X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • Erastel Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gacka pomyslalam to samo co Kasiulka:) zobaczmy co czas pokaże;)

Ja dziś czuje się paskudnie od rana jest mi niedobrze, ale to dlatego, że mam jakiś wilczy apetyt ostatnio i się przejadam, a później zdycham i krople żołądkowe:/ nie wiem co to się ze mną dzieje. Człowiek wiecznie na diecie a tu takie cyrki.

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
    Wyniki 2020r.
    TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
    Prolaktyna 398,
    Estradiol 858,
    Progesteron 0,62

Wyniki męża - dobre :)

IUI 6.08.2020r.

Erastel
  • gacka89 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erastel wrote:
    Gacka pomyslalam to samo co Kasiulka:) zobaczmy co czas pokaże;)

Ja dziś czuje się paskudnie od rana jest mi niedobrze, ale to dlatego, że mam jakiś wilczy apetyt ostatnio i się przejadam, a później zdycham i krople żołądkowe:/ nie wiem co to się ze mną dzieje. Człowiek wiecznie na diecie a tu takie cyrki.
    Może i macie rację. Jakies tragiczne nie są. Zaaplikowalam mojemu K.flegamine, wit. C I ananasa i działamy, moze akurat w lutym w innej sprwie sie juz zglosze :)

Erastel ty sie nie zastanawiaj tylko testuj bo njakos @ nie widać u Ciebie
    :P

Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
    HSG - oba drożne :-)2018
    PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
    wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
    ovarin,
    Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
    IVF start styczeń 2022 ❄️
    21.03 - transfer ❄️😭
    2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
    24.08- transfer ❄️😭
    został nam ostatni ❄️
  • gozomalta Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm ja jestem po ocenie owulacji - 12 dc, pęcherzyk 16 mm. czwartek,piątek, sobota mamy działać i w pon do kontroli :))

ov72hlz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Edwarda, masz piękny pasek postępu :) Jestem na tym forum już tak długo, że tylko widzę, jak Wam się przesuwają te miśki, bocianki, serduszka i co tam macie ;)

Wszystkie sie doczekamy w koncu naszych malenstw, trzeba troche cierpliwosci i wiary :) Trzymam kciuki i kibicuje, codziennie zaglądam.

gacka89, Magda - mbc, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja dziś po wizycie u gina w związku ze staraniami.
    Po pierwsze analizujac moje zapiski z serduszkowania, uznal ze to dopiero 3 cykl, który można uznać za wykorzystany przy moich niergularnych cyklach :D (28-36dni)

Po 2 badanie ginekologiczne wyszło super. Podwozie mam git. Owulacja widać, że była z lewego jajnika,
    widoczne ciałko żółte na lewym jajniku. Endo 11mm. Jestem w 27dc około 7dpo.

Jeśli teraz dostanę okres, zajmujemy się przyczyną zewnętrzną nieregularności i mam przyjść z wynikami takiego pakietu:

prolaktyna, testosteron, SHBG, androstendion, test obciazenia glukoza (75g) z krzywą insulinową po 1 i po 2h, DHEAS, 17-OH-progesteron, kreatynina, ASPAT, ALAT

Któraś z Was miała taki? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 22:30

mi88, welonka lubią tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Dziewczyny, ja dziś po wizycie u gina w związku ze staraniami.
    Po pierwsze analizujac moje zapiski z serduszkowania, uznal ze to dopiero 3 cykl, który można uznać za wykorzystany przy moich niergularnych cyklach :D (28-36dni)

Po 2 badanie ginekologiczne wyszło super. Podwozie mam git. Owulacja widać, że była z lewego jajnika,
    widoczne ciałko żółte na lewym jajniku. Endo 11mm. Jestem w 27dc około 7dpo.

Jeśli teraz dostanę okres, zajmujemy się przyczyną zewnętrzną nieregularności i mam przyjść z wynikami takiego pakietu:

prolaktyna, testosteron, SHBG, androstendion, test obciazenia glukoza (75g) z krzywą insulinową po 1 i po 2h, DHEAS, 17-OH-progesteron, kreatynina, ASPAT, ALAT

Któraś z Was miała taki? :)

Bardzo ladny pakiet, na pewno da sporo informacji.
    Na test obciazenia glukoza kup cytrynowa glukoze- smakuje jak slodki sok z posmakiem cytryny :) I nie ma sie czego bac, nie jest tak zle jak kobitki mowia ;p

Magda - mbc lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Bardzo ladny pakiet, na pewno da sporo informacji.
    Na test obciazenia glukoza kup cytrynowa glukoze- smakuje jak slodki sok z posmakiem cytryny :) I nie ma sie czego bac, nie jest tak zle jak kobitki mowia ;p
    Tak zrobię!

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Erastel Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny.. I kolejny cykl w plecy. Dziś 28dzien cyklu. Temperatura poszła w dół z 37 na 36,6. Mialam testować ale sensu brak. Chyba czas zacząć myśleć o sobie i czymś się zająć :)

30lat. Letrox 75, Jodid 100, kwas foliowy, Magnez, Witamina D3.
    Wyniki 2020r.
    TSH 1,62,FSH 8,5 LH 8,1
    Prolaktyna 398,
    Estradiol 858,
    Progesteron 0,62

Wyniki męża - dobre :)

IUI 6.08.2020r.

Erastel
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, że poszłaś do gina :) Myślę, że badania super, fajnie że od razu zaczyna coś szperać, a nie tylko czeka.
    Pewnie, ta glukoza to nic strasznego, ja tam nie miałam żadnego problemu żeby wypić, przecież to nie jest litr tylko pare dużych łyków :)
    Najważniejsze że jest owu, to najlepsza wiadomość !

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Trochę mnie tutaj nie było, ale mam zawsze wątki dodane w zakładkach i chyba mąż mi coś pozmieniał bo wątek mi zwiał :) Co tam u was kobietki?Jakies super nowe wiadomości ? Co do seksu w ciąży to u nas może z dwa razy było po pierwsze moje libido tez jest na poziomie -1000 i jak ma się ciagle wrazenie, ze ktoś ci żołądek ściska to masz ochotę tylko na gorzka herbatę no i mdłości już tak nie męczą, ale wracają.Teraz kolejna burza hormonów i bóle głowy się pojawiają.Generalnie mój mąż tez po miesiącach starań teraz się chyba regeneruje i libido mniejsze. Gin nam jeszxze mowila, ze lepiej używać gumek żeby infekcje się nie przyplątały bo w ciąży to częste a my gumek nie lubimy wiec to tez tak podziałało w druga stronę.Wolimy się przytulić i wyspać niedługo już tak nie będzie ;) Cały czas nie wiem kto mieszka w brzuszku wizytę mamy 24 stycznia zostawiam wiruski i trzymam kciuki :)

Marudaruda, Kasiulka90, agaaa90 lubią tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erastel, podoba mi się Twoje ostatnie zdanie :) Tego się trzymaj!

Ineczka, cieszę się, że się coraz lepiej czujesz i że wszystko ok z maleństwem :) Nawet się nie obejrzę, a będziesz mamą :)

mhsvcbxmf17updrl.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erastel wrote:
    Oj dziewczyny.. I kolejny cykl w plecy. Dziś 28dzien cyklu. Temperatura poszła w dół z 37 na 36,6. Mialam testować ale sensu brak. Chyba czas zacząć myśleć o sobie i czymś się zająć :)

Erastel w ciąży temperatura w cale nie musi być wysoka ,ja zawsze miałam po owulacji temperaturę po 36,80 a w cyklu w którym sie udało najwyższa 36,67 i po terminie miesiączki nie rosła a jeszcze spadła a test pozytywny

age.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Erastel, podoba mi się Twoje ostatnie zdanie :) Tego się trzymaj!

Ineczka, cieszę się, że się coraz lepiej czujesz i że wszystko ok z maleństwem :) Nawet się nie obejrzę, a będziesz mamą :)
    Czas bardzo szybko leci dopiero testowałam a już 15 tydz :)

v5abi09kg49ph79h.png
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie! Pamiętam, jak bardzo się cieszyłam Twoim szczęściem :) A tu miesiąc za miesiącem leci ;)

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, napiszcie kilka miłych słów bo potwornie się boję o moją fasolkę. 4 tc, mam nawracającą infekcję bakteryjną pochwy, stosuję Lactovaginal, probiotyk doustny, nasiadówki z ziół, wcinam na potęgę jogurty naturalne, zero słodyczy, maść Pimafucin. Lekarz zakazał sexu (dramat, biorąc pod uwagę, że wcześniej praktycznie codziennie serduszkowanie :P), żadnych orgazmów. Piorę właśnie bieliznę w białym jeleniu. Do mycia stosuję delikatny płyn z kwasem mlekowym. Jeśli nie pozbędę się infekcji, to stracę ciążę :( Co jeszcze mogę zrobić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2018, 15:11

klz9df9hvltz8vcc.png
  • gozomalta Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia ja słyszałam, że trzeba nosić bieliznę z bawełny oraz spać bez majtek w przewiewnych spodniach. Chyba nie zaszkodzi sprawdzić, a może wybierz się do innego gina na konsultację

ov72hlz.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Dziewczyny, napiszcie kilka miłych słów bo potwornie się boję o moją fasolkę. 4 tc, mam nawracającą infekcję bakteryjną pochwy, stosuję Lactovaginal, probiotyk doustny, nasiadówki z ziół, wcinam na potęgę jogurty naturalne, zero słodyczy, maść Pimafucin. Lekarz zakazał sexu (dramat, biorąc pod uwagę, że wcześniej praktycznie codziennie serduszkowanie :P), żadnych orgazmów. Piorę właśnie bieliznę w białym jeleniu. Do mycia stosuję delikatny płyn z kwasem mlekowym. Jeśli nie pozbędę się infekcji, to stracę ciążę :( Co jeszcze mogę zrobić?

A jaka masz bakterie ? A czy sprawdzałaś czy nie masz bakterii w moczy bo często z przewodu moczowego przechodzą do pochowy. Ja mam problem caly czas z nawracającymi infekcjami pęcherza .

age.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna normalnie bytująca w pochwie a druga, która tak dokucza to niestety E Coli :( Śpię w koszulach,noszę majtki tylko z bawełny, żadnych stringów od dawna. Lekarz przy tak młodej ciąży boi się dać antybiotyk w obawie o poronienie. W sumie mówił, że infekcja jest delikatna, mało wydzieliny, konsystencja normalna, zero przykrego zapachu. A ja tak strasznie się boję, już raz straciłam fasolkę. Nawet już dziś mój facet mocz badał, wszystko w porządku. Łykam od wczoraj żurawit, piję wodę z cytryną, jem pomarańcze od dawna. Ręczniki zmieniamy co tydzień, wycieram się od pupy. Już nie mam pojęcia skąd to się może brać. Od czerwca powraca to co raz. Nigdy wcześniej nic nie miałam.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Jedna normalnie bytująca w pochwie a druga, która tak dokucza to niestety E Coli :( Śpię w koszulach,noszę majtki tylko z bawełny, żadnych stringów od dawna. Lekarz przy tak młodej ciąży boi się dać antybiotyk w obawie o poronienie. W sumie mówił, że infekcja jest delikatna, mało wydzieliny, konsystencja normalna, zero przykrego zapachu. A ja tak strasznie się boję, już raz straciłam fasolkę. Nawet już dziś mój facet mocz badał, wszystko w porządku. Łykam od wczoraj żurawit, piję wodę z cytryną, jem pomarańcze od dawna. Ręczniki zmieniamy co tydzień, wycieram się od pupy. Już nie mam pojęcia skąd to się może brać. Od czerwca powraca to co raz. Nigdy wcześniej nic nie miałam.
    Niestety nie pomoge wszystko co mogłabym doradzić to już stosujesz.U mnie jest problem z bakteriami w moczu i nie tylko, ale posiewy wychodzą dobrze i czystości pochwy tez wiec to nie infekcja niedługo idę na usg nerek

v5abi09kg49ph79h.png
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, niektórzy lekarze mówią, żeby w ogóle nie używać płynów do higieny intymnej, tylko wodę.
    Napisałaś 'wycieram się od pupy' i można to dwojako interpretować. Trzeba od przodu do tyłu, ale pewnie wiesz i po prostu niefortunne sformułowanie zdania :)
    A często poleca się też wycieranie papierowymi ręcznikami, bo jednak na ręczniku zawsze coś zostaje.
    I staraj się nie myśleć w kategoriach 'jeśli nie pozbędę się infekcji, stracę ciążę'. To chyba najpopularniejsza bakteria, która powoduje infekcje, część kobiet choruje i wszystko jest dobrze. A na wszelki wypadek skonsultuj się z innym lekarzem, bo może jednak lepiej będzie wprowadzić jakiś lek dozwolony w ciąży.
    Trzymam kciuki za Fasolkę :)

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
‹‹ 399 400 401 402 403 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ