X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytam tę informację od pumki i myślę, że gdyby nie moja w sumie niska temperatura to też bym mogła myśleć, że się udało :D Takie to dziwne to plamienie było... Ach, pomarzyć dobra rzecz :D

gacka89, pumka1990 lubią tę wiadomość

"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...

PCOS, ↑ testosteron.
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marudaruda wrote:
    Tak czytam tę informację od pumki i myślę, że gdyby nie moja w sumie niska temperatura to też bym mogła myśleć, że się udało :D Takie to dziwne to plamienie było... Ach, pomarzyć dobra rzecz :D
    Wiem o czym mowisz mam tak za każdym razem jak mam skąpszy @, jak szlam teraz na usg to miałam takie marzenie ze wlasnie doktor mowi ze jestem w ciazy xD

Marudaruda, mi88, pumka1990 lubią tę wiadomość

Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
    HSG - oba drożne :-)2018
    PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
    wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
    ovarin,
    Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
    IVF start styczeń 2022 ❄️
    21.03 - transfer ❄️😭
    2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • _Hania Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marudaruda - tak, od 3 do 7 po 1 tabletce. Dzięki za odpowiedź ;-) To czekam na @ zeby wiedziec kiedy zapisać się na monitoring.

Gacka ja też trzymam kciuki za "ten strzał", z takim arsenałem, jak ma Twój K, to na pewno któryś dotarł :-)

gacka89 lubi tę wiadomość

syn 2019
    ____

03.2021 wpadka - biochem
    06.2021 - starania czas start!
    07.2021 - biochem
    08.2021 - przerwa
    11.2021 - ?
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gacka89 wrote:
    Wiem o czym mowisz mam tak za każdym razem jak mam skąpszy @, jak szlam teraz na usg to miałam takie marzenie ze wlasnie doktor mowi ze jestem w ciazy xD

Buahhaha, witam w klubie :D No niestety, jest nadzieja póki @ nie ma, ale czasem jak @ jest to nadzieja też jest :D Ale u mnie to na bank niemożliwe, bo za niska temperatura :)

A w ogóle dokładnie dzisiaj mijają 3 miesiące kiedy miałam HSG, poprzedni cykl by ł nawet całkiem ładny, tylko na operacja... Strasznie mnie ciekawi co będzie w tym miesiącu, czy się miło zaskoczę czy nie.. Od wczoraj nie mam właściwie żadnych objawów, nie boli mnie głowa, nawet jajnik prawy się uspokoił bo męczył kilka dni wstecz. Jedynie dzisiaj dopadł mnie szał sprzątania :D I tak sobie czekam... Jedynie zauważyłam, że szyjka zaczęła iść wyżej i się otwierać - dzisiaj jest tak jakby na pograniczu otwarcia i średniego otwarcia.

Dziewczyny, a jak sprawdzacie śluz po <3? Ja mam zawsze problem, bo resztki spermy zostają mi co najmniej jeden dzień i jak odróżnić śluz? U mnie jest go tak mało, że praktycznie nie jestem w stanie...

"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...

PCOS, ↑ testosteron.
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż też niedawno robił badanie nasienia i wszystko ma w normie, jedynie wyszła mu jakaś aglutynacja typ 2B. Objętość 3,8 ml, całkowita liczba w ejakulacie aż 487,6 x 10^6. To chyba dobrze, mimo tej aglutynacji? Wyników ma 4 strony A4, nic z tego nie idzie wywnioskować. Myślicie, że ginekolog zerknie na te wyniki męża, czy musi iść do "swojego" lekarza?

Ja całą nadzieję naszych starań pokładam w moich wynikach ze szpitala, po które muszę iść po nowym roku. W styczniu stuknie nam okrągły rok starań, 13 cykl będzie wtedy. I nawet po tym czasie nie jestem w stanie stwierdzić, czy mam owulację :( Temperatura nisko, dziwne zawirowania. Na święta wszyscy nam życzyli dzidziusia, dopytywali się kiedy będzie, a mnie aż w środku skręcało...

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marudaruda wrote:
    Buahhaha, witam w klubie :D No niestety, jest nadzieja póki @ nie ma, ale czasem jak @ jest to nadzieja też jest :D Ale u mnie to na bank niemożliwe, bo za niska temperatura :)

A w ogóle dokładnie dzisiaj mijają 3 miesiące kiedy miałam HSG, poprzedni cykl by ł nawet całkiem ładny, tylko na operacja... Strasznie mnie ciekawi co będzie w tym miesiącu, czy się miło zaskoczę czy nie.. Od wczoraj nie mam właściwie żadnych objawów, nie boli mnie głowa, nawet jajnik prawy się uspokoił bo męczył kilka dni wstecz. Jedynie dzisiaj dopadł mnie szał sprzątania :D I tak sobie czekam... Jedynie zauważyłam, że szyjka zaczęła iść wyżej i się otwierać - dzisiaj jest tak jakby na pograniczu otwarcia i średniego otwarcia.

Dziewczyny, a jak sprawdzacie śluz po <3? Ja mam zawsze problem, bo resztki spermy zostają mi co najmniej jeden dzień i jak odróżnić śluz? U mnie jest go tak mało, że praktycznie nie jestem w stanie...
    Wiesz co właśnie mnie to ciekawi jak to jest z temperatura jak sie kest w ciąży a dostajesz.
    Pumka mierzyłaś temperaturę?

Co do śluzu ja dwa dni po <3 nie biorę pod uwagę.
    Ja wogole nie mam teraz jakiś objawow w porownaniu z poprzednimi cyklami, w pierwszwj polowie cyklu jeszcze, a teraz ani cycki mnie nie bolą, moze troche pobolewa mnie podbrzusze a tak to nic.

wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    ovarin,
    21.03 - transfer ❄️😭
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Mój mąż też niedawno robił badanie nasienia i wszystko ma w normie, jedynie wyszła mu jakaś aglutynacja typ 2B. Objętość 3,8 ml, całkowita liczba w ejakulacie aż 487,6 x 10^6. To chyba dobrze, mimo tej aglutynacji? Wyników ma 4 strony A4, nic z tego nie idzie wywnioskować. Myślicie, że ginekolog zerknie na te wyniki męża, czy musi iść do "swojego" lekarza?

Ja całą nadzieję naszych starań pokładam w moich wynikach ze szpitala, po które muszę iść po nowym roku. W styczniu stuknie nam okrągły rok starań, 13 cykl będzie wtedy. I nawet po tym czasie nie jestem w stanie stwierdzić, czy mam owulację :( Temperatura nisko, dziwne zawirowania. Na święta wszyscy nam życzyli dzidziusia, dopytywali się kiedy będzie, a mnie aż w środku skręcało...
    Też nam mija rok w styczniu.
    Ginekolog powie Wam co dalej z tyni badaniami meza czy musicie isc do innego lekarza. Nam zlecil wlasnie moj gin wiec czekam na wizytę.

wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    ovarin,
    21.03 - transfer ❄️😭
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak tu obserwować śluz jak się ma dość regularny seks? :P

PCOS, ↑ testosteron.
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gacka89 wrote:
    Też nam mija rok w styczniu.
    Ginekolog powie Wam co dalej z tyni badaniami meza czy musicie isc do innego lekarza. Nam zlecil wlasnie moj gin wiec czekam na wizytę.

Nam też mój gin zerknął i wystarczyło mu dosłownie 5 sekund, żeby ocenić czy jest dobrze czy nie :) Męża przy tym nawet nie było, czekał na korytarzu i mówiłam mu, że jak będzie potrzeba to po prostu go poprosimy

PCOS, ↑ testosteron.
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marudaruda wrote:
    I jak tu obserwować śluz jak się ma dość regularny seks? :P
    Lepszy seks od obserwowania :P

alex0806, Marryy, mi88, Marudaruda, agaaa90 lubią tę wiadomość

wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    ovarin,
    21.03 - transfer ❄️😭
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gacka89 wrote:
    Lepszy seks od obserwowania :P
    Haha, dokładnie :) Ja mam wrażenie, że u mnie tego śluzu ostatnio potoki, ale kremowy. Więc olewam niekiedy obserwację tego, a po <3 to już w ogóle. Ze mnie jeszcze na drugi dzień się leje :D

Pozostaje mi czekać na moje wyniki, a wizytę u gina mam 17 stycznia. Zobaczymy co się wykluje. W tym cyklu nadzieję daje mi tylko to dziwne plamienie i ból piersi. Bo objawy inne niż od początku starań. Ale chyba nie możliwe, żeby owulacja była zaraz po @?

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Ale chyba nie możliwe, żeby owulacja była zaraz po @?
    Pewnie, że możliwe. Bywa i w trakcie @. Rzadko, ale się zdarza :)

Maruda, jest w ovufriendowej bazie wiedzy coś takiego:

https://ovufriend.pl/baza-wiedzy/pytania-i-odpowiedzi/obserwacja-sluzu-szyjkowego,4.html wrote:
    Jest jednak kilka sposobów mogących pomóc w rozróżnieniu śluzu płodnego od spermy:

śluz płodny jest o wiele bardziej elastyczny niż sperma. Z łatwością rozciąga się pomiędzy palcami, podczas gdy sperma jest słabo rozciągliwa i szybko się rwie. Sperma również dużo szybciej wysycha, podczas gdy śluz płodny długo pozostaje wilgotny.
    śluz płodny jest śliski i przeźroczysty. Mimo że, sperma sprawia wrażenie że jest śliska, jest również bardziej biała, mętna i nie tak przeźroczysta (klarowna) jak śluz.
    śluz płodny wolno się wchłania - możesz zrobić łatwy test będąc w toalecie. Jeśli zaobserwujesz śluz na papierze, poczekaj kilka minut. Sperma szybko wniknie w papier, podczas gdy śluz płodny pozostanie na powierzchni.
    śluz płodny inaczej zachowuje się w wodzie. Jeśli zawiesina zmieni się w kuleczkę i utonie, najprawdopodobniej jest to śluz płodny. Sperma pod wpływem wody szybko rozpuści się.

Marudaruda, agaaa90 lubią tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi88 wrote:

Kochana, dzięki, ja to znam prawie na pamięć :D Sęk w tym, że u nas jest dziwnie. Po <3 zawsze są resztki spermy, ale one właśnie są przezroczyste, bardzo rozciągliwe i po wewnętrznym sprawdzaniu - troszkę mają bąbelki (śluz tak nie ma, jest jednolity). Poza tym zawsze potem wkładam łapę po wodę i się rozpuszcza :) Więc to kurczę nie tak do końca... I ze względu na to, że ogólnie śluzu mam mało - nie jestem w stanie po <3 odróżnić.

mi88 lubi tę wiadomość

PCOS, ↑ testosteron.
  • _Hania Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marudaruda, mi np. sluz taki wystaepuje tez przed samym @, wiec ja zawsze sugeruje się też szyjką, jak mam płodne dni to robi sie dosc miękka i bardzo wklęsła. Poza tym może warto pod prysznicem pozbyć się tych resztek spermy i poczekać kilka godzin na śluz,żeby zbadać?

Ja to po kilkunastu minutach (maks pół h) od <3 muszę iść pod prysznic wszystko wypłukać, bo ze mnie wszystko "wycieka" i dla mnie to duży dyskomfort. Po takim czasie chyba nie ma to już wpływu na powodzenie plemników nie? ;-)

syn 2019
    ____

03.2021 wpadka - biochem
    07.2021 - biochem
    08.2021 - przerwa
    11.2021 - ?
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hania wrote:
    Marudaruda, mi np. sluz taki wystaepuje tez przed samym @, wiec ja zawsze sugeruje się też szyjką, jak mam płodne dni to robi sie dosc miękka i bardzo wklęsła. Poza tym może warto pod prysznicem pozbyć się tych resztek spermy i poczekać kilka godzin na śluz,żeby zbadać?

Ja to po kilkunastu minutach (maks pół h) od <3 muszę iść pod prysznic wszystko wypłukać, bo ze mnie wszystko "wycieka" i dla mnie to duży dyskomfort. Po takim czasie chyba nie ma to już wpływu na powodzenie plemników nie? ;-)

Dziwnie to zabrzmiało, myślisz że ja po <3 chodzę z tym specjalnie cały dzień? Mycie to podstawa, szczególnie po <3, ale to przecież logiczne, że to długi czas wycieka... I mycie tu nie pomoże, przecież nie będę węża prysznicowego pchać nie powiem gdzie, a i tak wszystkiego nie da się wypłukać...

PCOS, ↑ testosteron.
  • _Hania Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marudaruda nie miałam na myśli, że chodzisz z tym specjalnie cały dzień. Źle zrozumiałam Cię, bo pisałaś, że po <3 zawsze masz resztki, więc myślałam, że badasz śluz niedługo po.

Ja nie mam problemu z wypłukaniem wszystkiego, dlatego może nie Cię nie zrozumiałam i nie wpycham sobie nigdzie prysznica...

Marudaruda lubi tę wiadomość

syn 2019
    ____

03.2021 wpadka - biochem
    07.2021 - biochem
    08.2021 - przerwa
    11.2021 - ?
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hania wrote:
    Marudaruda nie miałam na myśli, że chodzisz z tym specjalnie cały dzień. Źle zrozumiałam Cię, bo pisałaś, że po <3 zawsze masz resztki, więc myślałam, że badasz śluz niedługo po.

Ja nie mam problemu z wypłukaniem wszystkiego, dlatego może nie Cię nie zrozumiałam i nie wpycham sobie nigdzie prysznica...

Się dogadałyśmy :P To nie wiem, ale normalnie jak głęboko Ci wpływa to potem długo wycieka...

PCOS, ↑ testosteron.
  • kasia12323 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam. chciałabym się dowiedzieć czy przy takich wynikach jest szansa na dziecko.staramy sie juz półtora roku. mąż przyjmowal sterko,androvit,navitin,salfazin.teraz dokupilam jeszcze macę.
    Upłynnienie-30min
    Objętość-4,9ml
    pH-7,5
    Barwa-biaława
    Lepkość prawidłowa
    Aglutynacja-brak
    Agregacja-brak
    Koncentracja plemników-14,78mln/ml
    Liczba plemników w ejakulacie-72,42mln
    Ruch postępowy-4%
    Ruch postępowy-2,9mln/ejakulat
    Ruch całkowity-26%
    Ruch calkowity-18,83mln/ejakulat
    Brak ruchu-74%
    Żywotność-45%
    Żywotność-32,59 mln/ejakulat
    Plemniki prawidłowe-1%
    Plemniki prawidłowe-0,72mln/ejakulat
    Liczba komórek okrągłych-w normie
    Liczba leukocytów peroksydazo-dodatnich w normie
    inny urolog kazał zrobić wyniki na hormony i isc do edokrynologa i zrobic usg czy nie ma żylaków. byliśmy u ginekologa-endokrynologa ale ten nie popatrzyl nawet na wyniki i od razu mowil ze inseminacja albo invitro. a o usg to powiedzial ze nawet jesli sa zylaki i sie usunie to nic nie da bo ic sie nie poprawia po tym
    TSH-0,744
    FT3-3,05
    FT4-1,04
    FSH-7,71
    LH-3,63
    Estradiol-10
    Prolaktyna-11,05
    Testosteron-586,91

age.png
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hania wrote:
    A teraz ja nie rozumiem :) Nie mówimy o płukaniu z zewnątrz, prawda?
    Niektóre dziewczyny mają tak, że praktycznie wszystko w ciągu kilku-kilkunastu minut wycieka i wtedy faktycznie wystarczy umyć i już.
    Ale czasem to zajmuje nawet cały dzień. Kwestia pewnie budowy i tego, ile która ma śluzu - kiedy ma się dużo swojego, to on i tak dominuje i wszystko jest łatwe, bo tej spermy już praktycznie nie widać. Ja tak właśnie miałam, że po wstaniu z łóżka praktycznie wszystko wylatywało, a potem wiedziałam, że to co tam jest, to głównie mój śluz.

A piszę to wszystko, bo zaniepokoiło mnie, że płukasz w środku wodą - ale może nie zrozumiałam określenia "wypłukanie wszystkiego" :) W środku się nie powinno nic robić, bo to rozwala florę bakteryjną i o wiele łatwiej o infekcje. A infekcje czasem mogą zamieszać przy płodności, a te bakteryjne są groźne dla ewentualnej ciąży.

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 05:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do pozostałości spermy w pochwie to u mnie resztki są przez około 2 dni ... wiadomo po przytulankach trzeba się podmyć bo jednak kto jak kto, ale my to szczególnie musimy dbać o higienę "tam na dole" ;p mi generalnie jakoś wielce to nie przeszkadza, ale wolę wtedy nosić wkładkę i wtedy czuję bardziej komfortowo :D kurczę nie mogłam dzisiaj spać... wróciłam z pacy ok.23 położyłam się po pólnocy a obudziłam sama z siebie o 3.30 i dupaaaa.... a na 9 do pracy ;/ pewnie ten cały stres tak się u mnie przejawia.... do tego nie wiem dlaczego skoro pęcherzyki nie chcą rosnąć, ale cały czas czuje jajniki... głównie lewy chociaż na nim pęcherzyk jest jeszcze mniejszy niż na prawym.... prawy też odczuwam, ale rzadziej... i bądź tu babo mądra .... w ogóle to ja się gina zapytam dlaczego tak się dzieje, że pęcherzyki nie rosną, czy są jakieś przyczyny bo właściwie wcześniej nie pomyślałam o tym żeby o to zapytać....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2017, 05:17

Marudaruda lubi tę wiadomość

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
‹‹ 384 385 386 387 388 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ