Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
SanKwt wrote:Wiem ze czasem trzrba sie poklucic.. ale czemu oni tak wielu rzeczy nie rozumieją??
dla wyjaśnienia polecam obejrzeć:
https://www.youtube.com/watch?v=qkstyUCyVtU&t=432sSanKwt, Spinka_86, Kargo31 lubią tę wiadomość
Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - oba drożne :-)2018
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
ovarin,
Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Idę dziś dziewczyny na wino, bez wyrzutów sumienia, zawsze to jakieś słabe, ale pocieszenie.
Niezrobiony test zachowam na następny cykl i mam nadzieję, że będzie on szczęśliwy
Każdy miesiąc to sinusoida starań, od nowego zapału po @, euforii z owulacji, po ciągnące się nieznośnie oczekiwanie na testowanie i ciągle domysły. 3 dpo, 6dpo, 9dpo 12dpo a potem znowu ten spadek. Myśl, że znowu od początku trzeba zaczynać zniechęca. Ale, biorę się w garść Trzeba wierzyć, bo jak nie, równie dobrze można przestać się starać.
A mąż zapytał, dlaczego tak dawno nie byłam na zakupach i chyba już mamy plan na ten weekend* hormony w normie
* naturalna owulacja
* badanie drożności - wrzesień 2017
* słabe wyniki nasienia -
San, z facetami to już tak bywa, że są mało domyślni i generalnie mało rozgarnięci . My często się godzimy a dopiero potem rozmowa - jak już emocje opadną.
Oda, cieszę się, że masz takie podejście. Prawda jest taka, że starania o dziecko nie są proste. Wiążą się z tym takie emocje, o których nie miałam pojęcia.
Dziś odebrałam badania profilaktyczne z pracy i tarczyca wyszła mi 3,23 . Dziewczyny jak to jest możliwe? FT3 i FT4 miałam w miarę ok, a TSH wyszło beznadziejne... wizyta u endo dopiero na październik... ech . -
Muffinka a nie uda Ci się gdzieś dostać wcześniej? TSH ponad 3 to sporo, przy staraniach zaleca się poniżej 2.
Szkoda czasu do października, a chodzisz na nfz? Ewentualnie może wcześniej wizyta u gin?* hormony w normie
* naturalna owulacja
Część dziewczyny dawno nie pisałam. Nie dawno wróciłam z urlopu i pierwszy raz w tym cyklu miałam monitoring i wychodzi na to że owu była akurat jak byliśmy na wczasach dziś byłam sprawdzić progesteron też pierwszy raz i mam 21,1 ng/ml w 22dc przy cyklach 26-28 dniowych więc ładnie . Nie pozostaje nic innego jak zaciskac kciukasy i czekać cierpliwieKiepskie nasienie
IO
Mutacje mthfr hetero
4 lata starań
2018 IUI 😥
06.2020 IVF biochemiczna 😥
Próbujemy dalej naturalnie ♥️
Klinika Medart Poznań 🤞🍀 -
Muffinka wydaje mi się, że gin może zareagować, chociaż najcześciej kierują oni do endo.
Ale wiedząc, że kolejny miesiąc miałabyś czekać może coś zaradzi, a często gin jest też endokrynologiem
nie martw się na zapas* hormony w normie
* naturalna owulacja
Muffinka moż jeszcze gdzieś i dzień endo przyjmuje na lux med? Na pocieszenie - na NFZ jeszcze gorsze terminy (chodzę raz tak raz tak wlasnie )
Oda to by był cud jakiś i do tego pokręcony... nie było starań bo byłam na antybiotyku. W okolicach owu raz , bez zabezpieczeń, ale bez finiszu. Wiem wiem, że też się da niby, ale przy moich wynikach wtedy to by serio było dziwne. U mne wczoraj cała brudna wkładka, ale raz tylko do wieczora nic i dzisiaj też czysto... No nic, zrobię jutro rano test dla formalności bo mam jutro wizytę u gina. A w piątek, najpóźniej sobotę powinna przyjść @...
A Oda Ty masz tylko odczucia na @? Może zatestuj jednak jeszcze raz przed winem? ... -
Mój organizm nie pozostawia mi nadziei Mogę zrobić test, ale termin @ jutro, albo pojutrze, popoludnie test 25tka, myślę że nie wyjdzie.
Win jak piję to i tak 1-2 lampki więc nic się nie stanie, ale jak pisałam, stałby się cud też u mnie, jakby to jednak ni ebyła @* hormony w normie
* naturalna owulacja
Oda, pilik niestety w lux medzie w stolicy są takie terminy . Płacę składkę 160 zł miesięcznie i tyle czasu muszę czekać na specjalistów. I to nie patrzę wcale na najbliższą przychodnię tylko na wszystkie w Warszawie .
No nic, bede musiala zapisac się odpłatnie.. -
Oda ja też miałam cały czas bóle jak przed @ i to dość mocne więc dlatego nie wierzyłam w te moje blade kreseczki i jeśli idzie o alko bym nie ryzykowała...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2017, 17:29
-
Hej kochane ) przeczytałam chyba wszystkie wpisy na tym forum i jestem w szoku jak kobiety na odległość potrafią stworzyć miedzy sobą wiez moge dołączyć ?
Staram sie o dziecko od marca tego roku niestety nic z tego nie wychodzi (SanKwt lubi tę wiadomość
-
Hej Biedroneczka
witamy, spokojnie ja z M zaczęłam od początku roku. W końcu się uda
Prowadzisz kalendarz czy dopiero zaczynasz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2017, 17:38
-
Wiesz co ja też prowadziłam w tel i żałuję, że wcześniej nie trafiłam tu bo może wcześniej cieszyłabym się zielonym kropkiem... ten miesiąc uczciwie mierzyłam tempke i testy owu też używałam, obserwacja śluzu i jak widać warto... no i oczywiście badania zaczęłam robić wszystkie niezbędne