrium sie sprawuje bi jak znowu bedzie takie mizwrne to chyba sie wsciekne ....
Marudaruda lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny
Aga potas bierz. W tv reklamują wszędzie magnez ale brak potasu też jest odpowiedzialny za skurcze.
Miłego dnia Dziewczyny :* ja dzisiaj M wyciągne na przejażdżkę rowerową -
Hej !
U mnie dziś będzie też leniwy dzień, ale w ogrodzie poleżę, poczytam, może się opalę? Słońce ładnie świeci
A mąż mówi, że jeszcze jakąś wycieczkę zaplanujemy,więc w ogóle bomba! Tymczasem idę na najlepsze naleśniki pod słońcem, jakie robi mój ukochany
Miłego dnia dziewczyny!!
Do testowania zostało mi "tylko" 9 dni, Gacka i Spinka, Wam już tylko 6
Ja w 7dpo mam zrobić badania progesteronu i prolaktyny - gdzieś czytałam, ze już po tym można wykluczyc ciąże (jak są ze wyniki), prawda to?* hormony w normie
* naturalna owulacja
Hej dziewczyny! U mnie kolejny dzień nudy, K idzie do pracy, ale jeszcze chwilę czasu mamy więc pójdziemy przynajmniej na spacer jutro już do pracy niestety, ale może i dobrze szybciej zleci do testowania
Temperaturę mierze dla nawyku teraz bo wiem że nic szczególnego mi nie powie przez urlop wstawanie o różnych godzinach, ale wydaje mi się, że po tym jak utrzymywała się na tym samym poziomie, wczoraj spadła, a dzisiaj znowu w górę poszła. Wiem, wiem to nic mi nie daje i nie ma co się nakręcać, ale szyjka dalej wysoko i zamknięta więc może i to jakiś znak udanego leniuchowania :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2017, 11:28
Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Uff,nadrobilam Was!
U mnie dobre wieści o tyle, że chyba jednak miałam owu (gin powiedział, że się nie zanosi). Myślę, że chyba leki trochę mnie ruszyły, bo miałam wyraźne bóle i test owu pozytywny jak nigdy i to w 14 dc co u mnie jest anomalia! Szansa oczywiście wykorzystana należycie
Z supli to wszystko mam w stopce, waga i wzrost 165/67 ( więc mała kluska :p). O tyle w tym dobrze, że mam figurę klepsydry, wąska talia a krągłości w strategicznych miejscach Ale wiecie, że walczę
Też pilam do tej pory mało wody, kawa u mnie musi być konieczne i jadłam nieregularnie.
Teraz wykluczyłam z zalecenia gina węgle i cukier, sama z siebie alko, chociaż zdarza mi się zgrzeszyc niestety ostatnio ( wiecie jak jest - rocznica, wypad do brata, ale staram się dalej )
I czekamy na dobre wieści od najwcześniej testujących! :-*10 cs szczęśliwy