X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Dziewczyny, popłakałam się! Serio, wzruszyłam się, że o mnie pamiętacie :) Paulina, nadrobiłam teraz około 10 stron tego wątku - Twoja historia o lekko wymuszanym współżyciu, stresie męża, a za kilka dni już takie miłe wiadomości :) Wiesz, że bardzo mocno trzymałam za Ciebie kciuki, a teraz zaciskam jeszcze silniej, żeby dzidziuś się zdrowo rozwijał! :*
    Ja uciekłam od Was 4 grudnia - dostałam okres idealnie na urodziny. 3 dni później wprowadziliśmy się do nowego mieszkania. Ten ostatni czas był czasem pełnym euforii (wszystko nowiutkie, śliczne), czasem pełnym utraty energii (mnóstwo sprzątania), ale też czasem smutnym, bo dowiedzieliśmy się, że zmarł nasz przyjaciel :( Na moim wykresie zauważycie, że nie mierzyłam temperatury. Obserwacja poprzednich dwóch cykli dała mi obraz, jaki poziom temperatur oznacza już II fazę, dlatego stwierdziłam, że rzucam to wszystko i będę mierzyła sporadycznie, jedynie po to, żeby wiedzieć, kiedy mniej więcej będę miała okres. Bo może to nastąpić po 40, a nawet po 60 dniach cyklu. Dzięki temu nie-mierzeniu po raz pierwszy od dawna poczułam tak dużą przyjemność z seksu. Od kilku dni biorę też ten sławetny Ovarin, ale nadal brak śluzu, brak bólu owulacyjnego, brak czegokolwiek.
    Przez tę śmierć naszego kumpla na tydzień zapomniałam o tych całych staraniach. Są w życiu ważniejsze rzeczy. Trzeba doceniać swoje zdrowie, rodzinę, czerpać radość z drobnych sukcesów.
    Ale wiecie co? BARDZO SIĘ ZA WAMI STĘSKNIŁAM!!!
    Fajnie, ze jesteś :*
    Marudaruda ostatnio czasu mało ciagle coś do zrobienia, ale szukam wzrokiem twoich postow żeby zobaczyć co u ciebie @sie rozkręciła ?Jak tak to niech już zawija tyłek bierze walizki i wsiada szybko do pociągu czas na kolejny cykl, który będzie już spokojniejszy bo bez zabiegów kciuki i wiruski dla wszystkich

Marudaruda, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Fajnie, ze jesteś :*
    Marudaruda ostatnio czasu mało ciagle coś do zrobienia, ale szukam wzrokiem twoich postow żeby zobaczyć co u ciebie @sie rozkręciła ?Jak tak to niech już zawija tyłek bierze walizki i wsiada szybko do pociągu czas na kolejny cykl, który będzie już spokojniejszy bo bez zabiegów kciuki i wiruski dla wszystkich

Dziękuję za pamięć :) @ średnio, ale trochę ruszyła (ale to i tak lekkie krwawienie)... W każdym razie mój gin i tak kazał mi odpuścić ten cykl z clo, bo wypadają święta po deodze, najbliższa możliwa wizyta 2 stycznia, a to będzie już 15 dc :( I pisał mi, że po prostu może być już za późno na monitoring... A wolałabym nie mieć hiperstymulacji, bo już i tak mam te dwie cysty koło jajników... Także kolejny cykl odpuszczamy i czekamy na NATURLANY CUD (naturalną owulację).

"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...

PCOS, ↑ testosteron.
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marudaruda - myślę że warto zaopatrzyć się w żel, wielu osobom pomógł. U mnie zawsze było sucho i też pierwszy raz używałam teraz żel... może pomógł. On jest nawet fajny po okresie starań - jeśli ktoś tak jak ja - ma problemy ze śluzem.

Kasiulka - mąż jak pokazałam mu test to popłakał się hehe ... :) ja cały czas podchodzę do tematu ostrożnie, mówię że różnie jeszcze może być... a on nie, on nie przyjmuje takiej wiadomości, cały czas o dzidzi mówi i zły jest, że nie pozwalam aby powiedział swoim znajomym. :P
    Dobrze, że wróciłaś - w końcu musi się udać :)

Marudaruda, KIM127, antubis84, mi88, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • welonka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maruda dobrze ze lekarz kazał Ci odpuścić stymulacje jak nie ma możliwości podglądnięcia wcześniej, z tego co ja czytałam hiperstymulacja nie zdarza sie tak często ale stymulacja bez monitoringu nie ma sensu co niektórzy lekarze dalej tak robią, no i druga sprawa nie wiadomo czy od 5dc będzie na Ciebie działać clo . Będziesz miec podawany zastrzyk na pęknięcie pęcherzyków?

Marudaruda lubi tę wiadomość

age.png
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawdopodobnie, jest taka możliwość. Najpierw musi dojść do tej stymulacji, bo na razie to jakoś nie jest mi dane... Ciągle coś wypada. Może nie jest mi dane...? Ja się boję, że pęcherzyk(i) urośnie, a nie pęknie i z tego się zrobi cysta kolejna... Bo przy lewym jajniku właśnie z czegoś takiego mi się zrobiło. Dlatego się boję... Poczekam, jeden miesiąc mnie nie zbawi (o ile to będzie normalny cykl, a nie znowu jakiś 60 dni).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2017, 10:20

"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...

PCOS, ↑ testosteron.
  • welonka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Racja w takiej sytuacji gdzie masz cystę lepiej poczekać ten miesiąc ja nie zgodziłabym sie na stymulację bez monitoringu. Tym bardziej pogadać z lekarzem o tym żebyś dostała zastrzyk na pęknięcie . U mnie raz zrobiła się torbiel krwotoczna mimo zastrzyku pęcherzyk nie pękł ale po duphastonie wchłonął się. A nie masz luteiny/duphastonu w domu zeby wziąć od tego 16dc przynajmniej będziesz spokojna ze @ pojawi się zaraz a nie będziesz musiała czekać nie wiadomo ile . A moze po operacji wszystko unormuje sie skoro @ przyszla sama :)

age.png
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co, pytałam go to powiedział, żeby nie brać. Nie wiem, może widział z USG coś o czym nie powiedział? Chociaż nie wiem co mógł widzieć na podstawie samego USG, ale wcześniej mi zapisywał sam duphaston, a teraz stanowczo i z pełnym przekonaniem zaprzeczył. A sama nie chcę brać, bo to jednak może być obciążenie dla wątroby, a ona i tak jest osłabiona i atakowana po tej operacji. Naprawdę wolę poczekać. A przy okazji zobaczymy czy coś się samo zmienia czy nie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2017, 10:37

PCOS, ↑ testosteron.
  • welonka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze skoro @ przyszła teraz sama to jest moze możliwość ze pojawi sie sama owulacja tego bardzo Ci życzę:) podobno często w święta zdarzają się cuda a:p
    Ale w razie gdyby nie pojawiła sie to nie czekaj na tego małpiszona do60dc bo szkoda czasu :)

Jesli jestes dalej zainteresowana dalej mam cale opakowanie clo do oddania .

mi88 lubi tę wiadomość

age.png
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, poczekam do max 30-35 dni i zobaczę, zapiszę się wtedy. A clo na razie mam, bo wykupiłam z recepty, zobaczymy czy się przyda :)

PCOS, ↑ testosteron.
  • gozomalta Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dołączam. Jestem mężatką od sierpnia 2015, od października 2017 zaczęliśmy się starać. w sierpniu odstawiłam tabletki antykoncepcyjne. Trzy miesiące okres jak w zegarku, miesiączkę powinnam dostać 3 grudnia - nie dostałam do teraz. Przyjmuję luteinę na wyowałanie 2 x dziennie, od 2 do 7 dc clo, mam skierowanie na badania hormonów w 2 dc, policystyczne jajniki. Do tego stosuję 2 razy dziennie miovarian na podkręcenie owulacji oraz żel conceive.

Pozdrawiam Was

mi88 lubi tę wiadomość

ov72hlz.png
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka, żelki z naturalnymi barwnikami - jedyne, co złe, to cukier. Pyszne, kolega dziś przyniósł do pracy :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cc75a6be2566.jpg

Marudaruda, Paulinaaa lubią tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi 88 - nie chcę tu już takimi sprawami zaśmiecać dziewczynom głowy, więc napisałam na sierpniowych... będę wdzięczna za Twoją opinię... masz większe doświadczenie..:)

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi88 wrote:
    Ineczka, żelki z naturalnymi barwnikami - jedyne, co złe, to cukier. Pyszne, kolega dziś przyniósł do pracy :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cc75a6be2566.jpg
    Omnomn :) cukier jest wszędzie lepiej cukier niż jakas inna oza:)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Po jutrze Święta;)
    Życzę Wam aby spełniły sie Wam marzenia te małe i te duże :) a w szczególności te najważniejsze. Aby pomimo przeciwności losu juz niedlugo cieszyc sie ciąża;)
    Święta to magiczny czas aby wasze Święta były pełne ciepłej, rodzinnej atmosfery ;) aa no i pyszności na stole , a po Świętach brak kilogranow tych zbędnych;)
    A dla przyszłych mamuś i ich Kruszynek pod serduchem duuuuzo zdrówka;)
    Wesolych Świąt ;) ;*

mi88, gacka89, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    mi 88 - nie chcę tu już takimi sprawami zaśmiecać dziewczynom głowy, więc napisałam na sierpniowych... będę wdzięczna za Twoją opinię... masz większe doświadczenie..:)
    Już patrzę - tam najrzadziej jestem, jakoś się tam gubię i nie czuję dobrze :)

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja weszłam pierwszy raz haha żeby zadać pytanko, a nie chcę tutaj dziewczynom śmiecić :) zapytałam, czy na pewno normalne są plamienia w ciąży? dziś ten mój 4t3 dzień i brązowe plamienie - a to dla mnie nowość w ciąży. Odpisz gdzie wolisz :)

mi88 lubi tę wiadomość

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

• gacka89 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po wizycie i usg.

Niestety na usg nie widac żadnego pecherzyka, więc są dwie opcje, albo owu była tak jak wyznaczył ją of, albo jej wcale nie będzie. Doktor powiedział, że wyglada na okres płodny, ale nic nie ma.
    Endometrium 8 mm powiedział, że jak na 18 dc jest dobre.
    Z ważniejszych rzeczy powiedzial jeszcze że obraz usg nie wskazuje na pcos, ale tez ze teraz trochę inaczej sie to ddiagnozuje, i wystarczy ze ma sie dlugie cykle i nadmierne owlosienie i to wystarczy do diagnozy. Ale nie zaprzeczył też, że te oznaki mogą być spowodowane, moim za wczesnym dojrzewaniem.
    Kazał zrobić mi jeszcze raz badania Lh, fsh, tsh, estradiol, progesteron, prolakty na i pokazać sie z nimi razem z badaniem K. Po tym ostateczbie powie co z pcos bo i czeka mnie stymulacja.

Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
    HSG - oba drożne :-)2018
    PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
    wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
    ovarin,
    Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
    IVF start styczeń 2022 ❄️
    21.03 - transfer ❄️😭
    2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gacka89 wrote:
    Jestem już po wizycie i usg.

Niestety na usg nie widac żadnego pecherzyka, więc są dwie opcje, albo owu była tak jak wyznaczył ją of, albo jej wcale nie będzie. Doktor powiedział, że wyglada na okres płodny, ale nic nie ma.
    Endometrium 8 mm powiedział, że jak na 18 dc jest dobre.
    Z ważniejszych rzeczy powiedzial jeszcze że obraz usg nie wskazuje na pcos, ale tez ze teraz trochę inaczej sie to ddiagnozuje, i wystarczy ze ma sie dlugie cykle i nadmierne owlosienie i to wystarczy do diagnozy. Ale nie zaprzeczył też, że te oznaki mogą być spowodowane, moim za wczesnym dojrzewaniem.
    Kazał zrobić mi jeszcze raz badania Lh, fsh, tsh, estradiol, progesteron, prolakty na i pokazać sie z nimi razem z badaniem K. Po tym ostateczbie powie co z pcos bo i czeka mnie stymulacja.

Na moje to owulka była. Jak się będzie temperatura utrzymywać to na 100%. Mówię Ci, to ovarin! Czekaj na rozwój wydarzeń, a może stymulacja nie będzie potrzebna ;)

PCOS, ↑ testosteron.
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze i była, ale jak w 12 dc to nie mam na co liczyć :/ jakos tak sie praca nam ulozyla ze w zasadzie dopiero w 14 dc bylo <3 z którego cos by mogło być wiec za późno, no nic przynajmniej nie musze sie atresowac ze jest pecherzyk a w srode k ma badanie, także jutro go jeszcze zmecze co by świeże żołnierzyki były :)
    Ale muszę Wam powiedzieć, że wyszłam od niego jakaś taka spokojna i z nadzieją że będzie dobrze.

Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
    HSG - oba drożne :-)2018
    PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
    wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
    ovarin,
    Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
    IVF start styczeń 2022 ❄️
    21.03 - transfer ❄️😭
    2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gacka89 wrote:
    Moze i była, ale jak w 12 dc to nie mam na co liczyć :/ jakos tak sie praca nam ulozyla ze w zasadzie dopiero w 14 dc bylo <3 z którego cos by mogło być wiec za późno, no nic przynajmniej nie musze sie atresowac ze jest pecherzyk a w srode k ma badanie, także jutro go jeszcze zmecze co by świeże żołnierzyki były :)
    Ale muszę Wam powiedzieć, że wyszłam od niego jakaś taka spokojna i z nadzieją że będzie dobrze.

I bardzo dobrze, pozytywne nastawienie do podstawa. Endometrium masz całkiem okej, więc są powody do radości. Pamiętaj, póki @ nie ma... ;)

gacka89 lubi tę wiadomość

PCOS, ↑ testosteron.
‹‹ 375 376 377 378 379 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ