X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Spinka to ładny zestaw na start :D ale nie żałuj sobie ;d przynajmniej na razie ;d bardzo się cieszę Waszym szczęściem i niech tylko beta dopełni formalności ;D
    Ja już też coraz bardziej sie nakręcam na to testowanie xD ale musze jeszcze chwile wytrzymać ;)

Spinka_86 lubi tę wiadomość

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sońka - jak masz problemy z dodawaniem postów w tel nie dawaj emotikonów! U mnie działa. Odkąd przestałam używać przestało mi ucinać posty :)

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Sońkaa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spinka super! Trzymam mocno, mocno kciuki żeby reszta była już tylko formalnością :)

Zajadacie się takimi pysznościami, ale i ja dziś na swojej diecie nie miałam źle, jadłam cukinię z indykiem, takie faszerowane, nawet M smakowało :)

Pilik, muszę tak spróbować, bo mnie cholera bierze jak się naprodukuję a tu d...

Mi teraz też gin bez problemu przepisał eutyrox, bo do endo jeszcze dwa miesiące ;)

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej biedroneczko;) rozgosc sie i czuj sie tu dobrze;)
    Spinka super ze powuedzialas teraz mozecie sie cieszyc wspólnie;)
    Jedz jedz napewno nie zaszkodzi;)

Ja dzis na kolacje zribilam sobie paste z makrelii wedzonej;) mmm uwuelbiam;)

Z mezem juz lepiej, moze dzis cos sie uda;) doberj nocy papa;*

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • Sońkaa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też uwielbiam pastę! :)

Dzień dobry z rana :)

gacka89 lubi tę wiadomość

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Sonka:)

Sońkaa lubi tę wiadomość

Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
    HSG - oba drożne :-)2018
    PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
    wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
    ovarin,
    Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
    IVF start styczeń 2022 ❄️
    21.03 - transfer ❄️😭
    2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również witam ;)))

Jak się spało ?? :) Bo mi całkiem całkiem ;) Poczytałam książkę przed snem ( w końcu się do niej dorwałam !;)) a śniło mi się, że robiłam test i wyszły mi II krechy :D ale ile razy juz miałam takie sny ;p ale nie powiem nie chciałam się budzić ;)

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej!

Ja wczoraj się trochę wyluzowałam, żal, że się nie udało trochę odpuścił, chociaż temat dzieci w tym moich się pojawił.
    Mamy wspólną koleżankę (ja znam ją najsłaniej), która stara się on ponad dwóch lat (poroniła w 6 czy 7 tyg) i od tamtej pory nic. Mimo, że wyniki badan w normie. Ale tak psychicznie jest tym znoszczona, że na temat dzieci i cąże innych reaguje płaczem. Jej cale życie kręci się wokół starań Nie pije alkoholu, sobrze się odżywia, nie lata samolotem (rezygnuje z wakacji), nie bierze leków jak coś ją boli, bo na pewno w tym cyklu zajdzie w ciążę.

Nie chciałabym dojśc do takiej obsesji, bo rozczarowania wtedy naprawdę bolą a to naprawdę może mieć wpływ na powodzenie starań. Ale mowienie takiej osobie, żeby się nie nakrecala też nie jest łatwe.

Ale przysalilam smutną historią z rana! Mam nadzieję, że Wasz dzien będzie dobry :) u mnie slońce za oknem.

Aga mi 3 dni śniły się 2 kreski, musimy non stop o tym myśleć nawet podświadomie :D

Spinka - niezłe menu! :D strach pomyśleć co dalej :) super że mogłaś powiedziec lubemu <3

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * badanie drożności - wrzesień 2017
    * słabe wyniki nasienia
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja wlasnie siedze i pije kawe a ma 9 ide na zabieg, oj będzie juz z glowy.
    Jak sie spalo? Powiem ze srednio, jajnik i plecy tak mi dokuczaly ze jakos bie moglam zasnac . Swoją droga to jajnik az tak poerwszy raz w zyciu czulam , bo plecy to co jakows dwa miesiące mnie bola.
    Mi tez się ostatnio sinily testy pozytywne, i cos w tych snach jest bo owulacyjne byly pozytywne;)
    A jakie plany na dzis?

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No strata dziecka to bardzo przykra sprawa. Zona mojego brata ciotecznego poronila w 5 miesiacu ciazy i misiala urodzic nie zyww;( to dopiero jest przeżycie:/ ja to dopiero walnelam z rana;/

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te nasze przyszłe ciąże tak nam siedzą w głowie, że nawet kiedy mamy wypocząć w nocy nie możemy ;p San Tobie dokuczał w nocy a mi od rana daje popalić, ale do przeżycia ;]
    Ja dzisiaj mam wolne więc pewnie wezmę się za porządki i robienie obiadu.... M chce kotleta to mu zrobię a za mną chodzi juz od paru dni ryba na parze ;] może w końcu ją sobie przygotuję ;d poza tym mam zamiar leniuchować a co ! ;)

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa90 wrote:
    Te nasze przyszłe ciąże tak nam siedzą w głowie, że nawet kiedy mamy wypocząć w nocy nie możemy ;p San Tobie dokuczał w nocy a mi od rana daje popalić, ale do przeżycia ;]
    Ja dzisiaj mam wolne więc pewnie wezmę się za porządki i robienie obiadu.... M chce kotleta to mu zrobię a za mną chodzi juz od paru dni ryba na parze ;] może w końcu ją sobie przygotuję ;d poza tym mam zamiar leniuchować a co ! ;)
    Pewnie !! Zrob co masz zrobic i leniuchuj ;)

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gacka widze ze temperatura sie podniosla po 9dpo ;) powodzenia

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki mam zamiar :D pewnie poczytam książkę a popołudniu zrobię sobie drzemkę bo ostatnio strasznie mnie muli w ciągu dnia... pewnie przez ta pogodę bo raz słońce raz deszcz ... chociaż nie powiem u mnie dzisiaj słońce ;)

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej można sie przyłączyć? Podczytuje was jakis czas :)

Ja z moim mężem staram się o dzidzie juz ponad rok. Jesteśmy w trakcie robienia badan, na moje oko u mnie jest raczej wszystko ok. Musimy jeszcze wybrac się na badanie z mężem co nie jest takie proste ze względu na prace.

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Britty ;)

Rozumiem, że obydwoje się badacie tzn.że Ty je masz już chociaz jakąś ich część zrobioną a mąż dopiero je bd przechodził tak?? ;) Stwierdzili albo mają jakieś podejrzenia, co u Ciebie może być przeszkoda w zajściu?? I w ogóle jeżeli można zapytać w jakim jestes wieku?? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2017, 08:30

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SanKwt wrote:
    Gacka widze ze temperatura sie podniosla po 9dpo ;) powodzenia
    Tak po tym spadku teraz idzie w góre :) Czekam do weekendu na wszelki wypadek przy owu 13.08 dzisiaj by był dopiero 11 dpo to jeszcze nie testuje.

wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    ovarin,
    21.03 - transfer ❄️😭
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • Spinka_86 Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny :) obudziłam się dziś coś przed 6 zmierzyłam temp i już 3 dzień musiałam lecieć siusiu potem wsunęłam dwie kostki czekolady a z M ustaliłam że jedziemy do miasta i zrobię betę i proga no i teraz mam wyrzuty sumienia że czekolady zjadłam :( ale jadę wyobraźcie sobie ze chciałam pokój wymalować a M się ociągał w końcu słyszałam że może na wiosnę a jak usłyszał że jesteśmy we dwoje to zakupy kratki wentylacyjne chce kupić żeby wilgoć nie wyszła i malowanie normalnie podmienili go czy co?... :D
    Britty Witam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2017, 08:48

Sońkaa lubi tę wiadomość

bd2597be3948e47b5b53dd575ebf3622.png
    85993e3kecgcce4m.png
    Szczęście to coś do zrobienia, ktoś do kochania i nadzieja na coś...
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spinka_86 wrote:
    Dzień dobry Dziewczyny :) obudziłam się dziś coś przed 6 zmierzyłam temp i już 3 dzień musiałam lecieć siusiu potem wsunęłam dwie kostki czekolady a z M ustaliłam że jedziemy do miasta i zrobię betę i proga no i teraz mam wyrzuty sumienia że czekolady zjadłam :( ale jadę wyobraźcie sobie ze chciałam pokój wymalować a M się ociągał w końcu słyszałam że może na wiosnę a jak usłyszał że jesteśmy we dwoje to zakupy kratki wentylacyjne chce kupić żeby wilgoć nie wyszła i malowanie normalnie podmienili go czy co?... :D
    Britty Witam :)
    Spinka pytałam poprzednio ja robiłam bete i powiedziała mi kobieta w labie, że nie trzeba być na czczo.

wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    ovarin,
    21.03 - transfer ❄️😭
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na proga nie trzeba być na czczo? Na pewno na prolaktynę trzeba, a że ja ten zestaw robiłam razem to siłą rzeczy musiałam nic nie jeść.

Gacka, dzisiaj 9 dzień bez @ po odstawieniu? Trzymam kciuki!! Ależ byłoby cudownie!! Ale nie zapeszam. Czekamy, jeszcze 4 dni do testowania sobie dajesz? :)

U mnie lekkie ćmienie jak na @, dzisiaj albo jutro termin. Dobrze, mam nadzieję, że nie będzie bolesna. Wczoraj rano badałam szyjkę to była otwarta, a dzisiaj o tej samej porze zamknięta. Miałam nadzieję, ale znowu jest otwarta. Skubana!

Nie mam cierpliwości bo przed @ to ona wariuje raz tak, raz tak, tylko w owulacje jest wyraźnie otwarta i wtedy nie mam wątpliwości :)

Spinka, Twoj ukochany (narzeczony czy mąż bo nie zarejestrowałam?) mocno się zaangażował i cudownie słyszeć jak nasi panowie okazują się prawdziwymi mężczyznami i stają na wysokości zadania! <3 Daj znać jak wyniki, wszystkie tu czekamy i kibicujemy!!

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * badanie drożności - wrzesień 2017
    * słabe wyniki nasienia
‹‹ 192 193 194 195 196 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ