X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • Spinka_86 Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha San bo to faceci trzeba do nich prosto jasno i wyraźnie przekazy kierować :D

Sońkaa lubi tę wiadomość

bd2597be3948e47b5b53dd575ebf3622.png
    85993e3kecgcce4m.png
    Szczęście to coś do zrobienia, ktoś do kochania i nadzieja na coś...
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SanKwt wrote:
    Wiem ze czasem trzrba sie poklucic.. ale czemu oni tak wielu rzeczy nie rozumieją;)??
    San, bo to faceci oni mają tylko pudełko nicości w głowie, do którego się czasami chowają ;-)

dla wyjaśnienia polecam obejrzeć:
    https://www.youtube.com/watch?v=qkstyUCyVtU&t=432s ;)

SanKwt, Spinka_86, Kargo31 lubią tę wiadomość

Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
    HSG - oba drożne :-)2018
    PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
    wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
    ovarin,
    Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
    IVF start styczeń 2022 ❄️
    21.03 - transfer ❄️😭
    2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • Spinka_86 Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak już w temacie facetów widziałyście to?:

https://www.youtube.com/watch?v=Chzdi1iDH3A

:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2017, 13:17

85993e3kecgcce4m.png
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spinka_86 wrote:
    a jak już w temacie facetów widziałyście to?:

https://www.youtube.com/watch?v=Chzdi1iDH3A

:D
    Hehe dobre;)

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę dziś dziewczyny na wino, bez wyrzutów sumienia, zawsze to jakieś słabe, ale pocieszenie.

Niezrobiony test zachowam na następny cykl i mam nadzieję, że będzie on szczęśliwy :-)

Każdy miesiąc to sinusoida starań, od nowego zapału po @, euforii z owulacji, po ciągnące się nieznośnie oczekiwanie na testowanie i ciągle domysły. 3 dpo, 6dpo, 9dpo 12dpo a potem znowu ten spadek. Myśl, że znowu od początku trzeba zaczynać zniechęca. Ale, biorę się w garść :) Trzeba wierzyć, bo jak nie, równie dobrze można przestać się starać.

A mąż zapytał, dlaczego tak dawno nie byłam na zakupach i chyba już mamy plan na ten weekend :D

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * badanie drożności - wrzesień 2017
    * słabe wyniki nasienia
  • muffinkaa Koleżanka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    San, z facetami to już tak bywa, że są mało domyślni i generalnie mało rozgarnięci :). My często się godzimy <3 a dopiero potem rozmowa - jak już emocje opadną.

Oda, cieszę się, że masz takie podejście. Prawda jest taka, że starania o dziecko nie są proste. Wiążą się z tym takie emocje, o których nie miałam pojęcia.

Dziś odebrałam badania profilaktyczne z pracy i tarczyca wyszła mi 3,23 :/. Dziewczyny jak to jest możliwe? FT3 i FT4 miałam w miarę ok, a TSH wyszło beznadziejne... wizyta u endo dopiero na październik... ech :(.

• Oda_33 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka a nie uda Ci się gdzieś dostać wcześniej? TSH ponad 3 to sporo, przy staraniach zaleca się poniżej 2.

Szkoda czasu do października, a chodzisz na nfz? Ewentualnie może wcześniej wizyta u gin?

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * słabe wyniki nasienia
  • muffinkaa Koleżanka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u gina mam wizytę 13 września. Ale czy gin coś zadecyduje?
    Chodze do luxmedu i własnie takie są terminy masakryczne :/.

• Dominisia883 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczyny dawno nie pisałam. Nie dawno wróciłam z urlopu i pierwszy raz w tym cyklu miałam monitoring i wychodzi na to że owu była akurat jak byliśmy na wczasach :) dziś byłam sprawdzić progesteron też pierwszy raz i mam 21,1 ng/ml w 22dc przy cyklach 26-28 dniowych więc ładnie :). Nie pozostaje nic innego jak zaciskac kciukasy i czekać cierpliwie :)

Kiepskie nasienie
    IO
    Mutacje mthfr hetero
    4 lata starań
    2018 IUI 😥
    06.2020 IVF biochemiczna 😥
    Próbujemy dalej naturalnie ♥️
    Klinika Medart Poznań 🤞🍀
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka wydaje mi się, że gin może zareagować, chociaż najcześciej kierują oni do endo.

Ale wiedząc, że kolejny miesiąc miałabyś czekać może coś zaradzi, a często gin jest też endokrynologiem :)

nie martw się na zapas :)

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * słabe wyniki nasienia
  • pilik Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka moż jeszcze gdzieś i dzień endo przyjmuje na lux med? Na pocieszenie - na NFZ jeszcze gorsze terminy (chodzę raz tak raz tak wlasnie ;))

Oda to by był cud jakiś i do tego pokręcony... nie było starań bo byłam na antybiotyku. W okolicach owu raz <3, bez zabezpieczeń, ale bez finiszu. Wiem wiem, że też się da niby, ale przy moich wynikach wtedy to by serio było dziwne. U mne wczoraj cała brudna wkładka, ale raz tylko do wieczora nic i dzisiaj też czysto... No nic, zrobię jutro rano test dla formalności bo mam jutro wizytę u gina. A w piątek, najpóźniej sobotę powinna przyjść @...
    A Oda Ty masz tylko odczucia na @? Może zatestuj jednak jeszcze raz przed winem? ;)...

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój organizm nie pozostawia mi nadziei :( Mogę zrobić test, ale termin @ jutro, albo pojutrze, popoludnie test 25tka, myślę że nie wyjdzie.

Win jak piję to i tak 1-2 lampki więc nic się nie stanie, ale jak pisałam, stałby się cud też u mnie, jakby to jednak ni ebyła @ :)

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * słabe wyniki nasienia
  • muffinkaa Koleżanka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oda, pilik niestety w lux medzie w stolicy są takie terminy :(. Płacę składkę 160 zł miesięcznie i tyle czasu muszę czekać na specjalistów. I to nie patrzę wcale na najbliższą przychodnię tylko na wszystkie w Warszawie :D.

No nic, bede musiala zapisac się odpłatnie..

• pilik Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej! Kiepsko. U mnie do endo też w okolicach miesiąca czekam, ale tylko jednego mam w okolicy. No ale składkę płace 23zl wiec mi nie zal ;)...

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Spinka_86 Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oda ja też miałam cały czas bóle jak przed @ i to dość mocne więc dlatego nie wierzyłam w te moje blade kreseczki i jeśli idzie o alko bym nie ryzykowała...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2017, 17:29

85993e3kecgcce4m.png
  • Biedroneczka94 Przyjaciółka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :)) przeczytałam chyba wszystkie wpisy na tym forum i jestem w szoku jak kobiety na odległość potrafią stworzyć miedzy sobą wiez :) moge dołączyć ?
    Staram sie o dziecko od marca tego roku niestety nic z tego nie wychodzi :((

SanKwt lubi tę wiadomość

• Spinka_86 Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Biedroneczka
    witamy, spokojnie ja z M zaczęłam od początku roku. W końcu się uda :)
    Prowadzisz kalendarz czy dopiero zaczynasz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2017, 17:38

85993e3kecgcce4m.png

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wykres zaczęłam dopiero prowadzić od tego cyklu poza tym robię testy owulacyjne i prowadzę kalendarzyk w telefonie :)

• Spinka_86 Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co ja też prowadziłam w tel i żałuję, że wcześniej nie trafiłam tu bo może wcześniej cieszyłabym się zielonym kropkiem... ten miesiąc uczciwie mierzyłam tempke i testy owu też używałam, obserwacja śluzu i jak widać warto... :) no i oczywiście badania zaczęłam robić wszystkie niezbędne

85993e3kecgcce4m.png

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak narazie jestem po owulacji (tak pokazały testy owulacyjne, niedziela i poniedziałek pozytywne wyniki ) teraz tylko czekać. Jak sie nie uda od nowego cyklu zacznę wszystko od nowa z większa starannością :)

‹‹ 190 191 192 193 194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ