Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry Sońkaa, też już czekam na @. Miałam nawet sen o 2 krechach na teście. Stwierdziłam, że zrobię no i kicha. Brzuch boli, cała zalałam się wodą, więc tylko czekać na ten krwawy Armagedon.
Oby u reszty było zielono!30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
Wyniki 2020r.
TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
Prolaktyna 398,
Estradiol 858,
Progesteron 0,62
Wyniki męża - dobre
IUI 6.08.2020r.
Erastel -
Dobryy Dziewczyny )
U mnie krwawa mery trwa w najlepsze .... ale szczerze to niech się już kończy bo po dupku jest o wiele bardziej obfitsza ... brzuch co prawda nie boli, ale jajniki kują mnie na przemian ;/ Mam nadzieję, że w tym cyklu nareszcie się uda no i cieszę się na wizytę u gina
-
Hej dziewczyny
Poniedzialki sa zawsze najgorsze, nielubie rano wstawac. Cos czuje ze ten cykl nie bedzie jednak szczesliwy, ale sama nie wiem dlaczego tak czuje. Od soboty boli mnie podbrzusze, piersi mam lekko bolesne ( w tamtym cyklu mialam mega obolale) ale podejrzewam ze to sprawka castagnusa. @ ma byc w weekend najpozien w poniedzialek, zobaczymy testowac nie bede bo jakos czuje ze nie ma sensu. -
Anuśka, Biedroneczka - trzymam kciuki!
Przyłączam się do grona nielubiących poniedziałków. Wstawanie jest koszmarem, a weekend tak szybko zleciał .
Dziewczynki, powiedzcie mi, czy któraś z Was miała stosunek LH do FSH na poziomie ok. 0,58 i skutecznie go podniosła? Martwie się, bo to kolejny hormon który mi szwankuje . -
Anuś_ku w takim razie nie testuj, dopóki @ się nie spóźni. Myślę, że to zdrowe podejście
Jedne z Mam podobno czują od razu, że się udało inne są zaskoczone, że sie nie spodziewały, więc nie wiem czy przeczucie ma znaczenie, chociaż mamy przecież kobiecą intuicję.
Ja nie raz myślałam, że się udało i nic, więc im dłuższe starania tym chyba nabiera się sceptycyzmu i trudniej uwierzyć w 2 kreski* hormony w normie
* naturalna owulacja
* badanie drożności - wrzesień 2017
* słabe wyniki nasienia -
Muffinka ja nie pomogę, nie zbadałam w końcy tego stosunku, ale podobno za wysoki jest problemem i wpływa na owulację, a ja owulację miałam swoją bez problemu. Nie wiem czy taki niski jest problemem, chyba warto zapytać lekarza bo w razie czego od razu przepisze Ci kurację na podwyższenie* hormony w normie
* naturalna owulacja
Muffinka trafiłam na jakiś temat o tym lh i fsh stosunku to rzeczywiście poniżej 0,6 nie jest dbrym wynikiem, ale najczęściej wiąże się zza niskim progesteronem, a z tego co pamiętam miałaś całkiem ładny.
Ale nie chcę Ci mieszać, myślę, że możesz poczytać w Internecie jak nie możesz do 13.09 wytrzymać, tylko z jakichś sprawdzonych stron
Anuś_ku @ sobie też nie wmawiaj, na tyle na ile dasz radę pochodź do tego neutralnie Mnie zawsze zajmowała praca,a eraz jak sobie odpuściliśmy w ogóle o tym nie myślę. Tak to gdzies mi się wszystko kręciło w okól tematu dziecka, a terazjestem spokojniejsza* hormony w normie
* naturalna owulacja
nick nieaktualny
-
Tak z ciekawości mam pytanie do dziewczyn, które brały/biora duphaston czy wy też miałyście wrażenie podczas jego stosowania wzdęcia zwłaszcza przed @?? Bo u mnie wcześniej tego nie zaobserwowałam, ale teraz to jakaś tragedia ;/ mogłabym prawie nie jeść cały dzień a i mam uczucie, ze mój brzuch wygląda jak balon wrrr ... nospa nieco pomaga, ale na krótką metę ...
-
agaaa90 wrote:Tak z ciekawości mam pytanie do dziewczyn, które brały/biora duphaston czy wy też miałyście wrażenie podczas jego stosowania wzdęcia zwłaszcza przed @?? Bo u mnie wcześniej tego nie zaobserwowałam, ale teraz to jakaś tragedia ;/ mogłabym prawie nie jeść cały dzień a i mam uczucie, ze mój brzuch wygląda jak balon wrrr ... nospa nieco pomaga, ale na krótką metę ...Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - oba drożne :-)2018
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
ovarin,
Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Aga mam często podobnie. W ogóle często mam problem z zatrzymywaniem wody w organizmie przed @ co też jest bardzo uciążliwe.
Anuś, powodzenia w zajmowaniu myśli czymś innym Wtedy czas szybciej leci i stresu mniej!* hormony w normie
* naturalna owulacja
Gacka ja to już szału dostaje przez to ;/ normalnie strach cokolwiek zjeść bo zaraz mi piłka wyskakuje ;/ a brzuch w tych rozmiarach zaakceptowałabym tylko w kontekście ciąży ;p po prostu odczuwam duży dyskomfort ;/
Anuśka też postaram się w tym cyklu podejść bardziej na luzie chociaż fakt, że lekarza mam w 13 dc nieco mnie nakręca xD tak czy siak na pewno podejmę z nim temat monitoringu już czas najwyższy
-
Oda a ja właśnie wcześniej takich problemów nie miałam a teraz to jakaś masakra ;/ może to tylko w tym cyklu tak mam ... a dwa już nie pamiętam kiedy miałam tak obfity okres jak mam teraz ! leci ze mnie jak z kranu dobrze, że chociaż brzuch mnie nie boli... ale czuje się nieco osłabiona i przespałabym cały dzień i noc... wczoraj to padłam po 20 ...
-
klaudiaaa93 wrote:Część dziewczyny
Dołączam do Was w 2cs
Trzymam kciuki za wszystkie
Witam ! super, że z nami jesteś
Dziewczyny i przyszła @ w sensie przyszło delikatne plamienie aczkolwiek totalnie bezobjawowo bo nagle brzuch przestał boleć i nic w sumie nagle mi nie dolega . Zobaczymy co będzie jutro..
Dobrej nocy !:*30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
Wyniki 2020r.
TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
Prolaktyna 398,
Estradiol 858,
Progesteron 0,62
Wyniki męża - dobre
IUI 6.08.2020r.
Erastel