X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga.. nad myśleniem facetów to żadna z nas nie nadąży. To co jest dużym plusem u Ciebie to mimo wszystko wiek, macie trochę tego czasu na próbowanie różnych metod, na wdrażanie leczenia, a na pewno jest sporo możliwości jeszcze ... strasznie trzymam kciuki żeby Wam się udało. A takie napięcie, przy Waszych problemach to jest chyba niestety nieuniknione ... :( :(

Co do moich wyników to tak czytam na necie i czytam że wysoka prolaktyna hamuje owu, no ale jeśli prog wychodzi ładny, to chyba oznacza, że w tym cyklu nie zahamowała, więc jakby nie tak źle? dobrze kminie ?

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg mnie wysoka prolaktyna może zahamować owu i z reguły tak się dzieje, ale zdarzają się przecież wyjątki ;) masz bardzo ładny progesteron więc jak dla mnie owu miałaś i teraz tylko czekać na testowanie ;))
    co do facetów to faktycznie nie nadążam za ich myśleniem.... M wie, że bez pomocy lekarza nie mam wielkich szans na ciążę a gada mi takie rzeczy wrrr...
    w ogóle to ciekawa jestem co teraz bd z moim okresem bo do lekarza pójde dopiero jak bd miała wszystkie wyniki a to ma potrwać do miesiaca ;/ luteiny już nie mam więc pewnie znowu czeka mnie dłuuuuugi cykl ....

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • Xxboo Przyjaciółka

Wysłany: 17 listopada 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milano wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Mogę do Was dołączyć? Staram się tak jak Wy o pierwszego maluszka :) To mój 5CS, teraz 24dc ale czuję, że przede mną 6 CS. Nie robiłam jeszcze żadnych badań, chciałam zrobić po nowym roku ale zrobie je teraz jak tylko @ przyjdzie. Mąż będzie robić badania w styczniu i może będziemy wiedzieć czy coś jest nie tak. Według mnie lepiej sprawdzić szybciej niż czekać rok i się okaże że nie mamy szans..

Mam też taki problem: Mam pracę, wsystko jest w porządku i w ogole ale mam wspaniałą ofertę pracy, czekam tylko na decyzję ale oczywiśnie na początek okres próbny ale też jest to praca w której długo by trwało wdrożenie poznanie obowiązków itp. Nie chciałabym iść tam żeby po kilku miesiącach odejść ale z drugiej strony pragnę ciąży, dziecka... Jeżeli to się uda czeka mnie ciężka decyzja.
    ja tez wlasnie zmienilam prace, dokladnie rozpoczelam ja 30 pazdziernika, dla tej pracy studiowalam i dalej robie magisterke. Ale uwazam ze praca nie zajac, mlodsza nie bede, w styczniu staram sie 1 cykl o dziecko, a praca? jak beda mnie chcieli to chetnie wroce po macierzynskiej a jak nie to znajde inna, po co sobie tym teraz glowe zaprzatac :)

715d7c48aeb895ef7206b2c9bd3947ed.png
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech z facetami to tak jest niestety, nie powie normalnie że się przejmuje tylko nie pomyśli i walnie takim tekstem, że w pięty pójdzie.

Ja za to wczoraj jak wróciłam z pracy opowiadając K. o wizycie wylałam morze łez. Oczywiście K. starał się mnie pocieszać, ale sam stwierdził, że nie wie jak mi ma pomóc. ;/ Ech. W poniedziałek dzwonie dopytać czy robią u mnie badania nasienia a jak nie to musimy jechać do Wrocławia.

Czekam na dokumenty ze szpitala endokrynologicznego, bo moje gdzieś mama zagubiła.

Kurde w ogóle mam zagwostke. Gin powiedział że widzi u mnie infekcje i dostałam globułki na noc. I nie zapytałam go z tego wszystkiego czy możemy <3 niby nic mnie ani nie piecze, a nie nie swędzi gdyby nie wizyta to bym nawet nie wiedziała.

Mimo, że nie wiem czy owu będzie czy nie to nie chciałabym przerywać starań, a teraz powinnam mieć płodne dni, co sądzicie?

Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
    HSG - oba drożne :-)2018
    PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
    wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
    ovarin,
    Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
    IVF start styczeń 2022 ❄️
    21.03 - transfer ❄️😭
    2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gacuś skoro Cię nic nie swędzi, nie boli, nie piecze to ja na Twoim miejscu kontynuowałam bym starania ;) zwłaszcza, że jak mowisz za pasem dni płodne ;) gdybyś nie mogła z K pobaraszkować to gin na bank by Ci powiedział, że masz się wstrzymać ;) działajcie !! ;)

gacka89 lubi tę wiadomość

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrze jeszcze na moje wykresy i wiecie co, może sobie to wkręcam, ale poprzedni cykl był bezowulacyjny i wtedy nie brałam ovarinu tylko zwykły kwas foliowy, a dwa poprzednie cykle brałam ovarin i of zaznaczył mi owu co prawda przerywaną kreską ale jakiś tam skok był. Teraz znowu biorę ovarin i jestem ciekawa czy coś wychwyci.

wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    ovarin,
    21.03 - transfer ❄️😭
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3mam kciuki żeby chwyciło ;)) może akurat Gacka to będzie Twój szczęśliwy cykl?;)

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • pumka1990 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mój progesteron 25.50 ng/ml 7dp.

Co myślicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2017, 19:26

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• gacka89 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa90 wrote:
    3mam kciuki żeby chwyciło ;)) może akurat Gacka to będzie Twój szczęśliwy cykl?;)
    Aguś bardzo bym chciała, ale po wczorajszej wizycie nie tryskam optymizmem. I jeśli się uda do czasu następnej to będzie to cud.

wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    ovarin,
    21.03 - transfer ❄️😭
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gacka, ale i tak masz szansę ;) chociaż okres dostajesz, nie to co ja.... więc ok, nie ma co się nakręcać, ale nie możesz też zakładać że znowu się nie udało ;) a u mnie to jest dopiero jedna wielka dupa.... staram się jakoś próbować o tym nie myśleć, ale co z tego skoro zasypiam i znowu mam głupie sny ;/ oszalejeeeee....

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    Napisałam to przed chwilą w listopadowym, ale wiem że mi 88 tam nie ma więc, piszę i tu :D

Hejka !
    Słuchajcie mam wyniki:

22 dc.
    Progesteron 17,2
    Prolaktyna 37,88 ( w 5 dc miałam ok 19 ) - zatem za wysoka teraz, wtedy górne granice normy.
    Wit D -23

Co uważacie o wynikach?
    Progesteron chyba super? Mimo że mam plamienia często przed okresem. A może wręcz wysoki i mogę sobie wmawiać ciążę :D? mogę, mogę :D? :D?

Prolaktyna - wiem że za wysoka, muszę iść do gina żeby zbić . Ale z Waszej wiedzy, czy to jest wynik MOCNO wysoki, z którym nie ma opcji zajść w ciążę, bo blokuje ?

Ogólnie najbardziej jestem zadowolona że widać że owu była, bo po zakichane testy owu nic nie pokazały. Prolaktynę, wiem że da rade zbić.
    Ja miałam w styczniu prolaktyne 44 mimo, ze miałam owulacje to endokrynolog zbijał do poniżej 10 często PRL może podbić tsh a wiadomo im wyższe tsh tym trudniej zajść w ciąże chociaż są dziewczyny które przy tsh 8 zachodzą, ale lepiej ja mieć poniżej 2:)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wiem, ale jakoś mnie to podłamało. Z drugiej strony cieszę się że gin nie owijał w bawełnę.

Ja ostatnio przez pracę zasypiam przed komputerem, żeby nie myśleć o całym dniu :/
    Mam takie tabletki od lekarza na wyciszenie, dałam w takich słabszych sytuacjach na spanie, ale odkąd się zaczęliśmy starać to ich nie ruszam.

wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    ovarin,
    21.03 - transfer ❄️😭
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Ja miałam w styczniu prolaktyne 44 mimo, ze miałam owulacje to endokrynolog zbijał do poniżej 10 często PRL może podbić tsh a wiadomo im wyższe tsh tym trudniej zajść w ciąże chociaż są dziewczyny które przy tsh 8 zachodzą, ale lepiej ja mieć poniżej 2:)

dzięki za opinie.
    oczywiście pójdę do gina :) u mnie tsh 1,8 więc ok . tak tylko myślę, czy w cyklu w którym prog jest ok, czy to oznacza że owu ok i ta prolaktyna mogła nie namiesząć :p wiesz mam nadzieję, że ten cykl się uda.. a jak wszędzie czytam że prolaktyna MUSI być zbita, to zastanawiam się czy są opcje zajscia z tą moją. o tak. :)

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

• mi88 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    Napisałam to przed chwilą w listopadowym, ale wiem że mi 88 tam nie ma więc, piszę i tu :D
    Haha, Paulinaaa :D Kochana jesteś :)
    Ale ja tu na forum dopiero od lipca siedzę i moja wiedza w porównaniu do wielu innych dziewczyn jest taka malusia - i mam taką cichą nadzieję, że nie będę miała kolejnych wielu miesięcy na jej pogłębianie ;) Powiem Ci wszystko, co wiem :)

Progesteron bardzo ładny. Są dziewczyny, które przy takim wyniku były w ciąży, ale są i takie, które nawet przy wyniku w okolicach 40 nie były. Ja przy biochemicznej miałam 7dpo 32. Wszystko zależy od organizmu :) Najważniejsze że jest duży, a to znaczy, że dzidziuś może być, bo owulacja była! :)

A z prolaktyną ostatnio lekarz mówił mi tak - ona może przeszkadzać na dwa sposoby. Może blokować owulację. Może również blokować progesteron.
    Trzeba więc upewnić się, że owulacja jest, oraz że progesteron jest odpowiednio wysoki. W takim wypadku nie trzeba jej obniżać i prawdopodobnie jest wynikiem tymczasowego stresu, zmęczenia itp.
    Z kolei hematolog powiedział mi, że trzeba ją kontrolować, bo to ważne, żeby była niska.

U Ciebie owulacja była na 100%, bo progesteron jest wysoki. Prolaktyna nie blokuje Ci również progesteronu - bo jest wysoki.
    Dlatego nie ma się co martwić i według - podobno bardzo dobrego i doświadczonego - ginekologa, nawet nie trzeba jej zbijać.

Ja jestem z tych, którzy lubią dmuchać na zimne, więc bym zbijała. Ale jak widzisz - miałam 800 przy normie do 500 i żaden z kilku lekarzy nie dał mi na to nic - powiedzieli, że skoro owulacja jest, to nic nie trzeba! Jeden tylko wspomniał o castagnusie, więc się tego chwyciłam.
    Jedynym lekarzem, który potwierdził mi, że trzeba tego pilnować i zbijać, był hematolog.

Marudaruda lubi tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi88 wrote:
    Haha, Paulinaaa :D Kochana jesteś :)
    Ale ja tu na forum dopiero od lipca siedzę i moja wiedza w porównaniu do wielu innych dziewczyn jest taka malusia - i mam taką cichą nadzieję, że nie będę miała kolejnych wielu miesięcy na jej pogłębianie ;) Powiem Ci wszystko, co wiem :)

Progesteron bardzo ładny. Są dziewczyny, które przy takim wyniku były w ciąży, ale są i takie, które nawet przy wyniku w okolicach 40 nie były. Ja przy biochemicznej miałam 7dpo 32. Wszystko zależy od organizmu :) Najważniejsze że jest duży, a to znaczy, że dzidziuś może być, bo owulacja była! :)

A z prolaktyną ostatnio lekarz mówił mi tak - ona może przeszkadzać na dwa sposoby. Może blokować owulację. Może również blokować progesteron.
    Trzeba więc upewnić się, że owulacja jest, oraz że progesteron jest odpowiednio wysoki. W takim wypadku nie trzeba jej obniżać i prawdopodobnie jest wynikiem tymczasowego stresu, zmęczenia itp.
    Z kolei hematolog powiedział mi, że trzeba ją kontrolować, bo to ważne, żeby była niska.

U Ciebie owulacja była na 100%, bo progesteron jest wysoki. Prolaktyna nie blokuje Ci również progesteronu - bo jest wysoki.
    Dlatego nie ma się co martwić i według - podobno bardzo dobrego i doświadczonego - ginekologa, nawet nie trzeba jej zbijać.

Ja jestem z tych, którzy lubią dmuchać na zimne, więc bym zbijała. Ale jak widzisz - miałam 800 przy normie do 500 i żaden z kilku lekarzy nie dał mi na to nic - powiedzieli, że skoro owulacja jest, to nic nie trzeba! Jeden tylko wspomniał o castagnusie, więc się tego chwyciłam.
    Jedynym lekarzem, który potwierdził mi, że trzeba tego pilnować i zbijać, był hematolog.

Nawet nie wiesz jaki spokój we mnie "zasiałaśśśśśśśśśśś" :):)
    od 3 h czytam internet, ale teraz już przestaję. Będzie dobrze : ) Zbije ją ( mam nadzieję że mój gin wypisze recepte ) dla spokoju ducha, a teraz nie myślę o tym, że może coś napsocić :) :) Dziękuję, dziękuję <3 <3

mi88 lubi tę wiadomość

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

• mi88 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa90 wrote:
    i co niby miałam mu powiedzieć? jasne, że się martwię bo jest nieciekawie a on jeszcze wyjechał mi z takim tekstem...
    Ale ci nasi faceci to głupi są czasami. Włącz sobie jakiś fajny film! :)
    W tym cyklu porobisz badania, a w kolejnym będziecie działać z lekarzem. Wszystko idzie w dobrym kierunku :)
    gacka89 wrote:
    Kurde w ogóle mam zagwostke. Gin powiedział że widzi u mnie infekcje i dostałam globułki na noc. I nie zapytałam go z tego wszystkiego czy możemy
    Tak, nie ma problemu z seksem nawet podczas infekcji. Faceci dużo trudniej łapią coś takiego, bo u nich wszystko jest suche i na wierzchu :D Lekarz swego czasu zalecił mi maść clotrimazol dla męża - po seksie musi się po prostu profilaktycznie posmarować. Ale nawet jeśli teraz nie masz żadnej maści, to myślę, że i tak wielkiego ryzyka nie ma.
    Piszesz o przerywanej kresce - jak nie ma pomiaru temperatury, to chyba zawsze zaznacza przerywaną :)
    pumka1990 wrote:
    Dziewczyny mój progesteron 25.50 ng/ml 7dp.
    Super wynik - owulacja na pewno była, dzidziuś będzie miał milutko :)
    Coś Cię w tej wartości niepokoi, skoro pytasz? :) Jeśli się martwisz, że jest ponad normę, to się nie martw - nie ma czegoś takiego, jak za wysoki progesteron, niektórzy lekarze twierdzą, że im wyższy, tym lepiej :)

pumka1990 lubi tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    Nawet nie wiesz jaki spokój we mnie "zasiałaśśśśśśśśśśś" :):)
    od 3 h czytam internet, ale teraz już przestaję. Będzie dobrze : ) Zbije ją ( mam nadzieję że mój gin wypisze recepte ) dla spokoju ducha, a teraz nie myślę o tym, że może coś napsocić :) :) Dziękuję, dziękuję <3 <3
    Cieszę się strasznie :) A nawet jak nie przepisze recepty, to zawsze możesz sobie wziąć cyclodynon - u mnie sobie chyba bardzo ładnie poradził ze zbiciem prolaktyny :)

Paulinaaa lubi tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi, pomiar był. Czytałam na of że to znaczy że owu nie jest do końca potwierdzona, ale że wskazują na to wszystkie pomiary temperatury i zapisane objawy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2017, 21:18

mi88 lubi tę wiadomość

wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    ovarin,
    21.03 - transfer ❄️😭
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka, jak u Ciebie? Już nie ma plamień? :)

Pilik, San - zaglądacie tu jeszcze czasem? :) Pilik, Ty mi jeszcze czasem migniesz na drugim wątku listopadowym, ale San to już całe dni nie widziałam - jak u Was? :D

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gacka89 wrote:
    Mi, pomiar był. Czytałam na of że to znaczy że owu nie jest do końca potwierdzona, ale że wskazują na to wszystkie pomiary temperatury i zapisane objawy.
    A to mi coś of świruje, bo pokazał mi tylko część Twojego wykresu, bez temperatury :)
    A jak to jest z tym Twoim lekarzem, on póki co czeka z działaniem do końca grudnia? Czemu tak?

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
‹‹ 319 320 321 322 323 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ