X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • welonka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaszmurka ja nie obcerowałam śluzu płodnego przez caly cykl zewnątrz a mialam potwierdzona owulacje w środku raz byl raz nie ale nigdy nie mialam takiego typowego jak kurze białko częściej obserwowałam śluz niepłodny. ,wiesiołek Siemienie lniane nie pomagało

Erastel;(

Jaszmurka lubi tę wiadomość

age.png
  • Erastel Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem czy dać sobie jeszcze szanse? ale myśle, że @ na dniach się pojawi.

30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
    Wyniki 2020r.
    TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
    Prolaktyna 398,
    Estradiol 858,
    Progesteron 0,62

Wyniki męża - dobre :)

IUI 6.08.2020r.

Erastel
  • Jaszmurka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erastel prawidłowe nastawienie :* Następny cykl jest Wasz :* A na kiedy masz termin @? Może za wcześnie i test nie wykrył?

Welonka dobrze wiedzieć, że nie tylko ja taki dziwoląg ;)
    Ale wody i tak muszę się postarać pić więcej, jak nie na śluz to ogólnie dla swojego dobra.
    My wczoraj nie <3, coś mnie połamało,mąż też późno wrócił i to byłaby katorga. Zaraz nadrobimy ;) Co ma być to będzie.
    A i muszę się Wam do czegoś przyznać, choć mi mega wstyd. Zrobiłam wczoraj test, żeby zobaczyć jak wyglądają 2 kreski, bo nigdy nie miałam okazji...Oczywiście wyszły od razu po Ovitrelle. Mam nadzieję kiedyś zobaczyć je przy innej okazji ;)

Aga współczuję niespodzianek po lametcie, u mnie nic takiego się nie działo. Jedynie jak odstawiłam anty to przed @ wysypuje mnie na linii żuchwy, ale to podobno normalne.

Jakie macie plany na dziś Dziewczyny?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2018, 09:51

mi88 lubi tę wiadomość

thgfugpjfonf59xe.png
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaszmurka no ja mam wysyp w okolicach właśnie żuchwy ...tylko to boli jak diabli ... i to nie sa krosty tylko czerwone "coś", które pękają i leci nie wiem osocze, woda? do tego tak mam przesuszona twarz a żaden krem za bardzo nie łagodzi tych dolegliwosci.... Maruda mówiła, ze to pewnie przez estrofem tylko w tym cyklu go nie brałam a jest jeszcze gorzej.... no masakra jakaś... ale cóż jeżeli w środę usłyszę, że chociaż 1 pęcherzyk zaczął rosnąć ( a bd to mój 14 dc) to bd mega szczęśliwa ;) chociaż raczej takie wiadomości mogę zostawić w strefie marzeń xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2018, 10:39

Marudaruda lubi tę wiadomość

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja nigdy nie widziałam u siebie żadnego śluzu, na pewno nie widziałam tego płodnego. w cyklu w którym się udało pierwszy raz używaliśmy tego żelu conv.., to w ogóle był cykl gdzie pierwszy raz żel, pierwszy raz ovarin i bromergon. więc nie wiem co zadziałało.

Zazdroszcze ochoty na seks, ja od ciąży mam zerową, zero, zero, zero... a jeszcze mam plamienia więc już w ogóle boje się nawet.

Miłego weekendu dziewczyny :*

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • welonka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaszmurka piątka tez tak kiedys zrobiłam po pregnylu siknęłam sobie na test żeby zobaczyć dwie kreski pozniej żałowałam bo troche nakręciły te dwie kreski.
    To jest Twój pierwszy cykl po hsg?

Paulina a u mnie w ciazy wieksza ochota na seks no ale cóż z tego jak od 3miesiecy mamy zakaz .

age.png
  • Erastel Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaszmurka @ma być w poniedziałek, zobaczymy;)

Aga a na takie zmiany próbowałaś maść cynkowa? Ale jak masz tak sucha skórę to nie wiem czy nie będzie gorzej:/ a dla nawilżenia mogę polecić kolagen morski ż Avy. Mi bardzo pomógł z tym, że ja mam cerę mieszaną i wypryski to u mnie norma ale dzięki odpowiedniemu nawilżenia się właśnie ich prawie pozbyłam;)

Co do ochoty na seks hm moja przyjaciółka rodzi w lutym a od momentu dowiedzenia się o ciąży nie było <3 ani razu;p nie ma wcale ochoty, dla mnie masakra !

30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
    Wyniki 2020r.
    TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
    Prolaktyna 398,
    Estradiol 858,
    Progesteron 0,62

Wyniki męża - dobre :)

IUI 6.08.2020r.

Erastel
  • Jaszmurka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa90 wrote:
    Jaszmurka no ja mam wysyp w okolicach właśnie żuchwy ...tylko to boli jak diabli ... i to nie sa krosty tylko czerwone "coś", które pękają i leci nie wiem osocze, woda? do tego tak mam przesuszona twarz a żaden krem za bardzo nie łagodzi tych dolegliwosci.... Maruda mówiła, ze to pewnie przez estrofem tylko w tym cyklu go nie brałam a jest jeszcze gorzej.... no masakra jakaś... ale cóż jeżeli w środę usłyszę, że chociaż 1 pęcherzyk zaczął rosnąć ( a bd to mój 14 dc) to bd mega szczęśliwa ;) chociaż raczej takie wiadomości mogę zostawić w strefie marzeń xD

Hmm, to u mnie aż tak tragicznie nie było, współczuję. Na przesuszoną skorę polecam bardzo żel aloesowy, daje od razu ulgę, można też dla lepszego efektu mieszać z treściwszym kremem.

Spójrz na mnie, też nie miałam nadziei a tu taki porządny 19 mm się trafił. U Ciebie też tak na pewno będzie!

thgfugpjfonf59xe.png
  • Jaszmurka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    Dziewczyny ja nigdy nie widziałam u siebie żadnego śluzu, na pewno nie widziałam tego płodnego. w cyklu w którym się udało pierwszy raz używaliśmy tego żelu conv.., to w ogóle był cykl gdzie pierwszy raz żel, pierwszy raz ovarin i bromergon. więc nie wiem co zadziałało.

Zazdroszcze ochoty na seks, ja od ciąży mam zerową, zero, zero, zero... a jeszcze mam plamienia więc już w ogóle boje się nawet.

Miłego weekendu dziewczyny :*

Mogło coś zadziałać z tych rzeczy a mogło nic tylko po prostu zaskoczyło i tyle :) Nieważne, ważne, że się udało. Jak w ogóle się czujesz?
    Co do libido to może za jakiś czas wróci jak plamienia ustaną i będziesz spokojniejsza.

Welonka, ale zapowiada się, że zakaz zostanie zniesiony?Czemu właściwie tak?

Tak, to pierwszy cykl po hsg. W dodatku pęcherzyk jest w lewym jajniku a lewy jajowód trochę z opóźnieniem zareagował na kontrast.

Erastel to jeszcze mógł wyjść negatywny, nie bez powodu mówi się, żeby testować w dniu @.

Dziewczyny, które stosujecie żel: macienw aplikatorach lub strzykawkę i zapodajecie do środka dużą ilość?Ja mam w tubce i bardziej stosuję niewiele dla samego komfortu, bo jak raz dałam więcej to i mąż trochę narzekał i ja niewiele czułam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2018, 12:31

thgfugpjfonf59xe.png
  • MartitaS Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erastel wrote:
    Dzień dobry dziewczyny. Niestety nic z tego, nawet się tym razem nie rozpłakałam, czekamy na @ w takim razie :) jeszcze nie teraz Mi pisane...

Witaj w klubie, u mnie też negatyw z rana :( Dzisiaj termin @...
    Ale oprócz tego, że przelewa mi się w brzuchu od paru dni, wczoraj lekko bolały mnie piersi (a zawsze tydzień przed i nie mogłam się dotknąć) i lewy jajnik mnie boli to w sumie nie czuję się na @ stąd nadzieje poranne, a tu dupa...

15.07.2020 ❤️ 37+0 ❤️ 2750g ❤️ 53cm ❤️ G ❤️
    16.02.2023 ❤️ 40+2 ❤️ 3740g ❤️ 56cm ❤️ Z ❤️
  • welonka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaszmurka ale hsg mogło przetkać jajowód jesli zrosty byly małe.
    Pierw plamienia i ryzyko ,ze druga macica spowoduje dodatkowe skurcze które mogą byc niekorzystne na wczesnym etapie a później krwotok krwiak odklejającą się kosmówka,dopóki będzie krwiak jest zakaz . Moze przez 5miesiecy bylo dwa razy dobrze ze chłop wyrozumiały i nie strzela fochów.

Mi na krosty podczas stymulacji nic nie pomagało a na sucha u polecam krem z zaji z oliwki .

age.png
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z seksem na pewno chcę poczekać 3 tygodnie jeszcze, do kolejnego usg. Aczkolwiek czekanie nie sprawia mi problemu, bo ochoty brak haha . Chyba te starania też na to wpłynęły, pół roku kochania się jak króliki, czy się chce, czy nie chce. może to też przez to. A plamienia dodatkowo zniechęcają, bo boję się że po seksie się rozkręcą.

Co do żelu, my dawaliśmy tylko tyle,zeby był poślizg, zamiast śliny po prostu. Jak było za dużo, to dokładnie, też było źle.

Dzięki że pytasz :) Czuję się dosyć słabo, jak na wiecznym kacu : zmęczona, mdłości, niewyspana wiecznie, jakby ktoś mnie skopał porządnie. A w pon powrót do pracy ... będzie się działo :/

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erastel, kochana, ja wierzę, że to jeszcze za wcześnie... Trzymam kciuki! <3

"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...

PCOS, ↑ testosteron.
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy jakieś nieliczne bakterie w moczu u małża mogą mieć znaczenie?

"Nie ma nic gorszego niż człowiek, który się czegoś spodziewa… I którego nic nie spotyka."...

PCOS, ↑ testosteron.
  • KIM127 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erastel i Martitas uszy do góry kolejny miesiąc kolejna szansa, musimy być silne i pełne nadziei ze już niebawem!
    Ja się cieszę bo jestem na weekend w moim ukochanym Wrocławiu a w piątek pędzimy na tydzień na narty wiec mam nadzieje ze uda mi się na trochę zapomnieć o staraniach i oczekiwaniu na cud bądź kolejna @!

Marudaruda lubi tę wiadomość

34l, starania od 2017, Hashimoto
    02.2018 -HyCoSy - OK
    31.08.2018 - 1 IUI :(
    27.09.2018 - 2 IUI :(
    11.2018 - start w Novum
    12.2018 -histeroskopia Ok
    30.03.2019 - ICSI - 9dpt - 65,2 l; 11dpt - 220
  • KIM127 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w temacie sexu w ciazy to podziwiam tych Waszych M! I obstawiam ze u mojego takiej cierpliwości nie będzie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2018, 14:57

34l, starania od 2017, Hashimoto
    02.2018 -HyCoSy - OK
    31.08.2018 - 1 IUI :(
    27.09.2018 - 2 IUI :(
    11.2018 - start w Novum
    12.2018 -histeroskopia Ok
    30.03.2019 - ICSI - 9dpt - 65,2 l; 11dpt - 220
  • Jaszmurka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina to chyba częste dolegliwości w 1 trymestrze, potem będzie lepiej.

Welonka też o tym myślałam, okaże się :) Jakoś nie umiem się tak zafiksować na sukces. Nie wiem czy to dobrze, przynajmniej mniej boli jak @ przychodzi...Chyba taki trochę mechanizm obronny.
    Trzymam kciuki, żeby krwiak zniknąl jak najszybciej.

Maruda jak nieliczne to nie problem, nie jesteśmy jałowi, więc to normalne.

KIM ja właśnie przeglądam tanie loty na marzec i kwiecień :) Dobrze jest się oderwać.

A co do cierpliwości facetów to jak dla mnie to powinno byc to dla nich normalne w sytuacji zagrożenia ciąży, zupełnie nie rozumiem, że miałby mieć mąż wtedy focha. Poza tym przecież stosunek to nie jedyna dostępna forma.

edwarda20 lubi tę wiadomość

thgfugpjfonf59xe.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez od 2 kresek nic. Od 6 tc rzygalam i mialam calodzienne mdlosci, tylko lezalam. I tak do 15 tc. Potem hormony sprawily, ze moje libido ma -1000, a do tego jestem wybuchowa i maz mnie wkurza ;p Nie bede nic robic na sile, bo tak trzeba, czy to malzenski obowiazek. Nie. Ja sie "mecze" w ciazy, to on niech sie pomeczy sam ;p I nie ma prawa nawet pisnac ;p

Magda - mbc, Paulinaaa lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż stwierdził, że przez całą ciążę tam nic nie włoży :P
    W dodatku trafiliśmy na lekarza, który stwierdził, że do 12 tygodnia najlepiej zero seksu i ćwiczeń. Więc mąż jeszcze mógł powiedzieć "a nie mówiłem" :P
    No więc czekam, choć czasem już mi się śnią erotyczne sny :D

Magda - mbc, edwarda20, Paulinaaa, gacka89, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • gabi90 Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, w końcu wolny cały weeend tak się cieszę :) Wpadłam sprawdzić co u Was. Czekam do wizyty 17.01 i mam nadzieję, że wszystko jest dobrze z moim Maleństwem :)

A co do seksu ja z kolei mam ostatnio ogromną ochotę i z tego co wiem, nie ma zastrzeżeń :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2018, 19:44

0d1y43r8v9izoka3.png
    3 cs - udany <3
    Beta-HCG 29.12.2017 - 209 mIU/ml, 02.01.2017 - 1995 mIU/ml
    CLO + Ovitrelle
    AMH - 9,13 ng/ml
‹‹ 397 398 399 400 401 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ