Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • Natala1906 Ekspertka
    Postów: 426 61

    Wysłany: 16 lutego 2018, 13:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    24 lutego mam termin @ dlatego też się zastanawiam czy jest jaka kolwiek szansa, że w niedzielę coś wyjdzie..

  • Beatrix Koleżanka
    Postów: 56 10

    Wysłany: 16 lutego 2018, 14:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, do 24 jeszcze daleko. Ja bym jednak zaczekala do dnia @.

    33 l, 4 cs, olej z wiesiolka - nie ma poprawy, kwas foliowy, testy owu., conceive plus, Jodid200
    Tsh - 3.080 (styczen), Tf3 - 2,95, ft4 - 1.41
  • KIM127 Autorytet
    Postów: 367 276

    Wysłany: 16 lutego 2018, 14:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrix wrote:
    Wlasnie nie wiem co mam :) Lekarka endo-gin u ktorej bylam z wynikami powiedziala ze niby za wysokie ale ogolnie srednio sie przejela. Kazala brac jodid200 100 tabletek i za 3-4 miesiace zrobic tsh. Generalnie mam wrażenie ze mnie zlala. W 21 dniu cyklu zrobie progesteron i prolaktyne, powtórzę tsh, ft4 i ft3 i poszukam innego endo. W tym cyklu w zwiazku z tym wysokim tsh nie mam zbyt duzych nadziei a właśnie zaczynam plodne.

    Beatrix to proponuje zrobić od razu antyTPO i antyTG to będziesz miała pełna jasność!
    Ja czekam i cześć ma być dziś a cześć w poniedziałek...No i w poniedziałek mam sonoHSG!

    34l, starania od 2017, Hashimoto
    02.2018 -HyCoSy - OK
    31.08.2018 - 1 IUI :(
    27.09.2018 - 2 IUI :(
    11.2018 - start w Novum
    12.2018 -histeroskopia Ok
    30.03.2019 - ICSI - 9dpt - 65,2 l; 11dpt - 220
  • Natala1906 Ekspertka
    Postów: 426 61

    Wysłany: 16 lutego 2018, 14:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martwię się, że nie wytrzymam... A niestety 22 wyjeżdżam do mamy i nie będę z moim facetem... A chciałabym, żeby był obok

  • Jaszmurka Autorytet
    Postów: 722 423

    Wysłany: 16 lutego 2018, 14:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wroce na watek jak juz Natala zatestuje :p

    Dziewczyno, zycze Ci, zebys byla w ciazy, bo wyladujesz w wariatkowie jak nie przestaniesz tak swirowac. Nie slyszalam jeszcze o objawach ciazy na kilka dniu po stosunku, bo taki termin wynika z tego co opisujesz.

    mi88 lubi tę wiadomość

    thgfugpjfonf59xe.png
  • Natala1906 Ekspertka
    Postów: 426 61

    Wysłany: 16 lutego 2018, 14:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaszmurka, może tak być, że mój organizm mi wmawia, albo po prostu okres będzie sporo wcześniej. Pożyjemy zobaczymy... Ale fakt faktem fiksuje trochę =P

  • Beatrix Koleżanka
    Postów: 56 10

    Wysłany: 16 lutego 2018, 14:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KIM127 wrote:
    Beatrix to proponuje zrobić od razu antyTPO i antyTG to będziesz miała pełna jasność!
    Ja czekam i cześć ma być dziś a cześć w poniedziałek...No i w poniedziałek mam sonoHSG!
    Tak zrobie tez antyTpo i antytg i pojde do innego endo. Moze tym razem bedzie lepiej ;)

    33 l, 4 cs, olej z wiesiolka - nie ma poprawy, kwas foliowy, testy owu., conceive plus, Jodid200
    Tsh - 3.080 (styczen), Tf3 - 2,95, ft4 - 1.41
  • Beatrix Koleżanka
    Postów: 56 10

    Wysłany: 16 lutego 2018, 14:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natala1906 wrote:
    Martwię się, że nie wytrzymam... A niestety 22 wyjeżdżam do mamy i nie będę z moim facetem... A chciałabym, żeby był obok
    To zatestuj 22 przed wyjazdem :) bedzie blizej terminu @i bardziej wiarygodnie chyba.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2018, 14:47

    33 l, 4 cs, olej z wiesiolka - nie ma poprawy, kwas foliowy, testy owu., conceive plus, Jodid200
    Tsh - 3.080 (styczen), Tf3 - 2,95, ft4 - 1.41
  • Natala1906 Ekspertka
    Postów: 426 61

    Wysłany: 16 lutego 2018, 15:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że się wstrzymam i zrobię właśnie między 20, a 22 =)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 lutego 2018, 15:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 13:14

    Jaszmurka, Beatrix, Kasiulka90, kłot, Nadzieja22, KIM127, nattka, Magda - mbc lubią tę wiadomość

  • Beatrix Koleżanka
    Postów: 56 10

    Wysłany: 16 lutego 2018, 18:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KIM127 wrote:
    Beatrix a Ty masz niedoczynnosc czy Hashimoto...bo tak się zastanawiam nad rym jodem?!
    Natalia cierpliwie i spokojnie....testujesz w niedziele? Dobrze pamietam?

    Ja dziś robiłam wyniki lh, FSH i cała resztę i siedzę jak na szpilkach w oczekiwaniu na wyniki.
    I jak wyniki?

    33 l, 4 cs, olej z wiesiolka - nie ma poprawy, kwas foliowy, testy owu., conceive plus, Jodid200
    Tsh - 3.080 (styczen), Tf3 - 2,95, ft4 - 1.41
  • KIM127 Autorytet
    Postów: 367 276

    Wysłany: 16 lutego 2018, 19:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie ma....grrr No pierwszy raz tak długo czekam....

    34l, starania od 2017, Hashimoto
    02.2018 -HyCoSy - OK
    31.08.2018 - 1 IUI :(
    27.09.2018 - 2 IUI :(
    11.2018 - start w Novum
    12.2018 -histeroskopia Ok
    30.03.2019 - ICSI - 9dpt - 65,2 l; 11dpt - 220
  • KIM127 Autorytet
    Postów: 367 276

    Wysłany: 16 lutego 2018, 20:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jako pierwszy mam wynik AMH 4,25.... ciekawe co to znaczy?!

    34l, starania od 2017, Hashimoto
    02.2018 -HyCoSy - OK
    31.08.2018 - 1 IUI :(
    27.09.2018 - 2 IUI :(
    11.2018 - start w Novum
    12.2018 -histeroskopia Ok
    30.03.2019 - ICSI - 9dpt - 65,2 l; 11dpt - 220
  • Beatrix Koleżanka
    Postów: 56 10

    Wysłany: 16 lutego 2018, 22:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakies normy masz?

    33 l, 4 cs, olej z wiesiolka - nie ma poprawy, kwas foliowy, testy owu., conceive plus, Jodid200
    Tsh - 3.080 (styczen), Tf3 - 2,95, ft4 - 1.41
  • KIM127 Autorytet
    Postów: 367 276

    Wysłany: 16 lutego 2018, 23:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety na razie tylko tyle mam :/ i już się naczytalam ze powyżej 3 to możliwe PCO :( ale ja w sumie poza skąpymi @ to nie mam żadnych innych objawów.... i weź tu zrozum sama siebie.... grrr całe szczęście ze mam to HSG z wizyta w poniedziałek

    34l, starania od 2017, Hashimoto
    02.2018 -HyCoSy - OK
    31.08.2018 - 1 IUI :(
    27.09.2018 - 2 IUI :(
    11.2018 - start w Novum
    12.2018 -histeroskopia Ok
    30.03.2019 - ICSI - 9dpt - 65,2 l; 11dpt - 220
  • KIM127 Autorytet
    Postów: 367 276

    Wysłany: 17 lutego 2018, 10:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrix mam już prawie wszystko :

    Kochane czy ktoś coś podpowie??

    FSH 9,92 mIU/ml faza folikularna 3,5-12,24
    LH 11,90 mIU/ml faza folikularna 2,4-12,6
    Estradiol 58,90 pg/ml faza folikularna 12,4-233
    Prolaktyna 727 mIU/l norma 102-496 wiec tu !!!!!
    DHEA-SO4 86,34 ug/dl*
    Androstendion 2,33 ng/ml*
    Testosteron 18,50 ng/dl* norma 8,40-48,10
    AMH 4,25 ng/ml norma 0,58-8,13
    Kwas Foliowy 18,92 ng/ml norma 4,60-18,70 tu tez !!!!

    34l, starania od 2017, Hashimoto
    02.2018 -HyCoSy - OK
    31.08.2018 - 1 IUI :(
    27.09.2018 - 2 IUI :(
    11.2018 - start w Novum
    12.2018 -histeroskopia Ok
    30.03.2019 - ICSI - 9dpt - 65,2 l; 11dpt - 220
  • Natala1906 Ekspertka
    Postów: 426 61

    Wysłany: 17 lutego 2018, 10:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Chciałam zapytać o jedną rzecz... Mianowicie od kilku dni mam coś takiego, że budzę się rano i dosłownie zalewa mnie przezroczysty śluz, taki jak woda... Wie może, któraś czy to może być jakaś infekcja czy coś? :/

  • welonka Autorytet
    Postów: 3495 1470

    Wysłany: 17 lutego 2018, 11:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stosunek Lh do fsh wynosi u Ciebie powyżej 1 czyli moze wskazywać pcos również amha podwyższone, i prolaktyna bardzo podwyższona ale ja podobno szybko można zbić .

    klz9df9h3nsyhcqk.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 17 lutego 2018, 11:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KIM127 wrote:
    Niestety na razie tylko tyle mam :/ i już się naczytalam ze powyżej 3 to możliwe PCO :( ale ja w sumie poza skąpymi @ to nie mam żadnych innych objawów.... i weź tu zrozum sama siebie.... grrr całe szczęście ze mam to HSG z wizyta w poniedziałek
    Ja mam AMH 4,33 i moja lekarka powiedziała , że to jest normalny wynik u 30 latki. Kobiety z pco wyniki AMH mają Kilkukrotnie przekroczone.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2018, 12:00

  • KIM127 Autorytet
    Postów: 367 276

    Wysłany: 17 lutego 2018, 12:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje kochana!!

    Pojutrze idę do lekarza to zobaczymy co powie. Aż się zastanawiam czy przy takich wynikach to badanie HSG ma sens ?!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2018, 12:42

    34l, starania od 2017, Hashimoto
    02.2018 -HyCoSy - OK
    31.08.2018 - 1 IUI :(
    27.09.2018 - 2 IUI :(
    11.2018 - start w Novum
    12.2018 -histeroskopia Ok
    30.03.2019 - ICSI - 9dpt - 65,2 l; 11dpt - 220
‹‹ 440 441 442 443 444 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

„Nie mogę zajść w ciążę!” – najczęstsze problemy z płodnością u kobiet

Czy zastanawiałaś się kiedy powinnaś zacząć martwić się, jeśli pomimo waszych starań nie możesz zajść w ciążę? Czy lepiej cierpliwie czekać, czy może gdy nadejdą pierwsze obawy, od razu skonsultować się z lekarzem? Przeczytaj jakie są niepokojące objawy, których nie powinnaś ignorować i jakie są potencjalne rozwiązania zwiększające szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ