Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
mi88 wrote:Hej, ja przed chwilą umowiłam się do lekarza na 16, bo ciągle męczy mnie to, że nie biorę clexane, a sporo dziewczyn bierze... Zwolnił się jakiś termin do lekarza z dobrymi opiniami, ale nie wiem, czy zna się na mutacjach... Może mnie uspokoi.
Jeśli się nie zna, będę szukać dalej, tylko jeszcze nie wiem, jak i kogo.
Ginger cichutko gratuluję
A ja próbuję nastawić się pozytywnie na ten cykl, przecież grudzień to miesiąc cudów nie? Tylko przetrwać jutrzejszą inwentaryzację w pracy, brrr aż coś mi się robi na samą myśl.mi88 lubi tę wiadomość
3 cs - udany
Beta-HCG 29.12.2017 - 209 mIU/ml, 02.01.2017 - 1995 mIU/ml
CLO + Ovitrelle
AMH - 9,13 ng/ml -
Ginger wrote:Cześć, testowałam rano i widzę drugą kreskę, jest dużo słabsza, ale widoczna. Czyżby się udało? )
2ciaze stracone
17 cykl starań
16.03.2018 drugi cykl CLO - !
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
To ja tak po cichutku dziękuję. Za tydzień jak będę po wizycie u gina i będę miała już potwierdzenie przez betkę wtedy będę głośno dziękować
Mam nadzieję, że Wy też już niedługo zobaczycie dwie kreski!gabi90, Dibolek, gacka89 lubią tę wiadomość
-
Ginger,trzymam kciuki.
Diabolek, a ten i inofolic to bez recepty bo mi znowu lekarz polecił symfolic i myślę czy to podobne nie jest, a może cena też ciekawsza ;p30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
Wyniki 2020r.
TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
Prolaktyna 398,
Estradiol 858,
Progesteron 0,62
Wyniki męża - dobre
IUI 6.08.2020r.
Erastel -
Gabi nie zauważyłam wczoraj Twojej wiadomości:) lekarz miał być cudowny, z polecenia i wgl. Moja znajoma mi to poleciła bo jej pomógł zajść w ciaze po 2 letnich staraniach. Dla mnie facet totalnie bez empatii tylko kasa.
Może któraś z Was jest z Wrocławia i poleca lekarza ?
I co myślicie? Który będzie lepszy?
Inofolic: Składniki: myo-inozytol, kwas pteroilomonoglutaminowy (kwas foliowy).
1 saszetka zawiera: myo-inozytol 2000mg, kwas foliowy (folian) 200mcg (100%)*
Symfolic: Składniki: myo-inozytol, substancja przeciwzbrylająca: E551 (nano), stabilizator: E412, kwas foliowy (kwas pteroilomonoglutaminowy).
1 saszetka zawiera: myo-inozytol 2000mg, kwas foliowy 400mcg (200%)*.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2017, 16:54
gabi90 lubi tę wiadomość
30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
Wyniki 2020r.
TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
Prolaktyna 398,
Estradiol 858,
Progesteron 0,62
Wyniki męża - dobre
IUI 6.08.2020r.
Erastel -
Erastel, Inofolic i Symfolic zawierają ten sam kwas foliowy - to jest ta zwykła forma, czyli właśnie kwas pteroilomonoglutaminowy.
Ovarin ma kwas foliowy oraz inozytol w dwóch postaciach - mio-inozytol i d-chiro inozytol, a dodatkowo trochę witaminek.
Widzę, żę wypisałaś składy tamtych, dodam tu jeszcze Ovarin polecany przez dziewczyny:
Ovarin (w 2 tabletkach - zalecana porcja dzienna):
Inozytol 1100 mg (w postaci izomerów: mio-inozytol, D-chiro-inozytol)
Kwas foliowy 400 mcg
Witamina D 1000 IU
Witamina B6 1,4 mg
Kwas pantotenowy 6 mg
Witamina B12 2,5 mcg
Wczytywałam się w to kiedyś, bo w cyklu z Inofolikiem zaszłam w ciążę, a potem, po stwierdzeniu mutacji, musiałam odstawić. Kwas foliowy brałam w innej formie i szukałam czegoś z samym mio-inozytolem. (I znalazłam, ale trochę mnie to czasu kosztowało co ciekawe, jak już go zaczęłam brać, to znowu zaszłam w ciążę).
Ciężko mi powiedzieć, jakie znaczenie ma to, że ovarin ma dwie formy inozytolu. Na pewno w sumie ma go mniej, bo tylko 1100, nie 2000.
200mcg kwasu foliowego w Symfoliku to chyba trochę mało, 400 to taki standard. Gdybym się zdecydowała na Symfolik, brałabym kwas foliowy dodatkowo. Te witaminy w ovarinie są w bardzo małych ilościach, więc też nie wiem, czy nie lepiej wyjdziesz na tym, biorąc D osobno (mi lekarz zalecił 4000mj dziennie, czyli 4x więcej, niż tu).
Gdybym miała się sugerować doświadczenimi dziewczyn stąd, wybrałabym Ovarin.
Jednak ta dawka inozytolu jest w nim niższa, niż w pozostałych...
Może też przelicz sobie ceny?
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Ginger - GratuLacje! daj znaka jak tam BETA jak juz bedziesz po!
34l, starania od 2017, Hashimoto
02.2018 -HyCoSy - OK
31.08.2018 - 1 IUI
27.09.2018 - 2 IUI
11.2018 - start w Novum
12.2018 -histeroskopia Ok
30.03.2019 - ICSI - 9dpt - 65,2 l; 11dpt - 220 -
Ginger no to moja droga pomału gratuluję i zazdroszczę !! po becie daj znać jaki wynik a u mnie normalnie od pon odkąd biorę estrofem w takich dawkach mam okropny wysyp na twarzy nie dosyć, że wygląda to brzydko to jeszcze boli wrr ;/ no, ale skoro to ma pomóc to zniosę wszystko dziwne było tylko dzisiaj w nocy że nie mogłam bo dosłownie swędziało mnie całe ciało... to drapałam i wierciłam się jak głupia ;/ w pracy też nie było dużo lepiej ... dziwne... no i mam znowu potok śluzu .... byle do okresu i zaczynamy jazdę z lamettą
A tak jak wam mija dzień??
-
Erastel wrote:Ginger,trzymam kciuki.
Diabolek, a ten i inofolic to bez recepty bo mi znowu lekarz polecił symfolic i myślę czy to podobne nie jest, a może cena też ciekawsza ;p
2ciaze stracone
17 cykl starań
16.03.2018 drugi cykl CLO - !
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
mi88 wrote:Erastel, Inofolic i Symfolic zawierają ten sam kwas foliowy - to jest ta zwykła forma, czyli właśnie kwas pteroilomonoglutaminowy.
Ovarin ma kwas foliowy oraz inozytol w dwóch postaciach - mio-inozytol i d-chiro inozytol, a dodatkowo trochę witaminek.
Widzę, żę wypisałaś składy tamtych, dodam tu jeszcze Ovarin polecany przez dziewczyny:
Kwas foliowy 400 mcg
Witamina D 1000 IU
Witamina B6 1,4 mg
Kwas pantotenowy 6 mg
Witamina B12 2,5 mcg
Wczytywałam się w to kiedyś, bo w cyklu z Inofolikiem zaszłam w ciążę, a potem, po stwierdzeniu mutacji, musiałam odstawić. Kwas foliowy brałam w innej formie i szukałam czegoś z samym mio-inozytolem. (I znalazłam, ale trochę mnie to czasu kosztowało co ciekawe, jak już go zaczęłam brać, to znowu zaszłam w ciążę).
Ciężko mi powiedzieć, jakie znaczenie ma to, że ovarin ma dwie formy inozytolu. Na pewno w sumie ma go mniej, bo tylko 1100, nie 2000.
200mcg kwasu foliowego w Symfoliku to chyba trochę mało, 400 to taki standard. Gdybym się zdecydowała na Symfolik, brałabym kwas foliowy dodatkowo. Te witaminy w ovarinie są w bardzo małych ilościach, więc też nie wiem, czy nie lepiej wyjdziesz na tym, biorąc D osobno (mi lekarz zalecił 4000mj dziennie, czyli 4x więcej, niż tu).
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Cześć,
czytam wpisy na tym forum juz od 2tyg. I dziś postanowiłam do Was dołączyć. Jestem mężatką od września 2016r. Od kwietnia 2017 zaczęliśmy starania o dziecko. Ostatnio jednak łapie doła przez to, że nie wychodzi... Mierze temperaturę od 4cykli. Robię testy owu. A teraz podjęłam następną pracę żeby mniej myśleć... gdy jestem sama w domu to myśli skupiają sie na tym czy uda się tym razem... wiem, że to źle Postanowiłam do Was dołączyć bo widzę jak jesteście dla siebie wzajemnie wsparciem, rozumiecie się, cieszycie gdy jednej z Was sie uda... myślę, że to taka forma terapii:)gabi90, kol, mi88 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny sprawdzajcie ceny lekow w necie najlepiej na doz.pl bo mozna grubo zaoszczędzić.
Tu przyklad z inofolickiem https://www.doz.pl/apteka/p120743-Inofolic_proszek_do_sporzadzania_roztworu_doustnego_60_saszetek jest za 99 zl a ty zaplacilas 160Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - oba drożne :-)2018
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
ovarin,
Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
gacka89 wrote:Dziewczyny sprawdzajcie ceny lekow w necie najlepiej na doz.pl bo mozna grubo zaoszczędzić.
Tu przyklad z inofolickiem https://www.doz.pl/apteka/p120743-Inofolic_proszek_do_sporzadzania_roztworu_doustnego_60_saszetek jest za 99 zl a ty zaplacilas 160gacka89 lubi tę wiadomość
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
KpOla wrote:Cześć,
czytam wpisy na tym forum juz od 2tyg. I dziś postanowiłam do Was dołączyć. Jestem mężatką od września 2016r. Od kwietnia 2017 zaczęliśmy starania o dziecko. Ostatnio jednak łapie doła przez to, że nie wychodzi... Mierze temperaturę od 4cykli. Robię testy owu. A teraz podjęłam następną pracę żeby mniej myśleć... gdy jestem sama w domu to myśli skupiają sie na tym czy uda się tym razem... wiem, że to źle Postanowiłam do Was dołączyć bo widzę jak jesteście dla siebie wzajemnie wsparciem, rozumiecie się, cieszycie gdy jednej z Was sie uda... myślę, że to taka forma terapii:)
Witaj wśród staraczek
Ja jestem na ovuf 2gi cs, a staramy się od sierpnia, codziennie śledzę forum i czytanie postów, że kolejnej się udaje (często po wielu trudach) napawa nadzieją, że i ja się kiedyś doczekam maleństwa.
Teraz jest taki fajny czas i każda by chciała prezencik na święta, ja mam nadzieję na miłą niespodziankę na mikołajki15.07.2020 ❤️ 37+0 ❤️ 2750g ❤️ 53cm ❤️ G ❤️
16.02.2023 ❤️ 40+2 ❤️ 3740g ❤️ 56cm ❤️ Z ❤️
-
Życzę takiego prezentu każdej starajacej Ja w piątek mam wizytę u gin i mam nadzieję, że zleci mi badania. Moj mąż robil ostatnio badanie nasienia i wszystko ok wyszło. Ja o sobie nie mogę tego powiedziec... zawsze mialam cykle 27/28. Jak w zegarku ale przez ostatni rok cykle maja coraz czesciej 37d. Martwię się, że cos ze mną nie tak
-
mi88 wrote:Erastel, Inofolic i Symfolic zawierają ten sam kwas foliowy - to jest ta zwykła forma, czyli właśnie kwas pteroilomonoglutaminowy.
Kwas foliowy 400 mcg
Witamina D 1000 IU
Witamina B6 1,4 mg
Kwas pantotenowy 6 mg
Witamina B12 2,5 mcg
Kochana dzięki za odpowiedź) Ty to zawsze się rozpiszesz:p Ale pomyliłaś infolic ż symfolicem jeśli chodzi o zawartość kwasu foliowego bo to on ma właśnie 400mcg:) Wiwc skoro mówisz, że standard to myślę, ze słyszę się albo na Symfolic albo rzeczywiscie na ten Ovarin. Chociaż już sama nie wiem cholerka, a musze się szybko zdecydować
Diabolek 160zl to strasznie dużo! Popytałam w aptece u siebie o ceny i u mnie za 60saszetek 88zł więc strasznie przepłaciłas:(mi88 lubi tę wiadomość
30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
Wyniki 2020r.
TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
Prolaktyna 398,
Estradiol 858,
Progesteron 0,62
Wyniki męża - dobre
IUI 6.08.2020r.
Erastel