Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWidzicie jakieś szanse, czy robie sobie nie potrzebnie nadzieje? https://ovufriend.pl/graph/eeef086ff55c150bff53bf334134a6f8
-
Jaszmurka wrote:Gabi gratulacje!
Przełożyli mi hsg na sobotę, to będzie 8 dc, od 3dc biorę Lamettę. Myślicie, że jest szansa zobaczyć już czy coś się dzieje z pęcherzykami?
Mi na usg w 8 dc gin powiedziała, że widzi pęcherzyk 7mm, który pewnie będzie dominujący. Niestety w 11 dc miałam HSG i chyba wszystko do dupy, bo na następnym usg nie widziała już żadnego.syn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
06.2021 - starania czas start!
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
MK.mk wrote:Widzicie jakieś szanse, czy robie sobie nie potrzebnie nadzieje? https://ovufriend.pl/graph/eeef086ff55c150bff53bf334134a6f8
MK.mk lubi tę wiadomość
Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - oba drożne :-)2018
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
ovarin,
Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
_Hania wrote:Mi na usg w 8 dc gin powiedziała, że widzi pęcherzyk 7mm, który pewnie będzie dominujący. Niestety w 11 dc miałam HSG i chyba wszystko do dupy, bo na następnym usg nie widziała już żadnego.
Myślisz, że hsg mogło mieć na to jakiś wpływ?Miałaś klasyczne?Ja będę miała sono. -
Ja miałam takie, że pod USG wprowadzano mi kontrast, nie wiem czy to sono.
Gin powiedziała, że mogło mieć wpływ, ale mnie też bolało i mówi, że równie dobrze ze stresu mogłam nie mieć owulacji.
W każdym razie powiedziała, że nie ma zasady, ż teoretycznie powinnam mieć owulację normalnie, ale jak nie mam, to też mam się tym nie przejmować i, że "co kilka cykli kobieta nie ma owulacji i to może ten?".
Mną bym się więc nie sugerowałaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2017, 14:12
syn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
Ja przed tym badaniem dużo czytałam bo chciałam wiedzieć właśnie co z moją owulacją będzie to dużo wpisów, że w tym samym cyklu co HSG dziewczyny zachodziły w ciążę, więc trzymam kciuki, żeby nie tylko Twoja owulacja przetrwała badanie ale i w końcu się udało
Erastel lubi tę wiadomość
syn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
Dziękuję, nie robię sobie dużych nadziei, bo ja naturalnie owu nie mam, tylko po lekach i to też ostatnio z problemami, ale zanim zacznę wydawać kasę na IUI to chciałam mieć pewność, że pod tym względem chociaż ok. O tym, że po hsg jest dużo udanych cykli też czytałam, ale jakoś nie wierzę, że u mnie to się sprawdzi.
Jeszcze jedno pytanie, pisałaś, że Cię bolało. Wykryto coś u Ciebie tym badaniem czy ten ból tak po prostu?Nie wiem na co się nastawiać... -
Bolało bardzo, ale kontrast przeszedł i jajowody w opisie drożne. Lekarka nawet sugerowała, że przesadzam, ale sama nie wiem, naprawdę cierpiałam :p
Moja kuzynka natomiast bezbólowo zupełnie przeszła przez to badanie, więc nastaw się pozytywnie, bo ona się nie bała i było ok, a ja trochę panikowałam i bolało :p
Pociesza mnie jednak fakt, że skoro miałam jakieś bóle, to może jednak coś było przytkane i teraz się uda. Na razie wstrzymuję się z IUI do prób naturalnych z CLO.
Jaszmurka lubi tę wiadomość
syn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
MK.mk wrote:Widzicie jakieś szanse, czy robie sobie nie potrzebnie nadzieje? https://ovufriend.pl/graph/eeef086ff55c150bff53bf334134a6f8
gacka89, MK.mk lubią tę wiadomość
-
_Hania wrote:Bolało bardzo, ale kontrast przeszedł i jajowody w opisie drożne. Lekarka nawet sugerowała, że przesadzam, ale sama nie wiem, naprawdę cierpiałam :p
Moja kuzynka natomiast bezbólowo zupełnie przeszła przez to badanie, więc nastaw się pozytywnie, bo ona się nie bała i było ok, a ja trochę panikowałam i bolało :p
Pociesza mnie jednak fakt, że skoro miałam jakieś bóle, to może jednak coś było przytkane i teraz się uda. Na razie wstrzymuję się z IUI do prób naturalnych z CLO._Hania lubi tę wiadomość
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
nick nieaktualny
-
Ineczka wrote:Co za baba mnie tez bolało a miałam oba drożne i szlam naprawdę z dobrym nastawieniem i gdyby mi tam powiedziała, ze przesadzam to bym ja chyba ususila. Jest sporo osób, które nic nie czuja nie wiem od czego to zależy
Było mi przykro jak to powiedziała, ale cieszę się, że mam to za sobą i oby nigdy więcej :p
MK.mk - kciuki zaciśnięte, daj znać jutrosyn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
W wątku mwskie sprawy dziewczyny napisaly mi, że jest problem ze wzgledu na zwiększona lepkość i brak uplynnienia, reszta jest super. No i polecaja syrop typu flegamina. Yhh:/
No nic zaczne go poic sokiem ananasowym (tez podobno działa) a okolicach owu podam syropek. No i zobaczymy co powie gin na najbliższej wizycie.Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Gacka, na pewno szybko się poprawi
Ilość plemników macie naprawdę imponującą, więc musi się udać!
A sok z ananasa jest dobry po prostu na jakość nasienia, czy na te konkretne rzeczy? Uwielbiam sok z ananasa i często wyciskam, może warto w takim razie mężowi podstawiać teżsyn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
_Hania wrote:Gacka, na pewno szybko się poprawi
Ilość plemników macie naprawdę imponującą, więc musi się udać!
A sok z ananasa jest dobry po prostu na jakość nasienia, czy na te konkretne rzeczy? Uwielbiam sok z ananasa i często wyciskam, może warto w takim razie mężowi podstawiać też
Na meskich sprawach znalazłam że sok tez pomaga, ja akurat nie lubie ananasa, zle sie po bim czujeLaparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
Gabi gratulacje!
MK daj znaka rano jak testowanie
Kochane mam pytanie kiedy najlepiej badać FH i FSH??
I mnie chyba tez czeka HSG i jak tak czytam ze boli to tez się martwię,
Przeszłam kolposkopie z kontrastem to i to chyba przeżyje?!
A tymczasem znów czekam na owu a to już 9 cykl starań i chyba zaczynam wariować i obojętność na zmianę
Gin mówi ze po roku zaczniemy się martwić a ja już od paru miesięcy świrujegabi90 lubi tę wiadomość
34l, starania od 2017, Hashimoto
02.2018 -HyCoSy - OK
31.08.2018 - 1 IUI
27.09.2018 - 2 IUI
11.2018 - start w Novum
12.2018 -histeroskopia Ok
30.03.2019 - ICSI - 9dpt - 65,2 l; 11dpt - 220 -
KIM127 wrote:Gabi gratulacje!
MK daj znaka rano jak testowanie
Kochane mam pytanie kiedy najlepiej badać FH i FSH??
I mnie chyba tez czeka HSG i jak tak czytam ze boli to tez się martwię,
Przeszłam kolposkopie z kontrastem to i to chyba przeżyje?!
A tymczasem znów czekam na owu a to już 9 cykl starań i chyba zaczynam wariować i obojętność na zmianę
Gin mówi ze po roku zaczniemy się martwić a ja już od paru miesięcy świrujeLaparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
ovarin,
21.03 - transfer ❄️😭
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️