X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jejku ile nowych staraczek! Witam Was wszystkie :) Obyście szybko zafasolkowały :)
    Ja sie dzisiaj zegnam z @. I dobrze niech juz sobie idzie. A teraz na luzie bez spiny zobaczymy jak bedzie teraz, kurcze jedyne co to obawiam sie tego ze owu nie wychwyce. No ale bedzie jak będzie nie ma co się stresowac. Teraz ciezki okres w pracy, poczatek sezonu i nerwowka straszna mam codziennie dosyć :/ a wczoraj to sie juz mi płakać od tego wszystkiego chciało. Dobrze, ze K. potrafi mnie postawić do pionu.

Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
    HSG - oba drożne :-)2018
    PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
    wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
    ovarin,
    Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
    IVF start styczeń 2022 ❄️
    21.03 - transfer ❄️😭
    2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • Erastel Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa90 wrote:
    Erastel to Ty masz hardcorowe okresy :/ wymioty,biegunka uhhh wspolczuje ( oby To byla twoja ostatnia malpa a potem na dobre 9 mscy z nia spokoju :) wymioty tylko spowodowane ciaza moge zaakceptowac ;)

Ostatnio też tak miałam:/ w domu zemdlalam w łazience, mąż mnie zbierał. Teraz cały czas leżę i chyba już dzisiaj nie wstanę.
    Mam nadzieję, że dobrze mi wróżysz i ostatni raz tak będę zdychac:)

Tylko nie zajedz swojego chłopa, bo mu serducho stanie;p

30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
    Wyniki 2020r.
    TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
    Prolaktyna 398,
    Estradiol 858,
    Progesteron 0,62

Wyniki męża - dobre :)

IUI 6.08.2020r.

Erastel
  • Biedroneczka94 Przyjaciółka

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj M jest po badaniach u urologa. Wykryli mu jakies żylaki na jądrach.. Może to byc przyczyna niepłodności ale na szczęście do wyleczenia.. Czekamy tylko na termin zabiegu. Do @ jeszcze 3 dni ale juz chyba nie mam sie do łudzić :(

• Oda_33 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka wiem co czujesz. Ale tylko spokój i cierpliwość nas uratuje :*

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * badanie drożności - wrzesień 2017
    * słabe wyniki nasienia

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oda plus jest taki ze do sprawności seksualnej po zabiegu powraca sie w 2 tygodnie takze optymalnie ale sam zabieg może byc za pare dobrych tygodni :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    A powiedzcie mi jak sprawdzacie czy szyjka jest otwarta czy zamknięta?
    Bo ja niby widzę różnicę ale bardzo malutką i nie wiem czy nie umiem jej badać czy tak ma byc :)

• Oda_33 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To czekanie zostanie nam nagrodzone, zobaczycie :)

Klaudia, badamy pewnie podobnie, natomiast polecam Ci przez cały cykl to robić o jednej porze, bo szyjka zmienia się w ciągu dnia. Ja tylko podczas owulacji mam bardzo wyczuwalną różnicę, jest wtedy miękka, czuję takie wgłębienie w niej. Jak jest zamknięta to jest twarda naczęsciej i prawie gładka, nie ma tego wgłębienia, otworu.

klaudiaaa93 lubi tę wiadomość

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * słabe wyniki nasienia
  • Oda_33 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja się uczyłam to znalazłam porównanie jest do tego, że jak jest zamknięta to jest w dotyku jak czubek nosa, a jak otwarta i miękka to jakbyś dotykała ust.

klaudiaaa93 lubi tę wiadomość

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * słabe wyniki nasienia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko że u mnie chyba cały czas jest wgłębienie, tylko czasami minimalnie większe :)

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tak samo Klaudia :)

• Oda_33 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam na co dzień wgłębienia,czuję to miejsce, gdzie jest w czasie otwarcia wgłębienie , nie umiem wyjaśnić. Myśle, że kilka cykli może nawet zająć dojście do precyzyjnego rozpoznawania :) Nie poddawajcie się :)

Ja już jestem senna i chyba pójdę spac. Jutro chwila prawdy - idziemy na wizytę. Może mnie lekarz wybawi też od tego bólu piersi nieszczęsnego.

SanKwt - czytasz nas? Co u Ciebie?

Spinka, jak się czujesz, też daj znać!

* hormony w normie
    * naturalna owulacja
    * słabe wyniki nasienia
  • pilik Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oda przykro mi bardzo! Jak mąż? Przeżywa bardzo? Trzymam kciuki za wizytę, mam nadzieję że szybko się uda ustawić leczenie i poprawić wyniki!
    Gacka - mam to samo z pracą ;)...
    Powodzenia i cierpliwości dla nowych dziewczyn!
    U mnie 9 cykl przygotowań do ciąży. Nie wszystsko staraniowe przez leki, poronienie, zle wyniki, ale wszystkie kręcące się na leczeniu i przygotowaniu... pierwszy raz to policzyłam i zdałam sobie sprawę ile to już trwa...

ds022el.png

u4uGp2.png
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik ja 8, bez poronienia, ale najprawdopodobniej z ciążą biochemiczną.

Klaudia tak jak Oda pisze tak i mogę ja potwierdzić badałam pierwszy cykl i roznica była wyczuwalna. Podejrzewam ze teraz kolejne roznice zauważę. Czytalam ze to kilka cykli musi minac zeby dojsc do wprawy.

Oda mam nadzieję, że wszystko szybko sie wyjasni i wrocisz do starań. Teraz wazne żebyście sie na wzajem wspierali. Sciskam mocno ;*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2017, 22:52

wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    ovarin,
    21.03 - transfer ❄️😭
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 01:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Czytam Was czytam;) w miare mozliwosci;) jakos z czasem u mnie ostatnio ciezej..
    A przez te pare dni tyle sie wydarzylo ze tak naprawde glowe mam pelna od tego wszystkiego.. ale jakos sie z M uporamy.

U mnie jutro ostatni dzien dupka wiec w ciagu okolo 6 dni powinna pojawic sie @ , nie licze na ciaze za bardzo ale tez nie jestem jakos pewna ze jej nie bedzie.
    W krzyżu mnie boli od 10 dni , ciezko funkcjonowac.. jajnik tez czuje codziennie, podbrzusze pobolewa nie wiem czy na @ bo jakod zapomnialam jak boli na @;)
    Ale dzieki ze pytasz;* mam nadzieje ze u Ciebie wszystko sie ulozy i za te 3 msc bedziesz juz w stanie blogoslawionym;) bardzo Ci tego zycze;*

Tak do co do szyjki to trzeba sie nauczyc ja badac, niektórym zajmuje to jeden cykl niektorym 3. Ja nauczylam się w pierwszym cyklu ale tez czasem bylo mi ciezko mi ocenic otwarcie szyjki. Aktualnie nie badam.
    Aa i witam nowe przyszłe mamy;)
    Dobrej nocki;*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2017, 01:27

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;))

Przyłączam się i witam wszystkie nowe Staraczki :)
    Hehe spokojnie nie zajadę mojego M :D ale nie powiem już się nie mogę doczekać przytulanek chociaż jeszcze muszę wytrzymać jedną noc bo kończę dzisiaj o 0:00 więc M bd już spał... a że wstaje po 5 to nie będzie miał siły na amory ...

U mnie w pracy też ciężko więc jak mam tam pójść to zaraz humor mi się pogarsza;( M mnie pociesza i mobilizuje, ale i tak jest mi trudno... zwłaszcza, że przez moją robotę to się często mijamy ;/ dobrze, ze nd mam wolną wtedy wspólnie spędzimy czas :)

Tak piszecie o szyjce ... szczerze to ja jej nigdy nie sprawdzałam, ale z ciekawości chyba zacznę, może uda mi się wychwycić jak się zmienia ;) Dzisiaj koniec @ i znowu estrofem... tylko nie mam go na tyle, zeby starczyło do wizyty u gina wiec będę musiała miec parę dni przerwy...

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • Erastel Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny:) podziwiam Was, że potraficie badać szyjke ja wiele razy próbowałam, ale nie ogarniam tego.
    Na szczęście dziś poza wymiotami wszystkie objawy minęły. Nawet brzuch już nie boli, nie wiem jak to się u mnie dzieje.

30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
    Wyniki 2020r.
    TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
    Prolaktyna 398,
    Estradiol 858,
    Progesteron 0,62

Wyniki męża - dobre :)

IUI 6.08.2020r.

Erastel
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erastel a mówiłaś o swoich objawach podczas @ ginowi?? Bo przy tak silnych dolegliwościach powinien Ci coś zapisać bo jak masz funkcjonować..;/ Tylko tak jak pisałam wcześniej mam nadzieję, że w tym cyklu @ nie przylezie do Cb ani żadnej z nas ;) Ja to już odliczam dni do wizyty ... ciesze się, że wypada na 13 dc ale ciężko powiedzieć kiedy mogłabym mieć owu skoro ten cykl trwał u mnie 26 dni a poprzedni 28... także może mi się przesunąć i np. bd koło 11-12 dc... ale gdybać to ja mogę zobaczymy co powie lekarz :)

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa90 wrote:
    Erastel a mówiłaś o swoich objawach podczas @ ginowi?? Bo przy tak silnych dolegliwościach powinien Ci coś zapisać bo jak masz funkcjonować..;/ Tylko tak jak pisałam wcześniej mam nadzieję, że w tym cyklu @ nie przylezie do Cb ani żadnej z nas ;) Ja to już odliczam dni do wizyty ... ciesze się, że wypada na 13 dc ale ciężko powiedzieć kiedy mogłabym mieć owu skoro ten cykl trwał u mnie 26 dni a poprzedni 28... także może mi się przesunąć i np. bd koło 11-12 dc... ale gdybać to ja mogę zobaczymy co powie lekarz :)
    aga mam dokładnie to samo co ty poprzedni cykl trwał u mnie 29 dni, a ten 37 ;/ i jak tu trafić w owu? ja już też dzisiaj wolna od @ mój K ma teraz nocki a ja rańsze więc też średnio mamy czas i siły na przystulasy.

co do pracy aga to gdyby nie mój K to nie wiem czy bym się już nerwowo nie wykończyła, także dobrze mieć wspierającą drugą połówkę:)

wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    ovarin,
    21.03 - transfer ❄️😭
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gacka jedziemy na tym samym wózku .... stres, cykle trwające nie wiadomo ile a na sam koniec brak sił na cokolwiek ;/
    Też się cieszę, że mam M bo inaczej skończyłabym z głęboką depresją....

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa90 wrote:
    Gacka jedziemy na tym samym wózku .... stres, cykle trwające nie wiadomo ile a na sam koniec brak sił na cokolwiek ;/
    Też się cieszę, że mam M bo inaczej skończyłabym z głęboką depresją....
    no ja już raz skończyłam na środkach pochodzenia antydepresyjnego, bo zamiast spać to analizowałam cały dzień w pracy ;/ nie chce do tego wracać

wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    ovarin,
    21.03 - transfer ❄️😭
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
‹‹ 205 206 207 208 209 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ