Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
terka wrote:Ty się nie martw! jesli miałaś wtedy wysoką to teraz nie mogło być małego przyrostu skoro ma być prawidłowy jesli wierzyć suwaczkowi to jesteś w 5 tygodniu ciąży i nie wiem jak u Ciebie w laboratorium normy są ale w Internecie takie ogólne wskazują ze w 5tc taki wynik jest prawidłowy każda kochana jest inna-wystarczy ze miałaś chwile wcześniej owu, szybkie zagnieżdżeni i leci do góry spokoju na te święta -wszystko wygląda dobrze
Wszyscy lekarze mówią, że to jeszcze 4 tydzień, a moja beta wskazuje na 5-6. Jest zdecydowanie Za wysoka.Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
Natalia jak wytrzymasz sie dzień dwa z duphastonem nic sie nie stanie .
Pumka nie martw sie na pewno wszystko dobrze się skończy , u mnie tez byla wysoka beta i tez wskazywała na5-6tc jaki byl przyrost czy również wysoki nie wiem bo nie sprawdzałam juz.
-
pumka1990 wrote:Wszyscy lekarze mówią, że to jeszcze 4 tydzień, a moja beta wskazuje na 5-6. Jest zdecydowanie Za wysoka.
Tak sobie was podczytuję, ale nie zawsze nadrabiam wszystko, żeby coś napisać. Ale teraz muszę wtrącić Moja przyjaciółka miała podobną sytuację do twojej na początku ciąży. Według okresu itd. wskazywało na 5-6 tydzień. Na pierwszej wizycie u ginekologa dostała tego potwierdzenie, a na kolejnej po zrobieniu bety i powtórki bety okazało się, że to jednak 9 tydzień! Miała normalnie pierwszy okres, nic na ciążę nie wskazywało. Także głowa do góry, może owulację miałaś szybciej Może nawet nie zarejestrowałaś tego, że się udało i miałaś normalny okres? Musisz poczekać, kiedy idziesz na kolejną wizytę? Albo faktycznie bliźniaki!pumka1990 lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Jeju, Pumka, ja się ucieszyłam, jak przeczytałam Twój post o tak wysokiej becie, a na końcu ku mojemu zaskoczeniu buźka smutna... Wtf?!?! Jak można się nie cieszyć? Ja Ci barrrrdzo gratuluję! I wierzę, że będzie dobrze!
A w ogóle dziewczyny naprawdę są powody do niepokoju, jeśli beta jest zbyt duża? Co to oznacza? Pierwszy raz się z czymś takim spotykam.pumka1990 lubi tę wiadomość
-
Agaa, jeszcze urośnie! Czasem rzeczywiście trzeba zmarnować jakiś cykl, żeby dobrać odpowiednie dawki, ale w końcu się uda! Czekamy na wieści z USG!
Natalia, też bym poczekała z tym Duphastonem jeszcze chwilkę, szczególnie, że czujesz, że owulacja tuż tuż.
I Jaszmurka ma rację, po co on chce stymulować owulację, skoro ją masz? Czytałam gdzieś chyba, że to może poprawiać tak jakby jakość komórki jajowej, ale jednak sceptycznie podchodziłabym do stymulacji w sytuacji, kiedy chyba nie ma takiej potrzeby. Bałabym się, że organizm mi się rozreguluje. Szczególnie, że zaczęliście się starać w październiku, to jest sam początek, a w pierwszą ciążę zaszłaś w pierwszym cyklu! Rozumiałabym takie akcje po roku bezskutecznych starań, ale teraz?
Ale może lekarz ma w tym jakiś pomysł, bo przecież my mamy jakiś tam ułamek ich wiedzy. W takich wypadkach zawsze najlepiej skonsultować z innym lekarzem
A kwas foliowy zużywaj na męża
Jaszmurka, HSG też czasem czyni cuda!
Pumka, spokojnie, duże przyrosty bety są lepsze, niż małe. Jest koło 3000, więc nie rośnie drastycznie szybko - ot, po prostu szybko.
Rozumiem, że się martwisz, ale coś mi się wydaje, że to po prostu bliźniaki, albo Twój Zaroduś szaleje i będzie małym grubaskiem
Kiedy idziesz na USG?
Zaraz idę lukrować pierniczki!
pumka1990 lubi tę wiadomość
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Kasiulka90 wrote:A w ogóle dziewczyny naprawdę są powody do niepokoju, jeśli beta jest zbyt duża? Co to oznacza? Pierwszy raz się z czymś takim spotykam.
Pumka kochana, a Ty w ogóle miałaś USG, czy na razie lekarz nastraszył Cię, bo miał taki humor?
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Dziewczyny, odnośnie Dupka znalazłam info w encyklopedii leków: http://medycyna.anauk.net/1-0-755-DUPHASTON.Encyklopedia.Lekow.html
Napisane jest, że lek nie hamuje jajeczkowania...
Właśnie boję się, że organizm mi zeświruje, mam regularne cykle, no ale on ma jakiś plan, mówił to z pełnym przekonaniem. Narazie kazał starać się naturalnie, więc czynię tomi88 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, wszystkiego dobrego na święta! Dbajcie o siebie, swoje jajeczka lub swoje maluszki, miejcie same dobre chwile w gronie rodzinnym, a Nowy Rok niech będzie jeszcze lepszy niż ten!
gacka89, mi88, Kasiulka90, welonka lubią tę wiadomość
"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...
PCOS, ↑ testosteron. -
welonka wrote:Natalia jak wytrzymasz sie dzień dwa z duphastonem nic sie nie stanie .
Pumka nie martw sie na pewno wszystko dobrze się skończy , u mnie tez byla wysoka beta i tez wskazywała na5-6tc jaki byl przyrost czy również wysoki nie wiem bo nie sprawdzałam juz.
A jaka wysoką betę miałaś i który to był dzień cyklu?Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
-
alex0806 wrote:Tak sobie was podczytuję, ale nie zawsze nadrabiam wszystko, żeby coś napisać. Ale teraz muszę wtrącić Moja przyjaciółka miała podobną sytuację do twojej na początku ciąży. Według okresu itd. wskazywało na 5-6 tydzień. Na pierwszej wizycie u ginekologa dostała tego potwierdzenie, a na kolejnej po zrobieniu bety i powtórki bety okazało się, że to jednak 9 tydzień! Miała normalnie pierwszy okres, nic na ciążę nie wskazywało. Także głowa do góry, może owulację miałaś szybciej Może nawet nie zarejestrowałaś tego, że się udało i miałaś normalny okres? Musisz poczekać, kiedy idziesz na kolejną wizytę? Albo faktycznie bliźniaki!
O... To.ciekawe co piszesz okres poprzedni miałam normalny... Nawet nie krótszy... Czy mniej intensywny...
Kolejne USG w środę czyli w teorii 4t6d będzie. Więc raczej jeszcze Za wcześnie na cokolwiek jeszcze będzie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2017, 00:34
Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
-
Kasiulka90 wrote:Jeju, Pumka, ja się ucieszyłam, jak przeczytałam Twój post o tak wysokiej becie, a na końcu ku mojemu zaskoczeniu buźka smutna... Wtf?!?! Jak można się nie cieszyć? Ja Ci barrrrdzo gratuluję! I wierzę, że będzie dobrze!
A w ogóle dziewczyny naprawdę są powody do niepokoju, jeśli beta jest zbyt duża? Co to oznacza? Pierwszy raz się z czymś takim spotykam.
Uwierz mi, że się cieszę i to bardzo. Niestety tak wysoka beta może przynieść chociażby ciążę zaśniadową więc są powody do niepokojuEmil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
-
mi88 wrote:Tak, ale to są skrajne przypadki - duużo rzadsze niż chociażby bliźniaki U pumki ten przyrost jest spory, ale nie jakiś oszałamiający i myślę, że nie ma się co bać.
Pumka kochana, a Ty w ogóle miałaś USG, czy na razie lekarz nastraszył Cię, bo miał taki humor?
Miałam USG w czwartek i dziś. Kolejne s środę. Na dziś w macicy jest pęcherzyk (5,3mm) - pusty, ale to na tak wczesną ciążę normalne. Na jajniu coś Ala torbiel 18.9 mm, wszystko inne bez zastrzeżeń.Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
-
Korzystając z tego, ze nie mogę spac od kiedy jestem w ciąży mój zegar biologiczny przestawił się na 4 albo 6 rano dobrze, ze w domu jestem heh chciałabym złożyć wszystkim i każdej z osobna życzenia.Aby ten nadchodzący rok przyniósł dużo dużo dużo fasolek kupiłam cała paczkę fasoli minimum po jednej dla każdej wiec rozdaje i rozsiewam wiruski.Tym co już się udało samych szczesliwych rozwiązań, mało hormonalnych burz i dokuczających objawów.Spedzenia świat w gronie najbliższych w spokoju, żeby tego dnia czas płyną wolniej i każdy mógł zachować najlepsze chwile w serduszkch.Pysznych potraw omnomn mdłości ustąpiły nareszcie mogę sie cieszyć jedzeniem Spełnienia marzeń oraz wszystkiego o czym tylko sobie pomyślicie
Marudaruda, agaaa90, Kasiulka90, gacka89, SanKwt, welonka, pumka1990, mi88, Erastel, KIM127 lubią tę wiadomość
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Dziewczyny chciałam wam życzyć wszystkiego co najlepsze na te święta :* naszym Ciężaróweczkom dużo dużo zdrowia zarówno dla was jak i waszych fasolek bo kolejne święta już spędzicie właśnie z nimi a dla tych, które dalej walczą żeby 2018 był właśnie tym rokiem, w którym zobaczymy II kreski tego życzę Nam wszystkim z całego serducha :*
Marudaruda, Kasiulka90, SanKwt, welonka, pumka1990, mi88 lubią tę wiadomość
-
Moje kochane przez przedświąteczna zajezdnie w pracy nie miałam tu dla Was czasu. Dopiero dziś mam dzień wolny.
Pumka nie wiem czy gratulowałam:) mam nadzieję, że będzie u Was wszystko w porządku!
Tak jak mówiłam wypadają mi teraz swiateczne dni płodne i Co? Wczoraj wylazła mi ogromna opryszczka na ustach, a mąż chory więc na Nie ma ochoty:( ale może cos się zadzieje.
W każdym rasię życzę Wam dużo spokoju i odpoczynku w te Świeta, dużo radości i samych pozytywnych chwil;*
Ps. Niech dupska nie rosną:p buziaki!gacka89, SanKwt, Marudaruda, welonka, pumka1990, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
Wyniki 2020r.
TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
Prolaktyna 398,
Estradiol 858,
Progesteron 0,62
Wyniki męża - dobre
IUI 6.08.2020r.
Erastel -
pumka1990 wrote:A jaka wysoką betę miałaś i który to był dzień cyklu?
U mnie 30dniu cyklu beta miala 975 jak dobrze pamiętam ,nie wiem jaki byl przyrod bo drugiej nie robiłam juz. Widzisz pęcherzyk pojawił sie na następnej wizycie będzie pewnie serduszko:*
-
Kochane korzystając z okazji wolnej chwili, życzę Wam aby spełniło sie nam wszystkim to jedno największe marzenie, a wszystkim przyszlyn mamusią spok9jnych ciąż i zdrowka dla maluszków
Marudaruda, SanKwt, Kasiulka90, Erastel lubią tę wiadomość
Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - oba drożne :-)2018
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
ovarin,
Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
welonka wrote:U mnie 30dniu cyklu beta miala 975 jak dobrze pamiętam ,nie wiem jaki byl przyrod bo drugiej nie robiłam juz. Widzisz pęcherzyk pojawił sie na następnej wizycie będzie pewnie serduszko:*
Pęcherzyk był, ale na tą chwilę nic w środku
Wiem, że to zbyt wcześniej....
Następna wizyta będzie w środę 4t6d jest jakakolwiek szansa, że już w pęcherzyki coś będzie czy to zbyt wcześnie?Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
-
welonka wrote:Pumka ja byla w 4t5i byl pęcherzyk z zarsysem zarodka ale lekarz mi nie powiedzial ze widac zarodek , to jest jeszcze wcześniej nie u każdego jest juz zarodek , spokojnie nie martw sie :*
Byłoby cudownie, gdyby u mnie w środę był chociaż zarys będę dawała znać :*Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]