Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
KIM, cześć Mnie też strasznie wkurzały te ciągłe pytania teściów, znajomych. I co chwila ktoś zachodził w ciążę. Presja była koszmarna. Jeszcze w dodatku nasi najlepsi znajomi powiedzieli nam, że spodziewają się dziecka w momencie, kiedy miałam pierwszy okres po poronieniu.
Dibolek, fajnie, że będzie monitoring!
Maruda, jak samopoczucie? Będziesz tęsknić za torbielą? To jeszcze chyba jakieś dwa tygodnie, prawda? Ale szybko!
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Edziorro...dzięki , i tez trzymam kciuki za Ciebie! NIe wiem jak u Ciebie z Hashimoto ale ja długi czas nie mogłam ustabilizowac TSH i juz było ok wynik 0.66 a tu nagle 2.37 przed miesiacem w poniedzialek ide na kolejne badanie TSH i ciekawe co teraz wyjdzie.
mi88, no u Nas podobnie i jeszcze moja najmniej ulubiona znajoma z pracy zaszła w ciąże.. podobno wpadli- co drażni podwójnie jak ktoś chce to nie może a jak nie to im się przydaża!mi88 lubi tę wiadomość
34l, starania od 2017, Hashimoto
02.2018 -HyCoSy - OK
31.08.2018 - 1 IUI
27.09.2018 - 2 IUI
11.2018 - start w Novum
12.2018 -histeroskopia Ok
30.03.2019 - ICSI - 9dpt - 65,2 l; 11dpt - 220 -
KIM127 wrote:Edziorro...dzięki , i tez trzymam kciuki za Ciebie! NIe wiem jak u Ciebie z Hashimoto ale ja długi czas nie mogłam ustabilizowac TSH i juz było ok wynik 0.66 a tu nagle 2.37 przed miesiacem w poniedzialek ide na kolejne badanie TSH i ciekawe co teraz wyjdzie.
mi88, no u Nas podobnie i jeszcze moja najmniej ulubiona znajoma z pracy zaszła w ciąże.. podobno wpadli- co drażni podwójnie jak ktoś chce to nie może a jak nie to im się przydaża!Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2017, 21:19
-
Marudaruda wrote:@ zależy od endometrium, jak cienkie to i @ bardziej skąpa - u mnie tak jest Wczoraj miałam dużo tych skrzepów, a dzisiaj już bardziej spokojnie. Ale też tak miewałam. Chyba, że faktycznie to znaczy coś innego Też powtórzyłabym test po jakimś czasie. A mocną miałaś tę @? Bo może 1,5 dnia, ale bardziej jak plamienie?
Co do HSG to dziwię się, że lekara nie dała skierowania. Bo co mają święta do tego? Albo jest wskazanie do zrobienia, albo nie. Zazwyczaj jeśli się już dostaje takie skierowanie to z jakichś konkretnych przyczyn, a nie że "a, bo teraz nie wyszło to może zrobimy drożność, a może jednak nie, może poczekamy". Takie dziwne to trochę dla mnie. U mnie to był pierwszy krok gina (dostałam skierowanie na pierwszej wizycie!!!). Nawet mnie nie spytał ile się staramy, itp. Za ten konkretyzm i szybkość działania go lubię. I na pewno nie warto zmieniać lekarza jeśli się jest w miarę zadowolonym z obecnego Mimo wszystko to obecny ma jakieś bardziej aktualne informacje o nas. Chyba, że chcemy zmienić na jakiegoś superekstrawypasionego - ale w sumie tego się nigdy nie wie na kogo się trafi.
A co do ovarinu to ja będę każdemu polecać, a witaminek nigdy za wiele Szczególnie przy problemach z miesiączkami, owulacją, itp.
Ma przyjsc 3 dni po odstawieniu duphastonu zawsze tak przychodziła. Mierzyłam właśnie tempie myślałam że będzie wysoka tym bardziej że jestem po kąpieli ale mam 36,2
2ciaze stracone
17 cykl starań
16.03.2018 drugi cykl CLO - !
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
Mi, jakiej torbieli? Ja mam mieć usuwany pęcherzyk żółciowy A samopoczucie w porządku, nie jest najgorzej, chociaż takie trwanie w zawieszeniu jest do kitu."Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
No mi właśnie powiedziała że zrobimy i zobaczymy , jeśli staram się ponad rok to zrobi hsg miała już teraz ale.... Jak widać właśnie nikomu sie nie spieszy
2ciaze stracone
17 cykl starań
16.03.2018 drugi cykl CLO - !
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
Dibolek wrote:Ja nie miałam jeszcze @
Ma przyjsc 3 dni po odstawieniu duphastonu zawsze tak przychodziła. Mierzyłam właśnie tempie myślałam że będzie wysoka tym bardziej że jestem po kąpieli ale mam 36,2
Czyli @ tuż tuż"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
Erastel wrote:Widzę, że w grudniu same przerwy w staraniach.. a miały być prezenty Swiąteczne:(
Zachciało mi sie zmienić mojego ginekologa, nie wiem co ja taka byłam niezadowolona jak dziś zapłaciłam 150zł za 10minut "zainteresowania". Że brzydko napisze usg dowcpine nie trwało nawet minuty po czym lekarz stwierdził, że nie mam owulacji, a to już 11dzień cyklu więc powinno być coś widać. Dał mi jakies ulotki, zapisał recepte na infekcję i zapytał czy płace kartą czy gotówką.
Jestem nadal w szoku:/ a takie miałam piękne owulacje i tu nagle niespodzianka, za miesiąc idę w końcu na monitoring.
A Wy jak tam dziewczyny? Marudaruda, Gacka? Mi88, a Ty rozsiewaj dalej wiruski:*
Erastel WTF? jesli masz cykle 28-30 to owulacje powinnas miec 14-17. Ja tez mialam takie cykle i zawsze blizej 16 i 17 dnia cyklu byla owu. A zawsze cos sie moze przesunac, naturalnie, albo przez stres, przez grype, zmiane otoczenia itp. Ten lekarz to jakis debil. Umow sie za pare dni na monitoring do innego.
-
Dibolek wrote:No mi właśnie powiedziała że zrobimy i zobaczymy , jeśli staram się ponad rok to zrobi hsg miała już teraz ale.... Jak widać właśnie nikomu sie nie spieszy
Współczuję takiego lekarza... Dziwne, naprawdę, tym bardziej że widzę w Twoim opisie, że dwie ciąże stracone"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
Marudaruda wrote:Mi, jakiej torbieli? Ja mam mieć usuwany pęcherzyk żółciowy A samopoczucie w porządku, nie jest najgorzej, chociaż takie trwanie w zawieszeniu jest do kitu.
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
mi88 wrote:Oooo to ja z jakiegoś powodu byłam cały czas pewna, że to torbiel. Przepraszam Musiałaś mi się pomylić z kimś...
Spoko"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
edwarda20 wrote:Erastel WTF? jesli masz cykle 28-30 to owulacje powinnas miec 14-17. Ja tez mialam takie cykle i zawsze blizej 16 i 17 dnia cyklu byla owu. A zawsze cos sie moze przesunac, naturalnie, albo przez stres, przez grype, zmiane otoczenia itp. Ten lekarz to jakis debil. Umow sie za pare dni na monitoring do innego.30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
Wyniki 2020r.
TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
Prolaktyna 398,
Estradiol 858,
Progesteron 0,62
Wyniki męża - dobre
IUI 6.08.2020r.
Erastel -
Erastel - warto próbować, a lekarz faktycznie mega dziwny, to jakiś sprawdzony, polecany czy tak trafiłaś po prostu? Ja pierwszą owu z lekami miałam 18 dnia! I lekarz chociaż w 12dc widział, że pęcherzyki maleńkie to mówił, że czasami potrzeba czasu, szczególnie przy dłuższych cyklach. Ja tam trzymam kciuki
Maruda a u Ciebie jak humorek? A jeśli chodzi o moją @ to w sumie mogłabym przechodzić w jednej podpasce cały dzień, więc za dużo tego nie było. A endometrium ponoć miałam ładne w tym cyklu
Mi myślałam o teście, może jutro zrobię, ale znam wynik
KIM witam w gronie niecierpliwychWiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2017, 22:13
mi88 lubi tę wiadomość
3 cs - udany
Beta-HCG 29.12.2017 - 209 mIU/ml, 02.01.2017 - 1995 mIU/ml
CLO + Ovitrelle
AMH - 9,13 ng/ml -
Gabi nigdy nie jest nic przesądzone. Moja siostra tez ila niby okres a sie okazalo że jest w ciąży nigdy nic nie wiadomo. Ale dobrze że sie tez nie nastawiasz. Ja w każdym razie trzymam kciuki
gabi90 lubi tę wiadomość
Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - oba drożne :-)2018
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
ovarin,
Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Gabi, różnie, ale generalnie chyba nie tak źle Ja to odkąd mam problemy z miesiączkami to jak już ją dostanę to też skąpą. Chyba, że po bardzo długim czasie i bardzo dużych dawkach leków. Zazwyczaj są to max 2 podpaski ma dzień. Chociaż wiadomo, najgorzej po nocy, jakieś właśnie skrzepy czy mocniejsze krwawienie. Chyba już się do tego przyzwyczaiłam, że jestem taka dziwna i nie mogę mieć normalnie. Tak jak nie mogę sobie wyobrazić, że mogę być w ciąży. I do tego się przyzwyczajam. No ale cóż, w życiu nie można mieć wszystkiego
Lecę spać, dobranoc dziewczyny, słodkich snów!"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
Erastel wrote:Ineczka cykle mam 28-30 dniowe, więc jest z tym ok. A Ty jak tam się czujesz? Rośniecie?
gabi90 lubi tę wiadomość
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Ja to chyba zwariuje.. @ nie ma 7 dzień. W sobotę testowałam bo udało kupić mi się test i nie wiem. Miałam wrażenie że coś jest, ale tak słabo widoczne. Dziś zakupiłam kolejny test i z rana go zrobię, bo już szczerze mówiąc nie wiem co robić. Szczególnie że wczoraj wieczorem na papierze widziałam takie małe czerwone plamki...