Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • gabi90 Ekspertka
    Postów: 156 186

    Wysłany: 14 lutego 2018, 10:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny widzę, że wciąż dzielnie walczycie i bardzo dobrze :) Trudna ta walka o Maleństwo, oj trudna. Ale trzymam kciuki <3

    KIM127 lubi tę wiadomość

    0d1y43r8v9izoka3.png
    3 cs - udany <3
    Beta-HCG 29.12.2017 - 209 mIU/ml, 02.01.2017 - 1995 mIU/ml
    CLO + Ovitrelle
    AMH - 9,13 ng/ml
  • Beatrix Koleżanka
    Postów: 56 10

    Wysłany: 14 lutego 2018, 12:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od jutra zaczynam robic testy ovu. W poniedziałek usg. To moj 14 dzien cyklu wiec zobaczymy... Zaczynam kolejny cykl troche z nadzieją a troche bez zwg na to wysokie tsh...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 15:02

    33 l, 4 cs, olej z wiesiolka - nie ma poprawy, kwas foliowy, testy owu., conceive plus, Jodid200
    Tsh - 3.080 (styczen), Tf3 - 2,95, ft4 - 1.41
  • nattka Koleżanka
    Postów: 67 11

    Wysłany: 14 lutego 2018, 15:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Co u was? Przyszłam się zameldować, bo ostatnio trochę rzadko tu jestem :)
    Powiedzcie mi, czy takie skoki temperatury w pierwszej połowie cyklu można uznać za normalne, czy coś z tym jest nie tak? Od samego początku cyklu mam dwa dni około 36.05-36.15, a potem jeden dzień nagle skok do 36.60-36.90 i znowu spadek na 36.
    Od tego cyklu zaczęłam brać inofem dwa razy dziennie, ale jakoś nie czuję żadnej różnicy. Pewnie za mało czasu minęło, ale mam wrażenie, że chyba już nie rozpoznaję pracy jajników ani żadnych innych objawów. Czasami coś lekko mnie zakuje w okolicy jajnika raz z lewej raz z prawej strony, ale chyba głupieje już myśląc o tym i nie potrafię rozpoznać nawet czy to to.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 15:20

    PCOS
    LH:FSH= 1,30 --> 1,04
    TSH 1,48 --> 1,27
    Testosteron 0,82 --> 0,39
    WitD <20
    Inofem od 02.2018
  • Natala1906 Ekspertka
    Postów: 426 61

    Wysłany: 14 lutego 2018, 15:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Chciałam zapytać bardziej doświadczone obserwatorki czy temp 37.3 po owulacji może coś znaczyć? Mam też inne objawy, ale nie wiem już co myśleć...

  • kłot Autorytet
    Postów: 803 923

    Wysłany: 14 lutego 2018, 15:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natala1906 a jakie to inne objawy ? ile jesteś po owu? ja też miałam wysoką temp-37,20 utrzymała się 2 dni i spadła do 36,80 :( ale to jeszcze nic nie oznacza...podobno w trakcie implantacji temperatura ciała spada a później odbija do góry lub też nie... Sama miałam pytania co do mojego wykresu a tutaj nic nie jest wiadome, trzeba cierpliwości. Może być wysoka temperatura i spaść dzień przed lub w dniu @ i klapa :/

    cb7w9jcgx8lte4p1.png
    29l.
    Wyniki męża- ok
    HSG- jajowody drożne
    Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
    Po ponad 2 latach starań
    16.01 BetaHCG - 195,10 <3
    20.01 Beta 896,40 <3 <3
    24.01 Beta 2646 <3 <3 <3
    Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r.
  • Natala1906 Ekspertka
    Postów: 426 61

    Wysłany: 14 lutego 2018, 16:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem jakieś 8 dni po owulacji, od samego początku jestem okropnie senna... Śpię po 15h czasami gdzie normalnie wystarczało mi 6-8h. Przed owulacja byłam chora, gorączka itd. Brałam paracetamol i przeszło. Po gorączce przed 5 dni było mi okropnie niedobrze.. Nie mogłam nic jeść. Jeszcze ta podwyższona temp, piersi zaczęły mnie boleć, od jakichś 3 dni kluje mnie lewy jajnik i zaczął boleć mnie brzuch jak na okres.. No i jeszcze wypryski. Normalnie przed okresem także mam wypryski, ale przerażenie jeden czy dwa pryszcze, a teraz cholera całe czoło mam wysypane i brodę.. Może tak być, że sobie wmawia no, bo bardzo bym chciała dzidziusia z moim tż, ale sama już nie wiem..

  • Natala1906 Ekspertka
    Postów: 426 61

    Wysłany: 14 lutego 2018, 16:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam dodać, że mam jeszcze biały śluz... Jest tak okropnie leki, że masakra. Jakbym miała tubke kleju w środku :/

  • Kasiulka90 Autorytet
    Postów: 2209 2887

    Wysłany: 14 lutego 2018, 16:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erastel wrote:
    Cześć dziewczęta, wracam do Was na forum. Niestety nie mam wykupionego abonamentu więc nici z obserwacji wykresu;p Ale jakoś nie zaczęłam nawet mierzyć w tym cyklu temperatury jak się po poprzednim zawiodłam:) ale będę Was czytać i muszę ogarnąć co mnie ominęło żeby się poudzielac trochę bardziej !:*
    Erastel, no właśnie się zastanawiałam, co u Ciebie! Tylko nie uciekaj całkiem, proszę :*

    mhsvcbxmf17updrl.png
  • Kasiulka90 Autorytet
    Postów: 2209 2887

    Wysłany: 14 lutego 2018, 16:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natala, ja mam jedną ważną radę dla Ciebie. Będzie trudno, ale jest szansa, że Ci się uda - absolutnie sobie nie wkręcaj, że jesteś w ciąży! Jeśli zrobisz test i wyjdzie ujemny, rozczarowanie będzie podwójnie bolało. Chodzi o to, że podczas starań, kiedy bardzo nam zależy, psychika mocno oddziałuje i daje Ci więcej znaków. Poza tym mocno się skupiasz na objawach, czego wcześniej nie robiłaś, więc mogłaś o nich nawet nie wiedzieć. Jeśli intuicja Ci dobrze podpowiada, to super, będę się z Tobą cieszyła :) Ale spróbuj wytrwać dzielnie i spokojnie i testować najwcześniej w dniu okresu.

    mhsvcbxmf17updrl.png
  • Natala1906 Ekspertka
    Postów: 426 61

    Wysłany: 14 lutego 2018, 17:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram się sobie nie wykręcac, ale to dziwne wszystko... Śluz od dawna obserwuję i nie miałam jeszcze takiego. Zobaczymy jak to będzie. Zastanawiam się czy ta temp coś znaczy.

  • kłot Autorytet
    Postów: 803 923

    Wysłany: 14 lutego 2018, 17:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natala w sumie objawy mogą świadczyć o ciąży, ale też niekoniecznie... Ja też mam objawy inne niż zwykle zawsze, też pragnę dziecka i już świruję, ale czekam aż będzie 14dpo i jeśli nie dostanę @ to robię test

    cb7w9jcgx8lte4p1.png
    29l.
    Wyniki męża- ok
    HSG- jajowody drożne
    Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
    Po ponad 2 latach starań
    16.01 BetaHCG - 195,10 <3
    20.01 Beta 896,40 <3 <3
    24.01 Beta 2646 <3 <3 <3
    Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r.
  • welonka Autorytet
    Postów: 3495 1470

    Wysłany: 14 lutego 2018, 18:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nam jak udało sie to czułam sie tak samo jak przed @przez pierwsze dwa tygodnie czułam sie jakbym miała dostać zaraz okresu i temperatura tez szałowa nie była jedynie co bylo dla mnie nowe mialam duży apetyt.
    Kasiulks dobrze mowi zeby nie nakręcać sie bo wtedy mamy wszystkie objawy chociaż nie jest to latwe . Trzymam kciuki zeby to jednak byla ciąża :)

    Jestem po wizycie córka będzie na 100% wazy 687g:)

    kłot, Kasiulka90, MałaMi90, KIM127 lubią tę wiadomość

    klz9df9h3nsyhcqk.png
  • Natala1906 Ekspertka
    Postów: 426 61

    Wysłany: 14 lutego 2018, 19:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postaram się nie nakręcać... Zaraz znowu będę musiała iść się przespać, bo prawie zasnęłam na krześle

  • malutka_mycha Autorytet
    Postów: 8299 5768

    Wysłany: 14 lutego 2018, 19:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natala ostatnio też więcej śpię i widzę po dziewczynach z pracy ze są bardziej przymusowe. Widocznie taki słabszy okres.
    i niestety dziewczyny mają rację każda z nas pewnie miała taki cykl kiedy wszystkie objawy wskazywały na ciąże i niestety nic z tego nie wyszło. A zaciazone stwierdzaly że w szczęśliwym cyklu nie wychwycić żadnych objawów.
    ale oczywiście trzymam kciuki i daj znać jak sprawa się wyjaśni:)

    f1d9680377.png
  • Natala1906 Ekspertka
    Postów: 426 61

    Wysłany: 14 lutego 2018, 20:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym najlepiej wiedzieć już... Masakra... :/

  • malutka_mycha Autorytet
    Postów: 8299 5768

    Wysłany: 14 lutego 2018, 20:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Całkowicie Cie rozumiem :)

    f1d9680377.png
  • mi88 Autorytet
    Postów: 1826 2128

    Wysłany: 14 lutego 2018, 22:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natala, u mnie to większa senność była w obu ciążach pierwszym objawem. Ale możesz też mieć np. w tym cyklu wyższy poziom progesteronu "bo tak", który powoduje te wszystkie objawy, a ciąży nie ma. Albo tak Ci organizm zareagował po chorobie.
    Też bym się nakręcała i dziwne objawy mogą znaczyć, że w tym cyklu jest większa szansa, że się udało, niż zwykle - ale z drugiej strony zarodek zagnieżdża się dopiero najwcześniej jakieś 6dpo i na logikę dopiero od tego momentu możemy miec jakieś objawy. Choć przecież organizm może wie, że komórka jajowa się w nim zapłodniła, więc może jest jeszcze inny mechanizm, który działa przed zapłodnieniem, który jest jeszcze nie poznany :D
    W okolicach 10dpo jest szansa, że może wyjść test. Teraz jeszcze jest za wcześnie, chociaż nie jedna dziewczyna robi i wcześniej :D

    qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • kłot Autorytet
    Postów: 803 923

    Wysłany: 15 lutego 2018, 10:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam już wynik progesteronu... w 22dc - 6,69 ng/ml - to chyba strasznie mało!?!? ;( Co to może oznaczać ;(? a już miałam nadzieję na ciążę :(
    dodam że normy na fazę lutealną są od 1,83 do 23,9 ng/ml...niby się mieszczę w tych normach ale chyba jest za niski na ciążę :(

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2018, 10:39

    cb7w9jcgx8lte4p1.png
    29l.
    Wyniki męża- ok
    HSG- jajowody drożne
    Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
    Po ponad 2 latach starań
    16.01 BetaHCG - 195,10 <3
    20.01 Beta 896,40 <3 <3
    24.01 Beta 2646 <3 <3 <3
    Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r.
  • mi88 Autorytet
    Postów: 1826 2128

    Wysłany: 15 lutego 2018, 10:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mało :( Ok. 7dpo powinien być minimum dwucyfrowy. Trzeba potwierdzić owulację w kolejnym cyklu (monitorin również dnia pęknięcia pęcherzyka) i jeśli nadal będzie taki, to pewnie duphaston albo luteina. Sporo dziewczyn bierze :)

    qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • Natala1906 Ekspertka
    Postów: 426 61

    Wysłany: 15 lutego 2018, 10:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, temp nadal bez zmiany ponad 37 i ta okropna senność... Chciałam zapytać czy, któraś z was miała takie dziwne uczucie mokra po wstaniu rano.. Bo od jakichś 5 dni po wstaniu mam tyle śluzu jakby mnie ktoś w nocy wiadrem oblał.. Aż piżama przemaka. Czy to może coś znaczyć?

‹‹ 437 438 439 440 441 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ