Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
Aga.. nad myśleniem facetów to żadna z nas nie nadąży. To co jest dużym plusem u Ciebie to mimo wszystko wiek, macie trochę tego czasu na próbowanie różnych metod, na wdrażanie leczenia, a na pewno jest sporo możliwości jeszcze ... strasznie trzymam kciuki żeby Wam się udało. A takie napięcie, przy Waszych problemach to jest chyba niestety nieuniknione ...
Co do moich wyników to tak czytam na necie i czytam że wysoka prolaktyna hamuje owu, no ale jeśli prog wychodzi ładny, to chyba oznacza, że w tym cyklu nie zahamowała, więc jakby nie tak źle? dobrze kminie ?
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
Wg mnie wysoka prolaktyna może zahamować owu i z reguły tak się dzieje, ale zdarzają się przecież wyjątki masz bardzo ładny progesteron więc jak dla mnie owu miałaś i teraz tylko czekać na testowanie )
co do facetów to faktycznie nie nadążam za ich myśleniem.... M wie, że bez pomocy lekarza nie mam wielkich szans na ciążę a gada mi takie rzeczy wrrr...
w ogóle to ciekawa jestem co teraz bd z moim okresem bo do lekarza pójde dopiero jak bd miała wszystkie wyniki a to ma potrwać do miesiaca ;/ luteiny już nie mam więc pewnie znowu czeka mnie dłuuuuugi cykl ....
-
Milano wrote:Cześć dziewczyny,
Mogę do Was dołączyć? Staram się tak jak Wy o pierwszego maluszka To mój 5CS, teraz 24dc ale czuję, że przede mną 6 CS. Nie robiłam jeszcze żadnych badań, chciałam zrobić po nowym roku ale zrobie je teraz jak tylko @ przyjdzie. Mąż będzie robić badania w styczniu i może będziemy wiedzieć czy coś jest nie tak. Według mnie lepiej sprawdzić szybciej niż czekać rok i się okaże że nie mamy szans..
Mam też taki problem: Mam pracę, wsystko jest w porządku i w ogole ale mam wspaniałą ofertę pracy, czekam tylko na decyzję ale oczywiśnie na początek okres próbny ale też jest to praca w której długo by trwało wdrożenie poznanie obowiązków itp. Nie chciałabym iść tam żeby po kilku miesiącach odejść ale z drugiej strony pragnę ciąży, dziecka... Jeżeli to się uda czeka mnie ciężka decyzja. -
Ech z facetami to tak jest niestety, nie powie normalnie że się przejmuje tylko nie pomyśli i walnie takim tekstem, że w pięty pójdzie.
Ja za to wczoraj jak wróciłam z pracy opowiadając K. o wizycie wylałam morze łez. Oczywiście K. starał się mnie pocieszać, ale sam stwierdził, że nie wie jak mi ma pomóc. ;/ Ech. W poniedziałek dzwonie dopytać czy robią u mnie badania nasienia a jak nie to musimy jechać do Wrocławia.
Czekam na dokumenty ze szpitala endokrynologicznego, bo moje gdzieś mama zagubiła.
Kurde w ogóle mam zagwostke. Gin powiedział że widzi u mnie infekcje i dostałam globułki na noc. I nie zapytałam go z tego wszystkiego czy możemy niby nic mnie ani nie piecze, a nie nie swędzi gdyby nie wizyta to bym nawet nie wiedziała.
Mimo, że nie wiem czy owu będzie czy nie to nie chciałabym przerywać starań, a teraz powinnam mieć płodne dni, co sądzicie?Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - oba drożne :-)2018
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
ovarin,
Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Gacuś skoro Cię nic nie swędzi, nie boli, nie piecze to ja na Twoim miejscu kontynuowałam bym starania zwłaszcza, że jak mowisz za pasem dni płodne gdybyś nie mogła z K pobaraszkować to gin na bank by Ci powiedział, że masz się wstrzymać działajcie !!
gacka89 lubi tę wiadomość
-
Patrze jeszcze na moje wykresy i wiecie co, może sobie to wkręcam, ale poprzedni cykl był bezowulacyjny i wtedy nie brałam ovarinu tylko zwykły kwas foliowy, a dwa poprzednie cykle brałam ovarin i of zaznaczył mi owu co prawda przerywaną kreską ale jakiś tam skok był. Teraz znowu biorę ovarin i jestem ciekawa czy coś wychwyci.Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Dziewczyny mój progesteron 25.50 ng/ml 7dp.
Co myślicie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2017, 19:26
Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
agaaa90 wrote:3mam kciuki żeby chwyciło ) może akurat Gacka to będzie Twój szczęśliwy cykl?Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Gacka, ale i tak masz szansę chociaż okres dostajesz, nie to co ja.... więc ok, nie ma co się nakręcać, ale nie możesz też zakładać że znowu się nie udało a u mnie to jest dopiero jedna wielka dupa.... staram się jakoś próbować o tym nie myśleć, ale co z tego skoro zasypiam i znowu mam głupie sny ;/ oszalejeeeee....
-
Paulinaaa wrote:Napisałam to przed chwilą w listopadowym, ale wiem że mi 88 tam nie ma więc, piszę i tu
Hejka !
Słuchajcie mam wyniki:
22 dc.
Progesteron 17,2
Prolaktyna 37,88 ( w 5 dc miałam ok 19 ) - zatem za wysoka teraz, wtedy górne granice normy.
Wit D -23
Co uważacie o wynikach?
Progesteron chyba super? Mimo że mam plamienia często przed okresem. A może wręcz wysoki i mogę sobie wmawiać ciążę ? mogę, mogę ? ?
Prolaktyna - wiem że za wysoka, muszę iść do gina żeby zbić . Ale z Waszej wiedzy, czy to jest wynik MOCNO wysoki, z którym nie ma opcji zajść w ciążę, bo blokuje ?
Ogólnie najbardziej jestem zadowolona że widać że owu była, bo po zakichane testy owu nic nie pokazały. Prolaktynę, wiem że da rade zbić.
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Tak wiem, ale jakoś mnie to podłamało. Z drugiej strony cieszę się że gin nie owijał w bawełnę.
Ja ostatnio przez pracę zasypiam przed komputerem, żeby nie myśleć o całym dniu
Mam takie tabletki od lekarza na wyciszenie, dałam w takich słabszych sytuacjach na spanie, ale odkąd się zaczęliśmy starać to ich nie ruszam.Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Ineczka wrote:Ja miałam w styczniu prolaktyne 44 mimo, ze miałam owulacje to endokrynolog zbijał do poniżej 10 często PRL może podbić tsh a wiadomo im wyższe tsh tym trudniej zajść w ciąże chociaż są dziewczyny które przy tsh 8 zachodzą, ale lepiej ja mieć poniżej 2:)
dzięki za opinie.
oczywiście pójdę do gina u mnie tsh 1,8 więc ok . tak tylko myślę, czy w cyklu w którym prog jest ok, czy to oznacza że owu ok i ta prolaktyna mogła nie namiesząć :p wiesz mam nadzieję, że ten cykl się uda.. a jak wszędzie czytam że prolaktyna MUSI być zbita, to zastanawiam się czy są opcje zajscia z tą moją. o tak.
Paulinaaa wrote:Napisałam to przed chwilą w listopadowym, ale wiem że mi 88 tam nie ma więc, piszę i tu
Ale ja tu na forum dopiero od lipca siedzę i moja wiedza w porównaniu do wielu innych dziewczyn jest taka malusia - i mam taką cichą nadzieję, że nie będę miała kolejnych wielu miesięcy na jej pogłębianie Powiem Ci wszystko, co wiem
Progesteron bardzo ładny. Są dziewczyny, które przy takim wyniku były w ciąży, ale są i takie, które nawet przy wyniku w okolicach 40 nie były. Ja przy biochemicznej miałam 7dpo 32. Wszystko zależy od organizmu Najważniejsze że jest duży, a to znaczy, że dzidziuś może być, bo owulacja była!
A z prolaktyną ostatnio lekarz mówił mi tak - ona może przeszkadzać na dwa sposoby. Może blokować owulację. Może również blokować progesteron.
Trzeba więc upewnić się, że owulacja jest, oraz że progesteron jest odpowiednio wysoki. W takim wypadku nie trzeba jej obniżać i prawdopodobnie jest wynikiem tymczasowego stresu, zmęczenia itp.
Z kolei hematolog powiedział mi, że trzeba ją kontrolować, bo to ważne, żeby była niska.
U Ciebie owulacja była na 100%, bo progesteron jest wysoki. Prolaktyna nie blokuje Ci również progesteronu - bo jest wysoki.
Dlatego nie ma się co martwić i według - podobno bardzo dobrego i doświadczonego - ginekologa, nawet nie trzeba jej zbijać.
Ja jestem z tych, którzy lubią dmuchać na zimne, więc bym zbijała. Ale jak widzisz - miałam 800 przy normie do 500 i żaden z kilku lekarzy nie dał mi na to nic - powiedzieli, że skoro owulacja jest, to nic nie trzeba! Jeden tylko wspomniał o castagnusie, więc się tego chwyciłam.
Jedynym lekarzem, który potwierdził mi, że trzeba tego pilnować i zbijać, był hematolog.
Marudaruda lubi tę wiadomość
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
mi88 wrote:Haha, Paulinaaa Kochana jesteś
Ale ja tu na forum dopiero od lipca siedzę i moja wiedza w porównaniu do wielu innych dziewczyn jest taka malusia - i mam taką cichą nadzieję, że nie będę miała kolejnych wielu miesięcy na jej pogłębianie Powiem Ci wszystko, co wiem
Progesteron bardzo ładny. Są dziewczyny, które przy takim wyniku były w ciąży, ale są i takie, które nawet przy wyniku w okolicach 40 nie były. Ja przy biochemicznej miałam 7dpo 32. Wszystko zależy od organizmu Najważniejsze że jest duży, a to znaczy, że dzidziuś może być, bo owulacja była!
A z prolaktyną ostatnio lekarz mówił mi tak - ona może przeszkadzać na dwa sposoby. Może blokować owulację. Może również blokować progesteron.
Trzeba więc upewnić się, że owulacja jest, oraz że progesteron jest odpowiednio wysoki. W takim wypadku nie trzeba jej obniżać i prawdopodobnie jest wynikiem tymczasowego stresu, zmęczenia itp.
Z kolei hematolog powiedział mi, że trzeba ją kontrolować, bo to ważne, żeby była niska.
U Ciebie owulacja była na 100%, bo progesteron jest wysoki. Prolaktyna nie blokuje Ci również progesteronu - bo jest wysoki.
Dlatego nie ma się co martwić i według - podobno bardzo dobrego i doświadczonego - ginekologa, nawet nie trzeba jej zbijać.
Ja jestem z tych, którzy lubią dmuchać na zimne, więc bym zbijała. Ale jak widzisz - miałam 800 przy normie do 500 i żaden z kilku lekarzy nie dał mi na to nic - powiedzieli, że skoro owulacja jest, to nic nie trzeba! Jeden tylko wspomniał o castagnusie, więc się tego chwyciłam.
Jedynym lekarzem, który potwierdził mi, że trzeba tego pilnować i zbijać, był hematolog.
Nawet nie wiesz jaki spokój we mnie "zasiałaśśśśśśśśśśś"
od 3 h czytam internet, ale teraz już przestaję. Będzie dobrze : ) Zbije ją ( mam nadzieję że mój gin wypisze recepte ) dla spokoju ducha, a teraz nie myślę o tym, że może coś napsocić Dziękuję, dziękujęmi88 lubi tę wiadomość
agaaa90 wrote:i co niby miałam mu powiedzieć? jasne, że się martwię bo jest nieciekawie a on jeszcze wyjechał mi z takim tekstem...
W tym cyklu porobisz badania, a w kolejnym będziecie działać z lekarzem. Wszystko idzie w dobrym kierunku
gacka89 wrote:Kurde w ogóle mam zagwostke. Gin powiedział że widzi u mnie infekcje i dostałam globułki na noc. I nie zapytałam go z tego wszystkiego czy możemy
Piszesz o przerywanej kresce - jak nie ma pomiaru temperatury, to chyba zawsze zaznacza przerywaną
pumka1990 wrote:Dziewczyny mój progesteron 25.50 ng/ml 7dp.
Coś Cię w tej wartości niepokoi, skoro pytasz? Jeśli się martwisz, że jest ponad normę, to się nie martw - nie ma czegoś takiego, jak za wysoki progesteron, niektórzy lekarze twierdzą, że im wyższy, tym lepiejpumka1990 lubi tę wiadomość
Paulinaaa wrote:Nawet nie wiesz jaki spokój we mnie "zasiałaśśśśśśśśśśś"
od 3 h czytam internet, ale teraz już przestaję. Będzie dobrze : ) Zbije ją ( mam nadzieję że mój gin wypisze recepte ) dla spokoju ducha, a teraz nie myślę o tym, że może coś napsocić Dziękuję, dziękujęPaulinaaa lubi tę wiadomość
Mi, pomiar był. Czytałam na of że to znaczy że owu nie jest do końca potwierdzona, ale że wskazują na to wszystkie pomiary temperatury i zapisane objawy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2017, 21:18
mi88 lubi tę wiadomość
Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Welonka, jak u Ciebie? Już nie ma plamień?
Pilik, San - zaglądacie tu jeszcze czasem? Pilik, Ty mi jeszcze czasem migniesz na drugim wątku listopadowym, ale San to już całe dni nie widziałam - jak u Was?
gacka89 wrote:Mi, pomiar był. Czytałam na of że to znaczy że owu nie jest do końca potwierdzona, ale że wskazują na to wszystkie pomiary temperatury i zapisane objawy.
A jak to jest z tym Twoim lekarzem, on póki co czeka z działaniem do końca grudnia? Czemu tak?
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo