X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga.. nad myśleniem facetów to żadna z nas nie nadąży. To co jest dużym plusem u Ciebie to mimo wszystko wiek, macie trochę tego czasu na próbowanie różnych metod, na wdrażanie leczenia, a na pewno jest sporo możliwości jeszcze ... strasznie trzymam kciuki żeby Wam się udało. A takie napięcie, przy Waszych problemach to jest chyba niestety nieuniknione ... :( :(

Co do moich wyników to tak czytam na necie i czytam że wysoka prolaktyna hamuje owu, no ale jeśli prog wychodzi ładny, to chyba oznacza, że w tym cyklu nie zahamowała, więc jakby nie tak źle? dobrze kminie ?

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg mnie wysoka prolaktyna może zahamować owu i z reguły tak się dzieje, ale zdarzają się przecież wyjątki ;) masz bardzo ładny progesteron więc jak dla mnie owu miałaś i teraz tylko czekać na testowanie ;))
    co do facetów to faktycznie nie nadążam za ich myśleniem.... M wie, że bez pomocy lekarza nie mam wielkich szans na ciążę a gada mi takie rzeczy wrrr...
    w ogóle to ciekawa jestem co teraz bd z moim okresem bo do lekarza pójde dopiero jak bd miała wszystkie wyniki a to ma potrwać do miesiaca ;/ luteiny już nie mam więc pewnie znowu czeka mnie dłuuuuugi cykl ....

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • Xxboo Przyjaciółka

Wysłany: 17 listopada 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milano wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Mogę do Was dołączyć? Staram się tak jak Wy o pierwszego maluszka :) To mój 5CS, teraz 24dc ale czuję, że przede mną 6 CS. Nie robiłam jeszcze żadnych badań, chciałam zrobić po nowym roku ale zrobie je teraz jak tylko @ przyjdzie. Mąż będzie robić badania w styczniu i może będziemy wiedzieć czy coś jest nie tak. Według mnie lepiej sprawdzić szybciej niż czekać rok i się okaże że nie mamy szans..

Mam też taki problem: Mam pracę, wsystko jest w porządku i w ogole ale mam wspaniałą ofertę pracy, czekam tylko na decyzję ale oczywiśnie na początek okres próbny ale też jest to praca w której długo by trwało wdrożenie poznanie obowiązków itp. Nie chciałabym iść tam żeby po kilku miesiącach odejść ale z drugiej strony pragnę ciąży, dziecka... Jeżeli to się uda czeka mnie ciężka decyzja.
    ja tez wlasnie zmienilam prace, dokladnie rozpoczelam ja 30 pazdziernika, dla tej pracy studiowalam i dalej robie magisterke. Ale uwazam ze praca nie zajac, mlodsza nie bede, w styczniu staram sie 1 cykl o dziecko, a praca? jak beda mnie chcieli to chetnie wroce po macierzynskiej a jak nie to znajde inna, po co sobie tym teraz glowe zaprzatac :)

715d7c48aeb895ef7206b2c9bd3947ed.png
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech z facetami to tak jest niestety, nie powie normalnie że się przejmuje tylko nie pomyśli i walnie takim tekstem, że w pięty pójdzie.

Ja za to wczoraj jak wróciłam z pracy opowiadając K. o wizycie wylałam morze łez. Oczywiście K. starał się mnie pocieszać, ale sam stwierdził, że nie wie jak mi ma pomóc. ;/ Ech. W poniedziałek dzwonie dopytać czy robią u mnie badania nasienia a jak nie to musimy jechać do Wrocławia.

Czekam na dokumenty ze szpitala endokrynologicznego, bo moje gdzieś mama zagubiła.

Kurde w ogóle mam zagwostke. Gin powiedział że widzi u mnie infekcje i dostałam globułki na noc. I nie zapytałam go z tego wszystkiego czy możemy <3 niby nic mnie ani nie piecze, a nie nie swędzi gdyby nie wizyta to bym nawet nie wiedziała.

Mimo, że nie wiem czy owu będzie czy nie to nie chciałabym przerywać starań, a teraz powinnam mieć płodne dni, co sądzicie?

Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
    HSG - ok
    PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
    wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok
    ovarin,
    IVF start styczeń 2022 ❄️
    21.03 - transfer ❄️😭
    2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️ :(
    Styczeń 24- stymulacja 5 zarodków żaden nie dotrwał do 5 doby

Znikający wodniak na lewym jajowodzie

Styczeń 25' - 3 stymulacja
    13 komórek -11 ok. Mamy 5 zarodków ❤️
    02.25 - transfer 6AA
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gacuś skoro Cię nic nie swędzi, nie boli, nie piecze to ja na Twoim miejscu kontynuowałam bym starania ;) zwłaszcza, że jak mowisz za pasem dni płodne ;) gdybyś nie mogła z K pobaraszkować to gin na bank by Ci powiedział, że masz się wstrzymać ;) działajcie !! ;)

gacka89 lubi tę wiadomość

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrze jeszcze na moje wykresy i wiecie co, może sobie to wkręcam, ale poprzedni cykl był bezowulacyjny i wtedy nie brałam ovarinu tylko zwykły kwas foliowy, a dwa poprzednie cykle brałam ovarin i of zaznaczył mi owu co prawda przerywaną kreską ale jakiś tam skok był. Teraz znowu biorę ovarin i jestem ciekawa czy coś wychwyci.

HSG - ok
    wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok
    ovarin,
    21.03 - transfer ❄️😭
    24.08- transfer ❄️😭

02.25 - transfer 6AA
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3mam kciuki żeby chwyciło ;)) może akurat Gacka to będzie Twój szczęśliwy cykl?;)

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • pumka1990 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mój progesteron 25.50 ng/ml 7dp.

Co myślicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2017, 19:26

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• gacka89 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa90 wrote:
    3mam kciuki żeby chwyciło ;)) może akurat Gacka to będzie Twój szczęśliwy cykl?;)
    Aguś bardzo bym chciała, ale po wczorajszej wizycie nie tryskam optymizmem. I jeśli się uda do czasu następnej to będzie to cud.

HSG - ok
    wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok
    ovarin,
    21.03 - transfer ❄️😭
    24.08- transfer ❄️😭

02.25 - transfer 6AA
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gacka, ale i tak masz szansę ;) chociaż okres dostajesz, nie to co ja.... więc ok, nie ma co się nakręcać, ale nie możesz też zakładać że znowu się nie udało ;) a u mnie to jest dopiero jedna wielka dupa.... staram się jakoś próbować o tym nie myśleć, ale co z tego skoro zasypiam i znowu mam głupie sny ;/ oszalejeeeee....

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    Napisałam to przed chwilą w listopadowym, ale wiem że mi 88 tam nie ma więc, piszę i tu :D

Hejka !
    Słuchajcie mam wyniki:

22 dc.
    Progesteron 17,2
    Prolaktyna 37,88 ( w 5 dc miałam ok 19 ) - zatem za wysoka teraz, wtedy górne granice normy.
    Wit D -23

Co uważacie o wynikach?
    Progesteron chyba super? Mimo że mam plamienia często przed okresem. A może wręcz wysoki i mogę sobie wmawiać ciążę :D? mogę, mogę :D? :D?

Prolaktyna - wiem że za wysoka, muszę iść do gina żeby zbić . Ale z Waszej wiedzy, czy to jest wynik MOCNO wysoki, z którym nie ma opcji zajść w ciążę, bo blokuje ?

Ogólnie najbardziej jestem zadowolona że widać że owu była, bo po zakichane testy owu nic nie pokazały. Prolaktynę, wiem że da rade zbić.
    Ja miałam w styczniu prolaktyne 44 mimo, ze miałam owulacje to endokrynolog zbijał do poniżej 10 często PRL może podbić tsh a wiadomo im wyższe tsh tym trudniej zajść w ciąże chociaż są dziewczyny które przy tsh 8 zachodzą, ale lepiej ja mieć poniżej 2:)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wiem, ale jakoś mnie to podłamało. Z drugiej strony cieszę się że gin nie owijał w bawełnę.

Ja ostatnio przez pracę zasypiam przed komputerem, żeby nie myśleć o całym dniu :/
    Mam takie tabletki od lekarza na wyciszenie, dałam w takich słabszych sytuacjach na spanie, ale odkąd się zaczęliśmy starać to ich nie ruszam.

HSG - ok
    wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok
    ovarin,
    21.03 - transfer ❄️😭
    24.08- transfer ❄️😭

02.25 - transfer 6AA
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Ja miałam w styczniu prolaktyne 44 mimo, ze miałam owulacje to endokrynolog zbijał do poniżej 10 często PRL może podbić tsh a wiadomo im wyższe tsh tym trudniej zajść w ciąże chociaż są dziewczyny które przy tsh 8 zachodzą, ale lepiej ja mieć poniżej 2:)

dzięki za opinie.
    oczywiście pójdę do gina :) u mnie tsh 1,8 więc ok . tak tylko myślę, czy w cyklu w którym prog jest ok, czy to oznacza że owu ok i ta prolaktyna mogła nie namiesząć :p wiesz mam nadzieję, że ten cykl się uda.. a jak wszędzie czytam że prolaktyna MUSI być zbita, to zastanawiam się czy są opcje zajscia z tą moją. o tak. :)

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

• mi88 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    Napisałam to przed chwilą w listopadowym, ale wiem że mi 88 tam nie ma więc, piszę i tu :D
    Haha, Paulinaaa :D Kochana jesteś :)
    Ale ja tu na forum dopiero od lipca siedzę i moja wiedza w porównaniu do wielu innych dziewczyn jest taka malusia - i mam taką cichą nadzieję, że nie będę miała kolejnych wielu miesięcy na jej pogłębianie ;) Powiem Ci wszystko, co wiem :)

Progesteron bardzo ładny. Są dziewczyny, które przy takim wyniku były w ciąży, ale są i takie, które nawet przy wyniku w okolicach 40 nie były. Ja przy biochemicznej miałam 7dpo 32. Wszystko zależy od organizmu :) Najważniejsze że jest duży, a to znaczy, że dzidziuś może być, bo owulacja była! :)

A z prolaktyną ostatnio lekarz mówił mi tak - ona może przeszkadzać na dwa sposoby. Może blokować owulację. Może również blokować progesteron.
    Trzeba więc upewnić się, że owulacja jest, oraz że progesteron jest odpowiednio wysoki. W takim wypadku nie trzeba jej obniżać i prawdopodobnie jest wynikiem tymczasowego stresu, zmęczenia itp.
    Z kolei hematolog powiedział mi, że trzeba ją kontrolować, bo to ważne, żeby była niska.

U Ciebie owulacja była na 100%, bo progesteron jest wysoki. Prolaktyna nie blokuje Ci również progesteronu - bo jest wysoki.
    Dlatego nie ma się co martwić i według - podobno bardzo dobrego i doświadczonego - ginekologa, nawet nie trzeba jej zbijać.

Ja jestem z tych, którzy lubią dmuchać na zimne, więc bym zbijała. Ale jak widzisz - miałam 800 przy normie do 500 i żaden z kilku lekarzy nie dał mi na to nic - powiedzieli, że skoro owulacja jest, to nic nie trzeba! Jeden tylko wspomniał o castagnusie, więc się tego chwyciłam.
    Jedynym lekarzem, który potwierdził mi, że trzeba tego pilnować i zbijać, był hematolog.

Marudaruda lubi tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi88 wrote:
    Haha, Paulinaaa :D Kochana jesteś :)
    Ale ja tu na forum dopiero od lipca siedzę i moja wiedza w porównaniu do wielu innych dziewczyn jest taka malusia - i mam taką cichą nadzieję, że nie będę miała kolejnych wielu miesięcy na jej pogłębianie ;) Powiem Ci wszystko, co wiem :)

Progesteron bardzo ładny. Są dziewczyny, które przy takim wyniku były w ciąży, ale są i takie, które nawet przy wyniku w okolicach 40 nie były. Ja przy biochemicznej miałam 7dpo 32. Wszystko zależy od organizmu :) Najważniejsze że jest duży, a to znaczy, że dzidziuś może być, bo owulacja była! :)

A z prolaktyną ostatnio lekarz mówił mi tak - ona może przeszkadzać na dwa sposoby. Może blokować owulację. Może również blokować progesteron.
    Trzeba więc upewnić się, że owulacja jest, oraz że progesteron jest odpowiednio wysoki. W takim wypadku nie trzeba jej obniżać i prawdopodobnie jest wynikiem tymczasowego stresu, zmęczenia itp.
    Z kolei hematolog powiedział mi, że trzeba ją kontrolować, bo to ważne, żeby była niska.

U Ciebie owulacja była na 100%, bo progesteron jest wysoki. Prolaktyna nie blokuje Ci również progesteronu - bo jest wysoki.
    Dlatego nie ma się co martwić i według - podobno bardzo dobrego i doświadczonego - ginekologa, nawet nie trzeba jej zbijać.

Ja jestem z tych, którzy lubią dmuchać na zimne, więc bym zbijała. Ale jak widzisz - miałam 800 przy normie do 500 i żaden z kilku lekarzy nie dał mi na to nic - powiedzieli, że skoro owulacja jest, to nic nie trzeba! Jeden tylko wspomniał o castagnusie, więc się tego chwyciłam.
    Jedynym lekarzem, który potwierdził mi, że trzeba tego pilnować i zbijać, był hematolog.

Nawet nie wiesz jaki spokój we mnie "zasiałaśśśśśśśśśśś" :):)
    od 3 h czytam internet, ale teraz już przestaję. Będzie dobrze : ) Zbije ją ( mam nadzieję że mój gin wypisze recepte ) dla spokoju ducha, a teraz nie myślę o tym, że może coś napsocić :) :) Dziękuję, dziękuję <3 <3

mi88 lubi tę wiadomość

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

• mi88 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa90 wrote:
    i co niby miałam mu powiedzieć? jasne, że się martwię bo jest nieciekawie a on jeszcze wyjechał mi z takim tekstem...
    Ale ci nasi faceci to głupi są czasami. Włącz sobie jakiś fajny film! :)
    W tym cyklu porobisz badania, a w kolejnym będziecie działać z lekarzem. Wszystko idzie w dobrym kierunku :)
    gacka89 wrote:
    Kurde w ogóle mam zagwostke. Gin powiedział że widzi u mnie infekcje i dostałam globułki na noc. I nie zapytałam go z tego wszystkiego czy możemy
    Tak, nie ma problemu z seksem nawet podczas infekcji. Faceci dużo trudniej łapią coś takiego, bo u nich wszystko jest suche i na wierzchu :D Lekarz swego czasu zalecił mi maść clotrimazol dla męża - po seksie musi się po prostu profilaktycznie posmarować. Ale nawet jeśli teraz nie masz żadnej maści, to myślę, że i tak wielkiego ryzyka nie ma.
    Piszesz o przerywanej kresce - jak nie ma pomiaru temperatury, to chyba zawsze zaznacza przerywaną :)
    pumka1990 wrote:
    Dziewczyny mój progesteron 25.50 ng/ml 7dp.
    Super wynik - owulacja na pewno była, dzidziuś będzie miał milutko :)
    Coś Cię w tej wartości niepokoi, skoro pytasz? :) Jeśli się martwisz, że jest ponad normę, to się nie martw - nie ma czegoś takiego, jak za wysoki progesteron, niektórzy lekarze twierdzą, że im wyższy, tym lepiej :)

pumka1990 lubi tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    Nawet nie wiesz jaki spokój we mnie "zasiałaśśśśśśśśśśś" :):)
    od 3 h czytam internet, ale teraz już przestaję. Będzie dobrze : ) Zbije ją ( mam nadzieję że mój gin wypisze recepte ) dla spokoju ducha, a teraz nie myślę o tym, że może coś napsocić :) :) Dziękuję, dziękuję <3 <3
    Cieszę się strasznie :) A nawet jak nie przepisze recepty, to zawsze możesz sobie wziąć cyclodynon - u mnie sobie chyba bardzo ładnie poradził ze zbiciem prolaktyny :)

Paulinaaa lubi tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi, pomiar był. Czytałam na of że to znaczy że owu nie jest do końca potwierdzona, ale że wskazują na to wszystkie pomiary temperatury i zapisane objawy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2017, 21:18

mi88 lubi tę wiadomość

HSG - ok
    wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok
    ovarin,
    21.03 - transfer ❄️😭
    24.08- transfer ❄️😭

02.25 - transfer 6AA
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka, jak u Ciebie? Już nie ma plamień? :)

Pilik, San - zaglądacie tu jeszcze czasem? :) Pilik, Ty mi jeszcze czasem migniesz na drugim wątku listopadowym, ale San to już całe dni nie widziałam - jak u Was? :D

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gacka89 wrote:
    Mi, pomiar był. Czytałam na of że to znaczy że owu nie jest do końca potwierdzona, ale że wskazują na to wszystkie pomiary temperatury i zapisane objawy.
    A to mi coś of świruje, bo pokazał mi tylko część Twojego wykresu, bez temperatury :)
    A jak to jest z tym Twoim lekarzem, on póki co czeka z działaniem do końca grudnia? Czemu tak?

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
‹‹ 319 320 321 322 323 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ