X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Spinka to ładny zestaw na start :D ale nie żałuj sobie ;d przynajmniej na razie ;d bardzo się cieszę Waszym szczęściem i niech tylko beta dopełni formalności ;D
    Ja już też coraz bardziej sie nakręcam na to testowanie xD ale musze jeszcze chwile wytrzymać ;)

Spinka_86 lubi tę wiadomość

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sońka - jak masz problemy z dodawaniem postów w tel nie dawaj emotikonów! U mnie działa. Odkąd przestałam używać przestało mi ucinać posty :)

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Sońkaa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spinka super! Trzymam mocno, mocno kciuki żeby reszta była już tylko formalnością :)

Zajadacie się takimi pysznościami, ale i ja dziś na swojej diecie nie miałam źle, jadłam cukinię z indykiem, takie faszerowane, nawet M smakowało :)

Pilik, muszę tak spróbować, bo mnie cholera bierze jak się naprodukuję a tu d...

Mi teraz też gin bez problemu przepisał eutyrox, bo do endo jeszcze dwa miesiące ;)

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej biedroneczko;) rozgosc sie i czuj sie tu dobrze;)
    Spinka super ze powuedzialas teraz mozecie sie cieszyc wspólnie;)
    Jedz jedz napewno nie zaszkodzi;)

Ja dzis na kolacje zribilam sobie paste z makrelii wedzonej;) mmm uwuelbiam;)

Z mezem juz lepiej, moze dzis cos sie uda;) doberj nocy papa;*

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • Sońkaa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też uwielbiam pastę! :)

Dzień dobry z rana :)

gacka89 lubi tę wiadomość

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Sonka:)

Sońkaa lubi tę wiadomość

Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
    HSG - ok
    PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
    wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok
    ovarin,
    IVF start styczeń 2022 ❄️
    21.03 - transfer ❄️😭
    2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️ :(
    Styczeń 24- stymulacja 5 zarodków żaden nie dotrwał do 5 doby

Znikający wodniak na lewym jajowodzie

Styczeń 25' - 3 stymulacja
    13 komórek -11 ok. Mamy 5 zarodków ❤️
    02.25 - transfer 6AA
    06.25 - transfer 4AB (medrol, accofil, prograf), 10dpt 245,9, 12 dpt 527,0, 14dpt 1122 ❤️21 dpt 9511
    27 dpt 6.1 mm jest ❤️ 130 btp
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również witam ;)))

Jak się spało ?? :) Bo mi całkiem całkiem ;) Poczytałam książkę przed snem ( w końcu się do niej dorwałam !;)) a śniło mi się, że robiłam test i wyszły mi II krechy :D ale ile razy juz miałam takie sny ;p ale nie powiem nie chciałam się budzić ;)

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej!

Ja wczoraj się trochę wyluzowałam, żal, że się nie udało trochę odpuścił, chociaż temat dzieci w tym moich się pojawił.
    Mamy wspólną koleżankę (ja znam ją najsłaniej), która stara się on ponad dwóch lat (poroniła w 6 czy 7 tyg) i od tamtej pory nic. Mimo, że wyniki badan w normie. Ale tak psychicznie jest tym znoszczona, że na temat dzieci i cąże innych reaguje płaczem. Jej cale życie kręci się wokół starań Nie pije alkoholu, sobrze się odżywia, nie lata samolotem (rezygnuje z wakacji), nie bierze leków jak coś ją boli, bo na pewno w tym cyklu zajdzie w ciążę.

Nie chciałabym dojśc do takiej obsesji, bo rozczarowania wtedy naprawdę bolą a to naprawdę może mieć wpływ na powodzenie starań. Ale mowienie takiej osobie, żeby się nie nakrecala też nie jest łatwe.

Ale przysalilam smutną historią z rana! Mam nadzieję, że Wasz dzien będzie dobry :) u mnie slońce za oknem.

Aga mi 3 dni śniły się 2 kreski, musimy non stop o tym myśleć nawet podświadomie :D

Spinka - niezłe menu! :D strach pomyśleć co dalej :) super że mogłaś powiedziec lubemu <3

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * badanie drożności - wrzesień 2017
    * słabe wyniki nasienia
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja wlasnie siedze i pije kawe a ma 9 ide na zabieg, oj będzie juz z glowy.
    Jak sie spalo? Powiem ze srednio, jajnik i plecy tak mi dokuczaly ze jakos bie moglam zasnac . Swoją droga to jajnik az tak poerwszy raz w zyciu czulam , bo plecy to co jakows dwa miesiące mnie bola.
    Mi tez się ostatnio sinily testy pozytywne, i cos w tych snach jest bo owulacyjne byly pozytywne;)
    A jakie plany na dzis?

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No strata dziecka to bardzo przykra sprawa. Zona mojego brata ciotecznego poronila w 5 miesiacu ciazy i misiala urodzic nie zyww;( to dopiero jest przeżycie:/ ja to dopiero walnelam z rana;/

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te nasze przyszłe ciąże tak nam siedzą w głowie, że nawet kiedy mamy wypocząć w nocy nie możemy ;p San Tobie dokuczał w nocy a mi od rana daje popalić, ale do przeżycia ;]
    Ja dzisiaj mam wolne więc pewnie wezmę się za porządki i robienie obiadu.... M chce kotleta to mu zrobię a za mną chodzi juz od paru dni ryba na parze ;] może w końcu ją sobie przygotuję ;d poza tym mam zamiar leniuchować a co ! ;)

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa90 wrote:
    Te nasze przyszłe ciąże tak nam siedzą w głowie, że nawet kiedy mamy wypocząć w nocy nie możemy ;p San Tobie dokuczał w nocy a mi od rana daje popalić, ale do przeżycia ;]
    Ja dzisiaj mam wolne więc pewnie wezmę się za porządki i robienie obiadu.... M chce kotleta to mu zrobię a za mną chodzi juz od paru dni ryba na parze ;] może w końcu ją sobie przygotuję ;d poza tym mam zamiar leniuchować a co ! ;)
    Pewnie !! Zrob co masz zrobic i leniuchuj ;)

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gacka widze ze temperatura sie podniosla po 9dpo ;) powodzenia

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki mam zamiar :D pewnie poczytam książkę a popołudniu zrobię sobie drzemkę bo ostatnio strasznie mnie muli w ciągu dnia... pewnie przez ta pogodę bo raz słońce raz deszcz ... chociaż nie powiem u mnie dzisiaj słońce ;)

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej można sie przyłączyć? Podczytuje was jakis czas :)

Ja z moim mężem staram się o dzidzie juz ponad rok. Jesteśmy w trakcie robienia badan, na moje oko u mnie jest raczej wszystko ok. Musimy jeszcze wybrac się na badanie z mężem co nie jest takie proste ze względu na prace.

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Britty ;)

Rozumiem, że obydwoje się badacie tzn.że Ty je masz już chociaz jakąś ich część zrobioną a mąż dopiero je bd przechodził tak?? ;) Stwierdzili albo mają jakieś podejrzenia, co u Ciebie może być przeszkoda w zajściu?? I w ogóle jeżeli można zapytać w jakim jestes wieku?? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2017, 08:30

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SanKwt wrote:
    Gacka widze ze temperatura sie podniosla po 9dpo ;) powodzenia
    Tak po tym spadku teraz idzie w góre :) Czekam do weekendu na wszelki wypadek przy owu 13.08 dzisiaj by był dopiero 11 dpo to jeszcze nie testuje.

HSG - ok
    wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok
    ovarin,
    21.03 - transfer ❄️😭
    24.08- transfer ❄️😭

02.25 - transfer 6AA
    06.25 - transfer 4AB (medrol, accofil, prograf), 10dpt 245,9, 12 dpt 527,0, 14dpt 1122 ❤️21 dpt 9511
  • Spinka_86 Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny :) obudziłam się dziś coś przed 6 zmierzyłam temp i już 3 dzień musiałam lecieć siusiu potem wsunęłam dwie kostki czekolady a z M ustaliłam że jedziemy do miasta i zrobię betę i proga no i teraz mam wyrzuty sumienia że czekolady zjadłam :( ale jadę wyobraźcie sobie ze chciałam pokój wymalować a M się ociągał w końcu słyszałam że może na wiosnę a jak usłyszał że jesteśmy we dwoje to zakupy kratki wentylacyjne chce kupić żeby wilgoć nie wyszła i malowanie normalnie podmienili go czy co?... :D
    Britty Witam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2017, 08:48

Sońkaa lubi tę wiadomość

bd2597be3948e47b5b53dd575ebf3622.png
    85993e3kecgcce4m.png
    Szczęście to coś do zrobienia, ktoś do kochania i nadzieja na coś...
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spinka_86 wrote:
    Dzień dobry Dziewczyny :) obudziłam się dziś coś przed 6 zmierzyłam temp i już 3 dzień musiałam lecieć siusiu potem wsunęłam dwie kostki czekolady a z M ustaliłam że jedziemy do miasta i zrobię betę i proga no i teraz mam wyrzuty sumienia że czekolady zjadłam :( ale jadę wyobraźcie sobie ze chciałam pokój wymalować a M się ociągał w końcu słyszałam że może na wiosnę a jak usłyszał że jesteśmy we dwoje to zakupy kratki wentylacyjne chce kupić żeby wilgoć nie wyszła i malowanie normalnie podmienili go czy co?... :D
    Britty Witam :)
    Spinka pytałam poprzednio ja robiłam bete i powiedziała mi kobieta w labie, że nie trzeba być na czczo.

HSG - ok
    wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok
    ovarin,
    21.03 - transfer ❄️😭
    24.08- transfer ❄️😭

02.25 - transfer 6AA
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na proga nie trzeba być na czczo? Na pewno na prolaktynę trzeba, a że ja ten zestaw robiłam razem to siłą rzeczy musiałam nic nie jeść.

Gacka, dzisiaj 9 dzień bez @ po odstawieniu? Trzymam kciuki!! Ależ byłoby cudownie!! Ale nie zapeszam. Czekamy, jeszcze 4 dni do testowania sobie dajesz? :)

U mnie lekkie ćmienie jak na @, dzisiaj albo jutro termin. Dobrze, mam nadzieję, że nie będzie bolesna. Wczoraj rano badałam szyjkę to była otwarta, a dzisiaj o tej samej porze zamknięta. Miałam nadzieję, ale znowu jest otwarta. Skubana!

Nie mam cierpliwości bo przed @ to ona wariuje raz tak, raz tak, tylko w owulacje jest wyraźnie otwarta i wtedy nie mam wątpliwości :)

Spinka, Twoj ukochany (narzeczony czy mąż bo nie zarejestrowałam?) mocno się zaangażował i cudownie słyszeć jak nasi panowie okazują się prawdziwymi mężczyznami i stają na wysokości zadania! <3 Daj znać jak wyniki, wszystkie tu czekamy i kibicujemy!!

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * badanie drożności - wrzesień 2017
    * słabe wyniki nasienia
‹‹ 192 193 194 195 196 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ