X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • pumka1990 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Paulina ja w mialam pierwsze usg w4t5d i byl sam pęcherzyk ale u mnie juz beta byla powyżej 1000. Spokojnie wystarczy ze owulacja Ci sie przesunęła pęcherzyk moze pojawić się w ciągu kilku dni.

Pumka ja 30dc mialam betę 975,3 wiec masz nie wiele wyższa,nie musi oznaczać to nic złego noze to bliźniaki wtedy na pewno będzie większa ,albo poprostu owulacje miałaś wczesniej :)

Trochę mnie pocieszyłaś :) a u Ciebie bliźniaki?

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• welonka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie bliźniaki :) tez stresowałam sie bo na fioletowej dziewczyny miały betę właśnie 100-400 ,ale znalazło sie pare dziewczyn które tez miały tak samo wysoką betę. Jutro zaczynam 18tydzien i dzieciem wszystko dobrze. Moj gin tez nic nie mowil ze beta za duża jak na ten dzień cyklu to byl 4tydzien .

pumka1990, mi88 lubią tę wiadomość

age.png
  • antubis84 Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    tak, miałam ok 40 prol, pomógł bromergon już po 3 tyg :) :) :)

Welonka, miałaś też usg w 4-5 tyg i bez pęcherzyka, czy po prostu pierwsze później i był od razu?

A jaką dawkę bromergonu brałaś ? i do ilu Ci spadło po tych 3 tygodniach ?

• mi88 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maruda, ech, znowu czekanie. Ale może tak ma być, może rzeczywiście w Twoim organizmie zmienia się na dobre i zaczynasz mieć owulację, a to taki znak od losu, żeby dać mu jeszcze szansę naturalnie?:)

Marudaruda lubi tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pumka1990 wrote:
    Czyli, żeby było ok to powinno być 2 tysiące?
    Może szybciej rosnąć i to też normalne, strzelałabym, że tak do 3 tysięcy urośnie max :)

pumka1990 lubi tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
  • pumka1990 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi88 wrote:
    Może szybciej rosnąć i to też normalne, strzelałabym, że tak do 3 tysięcy urośnie max :)

Dzięki, dam znać :)

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• antubis84 Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartitaS wrote:
    Gratulacje pumka1990! ;) piękny prezent :) u mnie też 3cs i 1cs z żelem zobaczymy czy mi pomoże :)
    A o jakim żelu mowa ?

• Marudaruda Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi88 wrote:
    Maruda, ech, znowu czekanie. Ale może tak ma być, może rzeczywiście w Twoim organizmie zmienia się na dobre i zaczynasz mieć owulację, a to taki znak od losu, żeby dać mu jeszcze szansę naturalnie?:)

Też tak pomyślałam, ja strasznie wierzę w znaki...

mi88 lubi tę wiadomość

"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...

PCOS, ↑ testosteron.
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.conceiveplus.pl/ - to jest ten żel, myślę że pomaga :)

Ja nie wiem do ilu zbiłam bo nie zdążyłam sprawdzić, 3 tyg brałam 0.5 tabletki i ciąża :)

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie kupić ten żel? Na DOZ go nie ma...

"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...

PCOS, ↑ testosteron.
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może któraś nasza świeża mamusia chciałaby odsprzedać?

PCOS, ↑ testosteron.
  • Jaszmurka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maruda na Gemini jest na pewno :)

thgfugpjfonf59xe.png
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marudaruda wrote:
    A może któraś nasza świeża mamusia chciałaby odsprzedać?
    Ja mogę oddać :) Miałam oddawać suplementy dopiero za miesiąc, po genetycznych, ale żel i tak lepiej, żeby długo nie leżał.
    Wyślij mi adres, spróbuję jutro nadać :)

Marudaruda lubi tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi88 wrote:
    Ja mogę oddać :) Miałam oddawać suplementy dopiero za miesiąc, po genetycznych, ale żel i tak lepiej, żeby długo nie leżał.
    Wyślij mi adres, spróbuję jutro nadać :)

O kurczę, ale nie za darmo ;)

PCOS, ↑ testosteron.
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, popłakałam się! Serio, wzruszyłam się, że o mnie pamiętacie :) Paulina, nadrobiłam teraz około 10 stron tego wątku - Twoja historia o lekko wymuszanym współżyciu, stresie męża, a za kilka dni już takie miłe wiadomości :) Wiesz, że bardzo mocno trzymałam za Ciebie kciuki, a teraz zaciskam jeszcze silniej, żeby dzidziuś się zdrowo rozwijał! :*
    Ja uciekłam od Was 4 grudnia - dostałam okres idealnie na urodziny. 3 dni później wprowadziliśmy się do nowego mieszkania. Ten ostatni czas był czasem pełnym euforii (wszystko nowiutkie, śliczne), czasem pełnym utraty energii (mnóstwo sprzątania), ale też czasem smutnym, bo dowiedzieliśmy się, że zmarł nasz przyjaciel :( Na moim wykresie zauważycie, że nie mierzyłam temperatury. Obserwacja poprzednich dwóch cykli dała mi obraz, jaki poziom temperatur oznacza już II fazę, dlatego stwierdziłam, że rzucam to wszystko i będę mierzyła sporadycznie, jedynie po to, żeby wiedzieć, kiedy mniej więcej będę miała okres. Bo może to nastąpić po 40, a nawet po 60 dniach cyklu. Dzięki temu nie-mierzeniu po raz pierwszy od dawna poczułam tak dużą przyjemność z seksu. Od kilku dni biorę też ten sławetny Ovarin, ale nadal brak śluzu, brak bólu owulacyjnego, brak czegokolwiek.
    Przez tę śmierć naszego kumpla na tydzień zapomniałam o tych całych staraniach. Są w życiu ważniejsze rzeczy. Trzeba doceniać swoje zdrowie, rodzinę, czerpać radość z drobnych sukcesów.
    Ale wiecie co? BARDZO SIĘ ZA WAMI STĘSKNIŁAM!!!

Marudaruda, mi88, gacka89, Magda - mbc lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, napisz jeszcze jak mąż zareagował, bo jestem ciekawa :) No i macie najpiękniejszy prezent na nowe mieszkanie! :)

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Dziewczyny, popłakałam się! Serio, wzruszyłam się, że o mnie pamiętacie :) Paulina, nadrobiłam teraz około 10 stron tego wątku - Twoja historia o lekko wymuszanym współżyciu, stresie męża, a za kilka dni już takie miłe wiadomości :) Wiesz, że bardzo mocno trzymałam za Ciebie kciuki, a teraz zaciskam jeszcze silniej, żeby dzidziuś się zdrowo rozwijał! :*
    Ja uciekłam od Was 4 grudnia - dostałam okres idealnie na urodziny. 3 dni później wprowadziliśmy się do nowego mieszkania. Ten ostatni czas był czasem pełnym euforii (wszystko nowiutkie, śliczne), czasem pełnym utraty energii (mnóstwo sprzątania), ale też czasem smutnym, bo dowiedzieliśmy się, że zmarł nasz przyjaciel :( Na moim wykresie zauważycie, że nie mierzyłam temperatury. Obserwacja poprzednich dwóch cykli dała mi obraz, jaki poziom temperatur oznacza już II fazę, dlatego stwierdziłam, że rzucam to wszystko i będę mierzyła sporadycznie, jedynie po to, żeby wiedzieć, kiedy mniej więcej będę miała okres. Bo może to nastąpić po 40, a nawet po 60 dniach cyklu. Dzięki temu nie-mierzeniu po raz pierwszy od dawna poczułam tak dużą przyjemność z seksu. Od kilku dni biorę też ten sławetny Ovarin, ale nadal brak śluzu, brak bólu owulacyjnego, brak czegokolwiek.
    Przez tę śmierć naszego kumpla na tydzień zapomniałam o tych całych staraniach. Są w życiu ważniejsze rzeczy. Trzeba doceniać swoje zdrowie, rodzinę, czerpać radość z drobnych sukcesów.
    Ale wiecie co? BARDZO SIĘ ZA WAMI STĘSKNIŁAM!!!

Witamy z powrotem! Cieszymy się z nowego życia, a co do śmierci... Osobiście wiem co to znaczy, bo nie tak dawno zmarła moja koleżanka z pracy. Zmarła przy porodzie :( Na niektóre rzeczy nie mamy wpływu...
    A co do ovarinu, ja zmiany w temperaturze i śluzie zaczęłam zauważać po 1,5 - 2,5 miesiącach stosowania. Na pewno i Ty zauważysz, ale trzeba być sumiennym w stosowaniu.

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

PCOS, ↑ testosteron.
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka, no w końcu wróciłaś! :) Brakowało tu Twojego optymizmu!! :D

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej no, nie mogę ryczeć, bo jutro mam wigilię firmową i nie chciałabym iść z podkrążonymi oczami :D Jak miło tu wrócić! <3 Dziękuję, kochane jesteście :*

mhsvcbxmf17updrl.png
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka dołączam się i ja, cieszę sie ze wróciłaś do nas :)

Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
    HSG - oba drożne :-)2018
    PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
    wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
    ovarin,
    Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
    IVF start styczeń 2022 ❄️
    21.03 - transfer ❄️😭
    2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
‹‹ 374 375 376 377 378 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ