X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • Biedroneczka94 Przyjaciółka

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sońkaa przykro :(( ale następny bedzie Twój !! Ja juz tez z niecierpliwością czekam na 2 września czy przyjdzie ta @ czy nie.. Mioego dnia kochani !

• Erastel Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Sońkaa, też już czekam na @. Miałam nawet sen o 2 krechach na teście. Stwierdziłam, że zrobię no i kicha. Brzuch boli, cała zalałam się wodą, więc tylko czekać na ten krwawy Armagedon.

Oby u reszty było zielono!

30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
    Wyniki 2020r.
    TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
    Prolaktyna 398,
    Estradiol 858,
    Progesteron 0,62

Wyniki męża - dobre :)

IUI 6.08.2020r.

Erastel
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobryy Dziewczyny ;))

U mnie krwawa mery trwa w najlepsze .... ale szczerze to niech się już kończy bo po dupku jest o wiele bardziej obfitsza ... brzuch co prawda nie boli, ale jajniki kują mnie na przemian ;/ Mam nadzieję, że w tym cyklu nareszcie się uda :) no i cieszę się na wizytę u gina ;)

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • Anuś_ku Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

Poniedzialki sa zawsze najgorsze, nielubie rano wstawac. Cos czuje ze ten cykl nie bedzie jednak szczesliwy, ale sama nie wiem dlaczego tak czuje. Od soboty boli mnie podbrzusze, piersi mam lekko bolesne ( w tamtym cyklu mialam mega obolale) ale podejrzewam ze to sprawka castagnusa. @ ma byc w weekend najpozien w poniedzialek, zobaczymy testowac nie bede bo jakos czuje ze nie ma sensu.

• muffinkaa Koleżanka

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka, Biedroneczka - trzymam kciuki! :)

Przyłączam się do grona nielubiących poniedziałków. Wstawanie jest koszmarem, a weekend tak szybko zleciał :(.

Dziewczynki, powiedzcie mi, czy któraś z Was miała stosunek LH do FSH na poziomie ok. 0,58 i skutecznie go podniosła? Martwie się, bo to kolejny hormon który mi szwankuje :(.

• Oda_33 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuś_ku w takim razie nie testuj, dopóki @ się nie spóźni. Myślę, że to zdrowe podejście :)

Jedne z Mam podobno czują od razu, że się udało inne są zaskoczone, że sie nie spodziewały, więc nie wiem czy przeczucie ma znaczenie, chociaż mamy przecież kobiecą intuicję.

Ja nie raz myślałam, że się udało i nic, więc im dłuższe starania tym chyba nabiera się sceptycyzmu i trudniej uwierzyć w 2 kreski :)

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * badanie drożności - wrzesień 2017
    * słabe wyniki nasienia
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka ja nie pomogę, nie zbadałam w końcy tego stosunku, ale podobno za wysoki jest problemem i wpływa na owulację, a ja owulację miałam swoją bez problemu. Nie wiem czy taki niski jest problemem, chyba warto zapytać lekarza bo w razie czego od razu przepisze Ci kurację na podwyższenie

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * słabe wyniki nasienia
  • muffinkaa Koleżanka

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oda, dziękuję za odpowiedź :). Lekarza mam dopiero 13.09, także troszkę sobie poczekam, stąd moje pytanie.

• Anuś_ku Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka ja nie mialam robionego tak ze nie pomoge.

Oda w tym miesiacu staram sie nie myslec, wmawiam sobie ze dostane @ bo to pierwszy miesiac z castagnusem i wielszo dawka eutyroxu, nie chce sie rozczarowac.

• Oda_33 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka trafiłam na jakiś temat o tym lh i fsh stosunku to rzeczywiście poniżej 0,6 nie jest dbrym wynikiem, ale najczęściej wiąże się zza niskim progesteronem, a z tego co pamiętam miałaś całkiem ładny.

Ale nie chcę Ci mieszać, myślę, że możesz poczytać w Internecie jak nie możesz do 13.09 wytrzymać, tylko z jakichś sprawdzonych stron :-)

Anuś_ku @ sobie też nie wmawiaj, na tyle na ile dasz radę pochodź do tego neutralnie :) Mnie zawsze zajmowała praca,a eraz jak sobie odpuściliśmy w ogóle o tym nie myślę. Tak to gdzies mi się wszystko kręciło w okól tematu dziecka, a terazjestem spokojniejsza :)

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * słabe wyniki nasienia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczyny :)
    Dołączam do Was w 2cs :)
    Trzymam kciuki za wszystkie :)

Magda - mbc, Erastel lubią tę wiadomość

• agaaa90 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak z ciekawości mam pytanie do dziewczyn, które brały/biora duphaston czy wy też miałyście wrażenie podczas jego stosowania wzdęcia zwłaszcza przed @?? Bo u mnie wcześniej tego nie zaobserwowałam, ale teraz to jakaś tragedia ;/ mogłabym prawie nie jeść cały dzień a i mam uczucie, ze mój brzuch wygląda jak balon wrrr ... nospa nieco pomaga, ale na krótką metę ...

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa90 wrote:
    Tak z ciekawości mam pytanie do dziewczyn, które brały/biora duphaston czy wy też miałyście wrażenie podczas jego stosowania wzdęcia zwłaszcza przed @?? Bo u mnie wcześniej tego nie zaobserwowałam, ale teraz to jakaś tragedia ;/ mogłabym prawie nie jeść cały dzień a i mam uczucie, ze mój brzuch wygląda jak balon wrrr ... nospa nieco pomaga, ale na krótką metę ...
    Aga ja tak miałam, masakra tez to byla u mnie.

Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
    HSG - oba drożne :-)2018
    PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
    wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
    ovarin,
    Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
    IVF start styczeń 2022 ❄️
    21.03 - transfer ❄️😭
    2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • Anuś_ku Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oda masz racje nie ma co sobie wmawiac, no ja mam teraz cizki okres w pracy to skupie sie na tym ;-)

• Oda_33 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga mam często podobnie. W ogóle często mam problem z zatrzymywaniem wody w organizmie przed @ co też jest bardzo uciążliwe.

Anuś, powodzenia w zajmowaniu myśli czymś innym :) Wtedy czas szybciej leci i stresu mniej!

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * słabe wyniki nasienia
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gacka ja to już szału dostaje przez to ;/ normalnie strach cokolwiek zjeść bo zaraz mi piłka wyskakuje ;/ a brzuch w tych rozmiarach zaakceptowałabym tylko w kontekście ciąży ;p po prostu odczuwam duży dyskomfort ;/

Anuśka też postaram się w tym cyklu podejść bardziej na luzie chociaż fakt, że lekarza mam w 13 dc nieco mnie nakręca xD tak czy siak na pewno podejmę z nim temat monitoringu już czas najwyższy ;)

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oda a ja właśnie wcześniej takich problemów nie miałam a teraz to jakaś masakra ;/ może to tylko w tym cyklu tak mam ... a dwa już nie pamiętam kiedy miałam tak obfity okres jak mam teraz ! leci ze mnie jak z kranu dobrze, że chociaż brzuch mnie nie boli... ale czuje się nieco osłabiona i przespałabym cały dzień i noc... wczoraj to padłam po 20 ...

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • Erastel Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudiaaa93 wrote:
    Część dziewczyny :)
    Dołączam do Was w 2cs :)
    Trzymam kciuki za wszystkie :)

Witam !:) super, że z nami jesteś;)

Dziewczyny i przyszła @:( w sensie przyszło delikatne plamienie aczkolwiek totalnie bezobjawowo bo nagle brzuch przestał boleć i nic w sumie nagle mi nie dolega . Zobaczymy co będzie jutro..:/
    Dobrej nocy !:*

30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
    Wyniki 2020r.
    TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
    Prolaktyna 398,
    Estradiol 858,
    Progesteron 0,62

Wyniki męża - dobre :)

IUI 6.08.2020r.

Erastel
  • Biedroneczka94 Przyjaciółka

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 05:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :) Zaczynamy nowy dzien troszeczkę wcześnie :) Niestety mam na 6 do pracy a tak mi sie nie chce :(

• Anuś_ku Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka94 wrote:
    Dzien dobry :) Zaczynamy nowy dzien troszeczkę wcześnie :) Niestety mam na 6 do pracy a tak mi sie nie chce :(

Dzien dobry :-) doskonale Cie rozumiem, ja tez nienawidze wstawac

‹‹ 203 204 205 206 207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ