X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • Natala1906 Ekspertka
    Postów: 434 86

    Wysłany: 15 lutego 2018, 21:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znaczy wiesz co to nie były ani nitki, ani brunatne plamienie. Zwyczajnie na papierze po oddaniu moczu pojawiła się różowa plama. Dla pewności wzięłam kolejne listki papieru i pojawiło się to samo no i w sumie tyle. Na początku pomyślałam, że okres no, ale 10 dni wcześniej to tak średnio.. Do tego te rwące piersi, ból jajników i brzucha. Chyba zrobię z tym testem tak jak mówisz...

  • kłot Autorytet
    Postów: 803 923

    Wysłany: 15 lutego 2018, 23:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też piersi bolą, mam plamienie a niby okres mam dostać dopiero pod koniec tygodnia następnego:/

    cb7w9jcgx8lte4p1.png
    29l.
    Wyniki męża- ok
    HSG- jajowody drożne
    Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
    Po ponad 2 latach starań
    16.01 BetaHCG - 195,10 <3
    20.01 Beta 896,40 <3 <3
    24.01 Beta 2646 <3 <3 <3
    Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r.
  • Natala1906 Ekspertka
    Postów: 434 86

    Wysłany: 15 lutego 2018, 23:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wyszły Ci może żyłki na piersiach? Bo mnie okropnie...

  • kłot Autorytet
    Postów: 803 923

    Wysłany: 16 lutego 2018, 09:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie, nie wyszły, może bardziej są widoczne ale nie "wypukłe"...

    cb7w9jcgx8lte4p1.png
    29l.
    Wyniki męża- ok
    HSG- jajowody drożne
    Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
    Po ponad 2 latach starań
    16.01 BetaHCG - 195,10 <3
    20.01 Beta 896,40 <3 <3
    24.01 Beta 2646 <3 <3 <3
    Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r.
  • Natala1906 Ekspertka
    Postów: 434 86

    Wysłany: 16 lutego 2018, 09:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie wiem co ze mną nie tak :/... Temp 37.. Może zaraz dostanę okres cholera. :/

  • kłot Autorytet
    Postów: 803 923

    Wysłany: 16 lutego 2018, 09:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam 37 :) ale widzę, że jesteś w tej fazie cyklu co ja - ja jestem 9dpo, Ty chyba tez?

    cb7w9jcgx8lte4p1.png
    29l.
    Wyniki męża- ok
    HSG- jajowody drożne
    Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
    Po ponad 2 latach starań
    16.01 BetaHCG - 195,10 <3
    20.01 Beta 896,40 <3 <3
    24.01 Beta 2646 <3 <3 <3
    Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r.
  • Natala1906 Ekspertka
    Postów: 434 86

    Wysłany: 16 lutego 2018, 10:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak

  • Natala1906 Ekspertka
    Postów: 434 86

    Wysłany: 16 lutego 2018, 10:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedziemy na jednym wózku. Mnie się owulacja ogólnie przesunela przez chorobę, ale jestem pewna, że była. W poprzednich cyklach możliwe, że jej nie było i pewnie dlatego nic z tego nie wyszło... Jak będzie teraz to nie wiem, ale czuje się jakby miało mnie zaraz zalać... :/

  • kłot Autorytet
    Postów: 803 923

    Wysłany: 16 lutego 2018, 12:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie owulacja też była, potwierdzona monitoringiem ale przez badanie progesteronu nie mam raczej na co liczyć, chyba że na cud

    cb7w9jcgx8lte4p1.png
    29l.
    Wyniki męża- ok
    HSG- jajowody drożne
    Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
    Po ponad 2 latach starań
    16.01 BetaHCG - 195,10 <3
    20.01 Beta 896,40 <3 <3
    24.01 Beta 2646 <3 <3 <3
    Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r.
  • Natala1906 Ekspertka
    Postów: 434 86

    Wysłany: 16 lutego 2018, 12:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze masakra... Zawsze mi się wydawało, że wystarczy się nie zabezpieczac i boom... A okazuje się, że to nie jest takie proste... Niektórzy się starają latami i nic, a niektórzy nie chcą, zabezpieczają się i bam... Jestem chyba pechowa...:/

  • Beatrix Koleżanka
    Postów: 56 10

    Wysłany: 16 lutego 2018, 13:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natala1906 wrote:
    Kurcze masakra... Zawsze mi się wydawało, że wystarczy się nie zabezpieczac i boom... A okazuje się, że to nie jest takie proste... Niektórzy się starają latami i nic, a niektórzy nie chcą, zabezpieczają się i bam... Jestem chyba pechowa...:/

    Postaraj sie myslec pozytywnie :) Wiem, ze to trudne juz po jakims czasie ale trzeba myslec ze kiedys sie uda. Dlugo sie staracie?

    33 l, 4 cs, olej z wiesiolka - nie ma poprawy, kwas foliowy, testy owu., conceive plus, Jodid200
    Tsh - 3.080 (styczen), Tf3 - 2,95, ft4 - 1.41
  • Natala1906 Ekspertka
    Postów: 434 86

    Wysłany: 16 lutego 2018, 13:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrix będzie 4 miesiące, staram się myśleć pozytywnie, ale nie mam już siły... Jeszcze te cholerne mdłości...

  • KIM127 Autorytet
    Postów: 367 276

    Wysłany: 16 lutego 2018, 13:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrix a Ty masz niedoczynnosc czy Hashimoto...bo tak się zastanawiam nad rym jodem?!
    Natalia cierpliwie i spokojnie....testujesz w niedziele? Dobrze pamietam?

    Ja dziś robiłam wyniki lh, FSH i cała resztę i siedzę jak na szpilkach w oczekiwaniu na wyniki.

    34l, starania od 2017, Hashimoto
    02.2018 -HyCoSy - OK
    31.08.2018 - 1 IUI :(
    27.09.2018 - 2 IUI :(
    11.2018 - start w Novum
    12.2018 -histeroskopia Ok
    30.03.2019 - ICSI - 9dpt - 65,2 l; 11dpt - 220
  • Natala1906 Ekspertka
    Postów: 434 86

    Wysłany: 16 lutego 2018, 13:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak myślę, że w niedzielę. Rozmawiałam z M i też powiedział, że w niedzielę zrobimy test. Mówi, że jak się nie uda to będziemy dalej próbować. Tylko ja się czuję taka beznadziejna, że nie mogę dać mu dzidzi... :/
    Wszytko będzie okej Kim, a kiedy masz mieć wynik?

  • Beatrix Koleżanka
    Postów: 56 10

    Wysłany: 16 lutego 2018, 13:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie nie wiem co mam :) Lekarka endo-gin u ktorej bylam z wynikami powiedziala ze niby za wysokie ale ogolnie srednio sie przejela. Kazala brac jodid200 100 tabletek i za 3-4 miesiace zrobic tsh. Generalnie mam wrażenie ze mnie zlala. W 21 dniu cyklu zrobie progesteron i prolaktyne, powtórzę tsh, ft4 i ft3 i poszukam innego endo. W tym cyklu w zwiazku z tym wysokim tsh nie mam zbyt duzych nadziei a właśnie zaczynam plodne.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2018, 13:32

    33 l, 4 cs, olej z wiesiolka - nie ma poprawy, kwas foliowy, testy owu., conceive plus, Jodid200
    Tsh - 3.080 (styczen), Tf3 - 2,95, ft4 - 1.41
  • Beatrix Koleżanka
    Postów: 56 10

    Wysłany: 16 lutego 2018, 13:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natala1906 wrote:
    Beatrix będzie 4 miesiące, staram się myśleć pozytywnie, ale nie mam już siły... Jeszcze te cholerne mdłości...
    To jeszcze krótko sie staracie. Nie masz czym sie przejmowac. Chociaz doskonale Cie rozumiem. Tez bym chciala teraz juz.

    33 l, 4 cs, olej z wiesiolka - nie ma poprawy, kwas foliowy, testy owu., conceive plus, Jodid200
    Tsh - 3.080 (styczen), Tf3 - 2,95, ft4 - 1.41
  • Natala1906 Ekspertka
    Postów: 434 86

    Wysłany: 16 lutego 2018, 13:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrix to, że nie ma zbyt dużych szans nie znaczy, że nie ma ich wcale :)

  • Natala1906 Ekspertka
    Postów: 434 86

    Wysłany: 16 lutego 2018, 13:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety ja już taka jestem, okropnie niecierpliwa... No, ale niestety tutaj to tak nie działa... Zaczęły mi śmierdziec papierosy i perfumy mojego M... Nie wiem czy tak jest czy już sobie wmawiam... Masakra jakaś :/

  • Beatrix Koleżanka
    Postów: 56 10

    Wysłany: 16 lutego 2018, 13:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego nie odpuszczę w staraniach:) A w 14 dniu cyklu mam akurat usg wiec zobaczyny + w 21 progesteron i prolaktyna. Ciekawa jestem bardzo tych wynikow.

    33 l, 4 cs, olej z wiesiolka - nie ma poprawy, kwas foliowy, testy owu., conceive plus, Jodid200
    Tsh - 3.080 (styczen), Tf3 - 2,95, ft4 - 1.41
  • Beatrix Koleżanka
    Postów: 56 10

    Wysłany: 16 lutego 2018, 13:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natala1906 wrote:
    No niestety ja już taka jestem, okropnie niecierpliwa... No, ale niestety tutaj to tak nie działa... Zaczęły mi śmierdziec papierosy i perfumy mojego M... Nie wiem czy tak jest czy już sobie wmawiam... Masakra jakaś :/
    Trzymam kciuki. Jak zatestujesz daj znac. Kiedy termin miesiaczki masz?

    33 l, 4 cs, olej z wiesiolka - nie ma poprawy, kwas foliowy, testy owu., conceive plus, Jodid200
    Tsh - 3.080 (styczen), Tf3 - 2,95, ft4 - 1.41
‹‹ 439 440 441 442 443 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ