Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
agaaa90 wrote:Hej Britty
Rozumiem, że obydwoje się badacie tzn.że Ty je masz już chociaz jakąś ich część zrobioną a mąż dopiero je bd przechodził tak?? Stwierdzili albo mają jakieś podejrzenia, co u Ciebie może być przeszkoda w zajściu?? I w ogóle jeżeli można zapytać w jakim jestes wieku??
Mam 24 lata, mąż 28. Tak ja mam zrobione czesc badan,troche tylko prolaktyna jst podwyzszona ale to chyba ze strachu, strasznie nie lubię pobierania krwii. a lekarz chcial wykluczyć pcos bo jeden jajnik nieregularnie owuluję. Dostałam metformax na uregulowanie cyklu i faktycznie po miesiącu brania owulacja z 17dc przesunela sie na 14dzien. Nie wiem jak z mężem, mas dlugo palil papierosy i bje sie ze to mogl problem. A jak u ciebie jak dlugo sie staracie?
Gratuluje spinka02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
Hej Britty! Ja niestety nie wiem, czy papierosy mają duży wpływ, mówi się, że mogą powodować u mężczyzn niepłodność, ale tyle palaczy ma dzieci, więc nie jest to oczywiste.
Nie ma co wróżyć z fusów i martwić się na zapas, zrobicie badania, jak będą złe, wtedy trzeba będzie pomyśleć nad zmianą stylu życia. Ja jestem ogromną przeciwniczką papierosów! Więc nawet jak badania będą ok niech nie wraca do tego śmierdzącego nałogu
* hormony w normie
* naturalna owulacja
* badanie drożności - wrzesień 2017
* słabe wyniki nasienia -
Oda_33 wrote:A na proga nie trzeba być na czczo? Na pewno na prolaktynę trzeba, a że ja ten zestaw robiłam razem to siłą rzeczy musiałam nic nie jeść.
Gacka, dzisiaj 9 dzień bez @ po odstawieniu? Trzymam kciuki!! Ależ byłoby cudownie!! Ale nie zapeszam. Czekamy, jeszcze 4 dni do testowania sobie dajesz?
U mnie lekkie ćmienie jak na @, dzisiaj albo jutro termin. Dobrze, mam nadzieję, że nie będzie bolesna. Wczoraj rano badałam szyjkę to była otwarta, a dzisiaj o tej samej porze zamknięta. Miałam nadzieję, ale znowu jest otwarta. Skubana!
Ja mam szyjke dalej wysoko i zamkniętą. Pare dni temu wydawało mi się że lekko sie obniżyła a teraz znow jest wyżej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2017, 09:47
Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - oba drożne :-)2018
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
ovarin,
Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Witaj Britty. Tak Oda ma racje , nie ma co wrozyc. I rzeczywiscie jest duzo palaczow co maja dzieci , moi rodzice zanim mama zaszla w ciaze oboje palili tak samo siostra moja. Badania badania i jeszcze raz badania, duzo moga wyjasnic.
Spinka az serce rosnie jak sie tak staraja no nie?
Oda ja juz po szyjce wiedzialam w tamtym cyklu ze nic z tego, dlatego objecalam sobie nie sprawdzac tym bardziej ze jak jest możliwość ciazy to sie nie powinno badac . Ja tam za Was mocno trzymam kciuki, i wierze do konca;) serio;)
U nas wczoraj wspanialy koniec dnia❤❤❤ jednak po klutni zawsze lepiej sie serduszkuje;)
Noo i po strachu ja juz jestem po zabiegu, nie bolało nic a nic;) doktor jedynie kazal odpoczac dziś zeby nie naciagac miejsca , i po zejsciu znieczulenia moze mi byc slabo, wrazie bolu moge użyć jakiegos srodka przeciw bolowego , ale nie zamierzam..Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2017, 09:49
-
Hej dziewczy, u mnie chyba nic z tego i tym razem. Czuje to paskudne ciągnięcie w podvrzuszu , które zawsze przepowiada @. Czyli moje dziwne objawy zapewne były na @ właśnie:/ tempka też leci w dół.. może to i lepiej, zmieniam pracę i ciąża na próbnych nie byłaby ciekawą sprawa..
Gacka, ja rowniez trzymam kciuki
https://ovufriend.pl/graph/9f23323b9c9172d657d540990de5a07d30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
Wyniki 2020r.
TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
Prolaktyna 398,
Estradiol 858,
Progesteron 0,62
Wyniki męża - dobre
IUI 6.08.2020r.
Erastel -
San no to cudownie, że już po i wszystko się udało
Ja się nie nastawiam po tej szyjce. I wolę wiedzieć wcześniej, widok @ zawsze kłuje w serce, więc jak dostrzegam objawy wcześniej to już jestem pogodzona.
Ale pozostałym kibicuję, a Tobię dziękuję za wiarę
Cieszę się też, że z mężem już dobrze i pogodziliście się w fajny sposób oby zawowocowało to maleństwem
SanKwt lubi tę wiadomość
* hormony w normie
* naturalna owulacja
Erastel wrote:Hej dziewczy, u mnie chyba nic z tego i tym razem. Czuje to paskudne ciągnięcie w podvrzuszu , które zawsze przepowiada @. Czyli moje dziwne objawy zapewne były na @ właśnie:/ tempka też leci w dół.. może to i lepiej, zmieniam pracę i ciąża na próbnych nie byłaby ciekawą sprawa..
Gacka, ja rowniez trzymam kciuki
https://ovufriend.pl/graph/9f23323b9c9172d657d540990de5a07d
Objawy wczesnej ciąży są zawsze niemal identyczne jak @. Myślę, że nasz organizm za każdym razem przygotowuje się do ciąży, jak do niej nie dochodzi to śluzówka się złuszcza i mamy @, dlatego nic dziwnego, że jak się uda to trudno to odróżnić od objawów @.
Ja w tym cyklu miałam dość silny ból piersi, w sumie raz w życiu może tak mialam, ale nie wiem, czy aż tak mocno co dało nadzieję, ale to też niestety tylko @.
Ale trzymam kciuki za nasze dalsze starania!* hormony w normie
* naturalna owulacja
Oda_33 wrote:Objawy wczesnej ciąży są zawsze niemal identyczne jak @. Myślę, że nasz organizm za każdym razem przygotowuje się do ciąży, jak do niej nie dochodzi to śluzówka się złuszcza i mamy @, dlatego nic dziwnego, że jak się uda to trudno to odróżnić od objawów @.
Ja w tym cyklu miałam dość silny ból piersi, w sumie raz w życiu może tak mialam, ale nie wiem, czy aż tak mocno co dało nadzieję, ale to też niestety tylko @.
Ale trzymam kciuki za nasze dalsze starania!
Oda_33 życzę nam tego z całego serducha:) ja mam w tym cyklu takie osłabienie, że zasypiam wszędzie. Wczoraj w drodze ż silowni(5min autem), zasnęłam nawet nie wiem kiedy. Mąż śmieje się, że jestem jak dziecko z tym spaniem;pOda_33 lubi tę wiadomość
30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
Wyniki 2020r.
TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
Prolaktyna 398,
Estradiol 858,
Progesteron 0,62
Wyniki męża - dobre
IUI 6.08.2020r.
Erastel -
Ja aie dzisiaj niestety czuje jakbym miała dostac @. Kręci mi sie w glowie troche mnie muli i brzuch pobolewa.Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Gacka ja też miałam takie bóle mam do teraz typowo @ dlatego bałam się żeby nie pospieszyć się z tą betą bo różnie nadzieję sobie człowiek zrobi a przyjdzie @ i czar pryska...
no ale dzisiaj pojechałam jestem już po labo beta i prog - jutro rano wyniki oby były dobre...
a co do jedzenia najlepiej na czczo betę ale można po jedzeniu też, a proga na czczo. -
Nohemi wrote:Gracka a kiedy powinien być?Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Britty my się staramy rok... co prawda jak zaczynaliśmy to nie mieliśmy pojęca, że będę mała takie problemy z zajściem no i że mam to cholerne pcos ;/
Niedawno byłam w toalecie i podcierając się zobaczyłam delikatne brunatne plamienie zmieszane ze śluzem ... ;( mam nadzieję, że to nie początek @ ... tym bardziej, ze wyszłoby na to, że skrócił mi się cykl i znowu porozjeżdżane wszystko ... a przecież w 11 dc miałam tez plamienie tyle, że wtedy było żywo czerwone ... oszaleć idzie
-
gacka89 wrote:Generalnie powinnam miec 20.08, ale brałam dupka w tym cyklu no i ovufriend pokazuje ze ovu mialam 13.08 wiec sie wszystko przedluza. Ale dzisiaj 9 dzien od odstawienia dupka i nic.
Ulotka twierdzi, że może to potrwać do 10 dni, więc jeszcze chwilkę. Co prawda moje doświadczenia z dupkiem są takie, że dostałam w 2gim dniu brania.
Trzymać kciuki, żeby jednak nie przyszedł?
Aga też się borykam z plamieniami. U mnie brązowe od 2 lat zawsze zwiastują okres, ale znam też dziewczyny u których był zielony kropek. -
Nohemi za to ja nawet jak miesiączki miałam regularne nigdy nie miałam plamień ... ;/ to jest mój 3 x bo po raz pierwszy dostałam ich w grudniu właśnie jak brałam duphaston i wtedy lekarz stwierdził, ze wysyła mnie na laparo .... oby to nie był początek @ ....
-
agaaa90 wrote:Nohemi za to ja nawet jak miesiączki miałam regularne nigdy nie miałam plamień ... ;/ to jest mój 3 x bo po raz pierwszy dostałam ich w grudniu właśnie jak brałam duphaston i wtedy lekarz stwierdził, ze wysyła mnie na laparo .... oby to nie był początek @ ....
A laparo co wykazała?
Dziwne kurczę, że po duphastonie się tak posypało.
Trzymam kciuki. :*
A powiedz mi jeszcze o swoim podejrzeniu PCOS. Wyszło tylko w wynikach hormonów czy jakoś inaczej?
Ja właśnie w poniedziałek idę do nowej gin, bo do tej pory nikt się nie zainteresował moimi plamieniami na tydzień przed okresem. I właściwie to ja nie wiem czy mam już wtedy okres czy jak dostaje takiego faktycznego z bólami brzucha. Może dlatego tak długo nie możemy zajść.