Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny widzę, że wciąż dzielnie walczycie i bardzo dobrze Trudna ta walka o Maleństwo, oj trudna. Ale trzymam kciuki
KIM127 lubi tę wiadomość
3 cs - udany
Beta-HCG 29.12.2017 - 209 mIU/ml, 02.01.2017 - 1995 mIU/ml
CLO + Ovitrelle
AMH - 9,13 ng/ml -
Ja od jutra zaczynam robic testy ovu. W poniedziałek usg. To moj 14 dzien cyklu wiec zobaczymy... Zaczynam kolejny cykl troche z nadzieją a troche bez zwg na to wysokie tsh...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 15:02
33 l, 4 cs, olej z wiesiolka - nie ma poprawy, kwas foliowy, testy owu., conceive plus, Jodid200
Tsh - 3.080 (styczen), Tf3 - 2,95, ft4 - 1.41 -
Cześć. Co u was? Przyszłam się zameldować, bo ostatnio trochę rzadko tu jestem
Powiedzcie mi, czy takie skoki temperatury w pierwszej połowie cyklu można uznać za normalne, czy coś z tym jest nie tak? Od samego początku cyklu mam dwa dni około 36.05-36.15, a potem jeden dzień nagle skok do 36.60-36.90 i znowu spadek na 36.
Od tego cyklu zaczęłam brać inofem dwa razy dziennie, ale jakoś nie czuję żadnej różnicy. Pewnie za mało czasu minęło, ale mam wrażenie, że chyba już nie rozpoznaję pracy jajników ani żadnych innych objawów. Czasami coś lekko mnie zakuje w okolicy jajnika raz z lewej raz z prawej strony, ale chyba głupieje już myśląc o tym i nie potrafię rozpoznać nawet czy to to.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 15:20
PCOS
LH:FSH= 1,30 --> 1,04
TSH 1,48 --> 1,27
Testosteron 0,82 --> 0,39
WitD <20
Inofem od 02.2018 -
Natala1906 a jakie to inne objawy ? ile jesteś po owu? ja też miałam wysoką temp-37,20 utrzymała się 2 dni i spadła do 36,80 ale to jeszcze nic nie oznacza...podobno w trakcie implantacji temperatura ciała spada a później odbija do góry lub też nie... Sama miałam pytania co do mojego wykresu a tutaj nic nie jest wiadome, trzeba cierpliwości. Może być wysoka temperatura i spaść dzień przed lub w dniu @ i klapa
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r. -
Jestem jakieś 8 dni po owulacji, od samego początku jestem okropnie senna... Śpię po 15h czasami gdzie normalnie wystarczało mi 6-8h. Przed owulacja byłam chora, gorączka itd. Brałam paracetamol i przeszło. Po gorączce przed 5 dni było mi okropnie niedobrze.. Nie mogłam nic jeść. Jeszcze ta podwyższona temp, piersi zaczęły mnie boleć, od jakichś 3 dni kluje mnie lewy jajnik i zaczął boleć mnie brzuch jak na okres.. No i jeszcze wypryski. Normalnie przed okresem także mam wypryski, ale przerażenie jeden czy dwa pryszcze, a teraz cholera całe czoło mam wysypane i brodę.. Może tak być, że sobie wmawia no, bo bardzo bym chciała dzidziusia z moim tż, ale sama już nie wiem..
-
Erastel wrote:Cześć dziewczęta, wracam do Was na forum. Niestety nie mam wykupionego abonamentu więc nici z obserwacji wykresu;p Ale jakoś nie zaczęłam nawet mierzyć w tym cyklu temperatury jak się po poprzednim zawiodłam:) ale będę Was czytać i muszę ogarnąć co mnie ominęło żeby się poudzielac trochę bardziej !:*
-
Natala, ja mam jedną ważną radę dla Ciebie. Będzie trudno, ale jest szansa, że Ci się uda - absolutnie sobie nie wkręcaj, że jesteś w ciąży! Jeśli zrobisz test i wyjdzie ujemny, rozczarowanie będzie podwójnie bolało. Chodzi o to, że podczas starań, kiedy bardzo nam zależy, psychika mocno oddziałuje i daje Ci więcej znaków. Poza tym mocno się skupiasz na objawach, czego wcześniej nie robiłaś, więc mogłaś o nich nawet nie wiedzieć. Jeśli intuicja Ci dobrze podpowiada, to super, będę się z Tobą cieszyła Ale spróbuj wytrwać dzielnie i spokojnie i testować najwcześniej w dniu okresu.
-
Natala w sumie objawy mogą świadczyć o ciąży, ale też niekoniecznie... Ja też mam objawy inne niż zwykle zawsze, też pragnę dziecka i już świruję, ale czekam aż będzie 14dpo i jeśli nie dostanę @ to robię test
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Dziewczyny nam jak udało sie to czułam sie tak samo jak przed @przez pierwsze dwa tygodnie czułam sie jakbym miała dostać zaraz okresu i temperatura tez szałowa nie była jedynie co bylo dla mnie nowe mialam duży apetyt.
Kasiulks dobrze mowi zeby nie nakręcać sie bo wtedy mamy wszystkie objawy chociaż nie jest to latwe . Trzymam kciuki zeby to jednak byla ciąża
Jestem po wizycie córka będzie na 100% wazy 687g:)kłot, Kasiulka90, MałaMi90, KIM127 lubią tę wiadomość
-
Natala ostatnio też więcej śpię i widzę po dziewczynach z pracy ze są bardziej przymusowe. Widocznie taki słabszy okres.
i niestety dziewczyny mają rację każda z nas pewnie miała taki cykl kiedy wszystkie objawy wskazywały na ciąże i niestety nic z tego nie wyszło. A zaciazone stwierdzaly że w szczęśliwym cyklu nie wychwycić żadnych objawów.
ale oczywiście trzymam kciuki i daj znać jak sprawa się wyjaśni:) -
Natala, u mnie to większa senność była w obu ciążach pierwszym objawem. Ale możesz też mieć np. w tym cyklu wyższy poziom progesteronu "bo tak", który powoduje te wszystkie objawy, a ciąży nie ma. Albo tak Ci organizm zareagował po chorobie.
Też bym się nakręcała i dziwne objawy mogą znaczyć, że w tym cyklu jest większa szansa, że się udało, niż zwykle - ale z drugiej strony zarodek zagnieżdża się dopiero najwcześniej jakieś 6dpo i na logikę dopiero od tego momentu możemy miec jakieś objawy. Choć przecież organizm może wie, że komórka jajowa się w nim zapłodniła, więc może jest jeszcze inny mechanizm, który działa przed zapłodnieniem, który jest jeszcze nie poznany
W okolicach 10dpo jest szansa, że może wyjść test. Teraz jeszcze jest za wcześnie, chociaż nie jedna dziewczyna robi i wcześniej
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Dziewczyny, mam już wynik progesteronu... w 22dc - 6,69 ng/ml - to chyba strasznie mało!?!? ;( Co to może oznaczać ;(? a już miałam nadzieję na ciążę
dodam że normy na fazę lutealną są od 1,83 do 23,9 ng/ml...niby się mieszczę w tych normach ale chyba jest za niski na ciążęWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2018, 10:39
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Mało Ok. 7dpo powinien być minimum dwucyfrowy. Trzeba potwierdzić owulację w kolejnym cyklu (monitorin również dnia pęknięcia pęcherzyka) i jeśli nadal będzie taki, to pewnie duphaston albo luteina. Sporo dziewczyn bierze
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Cześć dziewczyny, temp nadal bez zmiany ponad 37 i ta okropna senność... Chciałam zapytać czy, któraś z was miała takie dziwne uczucie mokra po wstaniu rano.. Bo od jakichś 5 dni po wstaniu mam tyle śluzu jakby mnie ktoś w nocy wiadrem oblał.. Aż piżama przemaka. Czy to może coś znaczyć?