Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
Welonka a może akurat to będzie właśnie ten cykl ojj i jak tu się nie nakręcać .... chyba się nie da...niby chcemy zachować zimną głowę, ale właśnie te myśli kotłujące się, że być może się udało potrafią być silniejsze ... zwłaszcza jak ma się objawy
Welonka i Pilik 3mam mocno za Was kciuki :*
-
Welonka, ja też czuję gardło i zatoki, mąż dzwonił, że też bol go gardło. Coś wisi w powietrzu
Współczuję pobudki do pracy, ale tak to działa, wolne - wstajesz sama przed 6, praca - mogłabyś spać do południa Organizm się chyba broni przed pracą :p
Welonka, a powiedz mi jeszcze - luteina ma takie objawy jak duphaston? Teraz nie mam żadnych objawów (poza tym cholernym bólem od kilku tygodni), ale pytam na przyszłość DUżo osób mówi, że duphaston daje fałszywe objawy ciążowe i jestem ciekawa jak z luteiną
Aga a co powiedzieli w tej klinice na to plamienie podczas brana dupka? (Może to przegapilam)* hormony w normie
* naturalna owulacja
* badanie drożności - wrzesień 2017
* słabe wyniki nasienia -
Dziewczyny ja nie wytrzymałam, tzn. ja to nawet planowałam wytrzymać do poniedziałku, ale mąż mnie zagonił i siedzę w lab. Muszę zrobić prog i przeciwciała hbs bo to beta za jednym razem też pojdzie... ale się stresuje. Ze nawet na betę za wcześnie . Ale No nic. Wiele nie tracę, a nerwy i tak nie miną.
Moja psina tak się zachowuje jak mnie nie ma w domu! Nie może beze mnie żyć, hehe .
-
To może już coś wyjść, ale może to być malutka beta. Trzymam kciuk zeby byla pozytywna! I pięknie rosła, kiedy wyniki?
Tak, mam. Juz jakies podstawowe rzeczy szyję Sukienki na lato proste, czy spodnice* hormony w normie
* naturalna owulacja
Oda lekarka potwierdziła słowa poprzedniego gina, że przy dupku plamienia nie powinny występować...ewentualnie sporadycznie, a u mnie to już 4 cykl z plamieniami przy braniu dupka.... i bądź tu człowieku mądry ... po dupku @ jest ale z plamieniami a luteina nie wywołuje u mnie @.... tyle, że brałam tylko tą podjęzykową ....
W ogóle to dobrze, ze w tej klinice byłam na tyle jeszcze ogarnięta, ze wspomniałam jej o moim cienkim endo bo sama chyba zapomniała mnie o to zapytać ... ale powiedziała, że bardzo dziękuję za ta informację bo jest bardzo ważna i tym bardziej estrogeny trzeba zbadać
jestem ciekawa kiedy dostanę @ bo chcę już pójść na te badania i mieć wyniki swoje i M;)
-
Oda ja po luteinie nie mialam żadnych dolegliwości , a po duphastonie to mam pełen pakiet dolegliwości gorzej go toleruje niz clo i pregnyl
Agaa a moze miałaś słabą dawkę luteiny a np duphastonu za dużą dlatego te plemienia , ja jak mialam duza dawkę luteiny to cykl mi sie skracał i plamiłam.
Jeszcze deszcz zaczął padać , od wczoraj mam dużą nerwę dobrze ze M pojechał do siostry i go nie ma . -
Hej Dziewczyny, jeden gorszy dzień wczoraj w pracy i tyle mnie tu ominęło znowu!
Dziś ledwo otworzyłam oczy, co za pogoda ! Głowa odpada ech:/
Gacka jak będziesz mieć chwile to poprosilabym o info jaki dokładnie termometr kupiłaś to też zamówię
Półki objawy mega obiecujące;) oby było pozytywnie
Na 11:40 Lecę dziś do giną. Muszę mu przedstawić te moje śmieszne objawy okresowe i pomarudzic:) mam świetnego lekarza, tak rozladuje zawsze napięcie, że bez oporu zadzieram te śmieszna jednorazowa spódnicę;p
30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
Wyniki 2020r.
TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
Prolaktyna 398,
Estradiol 858,
Progesteron 0,62
Wyniki męża - dobre
IUI 6.08.2020r.
Erastel -
Welonka jak przepisywano mi luteinę to lekarka mi powiedziała, że mam brać 2 do 4 dziennie ... jak się zapytałam skąd mam wiedzieć kiedy brać 2 a kiedy 4 odp. że sama bd to "czuła"...oczywiście w ogóle nie byłam w stanie tego stwierdzic ... co do dupka do dawka na pewno nie jest za mocna bo brałam albo pół albo 1 tabletkę....
-
Ooo luudzie od 6 tyle naskrobaly fajnie mialam co czytac do kawy;)
I oczywiscie juz niw pamiatam co napisac
Pilik Twoj stan wyglada bardzi dobrze, czekamy na winiki
Co do luteiny siw nie wypowiadam bo nie bralam , ale z dupkiem nie mialam planien, raz mialam koszmarne skutki uboczne: sennosc, bol piersi i sutkow , a ostatnio nic zero jak bym wcale go nie brala.
U mnie niby luz na maxa ale te mysli zawsze sa z tylu glowy, zreszta nie da sie tak zapomniec (reklamy, internet, ciwzarne kobiety, itp) wiec to naprawde bardzo trudne .
Mój psiak tez zawsze za nami skielczal jak wychidzilismy z domu. Ostatnio zostawilam telefon i nagralam go co robi okazalo sie ze caky czas spi
pilik lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny wstalam chwile temu dopiero. Oda po powrocie męża-nie męża: ) (jeszcze nie jestesmy małżeństwem) wielka radość co prawda zadne z nas siły nie miało żeby sie bardziej nacieszyć, ale nadrobimy jeszcze.
Praca zrobiona skonczylam o 23 musze jeszcze podjechac na chwile do pracy i spojrzec jak to wygląda. Bo wklepywalam dane ktore widoczne beda na kasie i mam stresa czy wszystko dobrze zrobilam. Ale przynajmniej mam dzien wolny dla K.
Teraz robie śniadanie bo marudzi ze głodny.- oj stesknilam sie za tym Milego dnia kochane!
PS. Erastel pytałaś o termometr kupiłam z firmy Kardioline ale podobno Microlife tez jest dobry.Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - oba drożne :-)2018
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
ovarin,
Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Erastel - daj znać po wizycie
Aga, może za mało dupka stąd palemienia? Ja nigdy nie brałam, ale raz lekarz mi przepisał i mimo, że nie miałam kiepskiego progesteronu (on wziął pod uwagę sprzed owulacji) to dał mi 2x1 tab dziennie.
Gacka, przepraszam za pomyłkę z tym mężem
San moja tez chyba śpi jak nas nie ma. Ona głównie spi, nawet jak jesteśmy :p leń* hormony w normie
* naturalna owulacja
Hej dziewczyny mam problem . Byłam na badaniach hormonalnych i Prolaktyna na czczo wyszła mi 16,15 ng/ml (czyli w normie) godzinę po obciążeniu 256.3 ng/ml . To jest 15krotny wzrost. Był u mnie lekarz po badaniach i nie stwierdził odchylenia od normy w badaniach .. A później czytałam że powinno wzrosnąć max 6 razy . Czy coś źle rozumiem ?
-
Fasola, ja miałam po obciążeniu 8 razy wyższą i dostałam dostinex. Mówi się, że teraz nie robi się już obciążenia i ten wynik nie jest tak istotny, ale mi po tym leku pięknie wyregulował się cykl. A może zbieg okoliczności.
15 razy to dużo, może skonsultuj z innym lekarzem dla spokoju. Gdyby Twój lekarz nie uznawał tego badania i olał wynik, to po co miałby Ci zlecać to badanie?
Nie wiem na ile rzeczywiście to badanie ma sens (głosy podzielone), ale warto skonsultować taki wynik* hormony w normie
* naturalna owulacja
Aha i jeszcze po tym badaniu, lekarka wykluczyła gruczolaka, czy coś takiego i uznała, że taki skok po obciążeniu pokazuje, że mam to na tle stresowym i warto pilnować by oszczędzac sobie nerwów (łatwo powiedzieć :p) a dostinex mi ładnie zbił prolaktynę i jak pisała - 3 cykl z rzedu owulacja 14-16 dc* hormony w normie
* naturalna owulacja
Idę do niego za tydzień z resztą wyników więc zapytam mu się czy mu się czasem nie pomyliło .
Nie chce u siebie szukać na siłę złych wyników ale to by wyjaśniło nieregularne miesiączki itp objawy u mnie .
Jeśli to zignoruje chodź jest świetnym lekarzem muszę przyznać to skonsultuje to u innego nie zaszkodzi -
Oda żaden problem o nim do kogoś obcego jak nie chce mi sie tłumaczyć to mówię mąż. Chłopak brzmi dla mnie w wieku prawie 30 lat dziwnie, a narzeczony jakos tak patetycznie.xD ale to ja, a ja zawsze powtarzam ze do normalnych nie nalezeLaparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - oba drożne :-)2018
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
ovarin,
Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Oda mam nadzieje że do wieczora będą wyniki chociaż bety. Prog i hbs może być w przyszłym tygodniu, aż tak mi nie zależy . Zobaczymy czy nie przesadziłam z prędkością. Ale trudno. Ja się tak stresuje bo od razu po pozytywnym teście muszę leki włączyć... a dupka ani luteiny aktualnie nie biorę więc objawy na pewno nie przez to... Ochh idę szyć. Zajmę czymś głowę