X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • Erastel Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka94 wrote:
    To juz 7 cykl, z tego stresu kiedy zjadę :P
    A tak odbiegając od tematu jak można zapytać ile masz lat ?

Trzeba w końcu wrzucić na luz, wiem, łatwo mówić:) u mnie 4 i z trochę mniejszym parciem. Mam 27 lat, a Ty?:)

Biedroneczka94 lubi tę wiadomość

30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
    Wyniki 2020r.
    TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
    Prolaktyna 398,
    Estradiol 858,
    Progesteron 0,62

Wyniki męża - dobre :)

IUI 6.08.2020r.

Erastel
  • Biedroneczka94 Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erastel wrote:
    Trzeba w końcu wrzucić na luz, wiem, łatwo mówić:) u mnie 4 i z trochę mniejszym parciem. Mam 27 lat, a Ty?:)

Ja 23 :) ale dopiero od tego cyklu zaczynałam robić testy owulacyjne i bacznie przyglądać sie swojemu ciału :) jak w tym cyklu nie wyjdzie to w następnym trzeba włożyć 1000% więcej poświęcenia

• Erastel Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka94 tylko wiesz, że im bardziej chcesz i wie stresujesz tym trudniej:) ja byłam przykładem ż modelowym cyklem i wszystko grało jak w zegarku, od kiedy zaczęliśmy się starać wszystko się pomieszało, nie ogarniam wlasnego organizmu.
    Życzę Ci powodzenia i wytrwałości:*

Wyniki 2020r.
    TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
    Prolaktyna 398,
    Estradiol 858,
    Progesteron 0,62

IUI 6.08.2020r.

Erastel
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badanie drożności jest jednoznaczne z udrożnieniem jajowodów jeżeli okaże się, że są zrosty?
    Patrzę na cenę w mojej klinice - 700 zł, za samo badanie sporo, ale może od razu w tej cenie mi je udrożnią?

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * badanie drożności - wrzesień 2017
    * słabe wyniki nasienia

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erastel ja przed staraniem sie o dzidziusia miałam cykle 29 dniowe po tym jak zaczęliśmy sie starać zmiejszyły mi sie do 25/26 dni + moje bóle miesiączkowe przed były nie do wytrzymania a teraz nic mnie nie boli i nawet tabletek przeciwbólowych juz nie musze brać :)

• SanKwt Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erastel wrote:
    Biedroneczka94 tylko wiesz, że im bardziej chcesz i wie stresujesz tym trudniej:) ja byłam przykładem ż modelowym cyklem i wszystko grało jak w zegarku, od kiedy zaczęliśmy się starać wszystko się pomieszało, nie ogarniam wlasnego organizmu.
    Życzę Ci powodzenia i wytrwałości:*
    Heh ja tez bylam jeszcze niedawno przykladem, idealnie co 30 dni @ , mnóstwo sluzu plodnego a teraz musze sie faszerowac lekami, ja na szczęście troche dalam na lyz bi sama po sobie widzialam ze dlugo tak nie pociągnie, stres przy miezeniu temperatury, stres bo nie dostrzegalam sluzu plodnego, i tak samo z szyjka bo na koniec cyklu nie wygladala tak jak powinna. A do tego godziny spedzone w internecie w poszukiwaniu informacji na rozne tematy..
    Teraz jest mi lzej bez tego wszystkiego. Jedymym plusem bylo to ze jak mierzylam temp to wiedzialam kiedy mialam owulacje (taka domniawana , bo wybikiem pewnej owulacji jest monitoring albo ciaza) i wtedy wiedzialam kiedy mam sie spodziewac @ .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2017, 19:02

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oda_33 wrote:
    Badanie drożności jest jednoznaczne z udrożnieniem jajowodów jeżeli okaże się, że są zrosty?
    Patrzę na cenę w mojej klinice - 700 zł, za samo badanie sporo, ale może od razu w tej cenie mi je udrożnią?
    Oda no za samo badanie to dosc sporo,sporo ale to bardzo cenna informacja w razie czego mizna dzialac, warto sie dowiedziec czy w cenie bedzie udroznienie.

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • Erastel Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sankt nawet nie wiem ile stresu musiało Cię to wszystko kosztować, tym bardziej hak dochodzą leki, człowiek zaczyna się stresować jeszcze bardziej. Ja myślę, żeby przestać mierzyć temperaturę przy kolejnym cyklu i dac sobie na wstrzymanie:)

Wyniki 2020r.
    TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
    Prolaktyna 398,
    Estradiol 858,
    Progesteron 0,62

IUI 6.08.2020r.

Erastel
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erastel wrote:
    Sankt nawet nie wiem ile stresu musiało Cię to wszystko kosztować, tym bardziej hak dochodzą leki, człowiek zaczyna się stresować jeszcze bardziej. Ja myślę, żeby przestać mierzyć temperaturę przy kolejnym cyklu i dac sobie na wstrzymanie:)
    Aaa to nie takie proste;) ja od drugiego cyklu mialam przestac a udalo sie dopiero teraz w 4;) i to tez w polowie tego cyklu przestalam;)
    Kazalam mezowi schowac tak zebym nie znalazła;) ale nawet nie próbowałam szukac;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2017, 19:57

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oda jezeli mialabys zrosty to podczas zabiegu by Ci je usuneli ;) mam jednak nadzieje, ze z Twoimi jajowodami wszystko jest ok ;) ale naprawde warto to stwierdzic bo ja tez myslalam ze zadnych zrostow nie mam a tu prosze caly lewy jajnik do zrobienia :/ ja temp nie mierze bo chyba na glowe juz zupelnie bym dostala :/ teraz to zostaje mi tylko czekanie i sprawdzenie co z tym plamieniem... Bo brzuch mnie nie boli tylko piersi jakby bardziej tkliwe byly ...

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, a miałaś jakieś podstawy podejrzenia zrostów?

Ja miałam 2 laparoskopie, usuwany guz jajnika 2 razy, ale tego samego, więc myslałam, że lewy jajowód jest bezpieczny, ale podobno to, że operacja na prawym to nie ma znaczenia, lewy też mógł ucierpieć.

Jedna laparoskopia zwiększa szansę zrostów o 60-90%, a ja miałam 2.

Wiesz, już niech będzie nawet źle z tymi jajowodami,jak mi je udrożnią i to ma być rozwiązaniem problemów to jestem gotowa znieść nawet ten ból!

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * słabe wyniki nasienia
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie nie bylo zadnych... Dlatego sie mega zdziwilam dlaczego po zabiegu mialam 4 opatrunki a nie 3 ... Ale moj gin przyszedl jak sie wybudzilam i powiedzial, ze mam byc spokojna bo obydwa jajowody mam drozne.... Ehhh tylko co z tego jak caly czas sie mecze ....

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odda nie zawsze da się udrożnić jajowody ,mi podczas laparoskopii próbowali urodzić ale nie udalo sie.
    U mnie 30dc @dalej brak .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2017, 20:29

age.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oda z tego co mi gin mowil to badanie i drożność to dwa różne zabiegi
    chyba ze odrazu będziesz miała robiona laparoskopie. Ale po co od razu dawać sie kroić :) u mojego gin hsg kosztuje 800zl podobno tak drogie są te plyny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2017, 20:31

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem że hsg to tylko stwierdza zrosty, ale usuwa się je laparoskopią? I co, żeby po tej laparoskopii nie zrobiły się nowe? Specjalne leki?

Welonka, mam nadzieję, że moje nie są w takim stanie, żeby nie dało się udrożnić. Bo wtedy nie ma szans na ciążę.

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * słabe wyniki nasienia
  • Britty Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oda z tego co wiem to laparoskopia działa na 3 mies potem zrosty mogą pojawić sie ponownie. :/ ale podobno to dlugi proces tworzenia wiec jesli swiatlo jajowodu nie bedzie calkowicie zamknięte jest szansa na ciaza.

Welonka mpze warto zrobić test? Albo to przez stres wszystko się przedluza

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczas hsg pod wpływem ciśnienia mogą udrożnić sie jajowody z delikatnych zrostów albo jak sa ujścia zaczopowane śluzem .
    Jesli podczas hsg plyn przejdzie z opóźnieniem to znaczy że byly zrosty które zostały usunięte.

Jutro zrobię bo w sobotę mamy chrzciny ,ale jesli udałoby sie to cud byłby.

Spinka_86 lubi tę wiadomość

age.png
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka, trzymam mocno kciuki za Twój cud!

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * słabe wyniki nasienia

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka trzymam kciuki, będzie dobrze! ;)

• SanKwt Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka a masz regularne cykle czy nie bardzo?
    Obys jutro zobaczyla II kreski;) i chwal się szybko jak by co;)

xnw4dqk3jk6esv7t.png
‹‹ 195 196 197 198 199 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ