Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
Eech Dibolek, co za facet Jak może Ci robić wyrzuty w ogóle?...
Erastel, biorę D-Vitum forte 200jm, ale tu akurat zdałam się na panią w aptece Ale jak widać ładnie działa, i to bez dodatkowej wit.K, która podobno bardzo pomaga (ale ja nie mogę, bo krzepliwość).
KpOla, cześć! Na śluz poczytaj o wiesiołku i żelu conceive
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
mi88 wrote:Eech Dibolek, co za facet Jak może Ci robić wyrzuty w ogóle?...
Erastel, biorę D-Vitum forte 200jm, ale tu akurat zdałam się na panią w aptece Ale jak widać ładnie działa, i to bez dodatkowej wit.K, która podobno bardzo pomaga (ale ja nie mogę, bo krzepliwość).
KpOla, cześć! Na śluz poczytaj o wiesiołku i żelu conceive
ehh szkoda gadać..... patrzylam kliniki w wawie, ale jak spojrzalam na ceny to chyba mnie na to nie stać na razie
a ty mi jak sie czujesz?
2ciaze stracone
17 cykl starań
16.03.2018 drugi cykl CLO - !
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
Dibolek wrote:no wiem wiem, ale on tak chce tego dziecka ze chyba tez troche o mnie zapomina, co @ jakieś wyrzuty
-
KpOla wrote:Niestety nikt nas nigdy nie przygotowywal do tego jak radzic sobie w takich sytuacjach:( to trudne:( Ale my kobiety tez czesto nad wyrost interpretujemy zachowania i to co mówią inni. Jutro bedzie lepszy dzien z okresem zawsze wszystko czarniej wygląda:/
ja na śluz dostałam w tamtym tygodniu infolic. jest bez recepty
2ciaze stracone
17 cykl starań
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
Mi się wydaje, że czasami faceci nie są świadomi, że my trochę bardziej przeżywamy takie niepowodzenia. Po owu bacznie śledzimy każdy objaw i nakręcamy się, że to ten cykl, że się udało, a potem upadek niestety bardziej boli. No i tak jak pisze KpOla przez okres jest ciężej...
Paulinaaa lubi tę wiadomość
15.07.2020 ❤️ 37+0 ❤️ 2750g ❤️ 53cm ❤️ G ❤️
16.02.2023 ❤️ 40+2 ❤️ 3740g ❤️ 56cm ❤️ Z ❤️
-
Dibolek - trzymaj się, mam nadzieję, że m wróci po rozum do głowy..., to pewnie przez nerwy, przez tą ogromną chęć posiadania dziecka Pewnie potem ochłonie i Cię przeprosi.. ah te nerwy..
My tu się tak staramy a dziś czytałam o tym, że jakaś babka SPALIŁA dziecko w piecu... jakieś jaja po prostu
Ja teraz 3 dni dochodziłam do siebie, powiem Wam że aż zła jestem na siebie. Moja najlepsza przyjaciółka zaszła w ciążę, w 3 cyklu starań. A ja się cieszyłam, ale tak piekielnie zazdroszczę, że nie potrafiłam się ogarnąć po tej wiadomości Bardzo im kibicuję, uwielbiam i życzę wszystkiego co najlepsze, ale z drugiej strony ja też taaaaaaak bardzo bym chciała i jakaś chora zazdrość mi się włączyła strasznie jestem na siebie zła za to.
Od wczoraj biore ovarin, w ogóle przyszedł akurat wczoraj w 10 dc, mam nadzieję że to nic złego że go tak o biorę od 10 dnia a nie od 1 ?????
Pierwszy cykl na bromergonie.
Dziś się przeprowadzamy Więc chociaż trochę myśli odchodzą od dzidziusia... od wczoraj zaczęłam w końcu się cieszyć nowym w końcu własnym mieszkaniem, bo tak to nie potrafiłam nawet tym się cieszyć. Ale już jest super i za 6 h będziemy tam mieszkać
mi88 - rośnijcie zdrowo :* :*
Ineczka sprawdziłaś te endometrium ?
Kasiulka - oby te nowe miejsce było dla nas szczesliwe, i może na nowym uda się zrealizować plan związany z ciążą
KpOLA - witaj u Nas, ja już tylko na tym wątku jestem, nawet nie czytam innychmi88, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
Paulinaaa wrote:Dibolek - trzymaj się, mam nadzieję, że m wróci po rozum do głowy..., to pewnie przez nerwy, przez tą ogromną chęć posiadania dziecka Pewnie potem ochłonie i Cię przeprosi.. ah te nerwy..
My tu się tak staramy a dziś czytałam o tym, że jakaś babka SPALIŁA dziecko w piecu... jakieś jaja po prostu
Ja teraz 3 dni dochodziłam do siebie, powiem Wam że aż zła jestem na siebie. Moja najlepsza przyjaciółka zaszła w ciążę, w 3 cyklu starań. A ja się cieszyłam, ale tak piekielnie zazdroszczę, że nie potrafiłam się ogarnąć po tej wiadomości Bardzo im kibicuję, uwielbiam i życzę wszystkiego co najlepsze, ale z drugiej strony ja też taaaaaaak bardzo bym chciała i jakaś chora zazdrość mi się włączyła strasznie jestem na siebie zła za to.
Od wczoraj biore ovarin, w ogóle przyszedł akurat wczoraj w 10 dc, mam nadzieję że to nic złego że go tak o biorę od 10 dnia a nie od 1 ?????
Dziś się przeprowadzamy Więc chociaż trochę myśli odchodzą od dzidziusia... od wczoraj zaczęłam w końcu się cieszyć nowym w końcu własnym mieszkaniem, bo tak to nie potrafiłam nawet tym się cieszyć. Ale już jest super i za 6 h będziemy tam mieszkać
Kasiulka - oby te nowe miejsce było dla nas szczesliwe, i może na nowym uda się zrealizować plan związany z ciążą
KpOLA - witaj u Nas, ja już tylko na tym wątku jestem, nawet nie czytam innych
tez nie moge przezyc ze jedni gdzies przypadkiem w kiblu się pukną i dzieci są z tego a tu czlowiek tyle sie stara i nic
2ciaze stracone
17 cykl starań
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
Dibolek - dzisiejsza porada dnia pasuje do Twojej sytuacji, tylko porada bardziej do Twojego faceta niż do Ciebie
"Jeśli starasz się o dziecko bez rezultatów już od pewnego czasu, postaraj się nie obwiniać siebie ani swojego partnera za zaistniałą sytuację. Problemy z płodnością mogą zbliżyć Was do siebie lub wręcz przeciwnie oddalić. Traktuj to jako wspólny problem (a nie tylko jednej ze stron, tej po której może leżeć przyczyna problemów) oraz jako kolejne wyzwanie któremu musicie stawić czoła razem."KIM127 lubi tę wiadomość
15.07.2020 ❤️ 37+0 ❤️ 2750g ❤️ 53cm ❤️ G ❤️
16.02.2023 ❤️ 40+2 ❤️ 3740g ❤️ 56cm ❤️ Z ❤️
-
Paulinaaa wrote:Dibolek - trzymaj się, mam nadzieję, że m wróci po rozum do głowy..., to pewnie przez nerwy, przez tą ogromną chęć posiadania dziecka Pewnie potem ochłonie i Cię przeprosi.. ah te nerwy..
KpOLA - witaj u Nas, ja już tylko na tym wątku jestem, nawet nie czytam innych
Marudaruda, Paulinaaa, pumka1990 lubią tę wiadomość
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Dibolek wrote:tak on juz od bardzo dawna liczy na tego dzidziusia......
tez nie moge przezyc ze jedni gdzies przypadkiem w kiblu się pukną i dzieci są z tego a tu czlowiek tyle sie stara i nicDibolek lubi tę wiadomość
-
Hej KpOla ja podobnie jak TY staram sie od kwietnia 2017 i doskonale Cie rozumiem. Także trzymam kciuki!
Dibolek tylko spokojnie wiem o czym mówisz bo u nas jest podobnie i za kazdym razem mowi ze teraz to napewno sie uda a pozniej rozczarowanie ;( moja ginka mówi ze najlepsza recepta to "kolacja, kino, wino" no ale ja oczywiscie chce byc perfekcyjnie przygotowana na fasolke ze w ogole odstawiłam alko ale tak sobie mysle ze chyba jednak dam temu szanse...jak to mowi tonacy wszytskiego sie chwyci!
powinnam zrobic badania TSH w poniedzialek ale chyba wybiore sie jutro badz pojutrze bo zbliza sie ovulka i chcialabym wiedziec co i jak.
Dibolek lubi tę wiadomość
34l, starania od 2017, Hashimoto
02.2018 -HyCoSy - OK
31.08.2018 - 1 IUI
27.09.2018 - 2 IUI
11.2018 - start w Novum
12.2018 -histeroskopia Ok
30.03.2019 - ICSI - 9dpt - 65,2 l; 11dpt - 220 -
KpOla uwierz doskonale wiem jak trudno się tego słucha... zwłaszcza każda z nas, która się stara ;/mnie te złote rady wyprowadzają z równowagi ... a zwłaszcza teraz zbliza sie ten "fantastyczny" czas życzeń....i dopytywań " a kiedy wasza kolej na dziecko".... nóż się otwiera w kieszeni ;/
-
Mam 27 lat no w kwietniu pyknie 28.... a powiedz mi, który masz dzień cyklu?? powiem Tobie, że ja na razie musze wywołac okres dupkiem i estrofemem a od 3 dc cyklu znowu estrofem i od 5 do 9 lametta ... i szczerze boje się , że będe miała znowu problem, żeby w ogóle okres dostać... a czy będę miała owu po lammetcie nie wiem w ogóle... ale jak nic sie nie ruszy to ja się chyba załamię ;( Też jakoś optymizm ze mnie uchodzi ;/
-
Ja byłam dzisiaj w szoku, bo mój K. mówi mi, że jego mama jak zawsze rzucała tekstem, że moglibyśmy w końcu ogarnąć ślub i dziecko, tak ostatnio powiedziała, że już nie będzie o to pytać, bo się domyśla o co chodzi. Chyba w końcu sprawdziła z czym się wiążę PCOS, bo jej mówiłam, ze robię badania i że zmieniam gina (zresztą okazało się, że poszłam do tego samego do którego ona chodzi).
Marudaruda, mi88 lubią tę wiadomość
Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - oba drożne :-)2018
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
ovarin,
Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
agaaa90 wrote:Mam 27 lat no w kwietniu pyknie 28.... a powiedz mi, który masz dzień cyklu?? powiem Tobie, że ja na razie musze wywołac okres dupkiem i estrofemem a od 3 dc cyklu znowu estrofem i od 5 do 9 lametta ... i szczerze boje się , że będe miała znowu problem, żeby w ogóle okres dostać... a czy będę miała owu po lammetcie nie wiem w ogóle... ale jak nic sie nie ruszy to ja się chyba załamię ;( Też jakoś optymizm ze mnie uchodzi ;/
agaaa90 lubi tę wiadomość